RBC Update, nummer 2018-02

01-03-2018

7e jaargang, nummer 2018-02

Beste RBC-er,

RBC zit in de hoek waar de klappen vallen. Na goede wedstrijden in de competitie tegen SC Gastel en Hoeven en een oefenwedstrijd tegen WHS, konden de mannen van trainer-coach Danny Mathijssen dit geen goed vervolg geven tegen Groen Wit. Bij een dubieuze 2-1 achterstand werd de wedstrijd door scheidsrechter Koster gestaakt. IJs en weder dienende zal RBC aanstaande zondag de thuiswedstrijd tegen Steenbergen willen gebruiken om weer een positief resultaat te behalen.

Zeer geslaagde boksclinic voor RBC JO15-1

In verband met de winterse omstandigheden werd er gisteravond door Talentencentrum Zuidwest Nederland een boksclinic georganiseerd voor de jongens van RBC JO15-1.

Tijdens deze boksclinic maakten de spelers kennis met de technische bokshandelingen, in combinatie met oefeningen gericht op het uithoudingsvermogen en kracht.

Namens RBC JO15-1, dank aan Talentencentrum Zuidwest Nederland voor de zeer geslaagde boksclinic.

Eerste afgelastingen voor komend weekend bekend

Komende zaterdag zijn alle wedstrijden in de B-categorie voor Zuid I afgelast. Dat betekent geen competitievoetbal voor RBC JO12 t/m JO8. Op vrijdag bekijkt de KNVB de situatie opnieuw. Er wordt dan een besluit genomen voor de rest van zaterdag en een inschatting gemaakt voor zondag.

Teambuilding RBC JO19

In het kader van de teambuilding ging RBC JO19 afgelopen maandagavond een onderling partijtje bubbelvoetbal spelen bij Voetbalschool TIC. Het was een geslaagd avondje. Zwaar voor de boys, maar zowel spelers als technische staf hadden een mooie avond.

Borchwerf afgesloten

Deze week is gestart met de 2e fase van de reconstructie van de Borchwerf. Als gevolg hiervan is de Borchwerf tussen Industriestraat en spoorwegovergang afgesloten voor alle verkeer. Hierdoor is het Herstaco Stadion niet meer via deze weg te bereiken.

Om het stadion te bereiken, dient u op Rijksweg A17 afrit 19 (Roosendaal-West) te nemen en via de Burgemeester Freijterslaan, Jan Vermeerlaan en de weer in gebruik genomen Vlietbrug de Industriestraat in te rijden. Het parkeerterrein is via de achterkant van het stadion te bereiken. U kunt het stadion vanuit de binnenstad nu weer wel bereiken via de Westelijke of Oostelijke Havendijk.

De afsluiting van de Borchwerf duurt volgens de planning t/m 3 mei.

RBC zoekt spelers voor JO19

Voor volgend seizoen is bij RBC nog plaats voor spelers in de leeftijdscategorie JO19. Dit team komt uit op 4e divisie niveau. Om spelers de gelegenheid te geven zichzelf te presenteren, zal RBC instuiftrainingen gaan organiseren.

Spelers die geboren zijn in 2000 of 2001 en interesse hebben om voor RBC JO19 te gaan spelen, kunnen zich daarvoor aanmelden door een mail te sturen naar voetbalzaken@rbcvoetbal.nl. Vermeld daarin je naam, geboortedatum, adres, positie, huidige club en team. Na aanmelding ontvang je dan een uitnodiging met datum, tijd en locatie van de instuiftraining.

Voetbalschool RBC weer van start

Binnenkort gaat Voetbalschool RBC weer van start. Ondersteund door Voetbalschool TIC worden er vanaf 4 maart weer acht trainingen aangeboden.

Tijdens de trainingen gaan we werken aan je balvaardigheid, coördinatie en nog veel meer! Daarnaast maak je kans op een plek in de RBC Voetbalacademie als je opvalt tijdens onze trainingen. Dus twijfel niet en schrijf je nu in. Klik hier voor meer informatie.

Vacatures jeugdtrainer RBC Voetbal Academie

Vanwege uitbreiding van de RBC Voetbal Academie in het seizoen 2018-2019, zijn we nog steeds op zoek naar jeugdtrainers voor de onderbouw.

Je dient affiniteit te hebben met deze leeftijdscategorie (JO8 t/m JO10) en ervaring is wel een vereiste. Ben je in het bezit van een diploma UEFA C jeugd, dan is dat een pré.

Binnen onze academie ligt de focus op het ontwikkelen van het individu. We beschikken over kwalitatief goede teams, die drie keer per week trainen en op zaterdag hun wedstrijden spelen.

Bij belangstelling kun je contact opnemen met Gommy Nooijens, coördinator onderbouw. Stuur hiervoor een e-mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl. Een gesprek is onderdeel van de sollicitatieprocedure en mogelijk kan er ook gevraagd worden om een proeftraining te verzorgen.

KNVB-beker

RBC was nog met vijf teams actief in de diverse bekertoernooien. Op zaterdag 17 februari kwamen ze uit in de vierde ronde, behalve RBC JO12. Zij hadden het geluk te zijn vrijgeloot en zaten dus al in de kwartfinale. Daar voegden zich ook nog RBC JO10-2 en JO8 bij door overwinningen op respectievelijk Sliedrecht JO10-1 en MOC '17 JO8-1. RBC JO19 en JO10-1 werden helaas uitgeschakeld.

De kwartfinales staan op het programma voor woensdag 28 maart a.s. RBC JO12 speelt dan uit tegen Oranje Wit JO12. RBC JO8 gaat op bezoek bij Roosendaal JO8-2. Voor RBC JO10-2 is de loting nog niet verricht.

Julius Rockx naar Feyenoord

Julius Rockx van RBC JO8 speelt volgend seizoen voor Feyenoord. De 8-jarige Roosendaler kreeg na afloop van zijn stagetrainingen te horen dat de Rotterdammers hem er graag bij willen hebben. In december werd hij najaarskampioen met zijn team in de Hoofdklasse en begin januari werd hij na afloop van het toernooi om de 100% Voetbal Futsal Cup in Wouw nog uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Ook PSV had interesse in onze kleine man.

Julius is de eerste RBC-speler die na de herstart de overstap maakt naar Feyenoord. De laatste die hem voor gingen waren Bart Nieuwkoop en Randy Elst in 2011. RBC wenst Julius alvast heel veel succes voor volgend seizoen !

Maar Julius Rockx is niet de enige RBC-speler die de overstap naar een BVO gaat maken. Jort Nelis van JO10-1 en Steyn Rombout van JO10-2 gaan volgend seizoen naar NAC Breda en Kick van Huuksloot, Daniel van Schaik en Nizar Bouhrouch van JO13 spelen dan aan de Krommedijk voor FC Dordrecht.