RBC Update, nummer 2016-09

08-11-2016

5e jaargang, nummer 2016-09

Beste RBC-er,

De competitie zit er inmiddels voor een kwart op. Een mooi moment om eens te kijken hoe onze teams er voor staan. Verder in deze Update onder andere alle informatie over de door RBC geïnitieerde uitgifte van certificaten, de geselecteerde jeugdspelers en de rubberkorrels in het Herstaco Stadion.

Hoe staan we er voor?

Het 1e elftal behaalde vorige week in Hoogerheide de eerste periodetitel (zie foto; bron Arthur Verbraak). De eerste wedstrijd ging nog verloren, maar daarna werd alles gewonnen. Nu de periodetitel binnen is, is de opdracht voor de selectie heel simpel: proberen de voorsprong op de nummer 2 te behouden of uit te breiden.

RBC 2 speelt na twee achtereenvolgende promoties in de 3e klasse, maar heeft het nu zwaar. Afgelopen zondag verloor de ploeg weliswaar van rode lantaarndrager Breskens 2, maar houdt de Zeeuws-Vlamingen voorlopig nog wel onder zich.

De oudste jeugd, RBC JO19, kent een prima debuut in de 4e divisie. Ondanks de vele spelers die uitgeleend worden aan RBC 1 staat het keurig op een vierde plek. Voor RBC JO17 geldt hetzelfde. Ook debuterend in de 4e divisie en een derde plaats met slechts 2 punten achterstand op koploper Sarto JO17.

RBC JO15 draait uitstekend in de Hoofdklasse. Zij staan bovenaan en hebben een voorsprong van 2 punten op Beek Vooruit JO15 en JVOZ JO15-2.

RBC JO14 begon dit seizoen in de Hoofdklasse van de Onder 15 competitie, maar werd op verzoek van de technische staf na vier wedstrijden teruggeplaatst in de Hoofdklasse van de Onder 14 competitie. Daarin doen ze het uitstekend en wonnen tot nu toe alle wedstrijden.

RBC JO13 is het team van de RBC Voetbal Academie wat op het hoogste niveau speelt, maar heeft het bijzonder lastig in de 2e divisie. De ploeg staat op de laatste plaats, maar de achterstand op FC Eindhoven JO13, dat boven de degradatiestreep staat, is niet onoverkomelijk en bedraagt 3 punten.

RBC JO12 leed afgelopen zaterdag het eerste puntverlies (1-1), maar staat desondanks nog steeds aan kop in de Hoofdklasse. Wel voelt het de hete adem in de nek van DIA MO14, die alles hebben gewonnen, maar een wedstrijd minder hebben gespeeld.

RBC JO11 en RBC JO10 hebben het moeilijk. Beide ploegen staan op de voorlaatste plaats in hun competities.

RBC JO9 is de trotse koploper in de Hoofdklasse met 2 punten voorsprong op de nummer 2. Ook de jongste aanwinsten binnen de RBC Voetbal Academie, RBC JO8, presteren prima. Zij staan keurig in de subtop van de Hoofdklasse.

KNVB selecteert jeugdspelers RBC

rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn

rn rn rn
rn Ryan Bouhrouch rn Daniel van Schaik rn Alban Hashimi rn Ryan Koevoets
rn rn rn rn  
rn Ryan Brühns rn Senne Wielaard rn Mike Minnebach  

De KNVB heeft zeven jeugdspelers van RBC geselecteerd voor selectie activiteiten. Rayan Bouhrouch van RBC JO13 is geselecteerd voor de trainingsgroep voor jongens onder 13 van het district Zuid I. Daniel van Schaik en Alban Hashimi van RBC JO12 zijn uitgekozen voor de trainingsgroep voor jongens onder 12 jaar in Zeeland-West Brabant. Ryan Koevoets, Ryan Brühns en Senne Wielaard van RBC JO11 en Mike Minnebach van RBC JO10 werden geslecteerd voor de trainingsgroep voor jongens onder 11 jaar in Zeeland-West Brabant.

RBC gestart met uitgifte certificaten

Sinds de doorstart van RBC in 2011 werkt de club aan haar wederopbouw en groeit de club gestaag. RBC is inmiddels door de KNVB als enige club in Zuid Nederland gecertificeerd als Regionale Jeugdopleiding, heeft een officieel partnerschap met de Feyenoord Academy en tekende onlangs een contract met LOOT-school ’t Rijks in Bergen op Zoom. Uiteraard is voor het continueren van die groei geld nodig.

Ten behoeve van onder andere de continu verbetering van de RBC Voetbal Academie, het in orde houden van de trainingslocaties en de aanschaf van materialen, heeft RBC een dringende behoefte aan liquide middelen. RBC tracht die voor een deel te vinden door bij leden en belangstellenden een lening te plaatsen door middel van het uitgeven van certificaten in de periode van 1 oktober 2016 t/m 31 maart 2017. De certificaten hebben een nominale waarde van € 50, € 100 of € 250. Over het bedrag van een certificaat wordt een rente vergoed van 3% per jaar. Deze wordt uitgekeerd bij aflossing van de uitgelote certificaten. Vanaf het jaar 2018 zal jaarlijks 10% van de certificaten worden uitgeloot ter aflossing van de lening. De terugbetaling van de certificaten is vastgelegd in het reglement van uitgifte dat verstrekt wordt bij de certificaten.

Als koper van certificaten draagt u er aan bij dat een vereniging met een groot verleden ook kan werken aan een grote toekomst. Indien u interesse heeft en RBC wilt steunen, vul dan het inschrijfformulier in en mail dat naar penningmeester@rbcvoetbal.nl. Vanaf zaterdag liggen er ook inschrijfformulieren in het supporterscafé van het Herstaco Stadion.

RBC dankt u bij voorbaat voor uw steun. Samen maken we RBC sterk!

Onderzoek rubberkorrels Herstaco Stadion

SGS Search heeft monsters genomen van de rubberkorrels op het kunstgras van onder andere het Herstaco Stadion.

De test is door de autobandenbranche aangeboden aan de Nederlandse sportclubs om te onderzoeken wat voor rubberkorrels er op de velden liggen. De branche houdt vol dat korrels van het veelgebruikte SBR-rubber volkomen veilig zijn. De uitslag van het onderzoek wordt over drie weken verwacht.

Als het SBR-granulaat is, hoeven de clubs zich geen zorgen te maken, zei Kees van Oostenrijk van de Vereniging Band en Milieu in het NOS Radio 1 Journaal. "Wij zijn ervan overtuigd, gesteund door tientallen onderzoeken en de totale bandenindustrie, dat SBR-rubber veilig is." Ook wil de branche een grootschalig onderzoek instellen naar de aanwezigheid van kankerverwekkende stoffen in de lichamen van sporters die op kunstgrasvelden sporten.

De bandenbranche zegt dat bij dit onderzoek gerenommeerde wetenschappelijke instituten worden betrokken. De onderhandelingen daarover zijn nog bezig. De branche maakt volgende week bekend welke instituten dat zijn.

Bij het RIVM loopt al een onderzoek naar gezondheidsrisico's van het spelen op kunstgras. Dat is in opdracht van minister Schippers van Volksgezondheid gestart. Het bestaat uit een literatuuronderzoek en een onderzoek van korrels van vijftig tot honderd velden. Het RIVM-onderzoek is in december klaar.

Stem op onze clubheld Vincent van Son

Win € 10.000 voor RBC en een Ford Fiesta voor jezelf! Klik hier en geef onze clubheld Vincent van Son jouw rapportcijfers en laat weten waarom hij de titel clubheld verdient. Een jury bepaalt op 21 november wie de regio clubheld wordt. De winnaar wordt bepaald door het aantal stemmen, de rapportcijfers en de motivatie. Klik hier voor het artikel over Vincent in BN De Stem.

Geslaagde instuifdag bij RBC

Er zijn van die dagen, die voorbij vliegen. Dan gebeurt er iets en voor je het weet is het al laat in de middag of avond. Zo´n dag was maandag 24 oktober, toen bij RBC in het Herstaco Stadion een instuif werd georganiseerd voor jongens van 6 tot 11 jaar oud.

Om 09.00 uur stond de koffie al warm voor de trainers, die aan deze dag meewerkten. Ook geïnteresseerden van andere clubs, o.a. scouts van Feyenoord en PSV lieten zich zien. 51 jongens hadden zich aan laten melden door hun ouders. Op verschillende tijden konden zij dan ook laten zien hoe talentvol dat ze zijn met de bal.

De eerste groep 6- en 7-jarigen beet het spits af om 10.00 uur. De mascotte Boy Buffel was ook weer uit de kast gehaald. De hele kleintjes keken toch even verbaasd op bij zo´n grote mascotte. Twee RBC-spelers die op Topsport Talentschool 't Rijks in Bergen op Zoom les volgen, namen deze taak op zich in het kader van een maatschappelijke stage. Nadat de jongens en daarna de ouders  een uitleg van het hoofd van de RBC Voetbal Academie hadden gekregen, liepen de spelers stoer het stadionveld op. Bij deze opkomst werd op de klanken van het RBC lied luidkeels meegezongen door de vrijwilligers. Vaders en moeders en soms de hele familie stonden hen daarna op de middellijn op te wachten. Met een grote glimlach van trots werd dit moment op camera's vastgelegd. De ouders kregen daarna een plaats op de hoofdtribune om hun kind te zien genieten van de training.

De instuif bestond uit drie onderdelen: technische oefeningen met de bal, coördinatie oefeningen en afsluitend een partijtje. Alles onder toeziend oog van de trainers. Het voor deze dag gebruikte trainingsmateriaal was zeer divers. Voor coördinatie- en looptraining  werd zelfs de oud bondscoach van de rugby, Julius Breinburg, bij RBC gehaald om het beste uit de jongens te halen.

Om 11.30 en 13.00 uur waren de volgende leeftijdsgroepen aan de beurt. Tijdens een evaluerend gesprek met het hoofd Opleiding bleek dat alle jongens hadden genoten van deze training. De trainers waren tevreden over het niveau en de inzet van de talenten die aanwezig waren. Ook voor de deelnemers was deze dag super.

Fairplay prijs voor Shendell Coffie

Shendell Coffie van RBC JO10 ontving na afloop van de wedstrijd tegen Sarto JO10 van de scheidsrechter een fairplay prijs omdat hij de scheids verbeterde toen hij een achterbal wilde geven. Shendell zei de bal te hebben aangeraakt, het was dus een corner voor Sarto, en geen achterbal voor RBC! Fairplay dus. Zijn team verloor overigens met 4-2.