RBC Update, nummer 2020-08

06-08-2020

9e jaargang, nummer 2020-08

 

 Beste RBC'er,

 

 Het seizoen gaat bijna van start, maar we zijn er nog niet helemaal klaar voor. De selecties zijn allemaal op sterkte gebracht, maar voordat we kunnen gaan presteren, leren en ontwikkelen hebben we nog veel vrijwilligers nodig.

 

 Zo zijn we hard op zoek naar mensen die willen helpen in het supporterscafé, de wasserij, bij de organisatie van de wedstrijden van het 1e elftal, in de klusploeg en in de begeleiding van verschillende teams. Het 1e elftal heeft bijvoorbeeld nog een assistent scheidsrechter en een verzorger nodig. Ook bij de jeugd zijn er nog begeleiders nodig. Hieronder zie je alle vacatures:

 

 • medewerkers horeca supporterscafé;
 • medewerkers wasserij;
 • vrijwilligers bij organisatie wedstrijden 1e elftal zoals stewards en medewerkers verkoop loterij;
 • assistent scheidsrechters voor 1e elftal en JO19;
 • verzorger 1e elftal;
 • teammanagers voor JO19, JO16, JO11 en JO9;
 • assistent trainers voor JO19, JO16, JO13, JO12 en JO8;
 • spelleiders voor JO12, JO11, JO9 en JO8;
 • technisch coördinatoren voor bovenbouw, onderbouw en keepers;
 • studiebegeleiders voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs;
 • coördinator studiebegeleiding;
 • medewerkers onderhoud.

 Heb je interesse in één van de functies of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar media@rbcvoetbal.nl.

 

 

 Arcus Letselschade nieuwe sponsor RBC

 

 Arcus Letselschade uit Breda gaat de samenwerking aan met RBC. Afgelopen vrijdag tekende oprichter en eigenaar Jorg van de Watering daarvoor het contract. Arcus Letselschade is op zoek naar naamsbekendheid in Roosendaal en Jorg, woonachtig in Roosendaal en vroeger zelf supporter, draagt RBC een warm hart toe. Samen brengen we RBC hogerop!

 

Arcus Letselschade is een landelijk werkend advocatenkantoor op het gebied van letselschade en schade door overlijden. Zij behartigen uitsluitend de belangen van slachtoffers en nabestaanden. Arcus Letselschade staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade.

 

Wil je meer weten over Arcus Letselschade? Klik hier en bezoek de website of bel (076)7002775 voor een afspraak bij jou aan huis.

 

Wil je zelf ook RBC steunen en aan je eigen doelstellingen werken? Stuur een mail naar info@rbcnetwerk.nl of commercie@rbcvoetbal.

 

 

RBC legt historie vast

 

Het verleden van RBC gaat structureel worden vastgelegd in een echt archief. In een voormalige muziekstudio van het Herstaco Stadion ligt inmiddels 108 jaar oranje-witte geschiedenis. De ruimte is ingericht door Noud Bominaar, Dick Kroesbeek, Jack Vergouwen en Arthur Verbraak. De mannen trekken er een jaar voor uit om alles uit te zoeken, te selecteren, rubriceren en administreren.

 

 Ondanks dat er veel bewaard is gebleven, is er tijdens de verhuizing van De Luiten naar het Herstaco Stadion helaas veel verloren gegaan. Gelukkig ontvangt de club af en toe materiaal uit privé collecties. Mocht u nog materiaal hebben en er geen ruimte meer voor hebben, gooi het niet weg! Wellicht bezit u materiaal wat we nog niet in ons archief hebben. Wij zijn er altijd blij mee!

 

 

Weer een nieuwe sponsor voor RBC

 

Wederom een nieuwe sponsor voor RBC! Het betreft Den Ouden Schilderwerken uit Roosendaal.

 

Den Ouden Schilderwerken is al 20 jaar actief in o.a. het onderhouden van schilderwerk aan woningen, kantoren, fabrieken en winkels. De schilderwerken worden zowel binnen als buiten verricht. Den Ouden Schilderwerken is daarnaast ook specialist in beglazing en wandafwerking. Bij alle werkzaamheden zijn zij nauw betrokken vanaf de offerte tot de uitvoering en de service. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Bestel nu je RBC SeizoenClubCard !

 

 Komend seizoen speelt RBC in de Tweede Klasse. En daar kunnen we jouw steun goed bij gebruiken. Bestel daarom nu je RBC SeizoenClubCard 2020-2021 !

 

RBC is klaar voor de strijd in de Tweede Klasse. Trainer-coach Koos Waslander is bijzonder tevreden met de samenstelling van zijn groep: "Gelukkig hebben we veel goede spelers kunnen behouden. En ik denk dat we goede vervangers hebben gevonden voor de jongens die zijn vertrokken. Veel gasten die Hoofdklasse-ervaring hebben, een goede mix van talent en routine. Dat is belangrijk in de Tweede Klasse."

 

RBC is ingedeeld in de Zondag 2e klasse E. Daarin treft het onder meer Roosendaal, Cluzona en SC Kruisland, drie krakers van derby's! Maar ook het Oosterhoutse TSC is een tegenstander waarmee de oranjehemden al vaker in de historie de degens mee gekruist hebben.

 

Met de RBC SeizoenClubCard heb je uiteraard gratis toegang tot de thuiswedstrijden van RBC. Maar daarnaast word je tevens lid van de vereniging en verkrijg je toegang tot de algemene ledenvergadering. Dit orgaan benoemt het bestuur, beoordeelt het gevoerde beleid, controleert de jaarrekening en stelt de begroting vast. Als stemgerechtigd lid stem je mee over alle tijdens de algemene ledenvergadering te nemen besluiten.

 

Voor de RBC SeizoenClubCard en het daarbij behorende lidmaatschap betaal je € 60 per seizoen (of € 40 als je 65 jaar of ouder bent). RBC kan elke financiële steun gebruiken. Geef je daarom op als lid van RBC en steun de oranjehemden in de Tweede Klasse. Samen zijn we RBC !

 

Dus als jij wilt meebeslissen over jouw club èn RBC financieel wilt ondersteunen, stuur dan een e-mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl en vermeld daarin je voor- en achternaam, geboorteplaats en -datum, adres, postcode, woonplaats en het nummer van je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Je ontvangt daarna een factuur voor betaling van de contributie. De huidige SeizoenClubCardhouders krijgen automatisch bericht.

 

Wij hopen op je steun, tot ziens bij RBC !

 

 

Bekerloting

 

 De KNVB heeft de poule-indeling bekend gemaakt voor de eerste ronde van de verschillende districtsbekertoernooien in de A-categorie. RBC is ingedeeld in poule 1-06 en treft daarin louter zaterdagclubs. Het betreft 1e klasser Oranje Wit uit Dordrecht en de 2e klassers SSV'65 uit Goes en Wilhelmina'26 uit Wijk en Aalburg. De wedstrijden worden afgewerkt op zaterdag 29 augustus (Wilhelmina'26 uit), zaterdag 5 september  (Oranje Wit thuis) en zaterdag 12 september (SSV'65 thuis). Alle wedstrijden beginnen om 17:00 uur.

 

 De jeugdteams treffen de volgende tegenstanders:

 

 - JO19: Baronie, JEKA en Madese Boys;

 

 - JO17: Alliance, ASWH en Oranje Wit;

 

 - JO16: vrijgeloot;

 

 - JO14: vrijgeloot;

 

 - JO13: Halsteren, Madese Boys en VVGZ.

 

 

 

Uitbreiding sponsorgroep

 

RBC is bijzonder verheugd dat Topsystemen B.V. uit Roosendaal is toegetreden tot haar sponsorgroep.

 

Deze sponsor is de partner in de afbouw en met hun tientallen jaren ervaring richten ze zich op het complete afbouwproces! Met hun specialisten leveren en monteren ze vakkundig hoogwaardige systeemwanden en systeemplafonds, verlichting, timmerwerk en stucwerk. Dit doen ze rechtstreeks voor opdrachtgevers of in opdracht van bijvoorbeeld aannemers en interieurontwerpers. Snel, tegen een marktconforme prijs, maar met behoud van kwaliteit en goede service.

 

 Als u wilt weten wat Topsystemen B.V. voor u kan betekenen, kijk dan eens op hun website door hier te klikken.

 

 

 

 Samen hogerop, netwerken en verbinden

 

 Met de promotie naar de Tweede Klasse, begint er weer nieuwe hoop te leven. De selectie is op orde, het stadion wordt verbouwd en nieuwe sponsoren dienen zich aan. Alle seinen staan op groen om de ambitie van RBC waar te gaan maken.

 

 RBCnetwerk zal het komende seizoen evenementen organiseren die herinneren aan de sfeer van toen. Hier wilt u toch ook onderdeel van zijn?

 

 Voor meer informatie of het steunen van onze mooie club: info@rbcnetwerk.nl of commercie@rbcvoetbal.nl.

 

 

 

Indeling jeugd A-categorie

 

Naast de indeling van de standaardteams heeft de KNVB ook de competitie indeling bekend gemaakt voor de jeugd in de A-categorie.

 

De indelingen zijn als volgt*:

 

RBC JO19-1 komt uit in de Hoofdklasse A. De tegenstanders zijn Halsteren, RIA W, Roosendaal JO19-2, SC Gastel, ST HVV’24/Clinge, Sprundel, Terneuzen, VVR, Virtus en Walcheren.

 

RBC JO17-1 komt ook uit uit in de Hoofdklasse A. Zij treffen Alliance, BSC, Halsteren, Roosendaal JO17-2, SC Gastel, ST HVV'24/Clinge, Terneuzen, Virtus en Zeelandia Middelburg.

 

RBC JO16 is een nieuw team en ingedeeld in de 5e divisie C. Zij gaan zich meten met Bennekom, Houten, Jonathan, MVV, De Meern, UNA en Unitas '30.

 

Ook RBC JO14 is nieuw en ingedeeld in de 3e divisie E. Tegenstanders zijn ASWH, Kloetinge, MOC'17, Nivo Sparta, Sparta (AV), TSC en MSV De Betrokken Spartaan.

 

 RBC JO13-1 speelt komend seizoen in de 2e divisie D. De opponenten worden Drechtstreek, JVOZ JO13-2, Kloetinge, MOC '17, Oranje Wit, Sarto, Spartaan'20 JO13-2, TSC, Unitas, Unitas '30 en VOAB.

 

 * Het teamnummer is alleen vermeld als de betreffende tegenstander een hoger of lager teamnummer heeft dan het team van RBC.

 

 

Voetbal International op bezoek bij RBC

 

 Hoog bezoek, op 13 juli bij RBC! Voetbal International maakte een rondgang langs verdwenen profclubs, en het leek ze leuk om ook Podcast de Luiten eens te bezoeken. Floyd en Eric spraken met Reon Boeringa over RBC, en hoe wij ons verhouden tot andere verdwenen BVO-broeders.

 

 Voordat Reon er was mochten de mannen van clubarchivaris Noud Bominaar een kijkje nemen in het archief, en daar werden ze helemaal hyper van. Ze zagen zelfs de eerste steen van De Luiten! Ze spraken kort met Noud, maar gaan binnenkort langs voor een langer gesprek!

 

 Klik op de afbeelding om de podcast te beluisteren.

 

 

 

Dennis Haazer naar N.E.C.

 

 Voormalig RBC-jeugdspeler Dennis Haazer heeft een tweejarig contract getekend bij N.E.C.

 

 De 17-jarige aanvaller kwam in 2015 van Virtus naar RBC en speelde twee seizoenen in het oranje wit. Het eerste jaar speelde hij in U14 onder leiding van trainer Leon Withagen. Het jaar daarna kwam hij uit in JO15 dat werd getraind door Ardin van Nijnatten. Daarna vertrok hij naar FC Dordrecht. Na drie seizoenen aan de Krommedijk maakt Haazer dus de overstap naar Nijmegen. RBC wenst hem daar uiteraard veel plezier en succes!

 

rn

 

Nieuwe sponsor voor RBC

 

 RBC heeft er weer een nieuwe sponsor bij. Dit keer is Van Tilburg-Bastianen toegetreden tot onze sponsorgroep.

 

 De Van Tilburg-Bastianen Groep, ook wel TB, is specialist in totaaloplossingen als het gaat om uw mobiliteit. Bent u op zoek naar een nieuwe of gebruikte auto of truck, een bedrijfswagen, huurauto, een onafhankelijk leasebedrijf of een professionele partner in mobiliteit? Dan bent u, zowel particulier als zakelijk, bij TB aan het juiste adres. Zij denken graag mee, they keep you going. TB heeft vestigingen in Roosendaal, Breda, Halsteren en Oosterhout.

 

 Klik hier als u meer informatie wilt over TB, uw partner in mobiliteit!

 

 

RBC ingedeeld in 2e klasse E

 

 De KNVB heeft op 10 juli de competitie indeling voor komend seizoen bekend gemaakt. RBC is ingedeeld in de Zondag 2e klasse E.

 

 De tegenstanders zijn Bavel, Beek Vooruit uit Prinsenbeek, Cluzona uit Wouw, FC Tilburg, JEKA uit Bavel, Madese Boys, Rijen, Roosendaal, SC Kruisland, TSC uit Oosterhout, Uno Animo uit Loon op Zand, VOAB uit Goirle en WSC uit Waalwijk.

 

 Naast RBC promoveerde afgelopen seizoen ook Bavel (3B) vanuit de Derde Klasse naar 2E.

 

 

Stols in Oranje!

 

In de voorlaatste Podcast de Luiten spraken Floyd en Eric met Robert Stols. Roosendaler, ex-RBC'er, nu personal trainer, maar, en dat is interessant, houder van een zeer speciaal record. Hij is namelijk de speler met de minste minuten in de Eredivisie! Tegen Feyenoord nog wel! Zij vroegen hem naar zijn tijd bij de RBC-jeugd en het tweede elftal, het meetrainen met het eerste elftal, en of hij niet de bibbers kreeg toen hij in mocht vallen.

 

Ook is er weer een uitgebreide inleiding, opgenomen vlak na de allereerste officiele Podcast de Luiten-barbecue. Uw gastheren spraken over het aankomende nieuwe seizoen,  medium gerookte zalm van de bbq, de impact van de Corona-crisis op het voetbal, en de beeldenstorm die vooralsnog aan de Tullepetaon voorbij gaat. Oh ja, en over de dubbelganger van John van Loenhout.

 

Klik op de afbeelding om de podcast te beluisteren.