Samen hogerop !

RBC is een unieke voetbalclub met een markante historie. RBC is opgericht in 1912. Van oorsprong een volksclub uit een arbeiderswijk. In die meer dan 100 jaar heeft RBC een prominente rol gespeeld in het Nederlandse voetbal: RBC acteerde 45 jaar in het betaald voetbal, waarvan vijf seizoenen in de Eredivisie aan het begin van deze eeuw; bekerfinalist tegen Ajax in 1986; landskampioen bij de zondagamateurs in 1973; vele afdelingskampioenschappen in het amateurvoetbal; veel jeugdspelers in vertegenwoordigende teams van de KNVB; prominente spelers en trainers afgeleverd. Deze voorgeschiedenis van 110 jaar draagt RBC onlosmakelijk met zich mee.

Ook tegenslagen horen bij de historie van RBC. Maar we hebben veerkracht. We vochten ons, na de sanering in de jaren zeventig, weer terug naar het betaald voetbal. En na het faillissement in de zomer van 2011 pakten we de draad weer op in de Vijfde Klasse. Elke les neemt RBC mee naar de toekomst: we leren van het verleden, worden sterker van tegenslagen en houden de blik gericht op de toekomst.

RBC positioneert zich als een club, die trots is op haar traditie en rijke historie, een warme club waar hard gewerkt wordt aan een mooie toekomst. Trots, en bij momenten ook gepast ingetogen. Inmiddels zijn we opgeklommen naar de Eerste Klasse. En we willen door! We bruisen van de energie. Onze leden, supporters, vrijwilligers, sponsoren, Roosendalers, West-Brabanders, samen staan we achter ons RBC. Samen willen we hogerop!

RBC 1

Hier vind je alles over het eerste elftal van RBC, o.a. de selectie met rugnummers en alle wedstrijden.

Voetbal Academie

Hier vind je van elk team de selectie, de TAP-sponsoren, alle uitslagen en standen.

Zakelijk Netwerk

Wie zijn onze sponsoren en wat doet onze businessclub RBC Netwerk? Check het hier.

Maatschappelijk

Lees hier meer over de achtergronden van RBC Maatschappelijk.

Nieuws

RBC overklast Sparta'25 en pakt koppositie

01-10-2023

RBC heeft het publiek in het Atik Stadion getrakteerd op een fantastische middag. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel won met 6-0 van Sparta'25, dat na vorige week lijstaanvoerder was van de competitie in de Eerste Klasse E vanwege het beste doelsaldo. Door de overwinning en de gunstige resultaten elders staat RBC aan kop, gevolgd door TSC uit Oosterhout dat net zoveel punten heeft maar een minder doelsaldo.

> Lees verder...

Wij doen weer mee!

29-09-2023

RBC neemt ook dit jaar weer deel aan de Grote Clubactie omdat 80% van de opbrengst ten goede komt aan de vereniging. Geld dat we goed kunnen gebruiken. De opbrengst dit jaar komt ten goede van de Voetbal Academie.

> Lees verder...

RBC blijft aantrekkelijk voor sponsoren

28-09-2023

RBC blijft interessant voor sponsoring. Bedrijven zien blijkbaar heil in de ambitie van RBC op lange termijn en willen daar graag in mee participeren. Zo ook Beko Technologies B.V. Het RBC Netwerk verwelkomt hen als nieuwe sponsor.

> Lees verder...

RBC ontvangt koploper Sparta'25

26-09-2023

Zondag speelt RBC haar eerste thuiswedstrijd voor de competitie. De oranjehemden ontvangen dan koploper Sparta'25.

> Lees verder...

RBC Talentendag

25-09-2023

Op zondag 22 oktober zal er weer een RBC Talentendag plaatsvinden. Deze talentendag wordt georganiseerd door RBC, Feyenoord en Voetbalschool TIC.

> Lees verder...

RBC pakt eerste driepunter in Eerste Klasse

24-09-2023

RBC heeft de eerste wedstrijd in de Eerste Klasse winnend afgesloten. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel kwam na een klein kwartier op voorsprong door een rake boogbal van Rhomar Boudzra en dat bleek uiteindelijk de winnende te zijn. Zo wisten de oranje-witten in ieder geval revanche te nemen voor het duel twee jaar geleden toen VOAB er met de titel vandoor ging door met 4-1 te winnen. De score had vandaag een stuk hoger kunnen uitvallen. Enkele honderd procent kansen werden gemist, evenals een strafschop. 

> Lees verder...

Mark Klippel: chieftain die ambities RBC wil waar maken

23-09-2023

Het is 20 december 2022 als het nieuws wereldkundig wordt gemaakt dat Mark Klippel de opvolger gaat worden van de op dat moment huidig hoofdtrainer Ruud Pennings in het seizoen 2023/2024. Pennings duwt in de volgende maanden het elftal via het kampioenschap de eerste klasse in, waardoor Klippel – die klaar is met de tweede klasse – de gewenste stap omhoog kan maken. De voorbereiding zit erop en de competitie staat voor de deur. Tijd om met de hoofdtrainer bij te praten.

> Lees verder...

RBC opent competitie bij VOAB

22-09-2023

Zondag gaat eindelijk de competitie van start. RBC gaat dan op bezoek bij VOAB in Goirle.

> Lees verder...

Nieuwsarchief

01-05-2022

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.

 

Hoofdsponsoren
Hoofdsponsor Voetbal Academie

Logo


Teamwearpartner

Leffel onderdeel van Voetbalshop.nl | Nieuws | FC Burgum


Mediasponsor / webhost

sailor telecom ict


Webshop

WorkinStyle (Mervo Sport)


Schrijf je nu in voor de RBC Talentendag