RBC Update, nummer 2018-04a

03-05-2018

7e jaargang, nummer 2018-04a

Beste RBC-er,

Hierbij ontvangt u de nieuwe RBC Update. Door een technische fout ontving u een incomplete vierde editie van 2018. Deze uitgave is wel correct en is dan ook genummerd 2018-04a.

Succesvolle maand april

De afgelopen maand heeft RBC goede stappen gemaakt ter behoud van het 3e klasserschap. Hoewel het met tien man uitspelen bij Groen Wit geen resultaat opleverde, deden de mannen van trainer-coach Danny Mathijssen met een gelijkspel bij FC Bergen en overwinningen op stadgenoot Roosendaal en titelkandidaat Vicoria '03 (zie foto) goede zaken. De oranje-witten staan inmiddels op de negende plaats. En ook in de derde periode staat RBC er goed voor. Met een tweede plaats achter Hoeven is er nog van alles mogelijk. Maar het allerbelangrijkste is onszelf eerst veilig spelen. Aanstaande zondag komt Steenbergen op bezoek in het Herstaco Stadion. Een belangrijke wedstrijd waarbij drie punten opnieuw zeer welkom zijn. Kom daarom zondag dan ook naar het stadion en steun RBC! (Foto: Arthur Verbraak)

Talentendagen en instuif trainingen bij RBC

De komende periode zijn er bij RBC weer de nodige talentendagen en instuif trainingen. Aanstaande zondag 6 mei is de tweede talentendag voor de onderbouw (geboortejaar 2009, 2010 of 2011) en middenbouw (geboortejaar 2006, 2007 en 2008). Op woensdag 16 en 23 mei zijn er instuif trainingen voor de leeftijdscategorie JO15. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie over de talentendag van zondag en de instuif trainingen voor JO15.

JO9-1 wint RBC Partner toernooi

RBC JO9-1 heeft het RBC Partner toernooi gewonnen. In de finale werd Barendrecht JO9-1 met 2-1 verslagen.

In de ochtend zag het er nog heel slecht uit. Kon het toernooi wel doorgang vinden? De buien waren 29 april in de avond in alle hevigheid losgebarsten. Inspectie van het veld in de ochtend van 30 april leerde dat er flink wat water onder het veld was gaan zitten, waardoor dit meer weg had van een waterbed. Er moest iemand komen die verstand van zaken had en het probleem snel kon oplossen. Deze werd gevonden in de persoon van Henny Levolger, die de volgelopen pomp buiten het stadion weer aan de praat kreeg en nadat een aantal personen het veld hier en daar geprikt hadden, kon er uiteindelijk toch gespeeld worden. Een hele opluchting voor de mensen van de organisatie, die onder leiding stond van Özgür Karakas. Hij organiseerde dit toernooi als opdracht voor school.

Iets later dan gepland werd er afgetrapt. Na een mooie opkomst van de deelnemende teams waren het de deelnemers uit poule A die het spits afbeten. RBC JO9-1 opende tegen Spijkenisse en VVIJ trof VOC. Hierna waren de teams uit poule B aan de beurt en kwamen Alexandria ‘66 tegen SC Feyenoord en RBC JO9-2 tegen Barendrecht in actie.

Zo werden alle poulewedstrijden afgewerkt waarna de kruisfinales gespeeld werden. Dit leverde soms zeer spannende wedstrijden op. Zo won Alexandria ’66 nipt van Spijkenisse (1-2) en slaagde Barendrecht erin om VOC met 1 doelpunt verschil te verslaan (2-3).

De finales werden eveneens een spannende aangelegenheid. Om de plaatsen 7 en 8 traden Spijkenisse en RBC JO9-2 tegen elkaar aan. Spijkenisse trok hierbij aan het langste eind. Alexandria ´66 en VVIJ maakten van hun wedstrijd om de 5e en 6e plaats een ware thriller. Na 20 minuten stond er een 2-2 eindstand op het bord waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. VVIJ deed dit iets beter dan Alexandria ´66. De strijd om de 3 en 4e plaats ging tussen de Rotterdamse clubs VOC en SC Feyenoord. Laatstgenoemde had in de kruisfinale verrassend verloren van Barendrecht. Het lukte de ploeg van Varkenoord echter wel de 3e plaats te veroveren; eindstand 1-3.

De apotheose was de strijd om de felbegeerde `Cup met de grote oren`, de finale! Hierin stond gastheer RBC JO9-1 tegenover Barendrecht. RBC kwam al vlot op een 2-0 voorsprong (zie foto) maar de Barendrechters wisten terug te komen tot 2-1. De tijd was echter te kort om het RBC nog lastig te maken en de prima leidende scheidsrechter c.q. spelbegeleider Jack Brummer maakte een einde aan een mooie finale met een terechte winnaar: RBC JO9-1.

De eindstand was als volgt:

 1. RBC JO9-1
 2. Barendrecht JO9-1
 3. SC Feyenoord JO9-1
 4. VOC JO9-1
 5. VVIJ JO9-1
 6. Alexandria ´66 JO9-1
 7. Spijkenisse JO9-1
 8. RBC JO9-2

(Foto: Arthur Verbraak)

Voetbalquiz voor ColSensation met toetje Ventoux

Op vrijdag 18 mei wordt ten behoeve van ColSensation een voetbalquiz gehouden in het supporterscafé van RBC. ColSensation is een organisatie die geld probeert te genereren voor kankerbestrijding, waarbij ColSensation-deelnemers jaarlijks de Mont Ventoux met de fiets beklimmen.

De quiz begint om 20.00 uur. Er kan worden deelgenomen in teams van 2 of 3 personen. Het inschrijfgeld bedraagt € 5. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar activiteiten@rbcvoetbal.nl. Vermeld bij inschrijving de naam van je team.

Vacature jeugdtrainer JO9

Vanwege uitbreiding van de RBC Voetbal Academie in het seizoen 2018-2019, zijn we constant op zoek naar competente jeugdtrainers voor de onderbouw. We zoeken nu nog een trainer die een JO9-team kan gaan trainen en coachen.

Ben je in het bezit van een diploma UEFA C jeugd, dan is dat een pré.

Binnen onze academie ligt de focus op het ontwikkelen van het individu. We beschikken over kwalitatief goede teams, die drie keer per week trainen en op zaterdag hun wedstrijden spelen.

Bij belangstelling kun je contact opnemen met Gommy Nooijens, coördinator onderbouw. Stuur hiervoor een e-mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl. Een gesprek is onderdeel van de sollicitatieprocedure en mogelijk kan er ook gevraagd worden om een proeftraining te verzorgen.

Onderscheiding René Bruijnincx

Bij de lintjesregen is RBC-lid René Bruijnincx benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bruijnincx maakt sinds 2013 deel uit van RBC's kascommissie.

Bruijnincx begon met vrijwilligerswerk in 1966 in buurthuis Fatima. Sindsdien was hij onder meer actief bij de Stichting Carnaval Roosendaal, Veilig Verkeer Nederland, de cliëntenraad van het Franciscusziekenhuis, de Gildezonen en Stichting Leergeld. Daarnaast was Bruijnincx vier jaar lid van de gemeenteraad.

RBC feliciteert René Bruijnincx van harte met zijn onderscheiding. (Foto: Timo Reisiger)

Zonnig PLUS Gommers toernooi bij RBC

Onder een stralend zonnetje werd vorige week het PLUS Gommers toernooi gespeeld in het Herstaco Stadion.

Voor RBC kwam JO8 van trainer Jovanni van Nijnatten in actie. De overige deelnemers waren de JO9 teams van Achtmaal, BSC, DIOZ, Sprundel, Wernhout en Zundert. Omdat er zeven deelnemende teams waren, werd een halve competitie afgewerkt. Er werd in alle wedstrijden driftig gescoord. Uiteindelijk leidde een en ander tot de volgende eindstand:

 1. BSC JO9-1
 2. Zundert JO9-1
 3. RBC JO8-1
 4. Achtmaal JO9-1
 5. Sprundel JO9-1
 6. DIOZ JO9-1
 7. Wernhout JO9-1

Wernhout JO9-1 eindigde als laatste met nul punten, maar ontving wel twee bekers. Behalve die voor de zevende plaats ook die voor het sportiefste team.

Gezellige Lente Bingo in supporterscafé

Twee weken geleden was er voor de liefhebbers weer een bingo, de Lente Bingo. Met veel plezier heeft de activiteitencommissie deze avond weer georganiseerd. De prijzen werden zeer gewaardeerd en volgend seizoen komt er zeker een vervolg. Dus ook dan weer diverse gezellige bingo avonden bij RBC.

Bar personeel in het nieuw

Het bar personeel van het supporterscafé loopt er voortaan picobello bij in hun nieuwe blauwe bloesjes. De dames waren zondag 15 april tijdens de wedstrijd tegen Roosendaal voor het eerst in hun nieuwe outfit te bewonderen. Met dank aan BKS Sport en Style by van Gastel uit Etten-Leur! Klik op de logo's voor meer informatie over beide sponsoren.