Nieuwsbrief RBC VA #33 (2022-09)

04-03-2022

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWSBRIEF #33 (2022-09)

JAARGANG 13 SEIZOEN 2021 - 2022                                                                                                                                        

 


VAN DE REDACTIE

 

We hebben begrepen dat meerdere mensen de nieuwsbrief van vorige week (verstuurd op maandag 28 februari) niet hebben ontvangen. Uiteraard bieden we hier onze excuses voor aan. U vindt de collumn van de voorzitter van vorige week nogmaals in deze nieuwsbrief, alsmede de collumn van deze week. Tevens hebben we een aantal opmerkingen ontvangen over de nieuwe vormgeving, deze punten zijn zoveel mogelijk aangepast. Een volgende stap zal zijn om de nieuwsbrief ook in pdf formaat aan te bieden. We hopen op uw begrip en medewerking in het verbeteren van de nieuwsbrief nieuwe stijl.  

Reacties en input voor de volgende nieuwsbrief kunt u zoals altijd mailen aan nieuwsbrief@rbcvoetbal.nl. 

 


OPROEP

 

1. N.a.v. de vreselijke situatie in Oekraïne wil het bestuur van RBC namens de club graag haar steentje bijdragen. Besloten is om de opbrengsten van de entree en de loterij van de wedstrijd RBC - Madese Boys van morgen te doneren aan een initiatief vanuit de RBC gelederen in verband met Oekraïne. Indien u weet van zo'n initiatief of zelf betrokken bent, laat dit dan weten aan RBC Maatschappelijk via rbcmaatschappelijk@gmail.com.

2. Graag verzoeken wij een ieder dringend om bij het bekijken van een wedstrijd in het stadion, te zitten op de stoelen en niet met de voeten tegen de railing aan te steunen. Hierdoor kunnen de tie-wraps waar de sponsorendoeken mee bevestigd zijn kapot gaan. Onze klusploeg heeft hier veel extra werk aan en kapotte of loshangende doeken zijn geen reclame voor ons prachtige stadion en de sponsoren. Dank voor uw medewerking!

 


VAN DE VOORZITTER (26-2-2022)

 

Beste RBC-er,

Het was een week vol emoties. Het gaf me wel een goed gevoel te ervaren hoe groot de emotionele betrokkenheid van jullie bij RBC is. Dat gevoel van saamhorigheid moeten we zeker vasthouden en zal ertoe leiden dat we met elkaar de juiste stappen weten te zetten naar een goede toekomst. De eerste stappen van ons 1e elftal  in de competitie die onlangs weer hervat is geven in ieder geval de indicatie dat we er volop voor willen gaan.

Zoals in een eerder bericht al aangegeven is er een aantal onderwerpen benoemd in de informele bijeenkomst waar we als bestuur bij voorrang aandacht aan zouden moeten geven. Daar hebben we direct actie opgenomen. Hieronder het resultaat daarvan.

  1. Ik heb al aangegeven dat er een onderzoek wordt gestart naar het incident dat zich heeft voorgedaan binnen RBC;
  2. De vraag van een aantal vrijwilligers om te stoppen met het innen van contributie werd beantwoord door Hans met de mededeling dat hij op zoek zou gaan naar een sponsor die dat bedrag voor zijn rekening zou willen nemen. En dat is nu al gelukt. Met ingang van het nieuwe seizoen zullen de kosten van deze contributie voor rekening komen van de sponsor die Hans hiervoor heeft gevonden;
  3. De vraag wat er nu gaat gebeuren met de Nieuwsbrief hoef ik niet meer te beantwoorden. Deze column is immers onderdeel van het format van de gemoderniseerde  Nieuwsbrief. Ik hoop dat iedereen deze aanpassing kan waarderen;
  4. We zijn druk bezig de VA te upgraden. We kunnen daar nu nog niet heel veel over kwijt, maar zullen dat uiteraard doen als het meer concrete vormen gaat krijgen;
  5. De O23 blijft zeker ook volgend jaar bestaan en er zullen nieuwe impulsen aan het team gegeven gaan worden.

Tot zover even de stappen die het bestuur deze week heeft gezet.

Binnenkort ontvang je nog informatie over de datum van de Algemene Leden Vergadering waarop we zoveel mogelijk leden graag weer terug zien.

Een heel fijn (carnavals)weekend toegewenst. Geniet ervan!

 

Met sportieve groeten

Ger Deleij

voorzitter@rbcvoetbal.nl

 


VAN DE VOORZITTER (05-03-2022)

 

Beste RBC-er,

ALV, save the date: Het bestuur heeft de datum voor de Algemene Leden Vergadering vastgesteld op maandag 11 april a.s. De definitieve uitnodiging met de bijbehorende stukken volgt nog. Schrijf deze datum alvast in je agenda zodat je er in ieder geval bij kunt zijn.

Onderzoek incident, update: Het bestuur is bezig een externe klachtencommissie samen te stellen die het incident nader gaat onderzoeken. Uit overwegingen van zorgvuldigheid wordt er gezocht naar leden die voldoende objectief zijn om het bestuur – na gedegen onderzoek- te adviseren over de afhandeling. Dat vergt enige tijd zoals je zult begrijpen. Zodra bekend is wie er zitting nemen in de commissie zullen we dat uiteraard communiceren.

Vacature: We zijn naarstig op zoek naar iemand die onze penningmeester administratief kan ondersteunen en hem daardoor werk uit handen kan nemen. Uiteraard wordt je goed door hem ingewerkt. Heb je belangstelling om je steentje bij te dragen in de opbouw van RBC? Geef dan snel een seintje en we nemen contact met je op.

Madese Boys: Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Madese Boys op het programma. We hopen veel supporters te zien om  getuige te zijn van de race naar de top van RBC. Tot zondag.

Afwikkeling wedstrijd tegen TSC: Inmiddels is het al weer bijna 3 maanden geleden dat het voorval tegen TSC zich heeft voorgedaan. Tot op heden heeft de KNVB geen uitsluitsel gegeven over de (eventuele) gevolgen voor RBC. Zodra hierover meer bekend is zullen we dat uiteraard ook met je delen.

Ger Deleij

Voorzitter
(voorzitter@rbcvoetbal.nl)

 


UITSLAGEN

 

26-02-2022: Spartaan’20 JO11-1 - RBC JO11-1 (2-3)
26-02-2022: RBC JO18 - Sparta (AV) JO18-1 (0-2)
05-03-2022: RBC JO9 - Steenbergen JO9 (12-2)
05-03-2022: RBC JO11-2 - Halsteren JO11-1 (5-1)
05-03-2022: RBC JO10 - vv Steenbergen JO-10 (30-1)
05-03-2022: RBC JO13 - vv Spijkenisse JO13 (3-3)
05-03-2022: Smitshoek JO8 -RBC JO9-2 (6-11)
05-03-2022: Roosendaal JO11-1 - RBC JO11-1 (1-5)
05-03-2022: RBC JO17 - Gilze JO17 (7-2)

 


PROGRAMMA

 

06-03-2022 - 14:30: RBC 1 - Madese Boys 1
09-03-2022 - 20:00: RBC 1 - JEKA 1 (Sportpark De Wallen)

 


AGENDA

 

Maandag 7 maart vergadering teammanagers 18:40

Maandag 11 april Algemene Ledenvergadering 

Op 31 juli aanstaande bestaat RBC 110 jaar. In 1912 werd de club opgericht als Excelsior. Vanwege promoties moest de naam enkele keren veranderd worden omdat er in die klassen al verenigingen waren met dezelfde naam. Via Oranje Wit en V.V. Roosendaal werd in 1927 een fusie aangegaan met Roosendaalsche Boys en ging de club verder als Roosendaal Boys Combinatie: R.B.C. Vanwege het faillissement in 2011 en de doorstart op 2 december van dat jaar kon destijds het 100-jarig bestaan niet uitgebreid gevierd worden. Nu willen we de nieuwe mijlpaal vieren met een grootse reünie op zaterdag 11 juni. Noteer deze datum alvast in uw agenda. In de komende weken zullen we via de nieuwsbrief met nadere mededelingen komen. 

 


VERJAARDAGEN

 

08-03-2022 Thielen, Dion (45)

 


 

 

 

 

 

 

Coneco b.v

Rene Denie

Woninginspect

Praktijk voor psychologie Johan van Schaik

Baas makelaardij B.V

Dr. Charel Habets

M2iD

Kees Stadhouders

Opa en oma Goosens

Anonieme Fan

Opa van der Aart †

BVR groep

Corné Luykx

Luuk van der Weele

 


HUURDERSTOERNOOI 2 APRIL

 

Op Zaterdag 2 april 2022 wordt een voetbaltoernooi georganiseerd tussen alle huurders van het ATIK Stadion!

Het betreft een 5 vs 5 toernooi (inclusief keeper) en er wordt een hele competitie gespeeld waarin iedereen dus een keer tegen elkaar speelt. Het toernooi wordt afgesloten met een halve finale tussen de nummers 1 t/m 4 en gevolgd door een finale.

Het tijdschema op 2 april ziet er als volgt uit:

16.00 uur – Inloop Stadion (De Club)
16.30 uur – 19.30 uur Toernooi
19.30 uur - Afsluitende borrel

Voor de winnaars is er een fantastische wisselprijs geregeld! De winnende huurders mogen deze prijs één jaar lang bij zich houden! 

Natuurlijk willen we als huurder hieraan meedoen. Dus lijkt het je leuk om op 2 april mee te doen namens RBC en ben je 16 jaar of ouder, stuur dan een mail naar info@rbcnetwerk.nl. Spelers, trainers, vrijwilligers, bestuursleden, studiebegeleiders, iedereen kan zich hiervoor aanmelden. 

Er zijn geen inschrijfkosten voor de deelname aan het ATIK Stadion huurders toernooi. Er zal ook gezorgd worden voor een lekker hapje, consumpties zijn voor eigen rekening.

 


PUPIL VAN DE WEEK

 

Morgen staat na een lange corona- en carnavalperiode weer een thuiswedstrijd, in een hopelijk goed gevuld stadion, voor RBC op het programma. RBC speelt tegen het als nummer 12 geklasseerde Madese Boys. Pupil van de Week is dan Toby de Bruijn. We hopen dan ook dat Toby de boys goed op weg kan helpen en ze de drie punten in Roosendaal weten te houden!

Afgelopen woensdag na de training van zijn trainers Maikel en Birgit en een paar keurig gestopte penalty’s door Toby kon eindelijk het welbekende interview plaatsvinden.

Toby is tien jaar oud en zit in groep 7 op De Lodijke in Bergen op Zoom bij juf Mirella en juf Jeanette. Hij keept sinds vorig seizoen bij RBC. Zijn eerste seizoen keepte hij in de JO9 en dit seizoen keept hij in de JO11. Voordat hij naar RBC kwam, heeft Toby een seizoen gekeept bij FC Bergen. Door een oproep van de ouders van onze JO14-keeper Thomas, dat RBC op zoek was naar talentvolle keepers, is Toby bij RBC terecht gekomen. Dat hij bij RBC mocht komen is meteen het hoogtepunt van zijn nog prille carrière. Als hem gevraagd wordt naar zijn mooiste redding ooit, komt de twinkeling in zijn ogen te staan en vertelt trots dat, dat de redding tegen Halsteren was. Er werd een vrije trap mooi richting kruising geschoten, maar Toby bracht redding voor RBC.

Zijn favoriete speler is Messi en zijn favoriete keeper Terstegen. Het is dan ook niet verrassend dat zijn favoriete club in het buitenland Barcelona is. In Nederland is hij fan van Ajax. Hij hoopt daar ooit te mogen keepen. 

Naast keepen gamet Toby graag. Zijn favoriete spellen zijn FIFA en Fortnite. Zijn lievelingseten is friet met een frikandel. Toby heeft twee TAP-sponsoren die hem en daardoor RBC steunen: René Denie en Woninginspect.

Toby, wij wensen jou heel veel plezier morgen!

 


HOOFDSPONSOR RBC VOETBAL ACADEMIE