Welkom bij RBC

RBC is een unieke voetbalclub met een markante historie. RBC is opgericht in 1912. Van oorsprong een volksclub uit een arbeiderswijk. In die meer dan 100 jaar heeft RBC een prominente rol gespeeld in het Nederlandse voetbal: RBC acteerde 45 jaar in het betaald voetbal, waarvan vijf seizoenen in de Eredivisie aan het begin van deze eeuw; bekerfinalist tegen Ajax in 1986; landskampioen bij de zondagamateurs in 1973; vele afdelingskampioenschappen in het amateurvoetbal; veel jeugdspelers in vertegenwoordigende teams van de KNVB; prominente spelers en trainers afgeleverd. Deze voorgeschiedenis van 109 jaar draagt RBC onlosmakelijk met zich mee.

Ook tegenslagen horen bij de historie van RBC. Maar we hebben veerkracht. We vochten ons, na de sanering in de jaren zeventig, weer terug naar het betaald voetbal. En na het faillissement in de zomer van 2011 pakten we de draad weer op in de Vijfde Klasse. Elke les neemt RBC mee naar de toekomst: we leren van het verleden, worden sterker van tegenslagen en houden de blik gericht op de toekomst.

RBC positioneert zich als een club, die trots is op haar traditie en rijke historie, een warme club waar hard gewerkt wordt aan een mooie toekomst. Trots, en bij momenten ook gepast ingetogen. Inmiddels zijn we opgeklommen naar de Tweede Klasse. En we willen door! We bruisen van de energie. Onze leden, supporters, vrijwilligers, sponsoren, Roosendalers, West-Brabanders, samen staan we achter ons RBC. Samen willen we hogerop!

RBC 1

Hier vind je alles over het eerste elftal van RBC, o.a. de selectie en alle wedstrijden.

Voetbal Academie

Hier vind je van elk team de selectie, alle uitslagen en standen.

Zakelijk Netwerk

Wie zijn onze sponsoren en wat doet onze businessclub RBC Netwerk? Check het hier.

Maatschappelijk

Lees hier meer over de achtergronden van RBC Maatschappelijk.

Nieuws

Traets en Elkadi naar selectie

30-06-2022

De selectie van RBC wordt aangevuld met twee spelers die doorstromen vanuit Onder 23 en JO17. Het zijn de 22-jarige verdediger Lars Traets en de 17-jarige aanvaller Bilal Elkadi.

> Lees verder

Eerste bijeenkomst nieuwe selectie

28-06-2022

Vanavond zijn de eerste voorbereidingen op het nieuwe seizoen gestart. In het Atik Stadion kwamen spelers, staf en bestuur bij elkaar.

> Lees verder...

RBC - FC Eindhoven op nieuw kunstgrasveld

27-06-2022

Op woensdag 6 juli zal RBC voor het eerst op het nieuwe kunstgrasveld in het Atik Stadion gaan spelen tegen FC Eindhoven. Voor beide teams is het de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

> Lees verder

Start informatie avonden RBC Voetbal Academie

21-06-2022

Gisteren was de eerste informatie avond voor de spelers van de RBC Voetbal Academie en hun ouders.

> Lees verder

Vervanging stadionveld

20-06-2022

Gisteren vond er het Stadion Zomerfeest nog plaats met onder meer een optreden van K3, maar vandaag is begonnen met de vervanging van het stadionveld. Op woensdag 6 juli moet het nieuwe kunstgrasveld klaar zijn. Dan wordt het door RBC voor het eerst bespeeld tegen FC Eindhoven.

> Lees verder...

Nieuwe sponsor voor RBC: Auto Kar

17-06-2022

RBC kan met trots melden dat Auto Kar zich als sponsor aan RBC heeft verbonden. Welkom bij het RBC Netwerk!

> Lees verder...

Nieuwsarchief

01-05-2022

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.

 

Hoofdsponsor RBC


Hoofdsponsor Voetbal Academie


Mediasponsor / webhost

sailor telecom ict


Meld je aan !
Welkom bij RBC !


R.B.C. mars uit 1948


Officieel partner Feyenoord AcademyKoop loten van de VriendenLoterij en steun RBC !


Webshop