RBC Update, nummer 2019-07

09-08-2019

 8e jaargang, nummer 2019-07

 

 Beste RBC'er,

 

 De zomerstop komt langzaam ten einde en iedereen kijkt uit naar het nieuwe seizoen. Aanstaande zaterdag is de kick off in het supporterscafé. Daar komen om 10:00 uur technische staf, spelleiders en assistent scheidsrechters, teammanagers, wedstrijdcoördinatoren en bestuur bijeen om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen en tevens duidelijke afspraken te maken. Om 16:00 uur wordt de dag afgesloten met een RBC-quiz en daarna een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Op maandag 12 augustus wordt gestart met de eerste trainingen.

 

 Extra verkoop parkeerkaarten

 

 

 Het voetbalseizoen 2019 - 2020 staat weer bijna voor de deur. Natuurlijk kunt u dit jaar ook weer gebruik maken van het parkeerterrein van het Herstaco Stadion.

 

 Hiervoor is het mogelijk om ook dit jaar weer een parkeerabonnement af te sluiten waarbij u het gehele voetbalseizoen kunt parkeren op het terrein. De kosten voor deze kaart zijn € 60. Deze kaart is geldig van 10 augustus 2019 tot en met 15 juni 2020.

 

 Als u afgelopen jaar een parkeerabonnement heeft afgesloten, dan is deze kaart op dit moment niet meer werkend. U kunt dezelfde parkeerkaart komend jaar verlengen, ook voor € 60.

 

 Een nieuwe parkeerkaart geeft u het recht om op maandag t/m vrijdag van 15:30 uur tot 00:00 uur te parkeren bij het Herstaco Stadion. En op wedstrijddagen in het weekend van 07.00 uur tot 00.00 uur.

 

 Indien u geen parkeerkaart aanschaft dan gelden de volgende tarieven: maandag t/m vrijdag: € 1,30 per uur; zaterdag en zondag: € 2 voor de eerste vier uur, daarna € 1,30 per uur.

 

 Om mensen die deze en volgende week nog op vakantie zijn gelegenheid te geven om alsnog een parkeerkaart voor het Herstaco Stadion aan te schaffen, is er op maandag 19 augustus van 17:00 tot 20:00 uur een extra verkoopavond. U gaat door de hoofdingang (dus niet bij het supporterscafé) naar binnen. Indien u het afgelopen seizoen al een parkeerkaart had, wordt u verzocht deze mee te brengen. Er kan uitsluitend gepind worden!

 

 Assistent scheidsrechter gezocht

 

 

 RBC is nog steeds op zoek naar een assistent scheidsrechter voor het 1e elftal.

 

 Heb je interesse, vragen, of ken je iemand die geïnteresseerd is, stuur dan een e-mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl.

 

 Webshop BKS Sport vernieuwd

 

 

 De webshop van onze kledingleverancier BKS Sport is vernieuwd.

 

 In de webshop vind je de gehele kledingcollectie van RBC en mooie aanbiedingen van BKS Sport. Op alle artikelen zit een kortingspercentage, speciaal voor de leden van RBC. Bovendien wordt alle bovenkleding standaard geleverd met logo van RBC. 

 

 Je vindt de webshop door op de banner van BKS Sport te klikken, rechts op de startpagina van de website (zie afbeelding) of klik hier.

 

Scoofie sponsort technische staf

 

 

 

Scoofie Roosendaal voorziet komend seizoen de gehele technische staf van het 1e elftal van nieuwe kleding. RBC is bijzonder blij met deze geste van de Kalsdonkse leverancier van elektrische fietsen en scooters.

 

 Scoofie, gelegen aan de Gastelseweg 147 in Roosendaal, biedt een ruim assortiment elektrische fietsen en elektrische scooters aan. In de buitengewoon ruim opgezette showroom kunt u de diverse types elektrische fietsen bewonderen en zelfs testrijden. Daarnaast heeft Scoofie nu het gehele gamma Cortina fietsen, inclusief de exclusieve HPV lijn. Uiteraard hebben zij buiten op het Scoofie parkeerterrein, buiten de 50 gratis parkeerplaatsen, ook nog eens ruimte om buiten het verkeer in alle rust een testrit te maken op deze fietsen of scooters.

 

 Scoofie verkoopt de fietsenmerken Trek, Flyer, Kalkhoff, Cortina, Dutch-id, Votani, Riese und Muller, Victoria en Qwic. Stuk voor stuk specialisten op het gebied van elektrische fietsen en winnaars van alle vooraanstaande tests zoals de Telegraaf E-bike test Plus Magazine en de E-Bike van het jaar! Maar ook voor de “klassieke” merken Sparta en Batavus kunt u bij Scoofie terecht. Klik hier voor meer informatie.

 

 RBC 107 jaar oud

 

 

 

 Op 31 juli bestond RBC precies 107 jaar.

 

 Op deze dag in 1912 richtte Frans Mathijssen, café eigenaar uit de Kalsdonksestraat (op de foto in het midden), samen met wat vrienden de voetbalclub Excelsior op. Later zou de club haar naam veranderen in eerst Oranje Wit en daarna in Roosendaal, om vervolgens met Roosendaalsche Boys te fuseren tot RBC.

 

 Bekerloting RBC

 

 

 De KNVB heeft de loting verricht voor de 1e ronde van de districtsbeker. RBC is ingedeeld in groep 2-04 en speelt tegen DEVO uit Bosschenhoofd, uitkomend in de zondag 5e klasse, zondag 4e klasser NSV uit Nispen en zaterdag 3e klasser Prinsenland uit Dinteloord.

 

 De bekercompetitie start op zaterdag 31 augustus thuis tegen Prinsenland. Vervolgens is DEVO in Bosschenhoofd de tegenstander op zondag 8 september. Op zondag 15 september speelt RBC de laatste wedstrijd uit tegen NSV. De nummer 1 in de poule gaat door naar de volgende ronde.

 

 Voorafgaand aan het bekertoernooi speelt RBC nog twee oefenwedstrijden. Op zondag 25 augustus speelt RBC om 14:00 uur in Rotterdam tegen Coal, dat uitkomt in de zondag 2e klasse. Op dinsdag 27 augustus gaan de oranje-witten op bezoek bij zondag 3e klasser Oosterhout. De aftrap op Sportpark De Contreie is om 20:00 uur.

 

 Ook voor de jeugdteams van RBC werd geloot. Zij treffen in hun groep de navolgende tegenstanders*:

 

 RBC JO19: Madese Boys, Roosendaal, SC Gastel;

 

 RBC JO17: Kloetinge, MOC’17, Roosendaal;

 

 RBC JO15-1: Halsteren, Kloetinge, MOC’17;

 

 RBC JO15-2: Roosendaal JO15-1, Steenbergen JO15-1, Virtus JO15-1;

 

 RBC JO13-1: Halsteren, Unitas’30

 

 RBC JO13 2007-1: Alliance JO13-1, Roosendaal JO13-2, SC Gastel JO13-1;

 

 RBC JO11: BSC JO11-2, Halsteren JO11-2, Roosendaal JO11-2;

 

 RBC JO10-1: BSC, Roosendaal, SC Gastel;

 

 RBC JO10-2: Halsteren JO10-1, Kogelvangers JO10-1, MOC’17 JO10-1;

 

 RBC JO9: Kloetinge, MOC’17 JO9-2.

 

 * Het teamnummer is alleen vermeld als de betreffende tegenstander een hoger of lager teamnummer heeft dan het team van RBC.

 

 RBC opnieuw in Derde Klasse A

 

 

 De KNVB heeft de competitie indeling voor komend seizoen bekend gemaakt. RBC is opnieuw ingedeeld in de Derde Klasse A van het district Zuid 1.

 

 De tegenstanders zijn: DSE, Hoeven, HVV ’24, MOC '17, Philippine, SC Gastel, Schijf, STEEN, Steenbergen, Terneuzen, Victoria ’03, VVR en Zundert.

 

 Nieuw dit seizoen zijn het vanuit de Vierde Klasse gepromoveerde STEEN (4A) en DSE (4B). Hoeven en Zundert degradeerden uit de Tweede Klasse.

 

Indeling jeugd

 

 

 Naast de indeling van de standaardteams heeft de KNVB ook de competitie indeling bekend gemaakt voor de jeugd. Dit seizoen brengt RBC tien jeugdteams in het veld.

 

 De indelingen zijn als volgt:

 

 RBC JO19 komt uit in de Hoofdklasse A. De tegenstanders* zijn DSE, GOES, Halsteren, Hoeven, Internos, Roosendaal, SC Gastel, Steenbergen, ST HVV’24/Hontenisse/Clinge/Hulsterloo en Virtus.

 

 Na de degradatie uit de Vierde Divisie komt RBC JO17 uit in de Hoofdklasse A. Zij treffen Halsteren, MOC '17 JO17-2, Roosendaal JO17-2, Steenbergen, ST IJzendijke/Oostburg, Terneuzen, Virtus, VVR en Walcheren.

 

 RBC JO15-1 is dit jaar ingedeeld in de 3e divisie C. Zij gaan zich meten met Baronie, Dongen, Hilvaria, JEKA, Kloetinge, RKDVC, Roosendaal, Sarto, SC 't Zand, Unitas '30 en WIllem II Tilburg BV JO15-2.

 

 RBC JO15-2 speelde vorig seizoen competitie als JO14 en is nu ingedeeld in de Hoofdklasse A. Tegenstanders zijn Baronie, Bavel JO15-1, Beek Vooruit JO15-1, Boeimeer JO15-1, DIA JO15-1, Halsteren JO15-1, Luctor Heinkenszand JO15-1, Steenbergen JO15-1, Terneuzen JO15-1, Virtus JO15-1 en Zeelandia Middelburg JO15-1.

 

 RBC JO13-1 speelt komend seizoen ook weer in de 3e divisie C. De opponenten worden Dubbeldam, JEKA, JVOZ JO13-2, Kloetinge, MOC '17, Oranje Wit, Roosendaal, Sarto, TSC, Unitas '30 en VOAB.

 

 RBC JO13 2007-1 kwam vorig seizoen uit in een aparte JO13-2007 competitie. Nu treden zij aan in de normale Onder 13 competitie in de 1e klasse 02 met als tegenstanders Alliance JO13-1, Gilze JO13-1, Groen Wit JO13-1, Hoeven JO13-1, Kogelvangers JO13-1G, Roosendaal JO13-2, SC Gastel JO13-1, Steenbergen JO13-1, Unitas'30 JO13-2 en VVR JO13-1.

 

 RBC JO11 komt dit seizoen uit in de Hoofdklasse 02. Hun opponenten zijn Dongen, DVVC, Groen Wit, JEKA, Oosterhout, SAB JO11-2, The White Boys, TSC, Unitas'30 en Zeelandia Middelburg.

 

 RBC JO10-1 speelt in de Hoofdklasse 01 met als tegenstanders BSC, Halsteren, Kloetinge, MOC'17 en Oranje Wit.

 

 RBC JO10-2 komt uit in de Hoofdklasse 02. Zij treffen daarin Alblasserdam JO10-1, ASWH JO10-1, Drechtstreek JO10-1, Dubbeldam JO10-1, LRC JO10-1, Oranje Wit, Pelikaan JO10-1, RKTVC JO10-1, Unitas JO10-1 en VVGZ JO10-1.

 

 RBC JO9 tenslotte is ingedeeld in de Hoofdklasse 01. De jongste RBC'ers spelen tegen BSC, MOC'17, Steenbergen, Unitas '30 en Zeelandia Middelburg.

 

 * Het teamnummer is alleen vermeld als de betreffende tegenstander een hoger of lager teamnummer heeft dan het team van RBC.

 

Extra versterking voor RBC

 

 

 RBC heeft nog een extra versterking aan de selectie voor komend seizoen kunnen toevoegen. Het is Bilal Dadi van het Amsterdamse ASV De Dijk dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Zaterdag Derde Divisie.

 

 In eerste instantie zou de 21-jarige Rotterdammer (rechts op de foto) naar de Vlaardingse zaterdag hoofdklasser Zwaluwen vertrekken, maar vanwege gewijzigde arbeidsomstandigheden was voetballen op zaterdag geen optie meer. Omdat Dadi aan het eind van vorig seizoen al eens tot volle tevredenheid van hemzelf en de technische staf bij RBC had meegetraind, besloot de Rotterdammer alsnog over te stappen naar RBC. Omdat Zwaluwen het overschrijvingsverzoek echter niet voor het verstrijken van de deadline op 15 juni introk, leek een overgang naar Roosendaal op administratieve gronden af te ketsen. De KNVB bleek echter gevoelig voor het verzoek van het RBC-bestuur om coulance te betrachten en keurde de overschrijving naar RBC vandaag alsnog goed.

 

 Door onvoorziene omstandigheden speelde Dadi de afgelopen twee seizoenen weinig wedstrijden. "Wat dat betreft was ik een meester in het kiezen van de verkeerde clubs", aldus de lachende middenvelder die ook verdedigend goed uit de voeten kan. Na een topseizoen bij zaterdag eersteklasser Rijsoord vetrok Dadi in 2017 naar Achilles'29 waar hij met het beloftenelftal zou gaan uitkomen in de Zondag Hoofdklasse. Door financiële problemen in Groesbeek was er in augustus 2017 een massale leegloop bij Achilles'29. Ook Dadi koos eieren voor zijn geld en verkaste naar het Utrechtse Magreb'90 dat uitkwam in de Zaterdag Derde Divisie. Financiële problemen met de Belastingdienst en gemeente, gedoe met supporters, vertrekkende spelers en puntenaftrek zorgden voor chaos en uiteindelijk degradatie.

 

 Het afgelopen seizoen hoopte Dadi met ASV De Dijk in rustiger vaarwater terecht te komen, maar ook deze club raakte in de financiële problemen waardoor hij vroegtijdig afscheid nam van de Amsterdamse club: "Ik hoop echt bij RBC mijn plezier in het voetbal weer terug te vinden zoals ik dat twee jaar geleden bij Rijsoord had." Vorige week ging Dadi, vooruitlopend op de toestemming van de KNVB, al met de rest van de vernieuwde selectie op stap in Roosendaal: "Gezellig om weer eens met een leuke groep op pad te gaan. Ik had het ook erg naar mijn zin. Een goed begin van een hopelijk succesvol seizoen!"

 

 Bilal Dadi kwam in de jeugd onder meer uit voor DEHMusschen, Sparta Rotterdam en Excelsior Maassluis. (Foto: BOBKAT.nl)

 

 Oud voorzitter Piet Koster overleden

 

 

 Op zondag 23 juni is oud voorzitter Piet Koster als gevolg van een ernstige ziekte op 81-jarige leeftijd overleden.

 

 Koster was voorzitter van 1990 tot 1994. Destijds was de geboren Zeeuw en voormalig voorzitter van VC Vlissingen directeur van een autobedrijf in Roosendaal en Bergen op Zoom. Onder zijn leiding werd RBC een subtopper in de Eerste Divisie met als beste prestatie een vijfde plaats in het seizoen 1991-1992. RBC wist zich dat seizoen bijna voor de nacompetitie te plaatsen, maar verloor de daarvoor te spelen beslissingswedstrijd tegen Eindhoven met 2-0. Een seizoen later pakt RBC in december zelfs de koppositie in de Eerste Divisie, maar eindigde uiteindelijk als zevende.

 

 Onder zijn voorzitterschap floreerde de businessclub, groeide het aantal sponsoren van 15 naar 200 en steeg de begroting van ƒ 800.000 naar ƒ 1,8 miljoen. Ook werd de Stichting Investeringsmaatschappij RBC opgericht. Hierin konden geïnteresseerde beleggers een participatiebewijs van ƒ 10.000 van de transferwaarde van een speler kopen. Bij een transfer van die speler deelden de participatiehouders de winst met de club. In die periode werd onder andere Pierre van Hooijdonk aan NAC verkocht voor ƒ 382.000. In 1993 verrees op De Luiten op de plaats van de overdekte staantribune aan de zijde van de Zwaanhoefstraat een nieuwe hoofdtribune waardoor het aantal zitplaatsen met 1650 plaatsen toenam.

 

 Op bijgaande foto uit augustus 1991 poseert Piet Koster nog op de oude hoofdtribune van Stadion De Luiten. (Foto: Willem Mieras, PZC)

 

 RBC is Piet Koster zeer dankbaar voor zijn inzet en ontwikkeling van de club destijds en wenst alle nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.