RBC Update, nummer 2021-02

01-02-2021

 10e jaargang, nummer 2021-02

 

 Beste RBC'er,

 

 Deze maand gaat de KNVB beslissen of en eventueel wanneer de competitie weer hervat gaat worden. We zijn benieuwd! Uiteraard hopen we dat we weer zo snel mogelijk kunnen gaan voetballen. Verder zijn we al gestart met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Het eerste elftal staat dan onder leiding van een nieuwe trainer-coach. En de Voetbal Academie is inmiddels gestart met stagetrainingen voor potentiële nieuwe spelers. Verder in deze RBC Update nieuwe afleveringen van de jarige Podcast de Luiten, een wedstrijd uit de oude doos en sponsornieuws. Wij wensen u veel leesplezier.

 

 RBC neemt afscheid van trainer Koos Waslander

 

 

RBC en trainer-coach Koos Waslander hebben in goed overleg besloten geen nieuwe overeenkomst aan te gaan voor het seizoen 2021-2022. Dat is het resultaat van de evaluatie die deze week heeft plaatsgevonden tussen het bestuur en de trainer.

 

Waslander werd op 8 mei 2019 aangesteld als vervanger van Henk Vos. In de nacompetitie na afloop van dat seizoen liep RBC nog promotie naar de Tweede Klasse mis door een nederlaag in Waalwijk tegen tweedeklasser WSC. Vorig seizoen leidde Waslander de oranjehemden naar de koppositie in de Derde Klasse met een voorsprong van zes punten op de nummer 2, totdat de KNVB vanwege corona de competitie voortijdig beëindigde. Door een positieve beslissing van de KNVB kon Waslander dit seizoen toch met RBC in de Tweede Klasse van start. Op dit moment staat RBC op de vijfde plaats in de wederom vanwege coronaperikelen stilgelegde competitie. Waslander was al eerder werkzaam bij RBC. In 2001 werd hij jeugdtrainer in Roosendaal en kreeg de toenmalige A1 onder zijn hoede. In het seizoen 2002-2003 was hij assistent trainer onder Chris Dekker, nadat de oranje-witten voor de tweede keer naar de Eredivisie waren gepromoveerd.

 

 "Koos heeft RBC geholpen de weg naar boven te vinden hetgeen geresulteerd heeft in promotie naar de Tweede Klasse in het vorige seizoen", aldus voorzitter Ger Deleij. "Ook dit seizoen hadden we een veelbelovende start, maar helaas heeft Covid-19 tot op heden roet in het eten gegooid. We vertrouwen er in ieder geval op dat we dit seizoen minimaal onze positie in de Tweede Klasse kunnen consolideren."

 

 RBC gaat op zoek naar een nieuwe trainer en wenst Koos veel succes in de toekomst.

 

 RBC zoekt talent

 

 

 Podcast de Luiten is jarig

 

 

 Podcast de Luiten was jarig en werd 1 jaar oud! Geen baby meer, maar een dreumes. Om op een leuke manier terug te kijken op een jaar Podcast de Luiten namen Paul Kuipers (RBC) en Dennis Willigers (RBCfans) de rol van host over en interviewden zij Floyd en Eric over hoogte- en dieptepunten. Van alles kwam aan bod: van het allereerste begin, tot de fusie, corona, de gesprekken met Bulayima, Van Gastel, Maaskant en Van Loenhout en de plannen voor het tweede jaar.

 

 Klik hier om deel 1 te beluisteren en hier voor deel 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 59 jaar geleden: tactische zet bezorgt RBC zege op Hermes DVS

 

 21 januari was het precies 59 jaar geleden dat RBC door een tactische zet van trainer Rinus Gillisse Hermes DVS op een stormachtig De Luiten met 2-0 versloeg. Daarmee zetten de oranjehemden na de winterstop een goede stap naar handhaving in de Eerste Divisie.

 

 Voorafgaand aan het seizoen 1961-1962 had de KNVB besloten om na afloop van die voetbaljaargang de Eerste Divisie A en B samen te gaan voegen. Hiertoe zouden uit de beide divisies de beste zes teams sowieso in de nieuwe Eerste Divisie komen. Op 21 januari 1962 kwam het Schiedamse Hermes DVS naar De Luiten. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide teams respectievelijk op de zevende en achtste plaats met evenveel punten. Een overwinning voor beide teams was dus noodzakelijk. Een verslag uit Dagblad De Stem:

 

 TACTISCHE ZET BEZORGT RBC ZEGE OP HDVS 2-0

 

 Strategie van Kees Cools beslist aardige match

 

 (Van onze sportredactie)

 

 De acteurs van RBC, die een 2-0 overwinning behaalden op Hermes DVS hadden een uitstekende regisseur. De Roosendaalse voorhoede kon in de eerste helft ondanks een ontstellende meerderheid geen enkel doelpunt scoren. In de tweede helft lukte dat echter wel en de reden daarvan was?.... Trainer Rinus Gillisse stelde in de rust vast, dat er maar heel weinig kracht school in de Schiedamse aanval. Hij gaf stopperspil Kees Cools het bevel na het theedrinken meer aanvallend werkt te doen. Deze tactische zet had gevolgen. Adrie Roks scoorde in de 68e minuut een vrij gelukkig doelpunt en Kees Cools zorgde in de 86e minuut voor een "persoonlijke treffer".

 

 HDVS-doelman Kees Magielse faalde tweemaal, maar ditmaal toch niet. Stevig grijpt hij de bal. De RBC-nieuwelingen René Rommers en Piet van Hal kijken toe. (Foto: Dagblad De Stem)

 

 Compliment voor Rinus Gillesse

 

 RBC startte met de van doel tot doel razende wind in de rug. Het was logisch dat er een zeer sterke druk ontstond op het Hermes DVS-doel. De Schiedammers hadden één taktische maatregel genomen. Zij speelden het 4-2-4 systeem en verdedigden zwaar. De Roosendaalse defensie, praktisch geen enkele maal voor een groot probleem geplaatst, kon de voorhoede voortdurend voeden. Dat gebeurde meestal erg slordig. Geschiedde het secuur en kwam er een waarachtige aanval tot stand dan werd deze bijzonder slordig afgewerkt. Schoten van verschillende voeten kwamen meestal ver naast het doel terecht. Het duurde tot in de 16e minuut alvorens René van de Boom een fatsoenlijke trap gaf, die doelman Kees Magielse tot een flinke duik dwong. Dezelfde René van de Boom liet in de 35e minuut nogmaals een loei los, maar opnieuw was de Zuidhollandse doelman aanwezig. De twee schoten van de tengere linksbuiten waren de enife feiten van betekenis, waartegenover de Hermes DVS-ers heel weinig konden plaatsen. Slechts één keer kwam doelman Piet van Osta voor een heet vuurtje te staan. Dat was bij een grootscheepse aanval, die door rechtsbuiten Henk Kuiper met een schot werd afgerond. Toen moest de RBC-goalie talent aanwenden om een doelpunt te voorkomen.

 

 Geheel anders

 

 De aanvallers van Hermes DVS hadden zulke slappe dingen gedaan, dat trainer Rinus Gillesse het risico nam om stopperspil Kees Cools aanvallend te laten opereren. Jan van Gorp (zelfzeker), Henk van Zandvliet (beheerst) en Piet van Hal (prachtige aanwinst) moesten het verdedigend houden in de periode, dat Cools aan strategisch werk deed. Het spel in de Roosendaalse aanval werd beter. In het eerste kwartier werden vijf corners afgedwongen, maar een doelpunt??

 

 Het werd geboren nadat Kees Cools linksbuiten René van de Boom van een pass had voorzien. De laatstgenoemde schoot in, doelman Kees Magielse greep echter naar de bal. Hij kreeg het verfoeide ding niet helemaal onder controle. De ter plaatse zijnde Adrie Roks duwde zijn hoofd tegen de bal en het was raak!

 

 Leek het er heel even op, dat RBC dit doelpunt als voldoende beschouwde, de vaart keerde terug in het team, dat aanvallend bleef spelen. De grote man was en bleef Kees Cools, die in de 86e minuut ver van het doel een bal kreeg toegespeeld. De "stopper" besloot zijn kans te wagen. Hij vuurde een strak, laag schot af. De Hermes-keeper viel naar de bal, raakte deze nog met zijn handen maar het leder rolde over de kalklijn en RBC juichte.

 

 Circa 5000 toeschouwers juichten mee.

 

 Door de overwinning steeg RBC naar de vierde plaats en passeerde Limburgia, Heerenveen en Enschedese Boys. Uiteindelijk zouden de oranjehemden het seizoen ook als nummer 4 beëindigen en plaatsten zich daardoor voor de nieuwe samengevoegde Eerste Divisie. Tegenstander Hermes DVS haalde het niet en degradeerde naar de Tweede Divisie.

 

 

 RBC - Hermes DVS 2-0 (0-0)

 

 Opstelling RBC: Piet van Osta; Jan van Gorp, Kees Cools, Henk van Zantvliet; Pierre van Hal, Henk van de Ven; Kees Vermunt, Adrie Roks, René Rommens, Christ de Vries, René van de Boom

 

 Scoreverloop: 68' Adrie Roks 1-0; 86' Kees Cools 2-0

 

 Aantal toeschouwers: 5000

 

 Elkor Groep nieuwe sponsor

 

 Het RBC Netwerk is weer uitgebreid met een nieuwe sponsor. Het betreft de Elkor Groep uit Roosendaal. RBC heet de Elkor Groep dan ook van harte welkom.

 

 

 De Elkor Groep heeft de kracht van vier divisies onder 1 dak: ektrotechniek, solar energy, beveiliging en duurzaamheid. Vier divisies met ieder hun eigen expertise. Opgedaan door de vele projecten die de groep doet. Van lokaal tot landelijk, van particulier tot zakelijk, van nieuwbouw tot bestaande bouw. Vier divisies onder 1 dak in Roosendaal die samenwerken én maximaal gebruik maken van de kennis binnen iedere divisie. Dát is de kracht van de Elkor Groep.

 

 De Elkor Groep kent een rijke historie. Op 1 januari 1977 is het bedrijf opgericht door de heren Jongmans en Luijckx als Elkor Brabant. In 1997 zijn de zoons toegetreden tot de directie en in 2000 hebben die de bedrijfsvoering overgenomen. Het bedrijf heeft zich elk jaar stap voor stap weten te ontwikkelen tot wat de Elkor Groep nu is: specialist in 4 verschillende divisies.

 

 De Elkor Groep wil zich steeds verder ontwikkelen als specialist op het gebied van elektrotechniek, zonne-energie, beveiliging en duurzaamheid. Het innovatieve karakter is de drijfveer om te blijven ontwikkelen met het oog op de toekomst. Dat betekent nieuwe technieken. Voldoen aan nieuwe regelgeving. Steeds weer nieuwe oplossingen implementeren. Maar ook scholing en ontwikkeling stimuleren voor de specialisten op elke divisie. Uit innovatie en ontwikkeling haalt de Elkor Groep de kracht voor de toekomst.

 

 Zelf de kracht van de Elkor Groep ervaren? Bel 0165-542503, mail info@elkorgroep.nl of bezoek www.elkorgroep.nl.

 

 Boxing Company nieuwe sponsor RBC

 

rn

 

 Er is nog meer goed nieuws te melden op commercieel gebied. RBC is zeer verheugd dat de Boxing Company bereid is gevonden om de club te gaan ondersteunen. Welkom bij het RBC netwerk!

 

 Tactisch inzicht, teambuilding, doorzettingsvermo­gen, durf, doelgerichtheid en het vermogen om gren­zen te blijven verleggen met als doel het beste uit jezelf te halen. Dit zijn de persoonlijke pijlers die de basis hebben gelegd voor de Boxing Company. Founders Bart Voet en Rudy van Laere weten als oudgedien­den van de elite-eenheid van de Luchtmobiele Bri­gade namelijk als geen ander hoe je barrières moet doorbreken om je doelen te kunnen bereiken. De Boxing Company heeft boksen toegankelijk gemaakt voor een breed publiek en gebruikt puur het middel boksen om fit te worden.

 

 Uitermate geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een uitdagende, maar toegankelijke en leuke manier om fit te worden. Alle trainingen zijn onder begeleiding van een professional. Iedere training is anders en keer op keer zal je worden uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Het beste uit de bokssport gecombineerd met functionele circuit- en krachttrainingen. Perfect om fit te worden, af te vallen en spiermassa op te bouwen. De Boxing Company is gevestigd in het Herstaco stadion. Nieuwsgierig? Bezoek https://boxingcompany.nl/club/boxing-company-roosendaal/ en meld je aan voor een gratis proefles.