RBC Update, nummer 2018-01

01-02-2018

7e jaargang, nummer 2018-01

Beste RBC-er,

Wij presenteren u de eerste RBC Update van 2018. We hopen dit jaar weer vaker te gaan publiceren. Vorig jaar was daar door de implementatie en het online gaan van de RBC app geen mogelijkheid toe. Door het faillissement van Talk2Fans is deze app echter een (te) vroege dood gestorven. Maar zoals Cruijff al zei 'heb elk nadeel zijn voordeel.' Veel leesplezier met deze RBC Update!

RBC verliest stadsderby van Roosendaal

RBC is de winterstop slecht uitgekomen. Op bezoek bij stadsgenoot Roosendaal ging de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen met 1-0 onderuit. Op de overwinning van de thuisploeg was weinig aan te merken. De oranje-witten mochten blij zijn met deze kleine nederlaag, vooral doelman Thierry Aarts hield RBC lange tijd in de race met een aantal knappe reddingen, maar moest twintig minuten voor tijd ook capituleren.

Voetbalschool RBC weer van start

Binnenkort gaat Voetbalschool RBC weer van start. Ondersteund door Voetbalschool TIC worden er vanaf 4 maart weer acht trainingen aangeboden.
rn Tijdens de trainingen gaan we werken aan je balvaardigheid, coördinatie en nog veel meer! Daarnaast maak je kans op een plek in de RBC Voetbalacademie als je opvalt tijdens onze trainingen. Dus twijfel niet en schrijf je nu in. Klik hier voor meer informatie.

Vlietbrug afgesloten

BAM is gestart met de eerste fase van de reconstructie van de Borchwerf. Als gevolg hiervan is de Vlietbrug afgesloten voor alle verkeer. Hierdoor is het Herstaco Stadion niet meer per auto vanuit de binnenstad te bereiken. Wel per fiets.

Om het stadion per auto te bereiken, dient u op Rijksweg A17 afrit 20 (Roosendaal-Borchwerf) te nemen en via Stepvelden de Borchwerf op te rijden. U kunt de Borchwerf ook oprijden vanaf de Gastelseweg.

Vanaf de Oostelijke Havendijk is het wel mogelijk om vanuit de binnenstad per fiets bij het stadion te komen. Ongeveer 150 meter voor de Vlietbrug moet u daarvoor het nieuwe fietspad richting de Industriestraat nemen.

De afsluiting van de Vlietbrug duurt t/m 16 februari.

Vacatures jeugdtrainer RBC Voetbalacademie

Vanwege uitbreiding van de RBC Voetbalacademie in het seizoen 2018-2019, zijn we op zoek naar jeugdtrainers voor de onderbouw.

Je dient affiniteit te hebben met deze leeftijdscategorie (JO8 t/m JO10) en ervaring is wel een vereiste. Ben je in het bezit van een diploma UEFA C jeugd, dan is dat een pré.

Binnen onze academie ligt de focus op het ontwikkelen van het individu. We beschikken over kwalitatief goede teams, die drie keer per week trainen en op zaterdag hun wedstrijden spelen.

Bij belangstelling kun je contact opnemen met Gommy Nooijens, coördinator onderbouw. Stuur hiervoor een e-mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl. Een gesprek is onderdeel van de sollicitatieprocedure en mogelijk kan er ook gevraagd worden om een proeftraining te verzorgen.

Presentatie Henk Vos

Henk Vos, het toekomstig hoofd van de RBC Voetbal Academie, heeft zich gepresenteerd aan alle jeugdtrainers, teammanagers, coördinatoren en de leden van de ouderraad.

Vos zal de komende periode veelvuldig te zien zijn in het Herstaco Stadion om zich voor te bereiden op komend seizoen.

Tevens werd Gerjo Prins voorgesteld. Prins zal Vos gaan assisteren, zowel bij het 1e elftal als de Voetbal Academie. Prins is geen onbekende bij RBC. Voor het faillissement was hij twaalf jaar werkzaam voor de club en vervulde diverse functies binnen de voetbalopleiding. Na het faillissement trainde Prins achtereenvolgens bij Bruse Boys, De Jonge Spartaan, SKNWK en DVO '60.

Opbrengst Grote Clubactie

RBC ontving deze cheque van de Grote Clubactie. En op dit resultaat mogen onze jeugdspelers, die de loten aan de man hebben gebracht, bijzonder fier zijn.

Bickel van Loon van RBC JO10-1 verkocht de meeste loten. Maar liefst 87 loten wist hij aan de man te brengen. Als beloning ontvangt deze topverkoper een wedstrijdtenue. Zijn team was ook het best verkopende team. Zij verkochten samen 236 loten. Als beloning krijgen zij een teamuitje.

Iedereen die zich voor de Grote Clubactie heeft ingezet, bedankt!

Gonny Zwegers nieuwe penningmeester

Gonny Zwegers wordt de opvolger van Rien Luijks als penningmeester. De 37-jarige Roosendaalse heeft een financiële achtergrond en is werkzaam bij een toonaangevende producent van industriële mineralen in Moerdijk.

Haar zoon Delco speelt dit seizoen voor het tweede jaar bij RBC in de Voetbal Academie: "Door Delco ben ik nauw betrokken geraakt bij RBC. Ik wilde graag wat meer doen voor de club en de vrijgekomen functie van penningmeester leek me een mooie uitdaging."

Hoewel RBC in het verleden als N.V. in de persoon van Mascha Simons al wel eens een vrouwelijke directeur heeft gehad, is het aantreden van Gonny Zwegers als bestuurslid toch bijzonder. In het 105 jaar door mannen gedomineerde bestuursbolwerk van de vereniging RBC is zij namelijk de eerste vrouw die daarin plaats neemt.

Voorlopig zal Gonny Zwegers de bestuursfunctie uitvoeren op interim basis. Op de eerstvolgende algemene ledenvergadering zullen de leden haar voordracht als penningmeester dienen goed te keuren en te bekrachtigen.

Sponsor RBC via SponsorKliks

Vanaf nu is het voor iedereen die RBC een warm hart toedraagt mogelijk om RBC gratis te sponsoren via SponsorKliks.

Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar de website van SponsorKliks.

Op de website van RBC staat ook een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert RBC een commissie op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost u dus niets extra.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via RBC kunt u terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert voor de club.

Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Alvast bedankt namens RBC.

Indeling voorjaarscompetities

De KNVB heeft de indeling bekend gemaakt van de voorjaarscompetities 2018. Voor RBC zijn die indelingen van toepassing voor de teams JO12 t/m JO8.

De indelingen zijn als volgt:

RBC JO12 komt uit in de Hoofdklasse 1 en speelt tegen De Alblas JO12-1, Dubbeldam JO12-1, FC Engelen JO12-1, JEKA JO12-1, JVOZ JO12-1, Oranje Wit JO12-1, SC 't Zand JO12-1, Sliedrecht JO12-1, TSC JO12-1 en TSV Gudok JO12-1.

RBC JO11 is ingedeeld in de Hoofdklasse 2 en treft Boeimeer JO11-1, Dongen JO11-1, Groen Wit JO11-1, JEKA JO11-1G, Roosendaal JO11-1, Sarto JO11-1, SC 't Zand JO11-1G, Taxandria JO11-1, TSC JO11-1 en VOAB JO11-1.

RBC JO10-1 en JO10-2 zijn weer bij elkaar ingedeeld in de Hoofdklasse 1 en ontmoeten daarin Alblasserdam JO10-1, Baronie JO10-1, BSC JO10-1, Drechtstreek JO10-1, IFC JO10-1, JEKA JO10-1, RKsv RCD JO10-1, SSW JO10-1, Unitas '30 JO10-1 en UVV '40 JO10-1.

RBC JO9-1 en JO9-2 spelen nu allebei in de Hoofdklasse 2 en hebben als tegenstanders BSC JO9-1, MOC '17 JO9-1, SC Gastel JO9-1 en SEOLTO JO9-1.

RBC JO8 tenslotte is ingedeeld in een oudere leeftijdscategorie en speelt komend voorjaar tegen JO9-teams in de 1e klasse 01. Dit zijn BSC JO9-2, De Fendert JO9-1, DOSKO JO9-1, Halsteren JO9-1, Kloetinge JO9-1, MZC '11 JO9-1, NVS JO9-2, ODIO JO9-1, Roosendaal JO9-1, Steenbergen JO9-1 en Victoria '03 JO9-1.

De competities starten op zaterdag 24 februari 2018.