RBC Update, nummer 2019-05

02-05-2019

8e jaargang, nummer 2019-05

 

Beste RBC'er,

 

RBC heeft een tumultueuze maand achter de rug. RBC werd mede schuldig verklaard aan het staken van de wedstrijd tegen Steenbergen en kreeg daarvoor uiteindelijk twee punten in mindering. In onze vorige Update konden we u nog melden dat het 1e elftal een voorsprong had van zes punten. Inmiddels is die voorsprong veranderd in een achterstand van vier punten op de nieuwe koploper. Vanwege de tegenvallende prestaties werd trainer-coach Henk Vos op non actief gesteld. Maar gelukkig is er ook positief nieuws te melden! Zowel JO11-1 als JO9 plaatsten zich voor de halve finale van de jeugdbekers. En JO14 pakte opnieuw de koppositie in de Hoofdklasse 1 van hun leeftijdscategorie.

 

 RBC op zoek naar talentvolle spelers

 

 

 Omdat ook dit jaar weer zo'n 10 spelers doorstromen naar betaald voetbalorganisaties in Nederland en België, wil RBC haar Voetbal Academie blijven versterken met nieuwe talentvolle spelers uit de regio voor het komende seizoen 2019-2020.

 

 Wil jij trainen in een echt stadion onder leiding van gediplomeerde trainers van een door de KNVB als regionale opleiding gecertificeerde jeugdopleiding die 1 van de 12 officiële partners is van de Feyenoord Academy?

 

 Denk jij dat je over voldoende kwaliteiten beschikt om deel uit te kunnen gaan maken van 1 van de teams van de RBC Voetbal Academie? Meld je dan snel aan via een mail naar scouting@rbcvoetbal.nl onder vermelding van jouw voor- en achternaam, geboortedatum, adresgegevens, emailadres en  telefoonnummer. Ook willen we dan graag lezen of je keeper bent, verdediger, middenvelder, spits, links- of rechtsbenig en de naam van je huidige club.

 

 Je kunt er ook voor kiezen om het interesseformulier in te vullen dat je kunt vinden op de website van RBC en dat dan te mailen naar scouting@rbcvoetbal.nl.

 

 Ben je geboren in 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006? We zullen je dan na jouw aanmelding uitnodigen onder vermelding van datum/data en tijdstippen voor een stagetraining bij een van onze teams in het Herstaco Stadion, Borchwerf 4, 4704 RG Roosendaal.

 

 Ben je geboren in 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 of 2012? Op vrijdag 17 mei organiseren we een talentenavond. We verwachten je dan tussen 18:00 en 18:30 uur in het Herstaco Stadion, Borchwerf 4, 4704 RG Roosendaal. De training start om 18:45 uur en duurt tot ongeveer 20:00 uur. Jouw ouder(s)/verzorger(s) worden intussen voorzien van informatie over de opleiding. Als je niet kunt op deze datum word je uitgenodigd op een stagetraining op een ander moment.

 

We zijn ook specifiek op zoek naar keepers voor al de genoemde geboortejaren (2001 t/m 2012). We beschikken het komende seizoen over een eigen keepersschool. Vind je van jezelf dat je talentvol bent, wil je structureel beter worden of heb je de droom om betaald voetballer te worden? Dan zien we je graag op vrijdag 17 mei.

 

 FIFA toernooi bij RBC

 

 

 Op zaterdag 11 mei is er de kans om je voetbaltalenten een keer niet op het veld te laten zien, maar op de Playstation. In een 2 tegen 2 strijd wordt er bepaald wie de beste FIFA speler is. Je kunt je samen met je broer, teamgenoot of vriend in dezelfde leeftijdscategorie opgeven bij je teammanager of trainer. De inschrijfkosten zijn € 3 per koppel, daarvoor krijg je wel een drankje en iets lekkers. Het toernooi wordt gehouden in het supporterscafé van RBC na je wedstrijd die je die dag speelt.

 

 Loting halve finale jeugdbekers

 

 

 De KNVB heeft de loting verricht voor de halve finale van de verschillende jeugdbekers in het district Zuid 1. RBC heeft nog twee teams in de strijd: JO11-1 en JO9.

 

 JO11-1 speelt een thuiswedstrijd tegen Jong Brabant JO11-1 uit Berkel-Enschot. Zij spelen net als onze JO11-1 in de Hoofdklasse.

 

 JO9 lootte een uitwedstrijd. Zij gaan in Dordrecht op bezoek bij Oranje Wit JO9-1, ook een Hoofdklasser.

 

 De wedstrijden worden afgewerkt op woensdag 8 mei om 18:30 uur. De winnaars plaatsen zich voor de finale, die voor zaterdag 1 juni op het programma staat.

 

 RBC stelt Henk Vos op non actief

 

 

 Trainer-coach Henk Vos is door RBC per direct op non actief gesteld. Aanleiding voor het ontslag zijn de tegenvallende prestaties.

 

 Het bestuur is van mening dat Vos de spelersgroep niet meer positief kan beïnvloeden. Daarnaast stoort men zich binnen de club al weken lang aan het na een wedstrijd in de pers uitspreken dat de taken niet goed worden uitgevoerd zonder dat daarin dan verandering komt. Ook de uitspraak in de pers na de wedstrijd tegen Steenbergen, niet meer te weten waar het disfunctioneren van het elftal aan ligt daar er anders werk van gemaakt zou worden, was voor het bestuur een duidelijk signaal dat de prestaties onder Vos niet meer om te buigen waren.

 

 Het bestuur had al eerder het besluit genomen om na dit seizoen niet meer verder te gaan met Henk Vos als trainer-coach. Een dergelijk besluit neemt men niet zomaar en zeker niet als je met een ruime voorsprong op de 1e plaats staat. Toch werd dit besluit genomen in het belang van RBC. Om beschadiging van Vos als trainer te voorkomen, was het bestuur voornemens om een persbericht uit te doen gaan waarin het wilde aankondigen dat beide partijen in goed overleg besloten hadden om volgend seizoen uit elkaar te gaan. RBC wilde het seizoen met Vos afmaken en gunde het hem om met een eventueel kampioenschap via de voordeur naar buiten te lopen. Vos wilde echter niet accepteren dat RBC zijn contract niet wilde verlengen. Hij heeft vervolgens de aanval gezocht in de pers en 'zijn waarheid' verteld. Desondanks heeft het bestuur besloten om hierover niet via de media te communiceren. Dat het bestuur daardoor de zwarte Piet kreeg toegespeeld door sommigen hebben zij voor lief genomen. Allemaal ter bescherming van Vos, voor wie het bestuur enorm respect heeft vanwege zijn voetbalverleden bij RBC.

 

 Voorlopig zullen Jack Embregts, de trainer van JO19, en assistent trainer Gerjo Prins de taak van Henk Vos als trainer-coach waarnemen.

 

 KNVB vermindert straf RBC

 

 

 De KNVB heeft uitspraak gedaan in het beroep wat RBC had aangetekend tegen de in eerste instantie opgelegde zware straf naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de gestaakte wedstrijd tegen Steenbergen. De straf is verminderd. Het aantal punten in mindering is teruggebracht van vier naar twee en de boete werd verlaagd. De voorwaardelijke straf om uit de competitie genomen te worden werd kwijtgescholden. Over het beroep tegen de schorsing van Marouane Hamdoune van vijf maanden heeft de tuchtcommissie nog geen besluit genomen.

 

 Voorzitter Jos Hermsen deelde na de in eerste aanleg opgelegde straf al mede dat RBC in beroep zou gaan: "Dit is echt schandalig en tart elk gevoel van rechtvaardigheid!"

 

 RBC zoekt jeugdtrainers voor Voetbal Academie

 

 

 RBC is voor het komend seizoen op zoek naar goede jeugdtrainers voor teams van haar Voetbal Academie (JO8 t/m JO19).

 

 We zijn op zoek naar trainers die in het bezit zijn van een diploma UEFA C jeugd of aan een opleiding voetbaltrainer gaan beginnen. Maar wat nog meer telt, is dat je affiniteit hebt met het jeugd. Ben je een echte opleider, die oog heeft voor het individu en kan aansluiten bij de belevingswereld van deze leeftijdscategorie, dan ben jij de persoon die we zoeken.

 

 Binnen onze academie ligt de focus op het ontwikkelen van het individu en werken we volgens een bepaalde structuur en organisatie om dit alles te bevorderen. We beschikken over kwalitatief goede teams, die drie keer per week trainen en op zaterdag hun wedstrijden spelen in het Herstaco Stadion. De Voetbal Academie van RBC is door de KNVB regionaal gecertificeerd.

 

 Denk je over de juiste eigenschappen en ambitie te beschikken en wil je in jezelf en in de jeugd van RBC investeren, dan is dit het juiste moment. Bij belangstelling kun je contact opnemen met Noud Bominaar, bestuurslid jeugdzaken. Stuur hiervoor een e-mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl. Een gesprek is onderdeel van de sollicitatieprocedure en mogelijk kan er ook gevraagd worden om een proeftraining te verzorgen.

 

 Uitbreiding bestuur

 

 

 Het bestuur van RBC zal worden versterkt met Lion de Frel. Hij zal binnen het bestuur de portefeuille voetbaltechnische zaken voor zijn rekening gaan nemen.

 De Frel is geen onbekende bij RBC. Van 2016 tot halverwege 2018 was hij hoofd opleiding binnen de Voetbal Academie. Omdat zijn toenmalige werk niet meer te combineren was met die functie, moest hij noodgedwongen zijn activiteiten voor RBC staken. Sinds januari van dit jaar heeft hij een andere werkgever gevonden en weer tijd om zich voor RBC verdienstelijk te maken.

 

 De Frel is 30 jaar sportleraar bij defensie geweest. Het opleiden, trainen en coachen zit hem in het bloed. Zijn staat van dienst en ervaringen op voetbalgebied zijn erg ruim. Hij is trainer geweest bij Chrislandia, SC Kruisland, Sprundel, DIA, Groen-Wit, WHS en Cluzona. Ook is hij bij de KNVB districtstrainer in Zuid 1 geweest en heeft een aantal jaren de KNVB voetbalkampen georganiseerd. Bij Roosendaal heeft hij de functie van voorzitter van de technische commissie vervuld en was hij trainer van de JO19.

 

 Het bestuur van RBC is verheugd dat De Frel het bestuur komt versterken met zijn ervaring en kennis. Voorlopig zal hij zijn bestuursfunctie uitvoeren op interim basis. Op de eerstvolgende algemene ledenvergadering zullen de leden zijn voordracht als bestuurslid voetbaltechnische zaken dienen goed te keuren en te bekrachtigen.