RBC Update, nummer 2019-08

23-08-2019

 8e jaargang, nummer 2019-08

 

Beste RBC'er,

 

 De zomerstop is eindelijk voorbij. De trainingen zijn weer begonnen en een aantal teams hebben al de eerste oefenwedstrijd achter de rug of komen dit weekend voor het eerst in actie. Veel leesplezier met deze RBC Update.

 

 Eerste oefenwedstrijd

 

 

 

 Na een eerste intensieve trainingsweek speelt RBC aanstaande zondag haar eerste oefenwedstrijd. In Rotterdam gaan de oranjehemden op bezoek bij zondag tweede klasser COAL.

 

 COAL, opgericht door sjouwers van de Steenkolen Handelsvereniging, viert dit jaar haar honderdjarig bestaan en dat jubileumjaar werd afgelopen seizoen luister bij gezet met promotie naar de Tweede Klasse. In de finale van de nacompetitie wisten de Rotterdammers het Delftse Concordia na strafschoppen te verslaan.

 

COAL startte haar voorbereiding al een week eerder. De Rotterdammers wonnen haar eigen Cor Beye-toernooi door overwinningen op zondag vierdeklasser FC Dordrecht (10-5) en zaterdag vierdeklasser NOC Kralingen (5-1). Afgelopen dinsdag werd 3-3 gelijk gespeeld bij zaterdag derdeklasser IJVV De Zwervers.

 

 De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark COAL aan de Oldegaarde in Rotterdam Zuid. De aftrap is om 14:00 uur.

 

 Bestel nu je RBC SeizoenClubCard !

 

 

 

 Afgelopen jaar strandde RBC in de nacompetitie en wist helaas geen promotie te bewerkstelligen. Komend seizoen gaan de oranjehemden een nieuwe poging wagen om de stap naar de Tweede Klasse te zetten. En daar kunnen we jouw steun goed bij gebruiken. Bestel daarom nu je RBC SeizoenClubCard 2019-2020 !

 

 RBC heeft de selectie dusdanig versterkt dat er zoveel mogelijk posities dubbel bezet zijn of kunnen worden. De belangrijke spelers zijn gebleven en die hebben we aangevuld met jongens met veel ervaring en een aantal jonge talentvolle kerels uit zowel de jeugd als van buitenaf. Een ideale mix waar trainer Koos Waslander mee aan de slag kan.

 

 Met de RBC SeizoenClubCard heb je uiteraard gratis toegang tot de thuiswedstrijden van RBC. Maar daarnaast word je tevens lid van de vereniging en verkrijg je daarmee toegang tot de algemene ledenvergadering. Dit orgaan benoemt het bestuur, beoordeelt het gevoerde beleid, controleert de jaarrekening en stelt de begroting vast. Als stemgerechtigd lid stem je mee over alle tijdens de algemene ledenvergadering te nemen besluiten.

 

 Voor de RBC SeizoenClubCard en het daarbij behorende lidmaatschap betaal je € 60 per seizoen (of € 40 als je 65 jaar of ouder bent). RBC kan elke financiële steun gebruiken. Geef je daarom op als lid van RBC en help de oranje-witten terug naar de top!

 

 Dus als jij wilt meebeslissen over jouw club èn RBC financieel wilt ondersteunen, stuur dan uiterlijk 5 september een e-mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl en vermeld daarin je voor- en achternaam, geboorteplaats en -datum, adres, postcode, woonplaats en het nummer van je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Je ontvangt daarna een factuur voor betaling van de contributie. De huidige SeizoenClubCardhouders krijgen automatisch bericht.

 

Wij hopen op je steun, tot ziens bij RBC !

 

 Als de dag van toen: 21 augustus 1983

 

 

Op 21 augustus 1983 keerde RBC, twaalf jaar nadat de KNVB de Roosendalers uit het betaald voetbal had gestoten, terug als profclub. En hoe! De Luiten barstte die warme zondagmiddag met 10.000 toeschouwers bijna uit zijn voegen. Het uit de Eredivisie gedegradeerde NAC werd met een 3-0 nederlaag teruggestuurd naar Breda.

 

 Op de foto zien we een gespannen maar dolgelukkige coach Tini van Vught (midden) die opspringt met zijn spelers, assistent trainer Henk van de Ven en verzorger Rinze Postma nadat scheidsrechter Severein het laatste fluitsignaal had gegeven. Een verslag van Jean van Hoof in De Waarheid:

 

Droomrentree van RBC

 

 RBC heeft haar terugkeer in het betaalde voetbal na twaalf seizoenen op indrukwekkende manier gestalte gegeven. Eredivisie-degradant NAC werd met 3-0 teruggewezen. „We staan met beide benen in de werkelijkheid van de eerste divisie", aldus NAC-trainer Henk de Jonge. „Ondanks het feit dat ik mijn spelers op het andere soort voetbal op dit niveau gewezen heb, ervaren ze dat blijkbaar niet eerder dan dat ze in het veld staan".

 

 RBC vierde uiteraard feest. Glunderende gezichten alom. Al weken was naar deze confrontatie uitgezien. Op de verrassende apotheose hadden echter weinigen gerekend. Nu moet wel gezegd worden dat de doelpunten op psychologisch belangrijke momenten vielen. Twee keer stond ook Ad de Jong aan de basis.

 

 Na twintig minuten stelde hij Austermann in staat simpel binnen te tikken. Op slag van rust ondernam hij een weergaloze solo van de eigen helft, waarbij hij vijf NAC-verdedigers uitspeelde. Ditmaal was het ex-Roda JC-speler Schenk, die het laatste tikje gaf, 2-0.

 

 NAC kreeg voor de pauze wel enkele kleine kansjes, maar miste op agressiviteit om de stug verdedigende RBC-achterhoede tot capituleren te dwingen. Met Van der Laan en Van Schijndel voor Heeren en Kraay poogde trainer De Jong in de tweede helft zijn aanval de nodige impulsen te geven. Binnen tien minuten kwamen Geels en Van Schijndel vrij voor de sterk keepende Brugel te staan, maar beiden misten. Echte kansen kreeg NAC hierna niet meer. In tegendeel, Austermann trof aan de andere kant de paal.

 

 Invaller Voets besliste tien minuten voor het einde de wedstrijd door uit een strafschop Van Eenennaam te passeren. Vlak voor het einde onderstreepte Joore de malaise aan NAC-zijde door een penalty over te schieten.

 

 Naast de supporters had ook de RBC-penningmeester een uitstekende dag. Met tienduizend toeschouwers was stadion De Luiten bijna uitverkocht. Als we bedenken dat RBC begroot heeft op 2000 toeschouwers per wedstrijd, betekent dat nu al een flinke dekking van de begroting. Deze lage calculatie geeft al aan dat de 8 ton, die RBC van de KNVB over drie jaar gerekend ontvangt, zeker niet blindelings over de balk gesmeten zal worden. De club was nauwelijks actief op de transfermarkt en geeft haar geld liever uit aan een assistent-trainer en het uitbreiden van het scoutingsapparaat. De leiding vertrouwt op het aanwezige spelersmateriaal. De sfeervolle vertoning tegen NAC lijkt hen gelijk te geven. Toch relativeerde trainer Tini van Vught het resultaat: „Dit succes is geweldig, maar bij deze uitslag mag niet te lang stilgestaan worden. Woensdag wacht De Graafschap weer".

 

 Een zwaluw maakt inderdaad nog geen zomer.

 

 RBC-NAC 3-0 (2-0). 19. Austermann 1-0. 45. Schenk 2-0. 78. Voets 3-0. Toeschouwers: 10.000. Scheidsrechter: Severein. Gele kaarten: Kraay (NAC) en Gorree (RBC).

 

 RBC: Brugel; Molenaar, Tielen, Van Eck, Houtepen; Van Seeters, Gorree (80. Bouwman), Deykers (60. Voets); Austermann, Schenk, De Jong.

 

 NAC: Van Eenennaam; Van den Dungen, Heeren (46. Van der Laan), Joore, De Kroon; Smits, Waslander, Kraay (46. Van Schijndel), De Schepper; Geels, Van der Borgt.

 

Jaarlijkse fotosessie

 

 

 

 Afgelopen maandagavond was het een drukte van belang in het Herstaco Stadion. De Roosendaalse fotograaf Bram Visser kwam langs voor de jaarlijkse fotosessie waarbij alle spelers en begeleiders op de gevoelige plaat werden vastgelegd, zowel individueel als per team. Daarnaast was het de laatste avond dat de parkeerkaarten konden worden aangeschaft.

 

 Bram Visser had het er maar druk mee. Zijn foto's zullen straks te zien zijn op onder meer de website, het infoboek en in het supporterscafé op de Wall of Future en het tv-scherm. In verband met de fotosessie werd er vanavond niet getraind.

 

 

 

 Bram Visser Fotografie is in Roosendaal en omgeving al meer dan 40 jaar synoniem voor kwaliteit en vakmanschap. Bram Visser sleepte nationaal en internationaal al vele Awards in de wacht met zijn portretfoto’s bij Colour Art Photo, Camera D’or van Kodak en is sinds 2013 “Gold Master” bij Master Photographers Network. Wie kiest voor Bram Visser Fotografie kiest voor net iets meer: meer sfeer, meer oog voor detail en vooral ook meer creativiteit. Bij Bram Visser staat u als klant centraal: als geen ander weet hij uw wensen te vertalen in een foto die bij u past. Veel mensen zijn bang niet fotogeniek te zijn. Maakt u zich daarover geen zorg, de foto’s zijn immers bestemd voor mensen die van u houden – die willen u zien zoals u bent. Behalve voor fotografie kan men bij Bram Visser Fotografie ook terecht voor lijsten en inlijstingen. U vindt Bram Visser Fotografie aan de Raadhuisstraat 97 in Roosendaal.

 

 Openstaande vacatures bij RBC

 

 

 Ondanks diverse aanmeldingen komen we nog steeds structureel mensen te kort om alle werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Diverse vacatures staan dan ook nog open. Daarom zijn vrijwilligers ontzettend belangrijk en zeer welkom.

 

 We zijn nog op zoek naar invulling van onderstaande functies:

 

 • assistent scheidsrechters voor het 1e elftal, JO17 en JO15-1;
 •  auteur voor de wekelijkse digitale nieuwsbrief (inhoud wordt tijdig aangeleverd);
 •  bestuurslid commerciële zaken (dient geformaliseerd te worden door de algemene ledenvergadering);
 •  bestuurslid jeugdzaken (dient geformaliseerd te worden door de algemene ledenvergadering);
 •  hoofd algemene zaken voor de voetbalopleiding;
 •  horecapersoneel voor in het supporterscafé;
 •  leden voor de Activiteitencommissie;
 •  leden voor de klusploeg, voor klusjes in en rondom het stadion;
 •  leden voor de Ouderraad (2 per team);
 •  leden voor de Sponsorcommissie;
 •  penningmeester (dient geformaliseerd te worden door de algemene ledenvergadering);
 •  spelleider voor JO10-2;
 •  studiebegeleiders, zowel voor basisonderwijs als voortgezet onderwijs;
 •  teammanager voor JO15-1;
 •  trainer voor JO10-2;
 •  video interactiebegeleider (apparatuur aanwezig);
 •  wedstrijdcoördinatoren voor ontvangst bij thuiswedstrijden op woensdag en zaterdag, zowel in stadion als op andere door ons gebruikte accommodaties;

 

 U kunt zich aanmelden of meer informatie opvragen over hetgeen een functie precies inhoudt via een mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl.