RBC Update, nummer 2021-01

05-01-2021

 10e jaargang, nummer 2021-01

 

 Beste RBC'er,

 

 

 Allereerst natuurlijk nog de beste wensen voor het nieuwe jaar! Laten we hopen dat we zo snel mogelijk ons normale voetballeventje weer kunnen oppakken. De trainingen voor de jeugd zijn inmiddels weer opgestart. Maar wedstrijden spelen is voorlopig nog uit den boze. Voorlopig kunnen we niets anders doen afwachten totdat de KNVB een besluit zal nemen over hoe de rest van het seizoen uitgespeeld gaat worden. Laten we hopen dat we in de volgende RBC Update meer kunnen melden!

 

 Rien Luijks overleden

 

 Gisteravond is Rien Luijks op 67-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie vandaag bekend gemaakt. RBC en haar supportersvereniging zijn geschokt door dit verlies.

 

rn (Foto: Bram Visser Fotografie)
rn  

 

 Als geboren Kruislander was Rien al sinds de jaren '70 van de vorige eeuw een fanatiek RBC-supporter. Naast het bezoeken van wedstrijden van RBC verdeelde hij zijn vrije tijd aan zijn gezin en vissen. Begin jaren '90 kon hij de lokroep van de supportersvereniging niet weerstaan en werd secretaris.

 

 Rien was een aanwinst voor de supportersvereniging, want buiten het secretariaat hielp hij al snel mee met allerlei klusjes die de supportersvereniging ten uitvoer bracht om RBC te ondersteunen. Maar ook met het organiseren van de busreizen, een van de pijlers van de supportersvereniging in die tijd, was Rien een vaste waarde. Ook het controleren van de teksten van het jaarboek en de RBC Expresse waren aan Rien besteed. Het 'in elkaar lopen' van de Expresse was meer dan een gezellig avondje. In de loop van de jaren werd Rien steeds fanatieker en bij de verhuizing van De Luiten naar het nieuwe stadion was hij een van de sleuteldragers, de sleutel die symbolisch De Luiten op slot draaide en de poorten van het nieuwe stadion opende voor de supporters.

 

 Ondertussen was Rien samen met Arthur Verbraak supporterscoördinator geworden. Zij waren het aanspreekpunt voor supporters richting het bestuur van RBC en de KNVB. Een activiteit die serieus te nemen was aangezien er sprake was van botsende belangen tussen de club, KNVB, veiligheid en het belang van de supporters, dat in de ogen van de supportersvereniging terecht bovenaan stond. Na een kritisch interview in de krant werden de supporterscoördinatoren overboord gegooid, iets wat Rien zich zo aan trok dat hij zich volledig op het vissen stortte.

 

 Ook daar liet hij zijn bestuurskunsten zien. HSV De Kruisweel, het Sportplatform Steenbergen, de commissie Jeugd Sportvisserij Zuidwest Nederland en het Algemeen Bestuur Sportvisserij Zuidwest Nederland (de overkoepelende instantie van 260 hengelsportverenigingen) maakten van zijn diensten gebruik. Maar het oranje-witte bloed kruipt waar het niet gaan kan.

 

 In 2014 trad hij toe tot het bestuur van RBC. Met zijn kenmerkende fanatisme zou hij vier jaar lang de functie van penningmeester vervullen. En uiteraard liet hij nog steeds op zondag zijn fanatiek RBC-hart langs de lijn spreken. Na zijn aftreden bleef Rien lid van de onderhoudsploeg, maar door zijn afnemende gezondheid moest hij noodgedwongen steeds vaker afzeggen.

 

 In Rien Luijks verliezen we een bevlogen RBC'er. RBC en haar supportersvereniging wensen Els, Rik en de rest van de familie heel veel sterkte toe. Rien rust zacht.

 

 Perfect Pay nieuwe sponsor

 

 

 Perfect Pay is toegetreden tot het RBC Netwerk. Welkom! Perfect Pay is dé specialist op het gebied van salarisadministratie en internationale payroll.

 

 Salarisadministratie en internationale verloningen zijn een vak apart en vragen specifieke expertise binnen de personeelsadministratie van uw bedrijf. Met ruim 20 jaar ervaring in het salarisvak ondersteunt Perfect Pay bedrijven op het gebied van consultancy, (internationale) payroll vraagstukken en werving en selectie.

 

 Perfect Pay verzorgt voor zowel DGA’s, MKB-bedrijven en internationale organisaties een correcte salarisstrook en ontzorgt haar relaties door een actieve adviserende rol. Daarnaast ondersteunen zij, middels consultancy, (internationale) bedrijven bij projecten, transities, implementaties en herstructureringen op de personeels- salaris en/of financiële afdeling.

 

 Marco Van Mil RPP CPP en Aukje Verbraak adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw salarisadministratie en internationale payroll. Nieuwsgierig? Neem contact op via info@perfectpay.eu, bel 076-2045450 of bezoek www.perfectpay.eu.

 

 Eindejaarsgesprekken

 

 Floyd en Eric namen een reeks eindejaarsgesprekken op om terug te kijken op het jaar 2020 en vooruit te kijken naar 2021.

 

 Het eerste gesprek was met Kees van Hassel, voorzitter van het RBC Netwerk en bestuurslid commerciële zaken bij RBC. Kees was zeer openhartig over hoe hij 2020 beleefd heeft en vertelde vooral over de plannen die hij in 2021 heeft op sociaal-maatschappelijk vlak.

 

 Het tweede gesprek was met voorzitter Ger Deleij. Ze bespraken met hem het klappen van de fusie en de nasleep ervan, de nieuwe kans als zelfstandige vereniging en de impact van corona op de vereniging. Ook keken ze natuurlijk vooruit naar 2021.

 

 Het derde gesprek was met Arthur Verbraak, voorzitter van de supportersvereniging van RBC en supporter sinds 1971. Met Arthur spraken ze voor de vuist weg over dat wat hem bezig hield in 2020 en ze hoorden dat hij erg positief is over de kansen van RBC in het komende jaar. Luisteren!

 

 De laatste in de reeks van de eindejaarsgesprekken sluiten ze af met een knaller: Anwar Tarfit en Randy Elst waren te gast. Samen spelen zij alweer bijna tien jaar voor RBC. Het werd een mooi, eerlijk gesprek over vriendschap, ambitie, clubliefde en loyaliteit. Een van de lessen uit dit gesprek: Anwar en Randy kunnen niet wachten tot ze het weer op het veld kunnen laten zien!

 

Kees van Hassel Ger Deleij Arthur Verbraak Anwar Tarfit Randy Elst

 

 Nieuwe sponsor: Klasse Advies

 

 Wederom is de sponsorgroep van RBC uitgebreid. Deze keer met de Roosendaalse onderneming Klasse Advies. Welkom bij het RBC netwerk!

 

 Het streven van Klasse Advies is om jou te voorzien van het beste advies in de vakgebieden bedrijfsverzekeringen, inkomensverzekeringen, pensioen, risicobeheer, financiële planning en hypotheken. Het doel van Jan-Kees van Dommele en zijn team is daarmee niet direct het grootste kantoor van de regio te worden, maar wel het beste.

 

 Door het stellen van de juiste vragen, het toepassen van kennis en samenwerking met een groot aantal productaanbieders, zorgen zij voor de beste oplossing van jouw vraagstuk.

 

 

 Hierbij zien zij de verzekeraar, pensioenuitvoerder en dergelijke als leverancier. Zij werken niet voor de leverancier, maar voor jou. Jij bent hun klant. Tijdens de samenwerking houden zij contact om zo je producten goed te beheren en zoveel mogelijk af te stemmen op je (veranderende) behoeften en risico’s. Overigens doen zij dat ook zonder overleg, bijvoorbeeld bij een controle of de premies nog concurrerend zijn.

 

 Het doel om beter te presteren dan andere adviseurs, bereiken zij ook door te sturen op snelle afhandeling van je vraagstukken en het spreken van jouw taal.

 

 Nieuwsgierig of Klasse Advies iets voor jou kan betekenen? Bel 0165-743007 of bezoek www.klasseadvies.nl.

 

 RBC bedankt vrijwilligers

 

 

 Niet vaak genoeg kunnen we stilstaan bij het vele werk dat onze vrijwilligers dagelijks voor RBC verrichten. Zeker in deze tijden van reflectie en vooruitkijken verdienen zij onze aandacht, maar zeker ook onze complimenten. Dank dat zij in het afgelopen ontzettend moeilijke jaar, gekenmerkt door corona, RBC hebben gesteund.

 

 In ieder geval zal 2020 ons altijd bij blijven in positieve zin dat we gepromoveerd zijn naar de Tweede Klasse, in negatieve zin de dominantie van Covid-19. Het was een bijzonder jaar.

 

 El Harti in de frontlinie van de zorg en op het veld

 

 Al enkele jaren wacht de aanhang van het dan net naar de Tweede Klasse gepromoveerde RBC op een aanvalsleider die een garantie is voor goals; eentje die het bewezen heeft op een hoger niveau. Enkele dagen voor het sluiten van de overschrijvingstermijn in het amateurvoetbal presenteert RBC haar langverwachte spits: Assad el Harti. Zijn komst wordt met luid gejuich ontvangen, tussen de regels van de reacties door lees je: “Eindelijk!”.

 

 

 El Harti heeft die afgelopen maanden echter weinig vreugde gezien. Het voetbal ligt al sinds medio maart 2020 plat. De regering besluit naar aanleiding van het oprukkende coronavirus in Nederland om een intelligente lockdown van kracht te laten worden. De verpleeghuizen gaan op slot, evenals de kleinschalige woonvormen. El Harti werkt in de gehandicaptenzorg en kijkt terug op een heftige tijd gedurende de eerste lockdown in Nederland: “Het was een lastige situatie. We wisten namelijk niets van het virus en hoelang dit ging duren. En hoe ga je het de gehandicapten uitleggen? Ik werk met cliënten die bijvoorbeeld dertig jaar zijn, maar door hun beperking het verstandelijk vermogen van 6 tot 12 maanden hebben. Hoe ga je uitleggen dat ze op hun kamer moeten blijven? Een cliënt begrijpt dat gewoon niet, ze worden agressief. Die verbouwt zijn hele kamer. Wijzelf kregen in het begin het advies om goed uit te kijken en afstand te houden, tegelijkertijd moet je wel structuur geven in het proces,” zo vertelt El Harti. Waar hijzelf werkt zijn geen uitbraken van corona, maar in andere wooninstellingen wel. Wooninstellingen gaan letterlijk op slot. Niemand mag er meer in, ook de dagbestedingen worden niet meer gehouden. De druk op de zorg neemt in die periode toe, ook de 30-jarige aanvaller merkt dat. “Ik werk nu enkele jaren als ZZP’er en werd gedurende die eerste maanden constant gebeld om bij te springen. Vast personeel meldde zich steeds vaker ziek in verband met de hoge werkdruk. Ik maakte soms wel zestig of zeventig uur in de week. Afzeggen? Nooit! Ik kan een cliënt niet alleen in zijn kamer laten zitten met een vieze luier om, omdat er op dat moment even geen personeel aanwezig is.”

 

 Niet iedereen kan de opgelegde maatregelen van de regering even goed waarderen. El Harti zelf staat wel achter de besluiten, maar begrijpt de kritische geluiden ook. “Ik snap de mensen die kritisch kijken naar de genomen besluiten. De coronaperiode is een lastige periode. Er worden dingen afgenomen. Je kan niet meer naar de kroeg, restaurant of een feestje. Je mag maar een beperkt aantal mensen thuis ontvangen, maar we moeten ook beseffen dat er mensen in Nederland rondlopen die goed moeten oppassen voor dit coronavirus. Onze opa’s en oma’s zijn allemaal op leeftijd, ikzelf zou die van mij niet graag op de intensive care zien. Ik snap de frustratie, maar we moeten deze moeilijke periode doorheen met z’n allen. Steun elkaar.”

 

 Dat El Harti in de gehandicaptenzorg belandt is meer toeval dan een bewuste keuze vooraf, want hij koos in het begin na zijn studie voor een andere weg. “Ik ben opgegroeid in een moeilijke buurt, ikzelf heb geen moeilijke jeugd gehad. Ik heb echt fantastische ouders, maar ik zag wel om mij heen dat er jongeren afgleden. Ik heb toen een opleiding gevolgd voor sociaal cultureel werker en ben met jongeren aan de slag gegaan. Het doel daarin was om jongeren te helpen terug de maatschappij  in en ze weer mee te laten doen. Door de eerste crisis was daarin steeds minder werk en zo ben ik in eerste instantie terecht gekomen in de GGZ – werken met mensen met een verstandelijke- en geestelijke beperking. Ik had er totaal geen ervaring mee, maar vanaf dag één haalde ik er enorm veel energie uit.” Toch rijst de vraag: hoe maak je nu contact met verstandelijk beperkte mensen die een verstand hebben van 6 tot 12 maanden? “Het is een moeilijke groep. In het begin vertrouwen ze je helemaal niet. Je moet echt stapje voor stapje proberen het vertrouwen te winnen en dat vraagt heel veel geduld. Dit doe je in eerste instantie met zogenoemde picto’s. Op deze picto’s, dit zijn een soort stickers, staat bijvoorbeeld een douche. Als een cliënt deze douche picto ziet dan weet de cliënt dat het de bedoeling is om een douche te pakken. Zo probeer je steeds meer contact te maken en na een tijdje zie je het wantrouwen omslaan in vertrouwen. Dat geeft een geweldig gevoel!”

 

 Naast het werk in de woonbegeleiding heeft El Harti zich ook steeds meer toegelegd op ‘Sport en bewegen’. Hij is een nieuwe onderneming begonnen genaamd ‘Hartizorg’ wat betrekking heeft op sport en bewegen om mensen met een beperking hierin te begeleiden en te ontwikkelen. Dit werk doet hij eveneens met cliënten met een verstandelijke beperking. “Ik wil graag cliënten uitdagen in het behalen van nieuwe doelen. We doen verschillende spelletjes spelen. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld badminton en voetbal, maar ook spelletjes zoals boter, kaas en eieren. Het is dankbaar werk. Uiteindelijk wil ik me ook verder ontwikkelen in het ondernemerschap. Momenteel werk ik al enkele jaren als ZZP’er en dat bevalt heel goed. Het uiteindelijke doel van mij is om een eigen zorginstelling te beginnen.”

 

 Dat El Harti inmiddels het vertrouwen van cliënten heeft is wel duidelijk. Begin september komt Oranje Wit voor het tweede bekerduel op bezoek in Roosendaal. De winnaar van het duel pakt een ticket voor de volgende ronde in de beker. De aanvalsleider komt er in de tweede helft in, maar is niet alleen naar Roosendaal gekomen. Op de tribune zit Ashraf, een oud cliënt van El Harti: “Hij wilde heel graag een keer komen kijken bij mij in het stadion.” Het mag echter niet baten, El Harti weet wel zijn eerste officiële doelpunt voor RBC te maken maar de thuisploeg verliest kansloos met 1-4. Op de foto hierboven zie je Ashraf en Assad samen. Ashraf geeft Assad een bedankkaartje voor al zijn werk de afgelopen twee jaar als persoonlijk begeleider in zijn dagelijks leer-, werk- en ontwikkelingsproces. Deze foto hangt nog altijd in Ashraf’s kamer. Beide hebben tevens nog dagelijks contact.

 

 Een aantal maanden daarvoor besluit de op dat moment 29-jarige spits om te kiezen voor RBC. De aanvaller speelt al jaren op hoofdklasse niveau, maar kiest toch voor het twee niveaus lager spelende RBC. “Ik had contact met meerdere clubs en was enkele maanden daarvoor gestopt bij Leonidas, omdat ik er een slechte periode kende. Koos (Waslander, red.) belde mij op en ik had in het korte tijdsbestek dat wij samenwerkten een prettige ervaring met hem. Uiteraard belde ik ook met Carlos (Ramos, red.). Hij triggerde me en gaf aan dat die het naar zijn zin had bij RBC. In die periode ben ik ook verhuisd. Ik heb toen uiteindelijk besloten dat bij een nieuwe start ook een nieuwe uitdaging hoort en daarom koos ik voor RBC.”

 

 

 Dat RBC twee niveaus lager speelt merkt de aanvaller wel degelijk. “Je denkt er van tevoren wel over na en je weet het inwendig wel, maar als je het dan zelf ervaart dan is het toch even slikken. Jij denkt al twee stappen vooruit, maar dat wordt niet altijd opgepikt; het spel vertraagt daardoor. Dat is soms best lastig. Maar ook dat er vooraf afspraken gemaakt zijn, maar die niet altijd nagekomen worden in het veld. Dat was ik niet gewend. Ik speelde bij Leonidas al enkele jaren met dezelfde spelers, we wisten precies wat we aan elkaar hadden. Dit alles heeft natuurlijk ook te maken met dat we een nieuwe ploeg zijn. We moeten zorgen dat we in het veld, maar ook daar buiten een team vormen.” Door zijn werk probeert hij ook een steun te zijn voor de jonge spelers. “Maar niet alleen voor de aanvallers zoals bijvoorbeeld Tayeb (Lakbir, red.) en Imran (Echambit, red.), maar ook voor Matthias (Deleij, red.). Als aanvaller heb ik natuurlijk veel te maken met keepers en ik probeer hem tips te geven hoe hij beter kan uitkomen. Dan zeg ik bijvoorbeeld: “Matthias, als jij zo uitkomt dan word ik echt niet bang van je als spits. Je moet veel agressiever uitkomen, laat zien dat je alles geeft om die bal te pakken!”.  Ook over zichzelf is hij kritisch: “Met mijn ervaring had ik meer moeten brengen in die eerste wedstrijden. Ik scoorde in het begin ook niet. Ik weet hoe het werkt: scoor je niet dan heb je het als spits gedaan en als je wel scoort ben je de held. Het ging toch even in me hoofd spoken, het was even een mentaal dingetje. Koos gaf daarin het vertrouwen. Daarom was ik ook zo blij met het doelpunt tegen Oranje Wit." (zie foto boven)

 

Ondanks alle aanpassingen die hij moest ondergaan is hij wel tevreden over de selectie. Niet alleen tevreden, maar hij valt meteen met de deur in huis: “Wij worden kampioen,” zo stelt El Harti stellig. “We hebben verreweg de beste spelers. Als je ziet dat we met blessures en afwezigen toch de laatste twee duels redelijk makkelijk wisten te winnen, dan weet je dat er mooie dingen staan te gebeuren als de hele groep er is. En geloof me: iedereen heeft er zin in! We zijn natuurlijk wel afhankelijk hoe de KNVB het gaat indelen. Als de competitie in tweeën wordt gedeeld en iedereen op nul begint dan geloof ik heilig in de eerste plek. Als alleen de eerste competitiehelft wordt afgewerkt dan is het wel een lastig verhaal in verband met dat we die eerste twee duels verloren.”

 

Die eerste twee duels hakten er flink in. De ‘nieuwe’ spelers raakten voor het eerste echt bekend met de RBC-aanhang. Na die eerste twee duels waren er ontzettend veel negatieve reacties. Hoofdtrainer Koos Waslander kreeg het zwaar te verduren. Ook El Harti kreeg steeds meer kritiek te verwerken vanwege het uitblijven van doelpunten. “Ik heb er zelf niet veel last van. Ik hou van druk. Ik snap de supporters van RBC, zij zijn écht fan van de club en willen graag resultaat zien. De club is ambitieus, de aanhang is ambitieus. Ze willen zo snel mogelijk hogerop, alleen dat gaat af en toe met vallen en opstaan. Wat ik wel mooi vond is dat toen we in de eerste wedstrijd tegen Bavel weer op gelijke hoogte kwamen dat er een orkaan van geluid vanaf de tribunes kwam. Dat was zó fantastisch om te zien, het hele meeleven van iedereen. Dat geeft echt een kick. Maar ik zou toch graag willen vragen als er slechte periodes aanbreken om de club te blijven steunen en diezelfde passie te laten horen, dat kan net dat extra zetje zijn om ons de goede kant op te sturen!”

 

Na vier duels werd de competitie weer stilgelegd naar aanleiding van de nieuwe lockdown. Het is dan ook moeilijk voor El Harti om een mening te vormen over zijn verblijf bij RBC. “Ik heb het wel naar mijn zin, maar door al die korte periodes dat je samen bent bouw je ook moeilijk een band op met iedereen. Ik ben wel goed opgevangen door de jongens en door Koos. Of ik volgend seizoen ook nog bij RBC speel is nog niet duidelijk, ik sta er in ieder geval wel voor open als ze door met mij willen. Ik mis wel de communicatie vanuit het bestuur met ons. Zij zouden meer moeten communiceren. Als er iets bekend wordt, geef het aan bij ons. Of als er dingen spelen, communiceer het met de groep. We hebben momenteel geen spelersraad. Het zou handig zijn als we die zouden hebben, want de spelersraad kan namens ons optreden om frequent in gesprek te gaan met het bestuur. Zo weten beide partijen precies wat er speelt. Daarnaast denk ik dat wij als selectie ook veel meer voor de jeugd zouden kunnen betekenen. Ik snap dat RBC nog in opbouw is en elke club heeft dingen die verbeterd kunnen worden, maar dit zou ik zo snel mogelijk doorvoeren.”

 

rn

 

Voor zijn periode bij RBC speelde El Harti ook even voor het in de Tweede Divisie uitkomende Excelsior Maassluis (zie foto rechts). De Tweede Divisie is het hoogste amateurniveau in Nederland. Hij besluit echter na een half jaar om zijn contract in te leveren. “Ik zie het niet als een persoonlijke nederlaag. Ik blijf van mening dat ik geen eerlijke kans heb gekregen. De spits die er toen in stond scoorde slechts eenmaal in vier duels. Dan vind ik dat het tijd is om een ander te proberen. In de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys mocht ik wel in de basis beginnen en ik speelde een goede wedstrijd, maar het volgende duel zat ik weer op de bank. Je raakt geïrriteerd, gefrustreerd. Ik moest het nog steeds met kleine invalbeurten doen. Dan kom je op een gegeven moment tot de conclusie dat je dus moet wachten op een blessure van de huidige spits. Ik was op dat moment 28 jaar, niet oud maar ook zeker geen jonge speler meer. Ik wilde niet meer wachten op die kans, al kijk ik er nu op terug met het idee dat ik dat misschien wel had moeten doen. Ik heb uiteindelijk in een gezamenlijk gesprek aangegeven dat ik weg wilde en heb mijn contract ingeleverd en ben terug gegaan naar Leonidas.”

 

El Harti kijkt wel uit naar de hervatting van de competitie. Momenteel traint de spelersgroep door de zwaardere maatregelen van de Nederlandse regering ook niet meer samen. “Ik wil nog zeggen tegen de RBC-supporters: hou je kop omhoog en je borst vooruit. We proberen met z’n allen deze moeilijke tijd goed door te komen en ik hoop dat jullie met z’n allen na de lockdown weer langs de kant staan om ons te steunen tijdens de wedstrijden.” Aan het eind van het gesprek komt ook de huidige realiteit weer even om de hoek kijken als er een ‘fijn weekend’ gewenst wordt: “Haha, in dit werk heb je nooit echt weekend; maar ik doe dit werk ontzettend veel passie en plezier.”

 

 Nieuwe sponsor voor RBC

 

rn

 

RBC kan met trots melden dat De Cleaning Pro zich als sponsor aan RBC heeft verbonden. Welkom bij het RBC netwerk!

 

Schoonmaakbedrijf de Cleaning Pro uit Roosendaal werkt klantgericht en is een flexibel bedrijf. Het is een all-round schoonmaakbedrijf en doet voor u onderhoud en dienstverlening voor bedrijven en instellingen, industrie, overheid en ook nieuwbouw.

 

De werkzaamheden worden efficiënt en met een hoge prestatienorm uitgevoerd. Hierbij staan kwaliteit en maatwerk voorop.

 

De Cleaning Pro werkt met een enthousiast en gemotiveerd team waarbij de wensen van de klant op de eerste plaats staan. Wijzigingen in de procedure van de schoonmaak worden dan ook direct en vakkundig voor u opgelost.
Aan veiligheid, arbeidsomstandigheden en milieu wordt veel aandacht besteed tijdens het schoonmaken.

 

Als RBC hebben we uit eerste hand mogen ervaren waar Diliana Elvers en haar team voor staan. Heeft u ook interesse? Neem dan contact met hen op via 0165-745460 of bezoek de website www.decleaningpro.nl.

 

DPS Company en RBC verlengen samenwerking

 

rn

 

Al vijf jaar is DPS Company verbonden aan RBC en verzorgt diverse uitingen voor de club en het stadion. We zijn dan ook superblij dat we ook de komende jaren op de steun van Wesley Koevoet en zijn team kunnen rekenen.

 

Een opvallende en onderscheidende promotie van uw bedrijf, product of dienst. Dat werkt! DPS Company biedt u alle ingrediënten voor een effectieve en heldere communicatie. Zij bieden u een one-stop-shopping concept voor grote en kleine wensen!

 

Het creatieve team gaat graag met u rond de tafel om uw ideeën en doelstellingen te vertalen naar een direct implementeerbare marketingmix. Afhankelijk van de markt, de doelgroep en de concurrentie ontwikkelen zij complete communicatieprojecten van begin tot eind: concept & advies, projectplanning, design, prepress, productie, transport en meer. Uw doelgroep komt op de juiste plaats en op het juiste moment in contact met uw merk. Uw klanten en prospects krijgen heldere en duidelijke informatie. Zowel thematisch als actiematig. Voor een optimale en doelmatige positionering bent u bij hen aan het juiste adres. Een hogere ROI met hetzelfde, of zelfs een lager budget!

 

 Nieuwsgierig naar de producten van DPS Company? Bezoek ze op de Meeten 23 in Roosendaal of via www.dpscompany.nl.

 

 John van Gastel in Podcast de Luiten

 

rn

 

Floyd en Eric 'gongen' op bezoek bij John van Gastel, die jarenlang deel uitmaakte van de selectie van RBC en in de jaren '90 een ijzersterke centrale verdediger was.

 

In deel 1 van dit gesprek praat John over het begin van zijn carriere, waarin hij zowel namens RBC als namens de KNVB het mooie Oranje mocht dragen. Daarnaast een intro met een zeer speciale inbeller en een bezoekje aan Corné Veraart, teammanager en vriend van het huis.

 

In deel 2 van het gesprek gaat John dieper in op een aantal legendarische wedstrijden die hij speelde, onder meer voor de beker tegen Feyenoord, tegen FC Eindhoven om een plaats in de nacompetitie en een kraker tegen NAC. Luisteren!

 

Nieuwe sponsor: Koffiebranderij van den Biggelaar

 

rn

 

 RBC kan met trots melden dat Koffiebranderij van den Biggelaar zich als sponsor aan RBC heeft verbonden. Welkom bij het RBC netwerk!

 

 Koffiebranderij Van den Biggelaar produceert verse bonenkoffie in Roosendaal en richt zich op de professionele markt. Van de beste groene bonen tot uw kopje koffie op het werk of in de horeca, Van den Biggelaar levert een compleet koffieconcept bestaande uit apparatuur en bijbehorende service en producten. Naast nieuwe apparatuur kan Van den Biggelaar ook uw bestaande koffiemachine in de service overnemen.

 

 Voor lekkere koffie, koffiebeleving en snelle service in de regio is Koffiebranderij van den Biggelaar uw lokale partner. Van den Biggelaar is een oud-Roosendaals koffiemerk dat al sinds 1884 in het centrum van Roosendaal haar koffie brandde. In 2015 werd met respect voor de historie en veel passie het merk opnieuw op de markt gebracht.

 

 Als zakelijke klant bent u van harte welkom voor een bezoek aan hun showroom en koffiebranderij aan de Borchwerf 9 te Roosendaal. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.biggelaarkoffie.nl.

 

Vernieuwing RBC-logo

 

 Het logo van RBC is vernieuwd. De kleuren zijn opgefrist, maar de belangrijkste wijziging is de toevoeging van het oprichtingsjaar 1912 aan het wapenschild.

 

Ook na de doorstart is RBC 1912 altijd als oprichtingsjaar blijven voeren en daar zijn we trots op. Om die reden gaan we vanaf vandaag in al onze uitingen dit logo met oprichtingsjaar hanteren. Ook de supportersvereniging is uiteraard gekend in de vernieuwing en heeft als eigenaar van het logo toestemming gegeven voor de wijzigingen.

 

Het oorspronkelijk uit de jaren '50 van de vorige eeuw stammende logo 'met het kroontje' werd na de doorstart in 2012 weer in gebruik genomen nadat het tijdens de betaald voetbalperiode was vervangen door het ovaalvormige logo met 'de uit het stadion geschoten bal'. In 2013 werd het logo al een eerste keer aangepast: de oranje kleur op het wapenschild werd donkerder, de vorm van het wapenschild werd langer en ronder aan de onderzijde, de vermelding 'RBC' kreeg een ander lettertype en de schaduwrand achter het logo verdween.

 

 Het logo is nu op de volgende punten aangepast:

 

  •  het oprichtingsjaar 1912 is toegevoegd aan het wapenschild;
  •  de oranje kleur is lichter geworden;
  •  het wapenschild is minder hoekig van vorm;
  • de vermelding 'RBC' is meer compact;
  • het gehele logo krijgt een lichte schaduwrand.

Hieronder zie je de wijzigingen van het logo in beeld gebracht.

 

   
                                 1950           2013           2020

 

Nieuwe trainingsjacks en -broeken voor JO13

 

 RBC JO13, dat uitkomt in de Tweede Divisie, is door vier sponsoren voorzien van nieuwe trainingsjacks en -broeken.

 

Op de foto showt het team met trots de nieuwe kleding. Staand v.l.n.r. Alekos Bostantzis, Bickel van Loon, Bas Costermans, Givano Buuron, Blaise Mukoko, Jassim Yachou en Kobe Horemans, gehurkt Stan Stadhouders, Brent van Loon, Damin el Hajjioui, trainer Denise Versteeg, Nigel Verheugt, Niels van Leipsig, Ilias el Khassim en Mats Sint Nicolaas; op de voorste rij Thomas Clement.

 

Het team dankt de gulle gevers: Van Oers Accountancy & Advies uit Etten-Leur, Trappenfabriek Vermeulen uit Etten-Leur, Triceo BVBA uit Essen en Platinum Casual Living uit Breda.

 

 

Opbrengst Grote Clubactie

 

rn

 

Meer dan ooit is de inzet van onze vrijwilligers, lotenverkopers en kopers goud waard voor RBC! Juist nu hebben zij de schouders eronder gezet en een mooi bedrag opgehaald met de Grote Clubactie! Hierbij de digitale cheque met de opbrengst van 2020. RBC bedankt iedereen voor zijn of haar inzet!

 

Posterbezorging de Luiten

 

De eerste affiches van Ajax v RBC werden op 2 december bezorgd! Floyd en Eric reden een beetje rond in Roosendaal en namen ondertussen een afleveringetje op. Klik hier om de podcast te beluisteren.