RBC Update, nummer 13

01-10-2013

2e jaargang, nummer 13

 

Beste RBC-er,

 

Hierbij presenteren wij u de dertiende RBC Update. De eerste poulewedstrijden in de eerste ronde van de districtsbeker zijn achter de rug en inmiddels is de competitie in alle hevigheid losgebarsten.

 

RBC 1

 

Voor de mannen van Erwin van der Woerdt is het bekertoernooi helaas al achter de rug. RBC slaagde er in de laatste poulewedstrijd bij HSC '28 niet in, ondanks het doelpunt van Wiebe de Kok op de foto, een overwinning te behalen (2-2), waardoor uitschakeling het gevolg was. In de competitie heeft de ploeg tot nu toe ook nog niet het beste van zijn kunnen laten zien, maar de oranjewitten doen wel wat ze moeten doen, namelijk punten pakken. RBC is nog zonder nederlaag en staat keurig op de tweede plaats achter koploper Bavel. Het resterend programma voor de eerste periode is als volgt:

 

06-10-2013 ADVENDO - RBC
13-10-2013 RBC - Viola
27-10-2013 Zundert - RBC
03-11-2013 RBC - Chaam

 

Vanavond speelt RBC in het Herstaco Stadion een oefenwedstrijd tegen onze voormalige gastheer en redder in de nood FC Moerstraten. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

 

RBC 2

 

RBC 2 plaatste zich vrij gemakkelijk voor de tweede ronde van de districtsbeker voor reserveteams. Alle wedstrijden werden gewonnen. Ook in de competitie is RBC 2 nog zonder nederlaag. Er werd één keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld, waardoor ze de vierde plaats bezetten.

 

Voetbalopleiding

 

RBC U15 ging voortvarend van start. Het team van trainer Danny Mathijssen won de eerste twee poulewedstrijden en kan zich op 12 oktober plaatsen voor de tweede ronde. Het heeft dan genoeg aan een gelijkspel tegen stadgenoot Roosendaal C1. Ook in de competitie is de ploeg ongenaakbaar. Alle vier de wedstrijden werden winnend afgesloten. RBC U15 heeft twee voorsprong op RKVVO C1. Aanstaande zaterdag reist RBC U15 af naar Veldhoven om de degens te kruisen met de nummer 2.

 

RBC U14 is officieel nog niet uitgeschakeld voor de districtsbeker, maar het bereiken van de tweede ronde is meer een theoretische mogelijkheid dan een werkelijke optie. Het team van Mark Koops zal zelf met ruime cijfers moeten winnen van koploper DOSKO C1 en hopen dat Sprundel C1 punten zal laten liggen bij de nummer laatst Boeimeer C1. In de competitie staan deze eerstejaars C-junioren in een competitie met louter tweedejaars keurig in de middenmoot.

 

RBC U13, bekerwinnaar van vorig jaar, kan zich 12 oktober voor de tweede ronde gaan plaatsen. Een gelijkspel tegen Boeimeer D1 is daarvoor voldoende. In de competitie gaat het de hoogst spelende RBC-ploeg nog niet helemaal voor de wind. Het vorig seizoen naar de 2e divisie gepromoveerde team van trainer Ruben Busé treft daarin sterke tegenstanders en staat op een negende plaats. Afgelopen zaterdag verloren de oranjewitten op De Herdgang in Eindhoven met 2-0 van koploper RJO Eindhoven-PSV.

 

RBC U12 is na een nederlaag en een gelijkspel inmiddels uitgeschakeld voor de districtsbeker. De eerstejaars D-pupillen van trainer Leon Withagen verloren tot nu toe ook beide competitiewedstrijden en moeten nog wennen aan het fysieke overwicht van de tweedejaars tegenstanders. Maar dat is niet erg, dat is prima voor de ontwikkeling van deze jongens.

 

Ook RBC U11 heeft moeite met de fysieke gesteldheid van de tegenstanders. Deze E-pupillen van Agnita Nouwen spelen in een competitie met louter D-pupillen. Voetballend kunnen de jongens prima mee, maar fysiek leggen ze het nog af. De oranjewitjes staan op de voorlaatste plaats in de 3e klasse.

 

Nieuwe sponsoren

 

De terugkeer naar het stadion blijkt ook een aanzuigende werking te hebben op nieuwe sponsoren. De afgelopen maand traden er maar liefst acht bedrijven toe tot de sponsorgroep van RBC. Bijzonder blij zijn we met de terugkeer van PLUS Gommers, dit maal als één van de hoofdsponsoren van de RBC voetbalopleiding. In het verleden was PLUS Gommers al een zeer trouwe en loyale sponsor van RBC die de club jarenlang op diverse manieren heeft ondersteund. Verder verwelkomen we de leverancier van het kunstgrasveld Nootenboom Sport B.V. uit Barendrecht (onderdeel van de Koninklijke BAM Groep N.V.), Van den Enden Afvalrecycling uit Roosendaal, Sportgifts.eu uit Haarlem, Dierenpension Hoevekestijn uit Wouwse Plantage, The Travel Shop Roosendaal, Autobedrijf Bluekens B.V. uit Roosendaal en Taxibedrijf De Groen B.V. uit Roosendaal. Daarnaast verlengde Autobedrijf Jan Bogers uit Breda, één van de eerste sponsoren na de heroprichting, zijn sponsorcontract.

 

                                       

 

Word lid van RBC !

 

RBC is bijzonder verheugd weer terug te zijn op vertrouwde Roosendaalse grond. Na ruim twee jaar zijn we weer thuis! Wij zijn de eigenaar van het Herstaco Stadion, dhr. Paul Hermsen, veel dank verschuldigd dat hij RBC de kans biedt om op deze prachtige locatie verder te gaan werken aan een heel mooie toekomst. Een toekomst, waarbij wij de steun van u als supporter van RBC uiteraard hard nodig hebben.

 

U zult begrijpen dat het spelen in een stadion hoge kosten met zich meebrengt. Desondanks heeft het bestuur van RBC besloten om het publiek gratis toegang te verlenen bij de wedstrijden. Maar u kunt RBC natuurlijk wel steunen door lid te worden. Hiervoor betaalt u € 60 per seizoen of € 40 indien u 65 jaar of ouder bent.

 

Als lid van RBC steunt u de club. Als dank voor uw lidmaatschap verkrijgt U:
rn - 50% korting bij aankoop van de presentatiegids 2013-2014;
rn - 15% korting bij de aanschaf van een origineel wedstrijdshirt;
rn - 10% korting bij de aanschaf van een waterontharder bij onze hoofdsponsor Ultraspring;
rn - eenmalig 10% korting bij aankoop van boodschappen bij onze sponsor PLUS Gommers;
rn - toegang tot clubactiviteiten.

 

Wij kunnen uw steun gebruiken! Word  daarom lid van RBC! Klik HIER om u aan te melden.

 

Wij hopen op vele aanmeldingen!

 

Overlijden Kees van Baal

 

Deze maand is op 72-jarige leeftijd als gevolg van een hersenbloeding Kees van Baal overleden. Hij heeft zich jarenlang als vrijwilliger ingezet bij het onderhoud van de velden op de Luyten en in het stadion. Tevens is hij ook steward geweest. Hij verheugde zich enorm op de terugkeer van RBC in het stadion, maar heeft het helaas niet meer mee mogen maken.

 

Grote Clubactie

 

De jeugdteams van RBC doen dit jaar voor het eerst mee met de Grote Clubactie. En daar willen we natuurlijk samen een groot succes van maken! Door mee te doen met de grote clubactie kunnen o.a. nieuwe ballen en materialen worden aangeschaft en toernooien en activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd. Een lot kost € 3 en 80% daarvan (€ 2,40) gaat direct naar RBC. De hoofdprijs is wel € 100.000 belastingvrij. En er zijn nog veel meer prijzen te winnen (zie ook www.clubactie.nl). Hoe meer loten u koopt, hoe meer kans op prijs. De Grote Clubactie duurt lekker lang. U kunt ruim 10 weken loten verkopen. Wilt u online loten kopen? Dat kan ook. Klik HIER om naar de RBC Grote Clubactie-pagina te gaan en koop uw loten online.

 

Algemene ledenvergadering

 

Op 25 september vond de algemene ledenvergadering plaats in het supporterscafé van het Herstaco Stadion. Door de vergadering werd onder meer het financieel verslag goedgekeurd, de contributies en de begroting vastgesteld en Joost van Oosterhout als bestuurslid algemene zaken en Noud Bominaar als bestuurslid jeugdzaken benoemd.

 

Trainingsinstuif herfstvakantie

 

RBC leeft! Dat kun je uit alles opmaken. De jeugdopleiding groeit en bloeit. Na een herstart in het seizoen 2012–2013 met twee teams in de D-pupillen nemen we in het huidige seizoen met vijf teams deel aan de competitie: U11 (E1, maar speelt als D3), U12 (D2), U13 (D1), U14 (C2) en U15 (C1). 'U' staat voor het Engelse woord Under en het getal geeft de leeftijd aan.

 

Wekelijks trainen en spelen deze kinderen hun wedstrijden in het Herstaco Stadion onder professionele begeleiding. Deze begeleiding bestaat niet alleen op het gebied van voetbalontwikkeling, maar ook het volgen van de schoolprestaties (samenwerking met scholen), gezondheid (voeding; blessurepreventie en –behandeling; wegen en meten; samenwerking met fysiotherapie Axis), begeleiding op sociaal maatschappelijk gebied door professionals en een digitaal spelervolgsysteem zijn ook speerpunten van onze gecombineerde onderwijs- en voetbalopleiding.

 

Naast de eerder genoemde teams willen we onze opleiding in het komende seizoen mogelijk uitbreiden met een U10 (2e jaars F-pupillen en 1e jaars E-pupillen). Dit team zal gaan bestaan uit spelers die in 2014 8 of 9 jaar oud zullen zijn (geboren in 2005 of 2006).

 

Om meer kinderen de kans te geven om bij RBC te komen voetballen, organiseren wij op woensdag 16 oktober 2013 (in de herfstvakantie) een voetbalinstuif voor kinderen met als geboortejaar 2002, 2003, 2004, 2005 en 2006.

 

Tijdens deze instuif zullen ook enkele ambassadeurs van RBC aanwezig zijn om aandacht te schenken aan deze spelers. De instuif zal bestaan uit verschillende voetbalvormen, geleid door gediplomeerde jeugdtrainers en de ambassadeurs. Wij hopen op 16 oktober veel nieuwe talentjes te mogen begroeten op het prachtige kunstgrasveld in het Herstaco Stadion, Borchwerf 4, 4704 RG Roosendaal. Deze trainingen worden gehouden in drie sessies:
• van 11.00 tot 12.15 uur: keepers geboren in de hieronder genoemde jaren;
• van 12.45 tot 14.15 uur: jongens geboren in 2004, 2005 of 2006;
• van 14.45 tot 16.15 uur: jongens geboren in 2002 of 2003.

 

Meld je via de poort bij ingang 1. Deze vind je op de hoek aan de linkerkant van de Hoofdtribune en de Voltaside. Kom niet vroeger dan een half uur voor het begin van de instuif. Klik HIER om je aan te melden. Aanmelden kan tot uiterlijk 12 oktober 2013.