RBC Update, nummer 2020-07

08-07-2020

 9e jaargang, nummer 2020-07

 

 Beste RBC'er,

 

 De overschrijvingsperiode is afgesloten. Alle teams zijn weer aangevuld en versterkt. Van het 1e elftal tot een volledig nieuw JO8, alles staat weer in de steigers voor het nieuwe seizoen. Wel zijn we nog op zoek naar de nodige vrijwilligers. Niet alleen voor de begeleiding van de teams, zoals teammanagers, assistent scheidsrechters en studiebegeleiders, maar we zoeken ook versterking van de activiteitencommissie die zich onder meer bezig houdt met de organisatie rondom de thuiswedstrijden van het 1e elftal. Lijkt je dat wat? Stuur dan een mail naar n_bominaar@hotmail.com of activiteiten@rbcvoetbal.nl

 

 RBC sluit voorbereiding tijdelijk af

 

 

 

RBC heeft vorige week in het Herstaco Stadion de laatste training afgewerkt van het eerste deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen (zie foto).

 

 Op zondag 2 augustus hervat het team van trainer-coach Koos Waslander de trainingen op Sportpark Rimboe in Wouwse Plantage. Op dinsdag 11 augustus spelen de oranjehemden de eerste oefenwedstrijd. In Bergen op Zoom wordt dan om 20:00 uur afgetrapt tegen zondag eersteklasser DOSKO. Daarna vervolgt RBC de oefencampagne in en tegen zaterdag eersteklasser Kloetinge op dinsdag 18 augustus om 20:00 uur. Van vrijdag 21 augustus t/m zondag 23 augustus gaan de oranjehemden op trainingskamp.

 

In het weekend van 29 en 30 augustus start het districtsbekertoernooi. (Foto: Arthur Verbraak)

 

 Informatie-avonden in corona-stijl

 

 

 

 Vorige week waren de informatie-avonden voor alle spelers en ouders van de RBC Voetbal Academie. De afgelopen jaren waren we te gast bij het Da Vinci College, maar door de corona-beperkingen vonden de bijeenkomsten nu plaats in ons eigen Herstaco Stadion.

 

 Eerst waren JO8 t/m JO12 aan de beurt, daarna JO13 t/m JO17. De teams zaten verspreid over de Zuid- en Oost tribune.

 

 Alle spelers en ouders werden per team toegesproken door voorzitter Ger Deleij. Vervolgens kregen ze uitleg van hun technische staf. Tevens werden de avonden gebruikt om kleding te passen in het supporterscafé.

 

Iedereen kan nu met een gerust hart op vakantie. Op 10 augustus zwaaien de poorten van het Herstaco Stadion weer open voor de eerste trainingen. (Foto: Arthur Verbraak)

 

 De motie-Vermunt

 

 

 Het Kees Vermunt-veld op Kalsdonk? Wow, hier zijn we trots op!

 

 Een brief van Podcast de Luiten naar het College van B&W, die ze in kopie naar de voltallige Roosendaalse gemeenteraad hebben gestuurd, heeft resultaat opgeleverd! Hij is opgepikt door Gerard van Zalinge van de VLP, wat geleid heeft tot een motie die samen met de VVD, de PvdA, de Roosendaalse Lijst en het lid Wezenbeek is ingediend. Deze motie verzoekt het College op het Luitenpark een sportveld te realiseren en dit de naam van Kees Vermunt te geven!

 

 De mannen van de podcast spraken erover met Jacco, de zoon van, en wij zetten hier alvast een korte update online! Klik op de afbeelding om de aflevering te beluisteren.

 

 Bestel nu je RBC SeizoenClubCard !

 

 

 

 Volgend seizoen speelt RBC in de Tweede Klasse. En daar kunnen we jouw steun goed bij gebruiken. Bestel daarom nu je RBC SeizoenClubCard 2020-2021 !

 

 RBC is klaar voor de strijd in de Tweede Klasse. Trainer-coach Koos Waslander is bijzonder tevreden met de samenstelling van zijn groep: "Gelukkig hebben we veel goede spelers kunnen behouden. En ik denk dat we goede vervangers hebben gevonden voor de jongens die zijn vertrokken. Veel gasten die Hoofdklasse-ervaring hebben, een goede mix van talent en routine. Dat is belangrijk in de Tweede Klasse."

 

 Met de RBC SeizoenClubCard heb je uiteraard gratis toegang tot de thuiswedstrijden van RBC. Maar daarnaast word je tevens lid van de vereniging en verkrijg je toegang tot de algemene ledenvergadering. Dit orgaan benoemt het bestuur, beoordeelt het gevoerde beleid, controleert de jaarrekening en stelt de begroting vast. Als stemgerechtigd lid stem je mee over alle tijdens de algemene ledenvergadering te nemen besluiten.

 

 Voor de RBC SeizoenClubCard en het daarbij behorende lidmaatschap betaal je € 60 per seizoen (of € 40 als je 65 jaar of ouder bent). RBC kan elke financiële steun gebruiken. Geef je daarom op als lid van RBC en steun de oranjehemden in de Tweede Klasse. Samen zijn we RBC !

 

Dus als jij wilt meebeslissen over jouw club èn RBC financieel wilt ondersteunen, stuur dan een e-mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl en vermeld daarin je voor- en achternaam, geboorteplaats en -datum, adres, postcode, woonplaats en het nummer van je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Je ontvangt daarna een factuur voor betaling van de contributie. De huidige SeizoenClubCardhouders krijgen automatisch bericht.

 

Wij hopen op je steun, tot ziens bij RBC !

 

 Terugkeer Thierry Aarts

 

 

 

Keeper Thierry Aarts keert terug naar RBC. Hij sluit aan bij de selectie als derde doelman en assistent keeperstrainer.

 

 Thierry Aarts is een kind van Kalsdonk. Geboren in de Röntgenstraat, zette hij zijn eerste stappen op een voetbalveld op dat van De Luiten bij RBC. Hij komt uit een echte RBC-familie. Ook zijn opa, zijn vader en zijn broer speelden voor RBC. Albert Jurgens is een oom van hem.

 

 Na omzwervingen bij BSC en Excelsior Essen kwam Aarts in 2014 van Klundert naar RBC en zou vier seizoenen eerste keeper zijn bij de oranjehemden. Met Aarts in het doel behaalde RBC in 2017 het kampioenschap in de Vierde Klasse. Een jaar later vertrok hij naar MOC'17. Het afgelopen seizoen kwam hij uit voor Roosendaal.

 

 Aarts begint komend seizoen aan de cursus keeperstrainer en in dat kader gaat hij bij RBC keeperstrainer Ton van Eenennaam assisteren.

 

 Soufian Charraoui laatste kwaliteitsimpuls voor selectie

 

 

 

 Soufian Charraoui is de laatste kwaliteitsimpuls voor de selectie van RBC. Met de komst van de 23-jarige aanvaller van Hoofdklasser Leonidas zijn de oranjehemden klaar voor de strijd in de Tweede Klasse.

 

 Charraoui verliet in 2015 de jeugdopleiding van RVVH om te debuteren in het 1e elftal van eersteklasser CVV Zwervers. Vervolgens speelde hij twee seizoenen voor Spartaan'20 waarmee hij naar de Eerste Klasse promoveerde. Beide voetbaljaargangen beëindigde Charraoui als clubtopscorer. Dat leverde hem in 2018 een overgang op naar Hoofdklasser Unitas. Naast het veldvoetbal excelleerde Charraoui ook in de Eredivisie van het zaalvoetbal bij Feyenoord Futsal. Dat leverde hem al een paar keer een selectie voor het Nederlands zaalvoetbalteam op. Toen Excelsior Maassluis hem vorig seizoen naar de Tweede Divisie haalde, besloot de Rotterdammer te stoppen met zaalvoetbal. Maar na een half seizoen wist Charraoui dat hij het zaalvoetbal niet kon missen. Daarom leverde hij zijn contract na de winterstop in en deed, nadat hij nog tegen Jong FC Volendam in de laatste minuut de winnende goal maakte, een stapje terug naar Hoofdklasser Leonidas. Daarnaast ging hij weer zaalvoetballen, nu in België op het hoogste niveau.

 

 Bij RBC treft Charraoui twee bekenden: Assad el Harti en Issam Dahmani: "Assad is een goede vriend van me. Ik ga er voor zorgen dat hij veel gaat scoren komend seizoen! En Issam is mijn neef waarmee ik samenspeel bij Real Noorderwijk in de Belgische Eerste Klasse van het zaalvoetbal." RBC kent hij als de club uit het betaald voetbal die failliet ging: "Maar ik heb van trainer Koos Waslander begrepen dat de club weer hogerop wil. En dat bevalt mij wel, dat grijpt me aan dat je als club recht door zee bent en gewoon zegt wat je wilt. Ik denk dat ik met mijn aanvallende spel daar prima aan bij kan dragen." Charraoui is een box-to-box speler die het best tot zijn recht komt in een aanvallende rol vanaf het middenveld of direct in de aanval.

 

 Met Charraoui is de selectie voor komend seizoen gereed. Trainer-coach Koos Waslander is bijzonder tevreden met de samenstelling van de groep: "Gelukkig hebben we veel goede spelers kunnen behouden. En ik denk dat we goede vervangers hebben gevonden voor de jongens die zijn vertrokken. Veel gasten die Hoofdklasse-ervaring hebben, een goede mix van talent en routine. Dat is belangrijk in de Tweede Klasse."

 

 De selectie bestaat voor komend seizoen uit de volgende spelers: Arif Akbas, Burhan Akbas, Faysal Bensiali, Soufian Charraoui, Issam Dahmani, Matthias Deleij, Imran Echambit, Randy Elst, Anass el Gamali, Assad el Harti, Tayeb Lakbir, Ricardo Mannie, Mo Mekkaoui, Robbert van Oorschot, Gino Pieter, Carlos Ramos, Anwar Tarfit, Jaimy de Visser en Lars de Voogd. (Foto: WaterwegSport.nl)

 

 Belgisch jeugdinternational naar RBC

 

 

 

 Met de komst van Imran Echambit heeft RBC een voormalig Belgisch jeugdinternational binnengehaald.

 

 De 18-jarige Echambit speelde het grootste deel van zijn carriere in de jeugdopleiding van de Belgische profclub SV Zulte Waregem. Al sinds 2014 kwam hij uit voor Essevee. Daar ontwikkelde hij zich dusdanig goed dat hij werd geselecteerd voor België U17. Hij speelde drie wedstrijden voor de Rode Duivels.

 

 Ondanks dat hij tot het beloftenteam wist door te dringen, kwam hij niet in aanmerking voor een contract bij SV Zulte Waregem en verliet hij de club na het seizoen 2018-2019. Tijdens het afgelopen seizoen trainde Echambit mee bij Beerschot, KV Mechelen en RBC. Tijdens zijn oefenstage bij RBC speelde hij mee in de oefenwedstrijd tegen Oranje Wit.

 

Echambit is een polyvalente middenvelder die ook als aanvaller op zowel links als rechts uit de voeten kan. (Foto: Nico Dewaele)

 

 Assad el Harti, de nieuwe spits van RBC

 

 

 

Assad el Harti is komend seizoen de nieuwe centrumspits van RBC. De 29-jarige doelpuntenmaker is afkomstig van de Rotterdamse Hoofdklasser Leonidas.

 

 El Harti doorliep de jeugdopleidingen van Olympia in zijn geboortestad Gouda en Alphense Boys. Bij zijn eerste club Olympia en toenmalig derdeklasser maakte hij zijn debuut in het 1e elftal en promoveerde daarmee naar de Tweede Klasse. Vervolgens vertrok El Harti naar eersteklasser Nieuwerkerk waarmee hij de stap naar de Hoofdklasse maakte. Na drie seizoenen maakte de spits de overstap naar Leonidas en promoveerde met de Rotterdamse club direct naar de Hoofdklasse. In zijn tweede seizoen wist El Harti 22 keer het net te vinden en verdiende daarmee een overgang naar Excelsior Maassluis in de Tweede Divisie. Onder trainer Dogan Corneille kon hij daar echter geen basisplaats afdwingen en daarom keerde hij terug naar Leonidas, waar Koos Waslander toen inmiddels trainer was.

 

 "Als ik aan RBC denk, denk ik natuurlijk direct aan het RBC in de Eredivisie. En natuurlijk aan Henk Vos. Ik ben tenslotte spits hè", lacht El Harti. Over zijn doelstelling is de nieuwe spits van de oranjehemden heel duidelijk: "Ik hoop 20 tot 25 goals te scoren. En ik wil kampioen worden. Dat is nou eenmaal mijn probleem hè, ik wil altijd winnen! Naast mijn werk in de gehandicaptenzorg is voetbal mijn passie. Ik kijk in ieder geval enorm uit naar volgend seizoen."

 

 RBC versterkt zich met Issam Dahmani

 

 

 

 RBC heeft zich versterkt met Issam Dahmani. De 23-jarige Roosendaler verruilt komend seizoen het oranje shirt van SC Kruisland voor dat van RBC.

 

 Dahmani was een echte pleintjesvoetballer en begon daarom pas op 16-jarige leeftijd aan clubvoetbal. Bij Alliance debuteerde hij in het 1e elftal, maar brak daar niet echt door. In 2015 haalde Mounir el Fahmi hem naar SC Kruisland en daar kreeg hij vertrouwen. Hij veroverde als centrale verdediger een basisplek en groeide uit tot sterkhouder bij de tweedeklasser. Dat leverde hem belangstelling op uit België en na twee seizoenen vertrok hij naar Merksplas SK dat uitkwam in de Tweede Provinciale. Een jaar later was hij echter alweer terug in Kruisland. Maar na wederom twee seizoenen in Kruislandse dienst vond Dahmani het tijd voor iets anders. En dat werd RBC: "Ik vind het leuk dat ik nu net als mijn broertje ook bij RBC ga spelen. Rida speelt al twee jaar bij RBC in de jeugd."

 

 Naast veldvoetballer is Dahmani ook een uitstekende zaalvoetballer. Hij speelt in België futsal op het allerhoogste niveau bij Real Noorderwijk. En hij haalde Jong Oranje en was daar zelfs aanvoerder. Dahmani is al een paar keer opgeroepen voor trainingsstages bij het grote Oranje, maar heeft daar nog niet zijn debuut gemaakt. De combinatie veldvoetbal/zaalvoetbal vindt Dahmani geen enkel probleem: "Ik combineer beiden al jaren en dat gaat me zonder problemen af. Ik weet precies wat ik voor allebei moet doen en laten." Dat Dahmani volgend seizoen met RBC waarschijnlijk zijn oude club SC Kruisland treft, vindt hij hartstikke leuk, "maar ook weer niet heel speciaal of zo. Het is een gewone strijd tussen mijn oude en nieuwe club. Maar ik wil dan natuurlijk wel winnen van mijn oude ploeggenoten", lacht de verdediger.

 

 Terwijl Issam Dahmani SC Kruisland verruilt voor RBC, bewandelt Mo Azaimi de omgekeerde weg. Na twee seizoenen in het Herstaco Stadion heeft hij aangegeven terug te willen keren naar zijn oude club. RBC bedankt Mo voor zijn inzet voor de oranjehemden en wenst hem veel succes bij SC Kruisland.  (Foto: Pix4Profs/ Gino van Outheus)

 

 Het bidprentje van Koosje Vergouwen

 

 

 

De voorlaatste aflevering van Podcast de Luiten gaat over twee echte, echte RBC'ers: wijlen Jan en Koosje Vergouwen. Decennia lang zetten zij zich als vrijwilliger in voor onze vereniging. Hun zoon Jac, zelf ook RBC'er in hart en nieren, spreekt samen met Floyd over het leven van zijn ouders, doorspekt met anekdotes waaruit blijkt dat de clubliefde tegen de plinten omhoog klotste. En passant schetst hij een geweldig beeld van de club RBC en de wijk Kalsdonk in de laatste decennia van de vorige eeuw. Ook Hans van der Ende en Robert Maaskant halen bijzondere herinneringen op aan de Vergouwens, wiens namen niet licht vergeten zullen worden. Klik op de afbeelding om de aflevering te beluisteren.

 

 Mo Mekkaoui gaat bij RBC weer aan de bak

 

 

 

 Mo Mekkaoui speelt volgend seizoen bij RBC. Na twee seizoenen zonder voetbal staat hij te popelen om weer aan de bak te gaan.

 

 De naweeën van een oogoperatie hielden de 29-jarige linkerverdediger noodgedwongen tijdelijk aan de kant. Maar keihard trainen zorgde er voor dat Mekkaoui weer klaar is voor komend seizoen. Hij is verheugd om weer te kunnen voetballen: "Na een operatie aan mijn rechter oog heb ik twee seizoenen niet gevoetbald. De honger om weer op het voetbalveld te staan, triggerde mij. Nadat ik vorig seizoen een aantal keer had meegetraind, heeft de trainer aangegeven mij graag bij de selectie te hebben, mits ik topfit zou zijn. Samen met mijn broertje Nizar, die personal trainer is, ben ik aan de slag gegaan om topfit te worden en dat is aardig gelukt denk ik. En mooi natuurlijk dat RBC gepromoveerd is. Hopelijk kan ik een steentje bijdragen aan het team."

 

 Trainer-coach Koos Waslander is blij met de ervaring die Mekkaoui meebrengt naar RBC. Die ervaring heeft Mekkaoui onder andere opgedaan in de Hoofdklasse bij Baronie, DOSKO en Achilles Veen. Verder speelde de geboren Oudenbosschenaar, die ooit begon bij VES'35, bij Virtus, Internos, GPC, Dinteloord (zie foto), Victoria'03 en Prinsenland.