RBC Update, nummer 2020-11

05-11-2020

 9e jaargang, nummer 2020-11

 

Beste RBC'er,

 

De competitie ligt inmiddels al drie weken stil vanwege de genomen corona-maatregelen. Op het moment van staken had RBC, na de teleurstellende start, twee opeenvolgende overwinningen geboekt op Madese Boys en Roosendaal en inmiddels de vijfde plaats bereikt. De oranjehemden leken in de juiste vorm om de compettitie verder succesvol voort te gaan zetten. Ook een aantal jeugdteams presteerde tot nu toe uitstekend. JO17, JO12 en JO8 staan alle drie bovenaan in hun competitie, JO19 en JO11 staan op de tweede plaats. Desalniettemin is het logisch dat de competitie tijdelijk is gestaakt. Het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen is te hoog en om die reden is het tjdelijk stopzetten van de competities begrijpelijk. Laten we hopen dat we de pandemie snel onder controle krijgen, zodat we de competitie in het weekend van 16/17 januari 2021 weer kunnen hervatten. 

 

Winteraanbieding Patrick

 

 

Onze kledingsponsor Patrick heeft een speciale winterbox samengesteld. Die bevat alles om de winter te trotseren: een regenjas, een winterjas, handschoenen, een nekwarmer en een muts. Normaal bedraagt de totaalprijs voor deze artikelen € 161,30. Patrick biedt ze nu als pakket aan voor slechts € 49,95.

 

De winterbox is direct leverbaar. Je kunt hem bestellen door hier te klikken.

 

 

 

 

 

63 jaar geleden: eerste overwinning in Eerste Divisie

 

27 oktober was het precies 63 jaar geleden dat RBC de eerste overwinning ooit in de Eerste Divisie boekte. Op De Luiten werd op de achtste speeldag het Haarlemse EDO met 2-0 verslagen. De goals kwamen op naam van Piet Bruijninckx en Theo Laseroms.

 

Na het in 1957 behaalde kampioenschap in de Tweede Divisie B promoveerden de oranjehemden voor het eerst in de historie naar de Eerste Divisie. RBC werd in het seizoen 1957-1958 ingedeeld in de Eerste Divisie A. Na zeven wedstrijden, waarin was verloren van DFC, Vitesse, Alkmaar en DWS en gelijk was gespeeld tegen Helmond, AGOVV en Roda Sport, bivakkeerde RBC net boven de degradatiestreep op de vijftiende plaats. Op 27 oktober 1957 kwam EDO, de nummer 11, op bezoek. In de voorbeschouwing schreef Dagblad De Stem: 'Met RBC gaat het in deze afdeling heel wat minder goed. De Roosendalers kunnen kennelijk maar niet "warm" worden. Zij verliezen telkens met de grootste eer, maar een uitschieter, die de volle winst oplevert hebben ze nog niet te zien gegeven. Wellicht kan het zondag tegen EDO wel tot zoiets komen, hetgeen dan een prestatie zou zijn, die meteen het vertrouwen in de technisch gave Roosendaalse formatie zou herstellen en onmiddellijk ook een aanleiding voor optimisme voor de toekomst zou betekenen. Het spel van RBC is namelijk zeker niet onvoldoende voor de eerste divisie, maar tot dusver alleen maar hopeloos onfortuinlijk.' RBC moest Adrie Roks en Cees van Haperen vanwege blessures nog missen, maar Kees Vermunt was weer wel van de partij. Een verslag uit Dagblad De Stem:

 

 
 RBC-doelman Piet van Osta verrichtte vele voortreffelijke reddingen, waarbij men vaak het hart  vasthield, omdat hij met ware doodsverachting voor de voeten van de aanvallers op het leder dook. Hier zien we hem "plukken" tussen twee hoog opspringende EDO-spelers. Ook Adan is in  zwevende toestand. (Foto: Dagblad De Stem)

 

 Pas na rust bevocht RBC-voorhoede zijn eerste volle winst

 

(Van onze speciale verslaggever) Op de overdekte tribune, die als een riant landhuis langs het RBC-terrein is gebouwd, klonk vlak voor rust een woedende kreet: "Doen jullie niet mee?...... De geadresseerde was zonder twijfel de Roosendaalse voorhoede, de enige linie, die tot dan toe in de slag tegen EDO had gefaald. Het leek alsof de voorhoede-mensen er tijdens de rust over hadden geprakkizeerd, want in de tweede helft vochten zij zich opeens met nuchter, hard voetbal naar een 2-0 zege.

 

 Roosendaalse achterhoede schitterde

 

Maar het was de RBC-defensie, die de kans erop lange tijd moest bewaren. De tijd, die schitterende verdedigers als Cools, v.d. Water, doelman v. Osta en dikwijls ook de vinnige v.d. Luytgaarden doorbrachten met het breken van de Haarlemse aanval, vulden de mensen in de voorlijn met nutteloze combinaties, die nergens en geen moment werkelijk gevaarlijk werden. Het leek alsof ze werkten volgens het nogal donkere consigne, dat het weer-wel-niet-zou-lukken. Ze dreven hun supporters tot stormen van teleurstelling. Er ontstond zo een uiterst merkwaardige voetbalfiguur. EDO's tegenstander was excellent en tegelijk hopeloos. De Haarlemmers raakten hiervan zo in de war, dat ze elke gelegenheid om RBC in deze periode te vloeren, grandioos misten.

 

   

 

 Moedig verweer

 

Al na tien minuten bleek tot welk moedig verweer de Roosendaalse defensie in staat was. Doelman van Osta wierp zich vlak voor de schietgrage midvoor Smit, die voorbij v.d. Water was geflitst. De keeper remde Smit voldoende om Cools de kans te geven de "ontsnapte" bal op de doellijn nog weg te werken. Het gejuich over al dit koene optreden was nauwelijks uit de lucht of de voorhoede gaf een klassiek voorbeeld van onmacht. Praktisch vrij voor het EDO-doel schoot Bruyninckx het leer kaarsrecht omhoog... Later gaf Bruyninckx het beslissende tikje in een scrimnage, die de Haarlemse defensie (eindelijk) een beetje uit de hand was gevallen, maar het was te zacht. Linkshalf Leonard kon het schot wegwerken. Langzaam maar zeker kwam de RBC-aanhang dus inderdaad in de stemming om te roepen: "Doen jullie niet mee?" Er volgde ietwat zonderling een bewijs, dat de Roosendaalse voorwaartsen toch wel degelijk meetelden. In de vijfde minuut na de hervatting wipte Vermunt na een stukje ouderwets solo-werk het leer naar Bruyninckx. Eén van de EDO-verdedigers raakte de bal nog met het hoofd en dank zij dit ingrijpen stond Bruyninckx NIET in buitenspel-positie, toen hij het schot loste, dat doelman v.d. Berg sloeg. (1-0).

 

Beste moment

 

Psychologisch bleek dit achteraf 't beste moment voor een doelpunt. Het onthutste de gasten zo volkomen, dat ze slordiger en onverzorgder gingen spelen. In plaats van RBC bleek het nu opeens EDO, dat mismoedig het hoofd boog. Mede dank zij de "groeiende" Cools slaagden zij er daarna niet meer in van Osta ernstig te bedreigen. Pas in de 25ste minuut was er even nog gevaar. Toen raakte Adan in het strafschopgebied de bal met de hand en het was te danken aan de mildheid van de scheidsrechter, die het gebeurde kennelijk als "aangeschoten" beschouwde, dat er geen penalty aan te pas kwam. Het was goed, dat RBC een schijnzege voorkwam door een tweede treffer, die vlak voor het einde een feit werd. Bruyninckx bracht het leer op tot hij het, misschien één meter te scherp, voor Lazeroms naar voren zette. Keeper v.d. Berg was echter juist te laat. Hij kreeg de bal niet klemvast en liggend kon Lazeroms scoren. (2-0).

 

Door de overwinning steeg RBC drie plaatsen en passeerde VSV, Vitesse en Helmond. De oranjehemden beëindigden het seizoen als nummer 13 met drie punten meer dan EDO, de uiteindelijke degradant.

 

RBC - EDO 2-0 (0-0)

 

 Opstelling RBC: Piet van Osta, Jo van Loon, Theo Adan, Henk van de Ven, Cees Cools, Jan van de Water, Kees Vermunt, Jac van de Luijtgaarden, Piet Bruijninckx, Theo Laseroms, Dick de Boef

 

 Scoreverloop: 50' Piet Bruyninckx 1-0; 88' Theo Laseroms 2-0

 

 Aantal toeschouwers: 3500

 

RBC JO8 wint alles

 

 

Dit seizoen startte RBC opnieuw met een JO8-team. De jongste RBC'ers deden het in de Hoofdklasse 01 tot nu toe uitstekend. Het team van trainer Jonathan Kierindoongo wist alle wedstrijden in de heenronde te winnen.

 

Woensdagavond 14 oktober werd de laatste wedstrijd in de heenronde afgewerkt. JO8 won met maar liefst 8-1 van Drechtstreek. Maar dat was niet de enige wedstrijd waarin vaak werd gescoord. Ook tegen Sliedrecht (19-2), FC Dordrecht Amateurs (16-1), Roosendaal (11-7), VVGZ (4-2) en Oranje Wit (9-1) stond het vizier uiterst scherp.

 

Het 'kampioenenteam' van RBC JO8 bestaat uit de volgende spelers: Sabri Corbeau, Lennox van der Heide, Milan van der Heide, Dion van den Heuvel, Bryan Kierindoongo, Ilza van der List, Mathieu Netten, Jay Nieuwenhuijsen en Bilal el Ouelhani.

 

Nieuwe sponsor: DRV Accountants & Adviseurs

 

 

Het RBC Netwerk is weer uitgebreid met een nieuwe sponsor. Het betreft DRV Accountants & Adviseurs.

 

"Wij zijn DRV, stilletjes één van de beste kantoren van Nederland." Daarmee doen ze de belofte aan cliënten en medewerkers dat zij willen uitblinken in cliënttevredenheid en kwaliteit voor ondernemers in het MKB. Want daar ligt hun passie: bij bedrijven die de ruggengraat van onze economie vormen en die zorgen voor het overgrote deel van onze werkgelegenheid. Bedrijven die telkens weer nieuwe uitdagingen aangaan en wendbaar zijn. Zij noemen dat: Werken in de echte economie.

 

Bent u ondernemer in de echte economie, dan is het doel als accountancykantoor om u te helpen uw ambities als ondernemer en in privé te realiseren. Dat doen zij met aandacht voor u en uw bedrijf, met de juiste inzichten en met doelgerichte adviezen. De basis is het samenstellen en controleren van jaarrekeningen, het verzorgen van (salaris)administraties en fiscale aangiften en het geven van financiële inzichten. Daarop aanvullend bieden zij u een brede expertise aan: bij een bedrijfsovername, een subsidieaanvraag, het verbeteren van uw bedrijfsprestaties, het optimaliseren van uw personeelsbestand of het regisseren van uw privévermogen.

 

Bezoek DRV op www.drv.nl of neem contact op met Matthijs Verbraak (m.verbraak@drv.nl).

 

 RBC en ING verlengen sponsorcontract t/m 2023

 

 

 

RBC en ING blijven na een succesvol eerste jaar ook de komende drie jaar samenwerken. Het sponsorcontract met de bank is verlengd t/m 2023.

 

RBC is blij met het vertrouwen van ING om ook de komende drie jaar te werken aan de groei en de ontwikkeling van het amateurvoetbal. Voorzitter Ger Deleij: “We zijn ontzettend trots op de verlenging van het sponsorcontract, juist in deze tijd. Met behulp van de sponsoring kunnen wij onze doelstelling, vanuit een professionele voetbalopleiding talenten te laten doorstromen naar de selectie van het 1e elftal, verder vorm geven. We kijken uit naar weer een mooie samenwerking met ING de komende jaren.

 

Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “We zijn er trots op dat we juist in deze tijd de amateurverenigingen kunnen blijven steunen. Zij zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Het is belangrijk voor het succes van het Nederlandse voetbal dat de amateurclubs hier hun rol in pakken. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om het jeugdvoetbal aan te bieden en verder te ontwikkelen. ING wil daarbij als hoofdsponsor van de KNVB en het Nederlandse voetbal alle voetballiefhebbers (jong en oud, man en vrouw, speler of fan) zo goed mogelijk faciliteren zodat zij dat kunnen doen wat zij het liefste doen: met voetbal bezig zijn.

 

Raab Karcher toegetreden tot RBC Netwerk

 

 

RBC heeft er weer een nieuwe sponsor bij: Raab Karcher!

 

De ontstaansgeschiedenis van Raab Karcher gaat terug tot in de 19e eeuw. Sinds de jaren ’70 zijn zij actief binnen Nederland. Zij garanderen u daarom jarenlange kennis en ervaring op het gebied van bouwmaterialen. Hier laten zij u als ondernemer in de bouw graag van profiteren.

 

Logistiek, duurzaamheid en e-business, zijn de drie 3 pijlers waar de organisatie van Raab Karcher op rust. Zij regelen het logistieke proces vanaf het magazijn tot aan de bouwplaats. Bovendien bieden zij u duurzame producten, trainingen en totaaloplossingen zodat u uw klant optimaal van dienst kunt zijn. En met hun oplossingen op het gebied van online werken, zorgen zij ervoor dat u uw werkzaamheden snel en eenvoudig uit kunt voeren.

 

 In de bouw draait alles om efficiency. Daarom beschikt Raab Karcher over een zeer efficiënt en goed geolied logistiek apparaat. Een gekwalificeerd en professioneel team planners en transporteurs staat voor u klaar om de goederen op de gewenste plek en tijd te leveren. Landelijk zijn tweehonderd expeditiemedewerkers voor u in touw. En dagelijks zijn zo’n honderd vrachtwagens onderweg met bouwmaterialen.

 

 Op Raab Karcher kunt u steunen. Zij zijn de hoeksteen van de bouw. Bezoek Raab Karcher op Borchwerf 8 of op www.raabkarcher.nl.

 

 De jongensdromen van Sander Kruis

 

 

Geboren in Roosendaal, opgegroeid in Oud Gastel en bij RBC sinds zijn vijfde, droomde Sander Kruis van 1 ding: debuteren in RBC 1. Het lukte hem als A-junior, en voor hij het wist raakte hij verzeild in misschien wel het meest turbulente half jaar dat de club de laatste decennia heeft gehad. Hij vertelt er uitgebreid over in deze aflevering van Podcast de Luiten. Klik hier om de podcast te beluisteren.

 

Nieuwe sponsor: Spice Route

 

 

Goed nieuws! Een nieuwe sponsor op de rugzijde van de shirts van het 1e elftal: Spice Route.

 

Spice Route Sourcing is een toonaangevend importeur en distributeur van peper. Door jarenlange contacten met boeren en exporteurs in oorsprongslanden zoals Vietnam, Indonesië, Brazilië en India, weten zij waar ze de mooiste peper kunnen halen voor hun klanten. Ze streven daarbij naar een duurzaam, puur en eerlijk product. En dat proef je!

 

Spice Route Sourcing kan zichzelf met trots een supply-chain specialist noemen. Ze werken met korte lijnen en ‘they go the extra mile’ om hun klanten de beste service te kunnen bieden. Doordat ze leveren uit eigen magazijn, kunnen ze korte levertijden garanderen. Spice Route Sourcing levert hoofdzakelijk aan de groothandel en verwerkende industrie (B2B).

 

RBC dankt Spice Route Sourcing voor haar sponsoring. Welkom bij het RBC Netwerk!

 

RBC wint stadsderby van Roosendaal

 

 (Foto: Pix4Profs/Tonny Presser) 

 

 RBC heeft de stadsderby tegen Roosendaal weten te winnen. De oranje-witten waren met 2-5 te sterk voor de gastheren. Goudhaantje was Anass el Gamali, die in de spits opgesteld stond samen met Assad el Harti. Hij scoorde drie maal.

 

Bij RBC begon andermaal Matthias Deleij in de goal. Carlos Ramos was na enkele duels afwezigheid (rode kaart en blessure) weer inzetbaar. Ook Gino Pieter keerde terug in de basiself na zijn afwezigheid vorige week. Pieter vormden een centrum met Issam Dahmani. Ramos startte als verdedigende middenvelder. Anass el Gamali werd naast Assad el Harti geposteerd in de punt. Er werd gekozen voor een 4-4-2 formatie. Naast de terugkomst van Pieter en Ramos waren ook weer een aantal afwezigen te betreuren. Burhan Akbas en Imran Echambit zitten nog wel even in de lappenmand, maar ook Lars de Voogd (geblesseerd), Jaimy de Visser (geblesseerd) en Soufian Charraoui (mee met Nederlands zaalvoetbalteam) waren niet inzetbaar.

 

 Binnen vijf minuten was het raak voor RBC. Tarfit brak door op rechts en bediende El Gamali op maat die raak schoot, 0-1. Daarna kreeg Roosendaal enkele kansen. Pieter wist ternauwernood een kopgoal van Wesley van Zundert te voorkomen en doelman Deleij tikte een schot van Van der Vloet uit het doel. Na een kleine twintig minuten verdubbelde RBC de score. Een hoekschop van Randy Elst werd tegen de touwen gekopt door El Harti, 0-2. Een kleine tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg weer terug in de wedstrijd. Kevin Jurgens wist Thijs de Wit te bereiken die de aansluitingstreffer noteerde, 1-2. Vlak voor het rustsignaal kreeg El Harti nog een enorme kans om de marge weer naar twee te tillen, maar voor open doel schoot hij na een goede lage voorzet van El Gamali naast.

 

Tien minuten na de rust werd de marge alsnog naar twee getild. El Gamali wist andermaal een voorzet van Tarfit achter Roosendaalse goalie te krijgen, 1-3. Daarvoor had Deleij een fantastische redding op een kopbal van Koen Plank. Ricardo Mannie werkte uiteindelijk de bal van de doellijn. Ruim twintig minuten voor tijd wist Arif Akbas een kopbal van Van Zundert van de doellijn te redden, maar een minuut later verlengde hij zelf een voorzet achter doelman Deleij, 2-3.

 

Gelijk na de aftrap werd de marge opnieuw naar twee getild. Opnieuw was het een samenspel tussen Tarfit en El Gamali. Tarfit wist uit de rug van zijn directe tegenstander weg te te lopen (zie foto) en wist opnieuw El Gamali te bereiken die zijn derde van de middag liet noteren, 2-4. In de blessuretijd kreeg Jaimy Bakkenes nog een rode kaart, omdat hij een bal van de doellijn haalde met zijn hand. De toegekende strafschop was een prooi voor Tarfit, 2-5.

 

Roosendaal - RBC 2-5 (1-2)

 

Opstelling RBC: Matthias Deleij, Ricardo Mannie (Abdelmojib Yachou), Gino Pieter, Issam Dahmani, Arif Akbas; Carlos Ramos, Anwar Tarfit, Randy Elst (Riyad Khidar), Tayeb Lakbir; Assad el Harti, Anass el Gamali

 

Scoreverloop: 4' Anass el Gamali 0-1; 19' Assad el Harti 0-2; 38' Thijs de Wit 1-2; 55' Anass el Gamali 1-3; 71' Arif Akbas (eigen doel) 2-3; 73' Anass el Gamali 2-4; 92' Anwar Tarfit 2-5

 

 Scheidsrechter: Rene de Loos