RBC Update, nummer 12

31-08-2013

2e jaargang, nummer 12

 

Beste RBC-er,

 

Hierbij presenteren wij u de elfde RBC Update. De oefenwedstrijden zijn achter de rug en alle teams (met uitzondering van RBC U11) zijn aan de eerste bekerwedstrijden begonnen. Inmiddels is RBC weer thuis! Thuis in het Herstaco Stadion. Wij zijn de eigenaar, dhr. Paul Hermsen, veel dank verschuldigd dat hij RBC de kans biedt om op deze prachtige locatie verder te gaan werken aan een heel mooie toekomst.

 

De overeenkomst tussen eigenaar Paul Hermsen en RBC werd 10 augustus ondertekend. Nog niet alles is kant en klaar. Kleedlokalen en het veld kunnen gebruikt worden, maar met name in de kantine (het voormalige supporterscafé) moet nog het één en ander aangepast worden. Tevens rekenen we op begrip voor aanloopproblemen tijdens de eerste weken in het stadion.

 

De selectie van RBC U12 (D2) betrad op maandag 12 augustus als eerste het Herstaco Stadion. Onder leiding van Leon Withagen en Kenna Buermans werden de jongens aan hun eerste training in het stadion onderworpen.

 

RBC 1

 

Na een haperende start in de voorbereiding (twee nederlagen, derde plaats Dorpentoernooi) heeft het eerste elftal inmiddels twee bekerwedstrijden achter de rug. De eerste wedstrijd (en de officiële openingswedstrijd in het Herstaco Stadion) werd glansrijk gewonnen van Barça (7-2). Tegen RSV werd slechts een gelijkspel behaald (3-3). Daardoor staat er morgen een heuse kraker op het programma: de nummer 1, HSC '28, tegen de nummer 2, RBC. Omdat HSC '28 al twee keer wist te winnen, moet RBC deze wedstrijd winnen om door te gaan in het bekertoernooi. Tijdens het Dorpentoernooi speelden beide ploegen nog 2-2 tegen elkaar. De mannen van Erwin van der Woerdt kunnen alle steun gebruiken. Kleur daarom Sportpark Harella oranje!

 

RBC 2

 

Nadat de selectie van RBC 2 al twee keer in het Herstaco Stadion had getraind, trapten de mannen op zondag 18 augustus af voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2013-2014. Tegenstander was stadgenoot BSC 2. De beide aanvoerders, André van Dongen van RBC 2 en Ad van Tilburg van BSC 2, wensten elkaar voorafgaand aan de wedstrijd veel succes. Na een 0-1 ruststand won 3e klasser BSC 2 uiteindelijk met 0-5 van 6e klasser RBC 2. Inmiddels heeft RBC 2 zijn eerste bekerwedstrijd gewonnen (4-1 tegen HZ '75 3). Morgen staat de uitwedstrijd tegen Roosendaal 14 op het programma.

 

Voetbalopleiding

 

Ook de teams van de voetbalopleiding zijn weer gestart. De voetbalopleiding is uitgebreid met drie teams en bestaat nu uit U15 (C1), U14 (C2), U13 (D1), U12 (D2) en U11 (E1, maar doet mee aan de competitie als D3). Na een uitgebreide serie oefenwedstrijden zijn ook de RBC-jeugdteams aan de eerste bekerwedstrijden begonnen.

 

Verklaring RBC

 

Het bestuur van RBC betreurt het gedrag van enkele personen die het, tijdens de eerste helft van de wedstrijd RBC - Barça, nodig achtten racistische uitlatingen te doen richting de spelers van Barça. Dit vinden wij ontoelaatbaar en RBC-onwaardig. Ook de spelers en technische staf van RBC waren deze mening toegedaan en trainer-coach Erwin van der Woerdt en aanvoerder Ivo Vergouwen hebben daarom tijdens de rust het publiek gelast dit gedrag te staken.

 

Het bestuur van RBC biedt spelers en begeleiders van Barça haar oprechte excuses aan voor het gedrag van deze personen. Tevens roepen wij iedereen op zich te onthouden van dit soort uitlatingen.

 

Nieuwe sponsoren voor RBC

 

RBC kan met trots melden dat TARGET Exhibit & Sign uit Etten-Leur en Synsec Security & Services uit Roosendaal zich voor het komend seizoen als hoofdsponsoren aan de RBC voetbalopleiding hebben verbonden. De logo's van beide ondernemingen zijn te zien op de shirts (TARGET Exhibit & Sign) en broeken (Synsec Security & Services) van alle teams van de RBC voetbalopleiding.

 

TARGET Exhibit & Sign ontwerpt en bouwt al ruim 20 jaar beursstands en werkt (inter)nationaal voor opdrachtgevers uit allerlei branches. Voor meer informatie overTARGET Exhibit & Sign klikt  u hier. Synsec Security & Services was vorig seizoen al als sponsor aan RBC verbonden. Het is een beveiligingsbedrijf met zeer veel ervaring op het gebied van beveiligingsdiensten. Als u wilt weten wat Synsec Security & Services voor u kan betekenen, klik dan hier.

 

Op de foto bekrachtigen René Lagarde van TARGET Exhibit & Sign (links) en George Brühns van Synsec Security & Services (rechts) de overeenkomst met hun handtekening in het bijzijn van RBC's bestuurslid algemene zaken Joost van Oosterhout.

 

Dankzij sponsoring kan RBC de positieve ontwikkelingen bij de club voort zetten. RBC is haar sponsors daar zeer dankbaar voor. Ook interesse om sponsor te worden van RBC? Mail ons op commercie@rbcvoetbal.nl.

 

Vacature coördinator accommodatiezaken

 

RBC zoekt een coördinator accommodatiezaken. Het betreft een vrijwilligersfunctie onder directe aansturing van het bestuur.

 

Wat houdt de functie in?

 

  •      je stuurt de schoonmaakploeg aan en zorgt voor toezicht;
  •     je geeft leiding aan het beheersplan onderhoud kunstgras en tribunes;
  •     je waarborgt de procedures ter voorkoming van legionella;
  •      je bestelt kleine schoonmaakmiddelen.

 

Lijkt het je wat om werkzaam te zijn in het Herstaco Stadion, heb je technisch inzicht en ben je overdag beschikbaar? Stuur dan een e-mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl.

 

Algemene ledenvergadering

 

Op woensdag 25 september is de algemene ledenvergadering. Deze vindt plaats in het supporterscafé van het Herstaco Stadion. Alle leden van RBC zullen hiervoor nog een persoonlijke uitnodiging krijgen.