RBC Update, nummer 2019-12

01-11-2019

 8e jaargang, nummer 2019-11

 

 Beste RBC'er,

 

 Ondanks een paar mindere resultaten is RBC toch één van de vier koplopers in de Zondag 3e klasse A van het district Zuid 1. We hopen dat met het verstrijken van de competitie het team van trainer-coach Koos Waslander steeds verder transformeert in een goed geoliede machine. Uiteindelijk worden de echte prijzen pas aan het eind van het seizoen verdeeld. Komende zondag wacht RBC weer een belangrijke wedstrijd tegen Hoeven. Verder leest u in deze RBC Update alles over de Pupil van de Week, het nieuwe drank- en horecabeleid, sponsornieuws, de theatervoorstelling over RBC in Schouwburg de Kring, het bezoek van Arthur Verbraak aan Radio 2 en de start van RBC O23. Wij wensen u veel leesplezier!

 

 Opnieuw belangrijke wedstrijd voor RBC

 

 

 De eerste periode nadert zijn einde. Met nog twee wedstrijden te gaan, wacht RBC opnieuw een belangrijke wedstrijd. Na vorige week medekoploper SC Gastel te hebben verslagen, komt nu een andere titelkandidaat op bezoek: het uit de Tweede Klasse gedegradeerde Hoeven.

 

 Maar liefst zes clubs maken nog kans op de eerste periodetitel. Dat zijn de vier koplopers Victoria'03, Terneuzen, SC Gastel en RBC. Daarnaast ook nog de nummers 5 en 6, HVV'24 en Hoeven. Hoewel Hoeven op de zesde plaats staat, kunnen zij over de andere vijf clubs heenspringen als ze de inhaalwedstrijd tegen Zundert weten te winnen. Er staan dus zondag diverse wedstrijden met grote belangen op het programma. Dit is het programma van de andere concurrenten:

 

VVR - HVV'24
Steenbergen - Victoria'03
Zundert - SC Gastel
MOC'17 - Terneuzen

 

Na een jaartje Tweede Klasse is Hoeven dus weer terug in de klasse waar het twee seizoenen geleden de titel pakte. En hoewel de blauw-witten nog een redelijk bescheiden positie op de ranglijst bekleden, moet wel degelijk rekening worden gehouden met de equipe van trainer Eric Koenraads. Hoeven is de enige ploeg in Zondag 3A die nog geen enkele nederlaag hoefde te incasseren. En daar ligt voor RBC dan ook een mooie uitdaging.

 

RBC pakte dus vorige week met een aantal talentvolle JO19-spelers tegen SC Gastel drie belangrijke punten. Desondanks bleef RBC, weliswaar op doelsaldo, op de vierde plaats staan, maar werden de oranjehemden wel één van de vier koplopers.

 

De enige keer dat de tegenstander van komende zondag in het Herstaco Stadion op bezoek kwam, was op 27 mei 2018. RBC verloor toen van het inmiddels kampioen geworden Hoeven met 1-2, maar pakte desondanks toch de derde periodetitel. In de eerste ronde van de play offs zouden de Roosendalers echter uitgeschakeld worden door een verloren strafschoppenserie tegen Unitas '30 uit Etten-Leur.

 

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Albert Bruggeman uit Oostkapelle. Pupil van de Week is Madiou Diallo van RBC JO11. De poorten van het Herstaco Stadion gaan open om 13:15 uur. Wedstrijdtickets zijn voor € 3 verkrijgbaar aan de kassa. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang.

 

Pupil van de Week: Madiou Diallo

 

 

Aankomende zondag staat er een spannende wedstrijd op het programma voor RBC. Ze zullen aantreden tegen Hoeven, dat bij winst RBC voorbij kan gaan. RBC, wat afgelopen zondag met de drie punten uit Oud Gastel wegging, zal er dus alles aan willen doen om de punten in Roosendaal te houden. Madiou Diallo zal ze daarbij proberen te helpen als Pupil van de Week.

 

Madiou is afgelopen seizoen begonnen bij RBC JO11. Hij is zo snel als Usain Bolt. De tegenstanders worden er helemaal gek van. Juist op het moment dat ze denken, we zijn hem voorbij, komt hij er met grote reuzenstappen weer aangerend en gaat het duel met de tegenstanders aan. Zijn nieuwe positie als laatste man gaat hem goed af. Bij zijn vorige club Alliance stond hij namelijk altijd op het middenveld of in de spits.

 

 Madiou is 10 jaar en zit in groep 7 van de Fatimaschool bij juf Astrid. Hij voetbalt al sinds zijn 5e jaar. Zijn favoriete speler is niemand minder dan Messi. Zijn favoriete club in Nederland is Ajax en in het buitenland Barcelona.

 

 Naast voetballen is Madiou graag op de Playstation Fortnite en FIFA aan het spelen met zijn vriendjes of lekker buiten.

 

Het hoogtepunt uit zijn voetbalcarrière is de wedstrijd Alliance - Virtus. Een teamgenootje schoot de bal en Madiou raakte die bal met een keiharde volley precies goed, doelpunt links onder in de hoek!

 

 Zijn lievelingseten is pizza en hij voetbalt zijn beste wedstrijden met twee boterhammen voor de wedstrijd.

 

 Madiou, heel veel plezier bij de grote mannen aankomende zondag! (Foto: Bram Visser Fotografie)

 

 Nieuw drank- en horecabeleid

 

 

 De gemeente Roosendaal heeft aan RBC een nieuwe exploitatievergunning en een nieuwe drank- en horecavergunning verstrekt. Hiermee is het vanaf nu officieel toegestaan dat er alcoholhoudende dranken genuttigd kunnen worden tijdens wedstrijden in het Herstaco Stadion.

 

 In tegenstelling tot het betaald voetbal heeft de KNVB dat in het amateurvoetbal in pricipe verboden, tenzij de gemeentelijke overheid hiervoor toestemming heeft verleend. Dat heeft de gemeente - na een uitgebreid en langdurig onderzoek - nu dus gedaan. Maar het nuttigen van alcoholhoudende dranken is wel beperkt tot een aangewezen gebied. Dit betreft de promenade voor het supporterscafé tot aan het verkooppunt onder de Noord tribune. Het gebied is afgebakend door het hekwerk naast de ingang van het supporterscafé, het hekwerk langs het veld en een op de grond aangebrachte witte grenslijn tussen verkooppunt en de hoek van het veld. Daarnaast is het alleen toegestaan dat de alcoholhoudende dranken worden uitgeschonken in kunststof bekers. Glazen en flessen zijn dus verboden.

 

 Het nieuwe drank- en horecabeleid is bij de wedstrijd tussen RBC en Hoeven voor het eerst van kracht. RBC rekent op eenieders medewerking.

 

 Nieuwe sponsor voor RBC

 

 

 RBC kan met trots melden dat BVR Groep B.V. uit Roosendaal zich voor drie seizoenen als sponsor aan RBC heeft verbonden. Met de terugkeer van de Roosendaalse bouwgroep - de ontwikkelaar en bouwer van het Herstaco Stadion - als sponsor geeft BVR Groep B.V. een duidelijk signaal af dat het graag wil meewerken aan de positieve ontwikkeling van RBC.

 

 BVR Groep B.V. is een innovatieve, vernieuwende en no-nonsense bouwgroep die op veel terreinen van de bouwnijverheid actief is: vastgoedontwikkeling, transformatie, woningbouw, utiliteitsbouw, herstructurering, stadsvernieuwing, renovatie, restauratie, mutatie- en meerjarenonderhoud en nazorg. Het familiebedrijf realiseert projecten in opdracht, maar ook in bouwteamverband en op eigen initiatief. Het werkgebied omvat de regio’s Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Gelderland. Voor meer informatie over BVR Groep B.V. klikt u hier.

 

 Dankzij sponsoring kan RBC de positieve ontwikkelingen bij de club voort zetten. RBC is haar sponsoren daar zeer dankbaar voor. Ook interesse om sponsor te worden van RBC? Mail ons op commercie@rbcvoetbal.nl.

 

 Geslaagd verhaal van RBC in De Kring

 

 

 

 In de kleine zaal van Schouwburg De Kring in Roosendaal presenteerde het Roosendaals gezelschap Drie Maal Plankenkoorts op 25 oktober haar grote betrokkenheid met Roosendaal en de geschiedenis en het erfgoed van onze stad middels een startavond vol herinneringen.

 

 De zaal was zeer goed bezet met mensen die RBC nog steeds een warm hart toedragen. Dit theaterseizoen wil DMP een voorstelling maken geïnspireerd op het verhaal van RBC. Om dit verhaal en inspiratie op te halen organiseerden ze gisteren die voorstelling om er mee aan de slag te gaan. Na een repetitieperiode en try-outs in het land geven ze dan in april 2020 het verhaal terug aan de stad.

 

RBC'ers die een stukje van het verhaal van RBC met het publiek gedeeld hebben waren oud-spelers Pierre van Hal, Henk van de Ven, Piet Hopstaken, Marcel Cas en Jurgen Roeken; Toon Verbraak, Arthur Verbraak en Eric Konings (supporters); Hans van der Ende (ex commercieel directeur) en Noud Bominaar. Het zijn die herinneringen die het verhaal compleet maken en in leven houden. Drie Maal Plankenkoorts bood RBC een podium en schonk RBC'ers in alle soorten en maten een avond om herinneringen te delen. Om samen de puzzelstukjes weer te leggen van ons Roosendaalse clubje. Door mensen die zo ongemerkt een stuk van Roosendaal levend houden en weer levend maken.                                                                                           

 

Het was niet zomaar een reguliere DMP-voorstelling, maar een avond vol herinneringen, een reünie, een avond vol inspiratie. Met deze avond is voor DMP het creatieve proces gestart voor haar nieuwe voorstelling, gebaseerd op de verhalen van gisteravond. We kijken nu al uit naar de theatershow in april 2020! (Foto: Pix4Profs/Marcel Otterspeer)

 

 RIXIP verlengt sponsorovereenkomst

 

 

RIXIP heeft zijn sponsorovereenkomst met RBC wederom verlengd. Voor maar liefst vier jaar! RBC is er bijzonder blij mee dat deze sponsor van het allereerste uur besloten heeft zijn verbintenis met RBC te continuëren. Al sinds de terugkeer van RBC in het stadion is RIXIP als trouwe sponsor aan de Roosendaalse club verbonden.

 

RIXIP is hèt adres voor originele Amerikaanse baseballjassen in de meest gevraagde kleuren combinaties, welke je kunt personaliseren met je eigen originele Amerikaanse chenille badge. Daarnaast is het ook een fysiek verkooppunt van bamboe bovenkleding (t-shirts, sweaters en truien). Bamboe kleding is duurzaam en kent een hoog gebruikscomfort.

 

Je vindt RIXIP aan de Kade 27 in Roosendaal. De winkel is geopend op vrijdag van 10:00 uur tot 18:00 uur en op zaterdag tot 17:00 uur. Maar bestellen in de webshop kan natuurlijk ook! Ga daarvoor naar www.rixip.com.

 

RIXIP en RBC: een ijzersterke combinatie op Stadsoevers!

 

 Arthur Verbraak op Radio 2

 

 

Arthur Verbraak, voorzitter van de supportersvereniging van RBC, was op 19 oktober te gast in het radioprogramma Spijkers met koppen op Radio 2.

 

In de uitzending vertelde Martijn Schwillens over zijn boek Verdwenen profclubs, verbonden door de ondergang. Arthur Verbraak was hierbij aanwezig als vertegenwoordiger van één van de verdwenen profclubs, ons eigen RBC.

 

 De presentatoren Dolf Jansen en Felix Meurders gingen met Schwillens en Verbraak in gesprek over het boek en RBC. Klik hier voor de beelden.

 

RBC ontvangt cheque Rabo ClubSupport

 

 

 Op 16 oktober heeft vice voorzitter Jos Hack namens RBC uit handen van Judith Bus van Rabobank Zuidwest-Brabant een cheque ontvangen in het kader van de actie Rabo ClubSupport.

 

 De twee weken daarvoor konden leden van de Rabobank hun stem uitbrengen op hun favcoriete verenigingen en stichtingen met mooie bestedingsdoelen. Ook RBC kreeg de nodige stemmen. Dat resulteerde in een mooi bedrag voor de vereniging. RBC dankt iedereen die zijn of haar stem aan de club heeft gegeven.

 

 RBC O23 start met overwinning

 

 RBC O23 speelde op 15 oktober haar eerste wedstrijd. In Wouw werd Cluzona O23 met 2-7 verslagen. (Foto: Arthur Verbraak)