RBC Update, nummer 2018-09

31-10-2018

 7e jaargang, nummer 2018-09

 

 Beste RBC-er,

 

 De competitie is nu twee maanden onderweg, de eerste periode is bijna afgesloten. RBC draait bovenin mee en staat momenteel op de derde plaats met twee punten achterstand op koploper HVV'24. Aanstaande zondag staat in het Herstaco Stadion de stadsderby en topper tegen Roosendaal op het programma. RBC hoopt op een grote opkomst van het publiek en steun voor de oranjehemden.

 

 In tegenstelling tot het 1e elftal hebben de oudste jeugdteams het zwaar. JO19 en JO17 bivakkeren in de onderste regionen van de Hoofdklasse en Vierde Divisie. JO15 staat keurig in de middenmoot in de Derde Divisie. JO14 doet het in de Hoofdklasse meer dan uistekend. Het team van trainer Kevin Baron won tot nu toe alle wedstrijden en gaat fier aan kop. JO13 staat in de middenmoot van de Derde Divisie. JO12 (officieel JO13 2007-1) speelt in de Tiende Klasse en staat daarin op de zevende plaats. JO11-1 en JO11-2 spelen allebei in de Hoofdklasse. JO11-1 staat in de middenmoot, JO11-2 in de onderste regionen. Voor JO10, JO9 en JO8 wordt geen officiële stand bijgehouden.

 

 Stadsderby en topper

 

 

 De komende thuiswedstrijd van RBC tegen Roosendaal is niet alleen een onvervalste stadsderby, maar ook een topper in 3A. Beide Roosendaalse clubs gaan zondag onderling uitmaken wie het kortst in het voetspoor van koploper HVV'24 blijft. De achterstand van Roosendaal op de Zeeuws-Vlamingen bedraagt 1 punt. RBC heeft 2 punten minder.

 

 Roosendaal had vorig seizoen, na de degradatie, al de ambitie om direct weer te promoveren naar de Tweede Klasse, maar zag die poging jammerlijk stranden en moest Hoeven, SC Gastel en Philippine boven zich dulden. Knarsentandend moest Roosendaal aanzien dat zelfs RBC er ondanks een moeizaam eerste seizoen in de Derde Klasse toch nog met de derde periodetitel vandoor ging. De rood-witten versterkten zich daarom voor dit seizoen met RBC-spits Wesley van Zundert, Lars Machielse en Toni Ngombojoao van Steenbergen en Boyd Wierckx van DVO'60. En dat hielp, want met overwinningen op Clinge, Steenbergen, VVR, SAB en Virtus meldde Roosendaal zich nadrukkelijk in de strijd om de bovenste plaatsen. Alleen in de uitwedstrijd bij MOC'17 moest het een 4-1 nederlaag incasseren.

 

 RBC leed tot nu toe nog geen enkele nederlaag en wil dat uiteraard zo houden. De oranjehemden leden alleen puntverlies door gelijk te spelen in de uitwedstrijden bij koploper HVV'24 en Victoria'03. In het eigen Herstaco Stadion werden alle wedstrijden gewonnen. Bij RBC ontbreekt Jacques Dekker die afgelopen zondag na twee gele kaarten het veld diende te verlaten. Wel keert Adnane Samra weer terug van een schorsing die hij opliep na een rode kaart in de openingswedstrijd tegen VVR. In de oefenwedstrijd van O23 onlangs liet hij met drie goals zien in een uitstekende vorm te verkeren.

 

Vorig seizoen kwamen er bijna 600 toeschouwers op het duel af dat door RBC met 3-0 werd gewonnen. Nu beide Roosendaalse club bovenin meestrijden, hoopt RBC dat er nog meer Roosendaalse voetballiefhebbers de weg naar het Herstaco Stadion weten te vinden.

 

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Roy Stroot uit Middelbeers. Pupil van de Week is Stan Stadhouders van JO11-1.

 

De poorten van het Herstaco Stadion gaan zondag open om 13:15 uur. Wedstrijdtickets zijn verkrijgbaar aan de kassa en de prijs bedraagt € 3. Hiermee heeft u toegang tot de Zuid- en Oost tribune (de lange zijde en de Volta-side). RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.

 

Tot zondag! Tot ziens bij RBC!

 

Historie RBC - Roosendaal:   
rn 1956-1957  RBC - Roosendaal  7-0  (1e ronde KNVB-beker)
rn 2017-2018  RBC - Roosendaal  3-0  (Derde Klasse A - Zuid 1)

 

 Pupil van de Week: Stan Stadhouders

 

 

Pupil van de Week bij de thuiswedstrijd van RBC tegen Roosendaal is Stan Stadhouders van JO11-1. Onze razende reporter sprak met hem.

 

In de verte doemen de lampen van het Herstaco Stadion op. Op deze herfstachtige avond ben ik op weg naar het stadion, wetende dat daar de jongens van RBC JO11-1 aan het trainen zijn onder de bezielende leiding van Denise Versteeg. Ik verheug mij op het gesprek met de Pupil van de Week, Stan Stadhouders, de blonde parel van de JO11-1.

 

Stan is 10 jaar en woont in Etten-Leur. Als mini is hij begonnen bij DSE. Daar heeft hij gevoetbald tot en met de JO10. Stan wilde meer uitdaging en na een paar proeftrainingen mocht hij bij RBC komen. Dit is dan ook zijn eerste seizoen. Zijn mooiste moment bij RBC tot op heden is ondertekening van zijn contract. Wat was hij blij en trots. Hij heeft er nog geen moment spijt van gehad en speelt en traint met heel veel plezier bij de JO11-1.  Iedere training is weer geweldig. Zijn positie in het veld is centraal op het middenveld. Heerlijk veel aan de bal zijn en ervoor zorgen dat zijn teammaatjes kunnen scoren. Natuurlijk hoopt hij gescout te worden door een bvo, en als het kan door zijn favoriete club Feyenoord.  Eerst maar eens mooie resultaten halen met zijn huidige team. Ik vroeg  naar zijn mooiste voetbalmoment. Dat was een goal uit zijn DSE-tijd, een wedstrijd tegen Terheijden. Een heerlijk schot diagonaal in de 'winkelhaak'. Toen ik vroeg of Stan zijn voetbaltalent van zijn vader heeft, moest hij hard lachen... Dat gaat niet gezellig worden thuis als papa dit verhaal leest. Natuurlijk wilde ik weten wat zijn lievelingseten is. Nou vol overtuiging noemt Stan kip tandori. Dan voetbalt hij op zijn best.

 

Het gesprek met Stan loopt op zijn eind. Wat een vrolijke en sociale jongen is die Stan. Zeker weten dat hij voor de selectie een perfecte mascotte zal zijn in de stadsderby tegen Roosendaal a.s zondag om 14.30 uur in het Herstaco Stadion. Stan veel plezier bij de wedstrijd! (Foto: Bram Visser Fotografie)

 

 Start nieuwe sessie RBC Voetbalschool

 

 

RBC is vorig seizoen een voetbalschool gestart in samenwerking met Voetbalschool TIC. Op 4 november 2018 trapt Voetbalschool RBC weer af met een nieuwe sessie trainingen.

 

Voetbalschool RBC is een opleiding voor jonge voetballers en keepers van zes t/m dertien jaar, waarbij alle spelers training krijgen van gediplomeerde RBC-trainers. Het doel van de voetbalschool is dat spelers zich in de kijker kunnen spelen van de regionale jeugdopleiding van RBC, de RBC Voetbal Academie. Maar spelers komen in ieder geval naar de voetbalschool om hun eigen voetbaltalent en kwaliteiten te verbeteren.

 

Voetbalschool RBC heeft de volgende kenmerken:

 

  •  Plezier staat voorop: plezier in het voetbal is erg belangrijk om je te ontwikkelen als voetballer;
  •  Gediplomeerde trainers: alle trainers die de training verzorgen binnen de voetbalschool zijn gediplomeerd en/of hebben veel ervaring in het trainingsvak;
  •  Trainen in een echt voetbalstadion: onze trainingslocatie is uniek, namelijk het Herstaco Stadion in Roosendaal;
  •  Trainingsprogramma: een trainingsprogramma bestaat uit acht professionele trainingen, elke training duurt 60 minuten en de trainingen zullen plaats vinden op zondagochtend. Voetbalschool TIC werkt met professionele apparatuur wat stelselmatig in gezet gaat worden bij Voetbalschool RBC;
  • Talenten: val je op binnen de voetbalschool? Dan maak je kans op een plekje als speler in de RBC Voetbal Academie;
  •  Professionele keeperstraining: wil jij trainen als een prof keeper en jezelf zo goed mogelijk ontwikkelen? Volg dan de keeperstrainingen bij Voetbalschool RBC. De trainingen worden gegeven door keeperstrainers van de vroegere beste keepersschool van Nederland, namelijk de Brabantse Keeper School. Oog voor detail en trainen met de beste techniek in de leukste oefenvormen. Ben jij tussen de 8 en 13 jaar? Schrijf je dan nu in;
  •  Kosten: 1 trainingsblok (8 trainingen) € 140. Heb je al eens deelgenomen aan Voetbalschool RBC? Dan betaal je € 110 omdat je dan al in het bezit bent van ons voetbalschool-shirt;
  •  Gratis: shirt met je eigen naam (ter waarde van € 30).

 

De trainingen zijn op 4, 11, 18 en 25 november en 2, 9, 16 en 23 december. Wil je inschrijven? Ga dan naar https://www.rbcvoetbal.nl.

 

 Geslaagde Herfstbingo in supporterscafé

 

Vrijdagavond was het Herfstbingo in het supporterscafé van RBC.

 

De activiteitencommissie had weer haar best gedaan om een gezellige avond te bezorgen aan de liefhebbers van een bingo. Dankzij enkele gulle personen, DPS Company en Futureland was het prijzenpakket aardig gevuld.

 

De avond verliep in een rustig bingosfeertje. Er was op deze avond geen training en dat zorgde ervoor dat de deelnemers niet afgeleid werden. De deelnemers, supporters, liefhebbers, ouders van spelers en enkele spelertjes van RBC waren in uiterste concentratie. En omdat er bijna net zoveel prijzen als deelnemers waren ging iedereen goed gemutst naar huis.

 

25 januari is er weer een bingo bij RBC en de activiteitencommissie hoopt dan weer veel deelnemers te mogen ontvangen

 

Op de foto staan bij aanvang van de herfstbingo de leden van de activiteitencommissie bij het gevarieerd prijzenpakket.

 

 Twee primeurs voor RBC

 

RBC had vorige week dinsdag twee primeurs. Het 1e elftal trainde die avond als eerste op het nieuwe kunstgrasveld bij DVO'60 en O23 speelde zijn eerste wedstrijd.

 

De selectie van Henk Vos werd bij DVO'60 van harte welkom geheten en werkte de eerste training af op Sportpark Hulsdonk. Het is de bedoeling dat op maandag, woensdag en donderdag jeugdteams van RBC bij DVO'60 gaan trainen. Als er op dinsdag oefenwedstrijden worden gespeeld in het Herstaco Stadion, dan wijkt het 1e elftal ook uit naar Hulsdonk. Door de samenwerking met DVO'60 kan RBC zich wat lucht verschaffen in het overbezette stadion.

 

Die dinsdagavond was er dus een wedstrijd in het stadion. Daar trad namelijk het nieuwe O23 team aan tegen Rood Wit W O23 (zie foto). Dit team bestaat uit een combinatie van 1e elftalspelers en spelers van JO19. Het nieuwe team van de coaches Gerjo Prins en Jack Embregts begon met Jordi Brühns op doel. In het centrum van de verdediging waren Quincy Schouten en Yorben Bus geposteerd, geflankeerd door de backs Huub Schuit en Michiel Kuipers. Het middenveld werd gevormd door Flinn Assenberg, Yeidi Muurmans en Levy Schotel. Gijs Gommeren stond in de spits met Mike de Bruijn en Adnane Samra aan de zijkant.

 

Beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd. Toch gingen de Roosendalers met een 1-0 voorsprong de rust in. Uit een onderschepte Rood Wit-aanval scoorde Adnane Samra in de eerste helft onmiddellijk uit de ingezette tegenaanval. Ook de tweede helft ging gelijk op totdat RBC op 2-0 kwam door wederom Adnane Samra. Tien minuten voor het eind kreeg RBC een strafschop vanwege een overtreding op Gijs Gommeren. De RBC-spits raakte hierbij zwaar geblesseerd. Onderzoek op het veld wees op een vermoedelijke beenbreuk. Gommeren werd vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Onderzoek aldaar wees uit dat hij twee breuken had opgelopen in het scheenbeen en een breuk in het kuitbeen. Gelukkig was een operatie niet noodzakelijk en werd Gommeren 'alleen maar' tot aan zijn lies in het gips gezet. Hoe lang Gommeren is uitgeschakeld, is nog niet bekend. De toegekende strafschop werd overigens benut door Adnane Samra, die daarmee een hattrick produceerde. Daarna bracht de ingevallen Jelte Pal de eindstand nog op 4-0.

 

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd werden spelers en staf van O23 vereeuwigd op de gevoelige plaat. Op de achterste rij v.l.n.r.: Leen Boer (verzorger), Ruud Bus (assistent scheidsrechter), Gerjo Prins (coach), Adnane Samra, Gijs Gommeren, Jacques Dekker, Michiel Kuipers, Huub Schuit, Yeidi Muurmans, Brandon Timmers, Jari Bosch en Jack Embregts (coach). Op de voorste rij v.l.n.r.: Levy Schotel, Quincy Schouten, Mike de Bruijn, Flinn Assenberg, Yorben Bus, Jordi Brühns, Barry Knook en Jelte Pal (Foto: Arthur Verbraak)

 

 Activiteitencommissie RBC zoekt hulp

 

De activiteitencommissie van RBC zoekt extra hulp. Wie wil hen helpen met de organisatie van diverse activiteiten?

 

Maar ook hulp per activiteit is welkom, bijvoorbeeld voor de bingo, Sinterklaas, thuiswedstrijden van het 1e elftal, het darts toernooi, activiteiten in de winterstop en de seizoensafsluiting.

 

Mail voor meer info of om je aan te melden naar activiteiten@rbcvoetbal.nl. Je kunt jezelf natuurlijk ook altijd aanmelden bij het barpersoneel van het supporterscafé.

 

 Kinderbingo werd gezellige vakantiemiddag

 

Woensdagmiddag in de herfstvakantie was er voor de jeugd van RBC eens geen tijd voor de bal. Concentratie werd gevraagd. Opletten voor cijfertjes. Door de activiteitencommissie was een kinderbingo georganiseerd.

 

Dertig kids waren naar deze middag gekomen en het werd een gezellige vakantiemiddag. Angelique en Sarina speelden hun rol als bingomasters alsof ze nooit anders doen. De catering en medewering van de overige leden van de activiteitencommissie zorgden ervoor, dat het een gezellige middag werd.

 

De volgende activiteit voor de kinderen is op 1 december als het Sinterklaasfeest wordt gevierd.

 

Graag zoeken wij nog enkele vaders, moeders, opa´s of oma´s, die graag een helpende hand willen toesteken bij diverse activiteiten. De activiteitencommissie zou er erg mee geholpen zijn!

 

Wie nog mooie prijzen beschikbaar wil stellen voor de komende bingo's, vragen wij u dit te laten weten via de mail aan activiteiten@RBCvoetbal.nl. Ook kunt  u aan de dames in het supporterscafé doorgeven als u een prijs beschikbaar wilt stellen.

 

 Traditionele Talentendag RBC Voetbal Academie

 

Voor het zevende achtereenvolgende jaar werd op maandag in de herfstvakantie de Talentendag van de RBC Voetbal Academie in het Herstaco Stadion gehouden.

 

Wie niet beter wist zou denken dat het begin augustus was. Evenals in voorgaande jaren werd dit evenement in zomerse temperaturen en onder een strak blauwe hemel afgewerkt. Er zijn van die dagen, die voorbij vliegen. Dan gebeurt er iets en voor je het weet is het al laat in de middag. Zo’n dag was het nu weer.

 

Om 09.00 uur stond de koffie al warm voor de trainers, die aan deze dag meewerkten. Ook geïnteresseerden van andere clubs, o.a. scouts van Feyenoord en PSV lieten zich zien. De mascotte, Boy Buffel, was ook present. Spelers van JO14 kropen - in het kader van een stukje maatschappelijke stage - in dit zeer warme pak om vol overgave deze rol te spelen. De hele kleintjes keken toch even verbaasd op bij zo´n grote mascotte.                                                                                                                                                         

 

Nadat de jongens en meisjes en daarna de ouders  een uitleg van Henk Vos (Hoofd RBC Voetbal Academie) hadden gekregen, liepen de spelers op de klanken van het RBC-lied stoer het stadionveld op. Vaders en moeders en andere familieleden stonden hen daarna op de middellijn op te wachten. Met een grote glimlach van trots werd dit moment op camera's vastgelegd. De ouders kregen daarna een plaats op de hoofdtribune om hun kind te zien genieten van de training.                                                                                                                                    

 

De training bestond uit 3 onderdelen: technische oefeningen met de bal; 1:1 en 2:2 spelvormen (duels) en een partijtje.                                                                                                         

 

Tijdens een afsluitend gesprek met de ouders waarin naar hun bevindingen werd gevraagd vielen de woorden gestructureerd en professioneel. De enkele tientallen deelnemende spelers hadden genoten van deze training. De trainers waren tevreden over het niveau en de inzet van de talenten die aanwezig waren. Het eindresultaat van deze dag is in ieder geval dat er veel kinderen plezier gehad hebben en beter hebben leren voetballen.                                                                                                                         

 

Remco Heerkens van de Feyenoord Academy waarmee RBC al jaren een samenwerkingsverband heeft, sprak zijn waardering uit voor de opzet van deze Talentendag.                                                                                                                                                          

 

In de komende maanden zullen een aantal spelers uitgenodigd worden voor een vervolgactiviteit. De huidige vereniging van die spelers zal hierover worden ingelicht volgens de regels voor externe scouting van de KNVB. Uiteindelijk hoopt RBC die spelers op te kunnen nemen in de selecties voor het nieuwe seizoen.                                                                         

 

Alle deelnemers, scouts, trainers, coördinatoren, kantinepersoneel, persoon van de ouderraad, de fotograaf, de toezichthouder en 4 spelers van JO14 worden bedankt voor hun aandeel op deze succesvolle dag.

 

 Nieuwe sponsoren

   

 

Onlangs is de RBC sponsorgroep weer uitgebreid met twee nieuwe sponsoren. Het betreft GLOSS en Vaillant. Met de gemeente Roosendaal is een marketing samenwerking aangegaan.

 

GLOSS is een inspirerende glossy dat het leven van nationale en internationale sterren dichterbij de lezer brengt. Elk nummer staat vol met reportages rondom de sterren, over hun manier van leven en wat ze dagelijks bezighoudt. GLOSS geeft altijd handige 'tips & tricks' aan de lezer en brengt daarmee meer dan alleen interviews, reportages en nieuws. GLOSS is een magazine voor de moderne 40+ vrouw. Naast glamour, lifestyle, beauty en fashion verwent GLOSS de lezer elke editie met de mooiste cadeaus om te winnen. Zo heb je elke editie weer een aangename mix van alles wat je bezighoudt om het leven sprankelender, mooier en dus meer GLOSS te maken. GLOSS wordt uitgegeven door Audax Publishing uit Amsterdam. RBC is met deze uitgever een driejarige overeenkomst aangegeaan. Als je meer info wilt over GLOSS of een abonnement, klik dan hier.

 

Vaillant is een internationale marktleider op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie. Als een van Europa's leidende fabrikanten van verwarmingstechnologieën is 'vooruitdenken' een cultuur die door het hele bedrijf wordt omarmd. De producten van Vaillant hebben een hoge energie-efficiëntie, lage emissies, en hebben een benijdenswaardige reputatie wat betreft prestaties, kwaliteit en betrouwbaarheid. De voortdurende drive om toonaangevende niveaus van klantenservice en trainingsondersteuning te bieden helpt aan te geven waarom klanten Vaillant voortdurend aanbevelen.De ultieme goedkeuring waar een merk om zou kunnen vragen. Vaillant is gevestigd in Amsterdam en heeft zich voor twee jaar aan RBC verbonden. Klik hier voor meer informatie over Vaillant.

 

De gemeente Roosendaal is in het kader van het 750-jarig bestaan van de stad een eenjarige marketing samenwerking aangegaan met RBC. Op 5 november 2018 bestaat Roosendaal 750 jaar. En dat wordt het hele jaar door gevierd met allerlei activiteiten en evenementen. Het is een geweldig feest voor de hele stad, georganiseerd door de hele stad. Klik hier voor alle informatie.