RBC Update, nummer 2018-03

03-04-2018

7e jaargang, nummer 2018-03

Beste RBC-er,

De paasdagen zijn weer achter de rug. Die zijn voor RBC gunstig uitgepakt, want na twee gelijke spelen tegen HVV '24 en Breskens boekten de oranje-witten op 1e paasdag een 2-1 overwinning op Terneuzen en lijkt de wederopstanding in gang gezet. De voorsprong op Breskens groeide naar vijf punten, we kwamen op gelijke hoogte met Groen Wit en de achterstand op UVV '40 werd verkleind tot een punt. Volgend weekend wacht met FC Bergen uit wederom een zeer belangrijke wedstrijd. (Foto: Arthur Verbraak)

Steun RBC bij Rabobank Clubkas Campagne

Rabobank Zuidwest-Brabant organiseert weer de Rabobank Clubkas Campagne en wij doen mee! Kom in actie en steun RBC van 4 t/m 16 april.

Ben je lid van Rabobank Zuidwest-Brabant? Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie, vrienden en kennissen hun stem volgende week geven aan RBC. Meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne vind je op www.rabobank.nl/zwb en binnenkort op onze website.

Talentendagen bij RBC

Ook voor volgend seizoen is RBC op zoek naar talenten uit de regio om de Voetbal Academie te versterken.

Op zondag 8 april en zondag 6 mei organiseren we talentendagen voor de onderbouw (geboortejaar 2009, 2010 of 2011) en middenbouw (geboortejaar 2006, 2007 en 2008)

De trainingen zijn op beide dagen van 10.00 tot 11.00 uur. De talenten die mee willen doen, moeten zich om 9.30 uur melden in het supporterscafé van het Herstaco Stadion. Aanmelden kan door hier te klikken.

Let op: als de link niet werkt, stuur dan een e-mail naar voetbalzaken@rbcvoetbal.nl en vermeld daarin je

- voor- en achternaam;

- adres, postcode en woonplaats;

- geboorteplaats en -datum;

- positie;

- huidige club.

Komend seizoen stromen maar liefst 10 spelers van RBC door naar Feyenoord, NAC Breda, Waasland Beveren en FC Dordrecht. Dus droom niet verder en kom naar onze talentendagen!

50 jaar geleden

Op 24 maart was het precies 50 jaar geleden dat RBC in de groepsfase van het bekertoernooi Feijenoord wist uit te schakelen.

Feijenoord moest op 24 maart 1968 de laatste groepswedstrijd winnen om door te gaan naar de 2e ronde. RBC was al uitgeschakeld.

Jan Boskamp zette Feijenoord op 0-2, maar Frans Salawane en Floor Verhagen brachten RBC op een uitverkocht De Luiten op gelijke hoogte. Door het gelijkspel plaatste Excelsior zich voor de volgende ronde.

KNVB bestraft RBC

De KNVB heeft RBC schuldig verklaard aan het staken van de wedstrijd Groen Wit - RBC op zondag 25 februari. De aanklager amateurvoetbal legde RBC een boete op en een voorwaardelijk punt in mindering. Daarnaast werd teammanager Corné Veraart voor drie wedstrijden geschorst.

De aanklager meent, op basis van de verklaringen van scheidsrechter Koster, dat er door spelers van RBC commentaar op de scheidsrechter is geuit na de 2-1 van Groen Wit en dat er door RBC-supporters dreigende opmerkingen richting de scheidsrechter zijn gemaakt, waarna de scheidsrechter heeft besloten om de wedstrijd te staken. Veraart werd geschorst vanwege het drie maal plegen van een 'eenvoudige belediging' en het betreden van het veld zonder toestemming van de scheidsrechter. Hierbij was expliciet geen sprake van enigerlei vorm van bedreiging.

Het voorwaardelijk punt in mindering zal worden opgelegd als er bij een wedstrijd van RBC in het resterende deel van het seizoen wederom dergelijke vergrijpen plaatsvinden. Daarnaast moeten de resterende 38 minuten worden uitgespeeld. Het spel wordt hervat met een aftrap door RBC en de oranje-witten moeten het spel hervatten met tien spelers en mogen eventueel nog één wisselspeler inzetten. Huub Schuit mag niet aan het restant van de wedstrijd deelnemen en teammanager Corné Veraart dient achter de omheining plaats te nemen.

Het bestuur van RBC is het niet eens met de zogenaamde bedreigingen door de RBC-supporters. Twee aanwezige bestuursleden stonden tussen deze supporters en hebben verklaard dat de door scheidsrechter Koster vermeldde bewoordingen absoluut niet zijn gebezigd. Dit heeft RBC middels een uitgebreide rapportage en afgelegde verklaringen reeds bij de aanklager kenbaar gemaakt. Daarnaast bevreemdt het RBC ten zeerste dat er sancties volgen voor het gedrag van supporters die zich achter de omheining bevonden, terwijl er in het geheel geen sancties zijn opgelegd voor het feit dat Groen Wit-supporters het veld betraden in de 34e minuut. Nadat de spelers van Groen Wit hevig protesteerden omdat zij het niet eens waren met een beslissing van scheidsrechter Koster (zie foto), betraden Groen Wit-supporters het veld die in woord en gebaar de beslissing van de scheidsrechter ter discussie stelden. Hierdoor zag de scheidsrechter zich toen al genoodzaakt de wedstrijd een eerste keer te staken.

Omdat het bestuur absoluut niet het risico wil lopen dat de tuchtcommissie alsnog een zwaardere straf zal opleggen, gaat RBC niet in beroep. De kans dat de tuchtcommissie de verklaring van scheidsrechter Koster zal weerleggen op basis van de reeds door RBC ingebrachte rapportage en overgelegde getuigenverklaringen acht het bestuur met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid bijzonder klein.

De KNVB heeft bepaald dat het restant van Groen Wit - RBC wordt uitgespeeld op donderdag 12 april. Aanvang 19.00 uur. (Foto: Ad Paantjens)

Borchwerf nog steeds afgesloten

Inmiddels is gestart met de 2e fase van de reconstructie van de Borchwerf. Als gevolg hiervan is de Borchwerf tussen Industriestraat en spoorwegovergang nog steeds afgesloten voor alle verkeer. Hierdoor is het Herstaco Stadion niet meer via deze weg te bereiken.

Om het stadion te bereiken, dient u op Rijksweg A17 afrit 19 (Roosendaal-West) te nemen en via de Burgemeester Freijterslaan, Jan Vermeerlaan en de weer in gebruik genomen Vlietbrug de Industriestraat in te rijden. Het parkeerterrein is via de achterkant van het stadion te bereiken. U kunt het stadion vanuit de binnenstad nu weer wel bereiken via de Westelijke of Oostelijke Havendijk.

De afsluiting van de Borchwerf duurt volgens de planning t/m 3 mei.