RBC Update, nummer 2019-09

13-09-2019

 8e jaargang, nummer 2019-09

 

Beste RBC'er,

 

 Momenteel zijn alle RBC-teams druk bezig met de groepswedstrijden in de eerste ronde van de verschillende districtsbekertoernooien. Komend weekend worden de laatste groepswedstrijden gespeeld en weten we wie door mag naar de tweede ronde. Zowel het 1e elftal, JO15-1, JO15-2, JO11, JO10-1, JO10-2 en JO9 maken allemaal nog kans om zich te kwalificeren. Alleen JO19 heeft hiertoe geen enkele mogelijkheid gehad. Het oudste jeugdteam heeft namelijk nog geen enkele wedstrijd kunnen spelen omdat het te weinig speelgerechtigden heeft. De KNVB heeft een aantal nieuwe Belgische spelers nog steeds niet vrij kunnen geven omdat de Belgische voetbalbond en de FIFA hun administratieve verplichtingen zeer traag afwerken. RBC hoopt dat deze logge instanties komende week hun werk zullen doen waardoor JO19 wel aan de competitie zal kunnen starten.

 

 Kleine kans op volgende ronde

 

 

 

 Het 1e elftal van RBC speelt de laatste groepswedstrijd in de eerste ronde van de districtsbeker in Nispen tegen vierdeklasser NSV. De kans dat de oranje-witten zich nog voor de tweede ronde kunnen plaatsen is echter klein.

 

 Op zaterdag speelt koploper Prinsenland thuis tegen DEVO. Bij winst of gelijkspel zijn de Dinteloorders door. Alleen in het geval dat DEVO de drie punten pakt, komt RBC pas in beeld. De Roosendalers zullen dan zelf moeten winnen waarna het doelsaldo zal beslissen wie van de drie ploegen door gaat.

 

 Trainer-coach Koos Waslander ziet de wedstrijd tegen NSV daarom vooralsnog als een extra oefenwedstrijd: "De kans dat Prinsenland verliest is niet erg groot. wij moeten deze wedstrijd gewoon benutten als een extra nuttige testcase."

 

 De laatste keer dat RBC in Nispen op bezoek ging was op 9 oktober 2016 (zie foto). De Roosendalers wonnen toen met 0-3 en zagen tot tevredenheid dat METO en HSC '28 in een onderling duel niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor stond RBC na die middag alleen bovenaan in de 4e klasse B en zou dat seizoen uiteindelijk ook de titel pakken.

 

 Zondag is de aftrap op Sportpark De Wallen om 14:30 uur. Scheidsrechter van dienst is Jordin Brands uit Waalwijk. (Foto: Arthur Verbraak)

 

 Herstaco Stadion ouderwets verlicht

 

 

 De woensdagavond gespeelde oefenwedstrijd tussen RBC en TMAR werd tevens gebruikt om de verlichting van het Herstaco Stadion te testen. Het stadion was daardoor weer eens ouderwets verlicht.

 

 RBC hoopt dit seizoen een aantal competitiewedstrijden op zaterdagavond te kunnen afwerken. De laatste maal dat de vier grote lichtmasten werden ontstoken was op 10 november 2018. Op die zaterdagavond kwam Zundert op bezoek voor een bekerwedstrijd. Vorig seizoen stond ook de topper tegen HVV'24 in eerste instantie op zaterdagavond gepland, maar door een technische storing kon die lichtwedstrijd toen geen doorgang vinden. De verlichting doorstond de test overigens zonder problemen. RBC won met 4-0.

 

 Kom naar de RBC Familiedag !

 

 

 Zaterdag 28 september houden we weer onze jaarlijkse familiedag met een overheerlijke barbecue. Aanvang 17.00 uur. Een mooi moment om kennis te maken met je teamgenoten, trainers, vrijwilligers, ouders en supporters.

 

 Aanmelden kan door te mailen naar activiteiten@rbcvoetbal.nl en door te geven welk pakket je wilt en het aantal. Je kunt kiezen uit normaal, halal of vegetarisch. Betalen kan door het bedrag over te maken naar rekening NL45RABO0167921959 t.n.v. RBC o.v.v. BBQ en je naam. De prijs van een groot pakket is € 15 en van een klein pakket € 10 per persoon. Aanmelden (en betalen) kan tot uiterlijk 19 september. Je kunt natuurlijk ook je bestelling doorgeven en contant afrekenen in het supporterscafé.