RBC Update, nummer 2020-04

01-04-2020

 9e jaargang, nummer 2020-04

 

 Beste RBC'er,

 

 In de afgelopen maand is de wereld volledig op zijn kop gezet. Het Corona-virus heeft Nederland momenteel volledig in zijn greep. En ook de voetbalwereld kwam tot stilstand. In eerste instantie werden alle wedstrijden en trainingen stilgelegd t/m 16 maart. Daarna werd de voetbalstop weer verlengd t/m 31 maart en vervolgens t/m 6 april. Totdat de KNVB gisteren besloot alle amateurvoetbalcompetities te staken met als klap op vuurpijl de mededeling dat er geen promotie en degradatie gaat plaatsvinden. Dat betekent dat RBC ook volgend seizoen weer in de Derde Klasse uitkomt. Dat is natuurlijk voor iedereen binnen de club een enorme teleurstelling want als er één club in de Zondag 3e klasse A was, die het meest recht had op promotie, dan was het RBC toch wel. Met een voorsprong van zes punten, het winnen van de eerste en tweede periode, de meest geboekte overwinningen waaronder op de nummers 2 t/m 7 en met de minste tegengoals hadden we kunnen spreken van een terechte promovendus.

 

 Hoewel het natuurlijk erg zuur is dat we nu niet gaan doorspelen en zodoende niet in staat zijn om eventueel het door de hele club en achterban gewenste kampioenschap te kunnen behalen, is het besluit van de KNVB om de competitie te staken uiteraard volledig te begrijpen. In deze moeilijke en zware tijd is voetbal nu eenmaal onmogelijk. Alles moet nu wijken in het belang van de volksgezondheid.

 

 

 Help RBC door de Corona-crisis !

 

 Laat je oranje hart spreken en steun RBC !

 De Corona-crisis gaat helaas niet aan RBC voorbij. Omdat we niet meer kunnen voetballen dit seizoen, lopen we veel inkomsten mis. En dat terwijl we juist nu een grote kans hadden kampioen te worden en te promoveren naar de 2e klasse. De inkomsten die we missen moeten we compenseren. Dat is de reden dat we deze actie starten. We mogen het niet laten gebeuren dat onze club uit Roosendaal met zo’n rijke voetbalhistorie dreigt te verdwijnen. Elke bijdrage is van harte welkom. Klik hier om te doneren. Véél dank!

 

 Al eerder waren de RBC-supporters een actie opgestart om RBC financieel te ondersteunen nu er door de regeringsmaatregelen vanwege de Corona-crisis geen voetbalwedstrijden meer mogen worden gespeeld. De fans roepen elkaar op RBC te compenseren voor gederfde inkomsten.

 

 Initiatiefnemer Erik Konings startte de actie op Twitter. Het is de bedoeling dat supporters berekenen wat ze per thuiswedstrijd uitgeven in het supporterscafé en dat vermenigvuldigen met vier, aangezien er mogelijk vier thuiswedstrijden van het programma geschrapt worden. Dit bedrag maken de fans over naar de rekening van RBC (NL 45 RABO 0167921959 t.n.v. RBC) en posten een screenshot van hun afschrijving op Twitter. Tenslotte nomineren ze een andere RBC-supporter hetzelfde te doen. "Gezondheid is uiteraard het belangrijkst, maar voor veel mensen is RBC een belangrijke bijzaak,"aldus Konings. "Door de opschorting van de competitie loopt de club een hoop broodnodige inkomsten mis en op deze manier proberen we deze last samen te dragen."

 

 De actie hoeft natuurlijk niet beperkt te blijven tot Twitter. Ook via Facebook en Instagram kan worden meegedaan. En er zijn zelfs supporters die doneren zonder dat ze op sociale media zitten.

 

 RBC waardeert de spontane actie van haar supporters ten zeerste en is enorm dankbaar voor elke donatie die gedaan wordt of gedaan gaat worden. Uit deze spontane actie blijkt maar weer eens dat de RBC-supporters het hart nog steeds op de goede plaats hebben voor de club. RBC leeft!

 

 

Roosendaal, alles komt weer goed !

 

 Digi-Video maakte een film om alle mensen van Roosendaal een hart onder de riem te steken in deze moeilijke en onzekere periode.

 

 Aan de film hebben ook twee RBC’ers meegewerkt, namelijk jeugdtrainer Denise Versteeg en studiebegeleider Wouter Krebbeks.

 

 Klik op de afbeelding om de video te bekijken.

 

 

 RBC JO13-2 traint thuis

 

 RBC JO13-2 blijft ondanks het samenscholingsverbod van de regering in training. Thuis trainen de boys van trainer Denise Versteeg, om de moeilijkheidsgraad wat te verhogen, met de massaal ingekochte wc-rollen. Verder wensen ze iedereen veel sterkte en steun in deze moeilijke periode.

 

 Klik op de afbeelding om de video te bekijken. En zet het geluid aan!

 

 

 Podcast De Luiten

 

 In de afgelopen periode waren er, mede vanwege de Corona-crisis, maar liefst vier uitzendingen van Podcast De Luiten. In de eerste aflevering het eerste deel van een gesprek met Ruud Kaiser, trainer van RBC van 1997 tot 1999. Sportief niet de beste jaren, maar voor de hosts van de podcast de mooiste periode die zij bij RBC hebben meegemaakt. De tweede aflevering maakten de jongens van Podcast de Luiten naar aanleiding van de Corona-crisis, en spraken (digitaal) met voorzitter Ger Deleij van RBC over de gevolgen van de Corona-crisis. In de derde aflevering het tweede deel van het gesprek met Ruud Kaiser. In de vierde aflevering spraken de makers met voorzitter Ger Deleij, BN/DeStem-journalist Maarten Elst en supporter Ad Paantjens over de beslissing de competitie te staken en geen promotie toe te passen en de gevolgen voor RBC. Klik op de afbeeldingen om de podcasts te beluisteren.

 

Ruud Kaiser (1) Corona-crisis Ruud Kaiser (2) Geen promotie