RBC Update, nummer 2016-08

30-09-2016

5e jaargang, nummer 2016-08

Beste RBC-er,

De competitie is inmiddels enkele weken oud en met name RBC JO17, JO15, JO12 en JO9 zijn prima gestart. Ook het 1e elftal heeft zich zoals verwacht bij de bovenste plaatsen genesteld. Het team van hoofdtrainer Danny Mathijssen verloor weliswaar de eerste competitiewedstrijd bij concurrent Alliance, daarna werden echter alle wedstrijden winnend afgesloten. De ploeg staat inmiddels op de 3e plaats. De achterstand op koploper METO, dat alle wedstrijden won, bedraagt 3 punten. Aanstaande zondag volt er een thuiswedstrijd tegen de nummer 12, SVC. De oranjehemden gaan dan ook op jacht naar drie punten om te proberen het gat met de koploper zo snel mogelijk te dichten.

Verder vindt u in dit nummer onder andere alle informatie over de door RBC geïnitieerde uitgifte van certificaten.

RBC gaat certificaten uitgeven

Sinds de doorstart van RBC in 2011 werkt de club aan haar wederopbouw en groeit de club gestaag. RBC is inmiddels door de KNVB als enige club in Zuid Nederland gecertificeerd als Regionale Jeugdopleiding, heeft een officieel partnerschap met de Feyenoord Academy en tekende onlangs een contract met LOOT-school ’t Rijks in Bergen op Zoom. Uiteraard is voor het continueren van die groei geld nodig.

Ten behoeve van onder andere de continu verbetering van de RBC Voetbal Academie, het in orde houden van de trainingslocaties en de aanschaf van materialen, heeft RBC een dringende behoefte aan liquide middelen. RBC tracht die voor een deel te vinden door bij leden en belangstellenden een lening te plaatsen door middel van het uitgeven van certificaten in de periode van 1 oktober 2016 t/m 31 maart 2017. De certificaten hebben een nominale waarde van € 50, € 100 of € 250. Over het bedrag van een certificaat wordt een rente vergoed van 3% per jaar. Deze wordt uitgekeerd bij aflossing van de uitgelote certificaten. Vanaf het jaar 2018 zal jaarlijks 10% van de certificaten worden uitgeloot ter aflossing van de lening. De terugbetaling van de certificaten is vastgelegd in het reglement van uitgifte dat verstrekt wordt bij de certificaten.

Als koper van certificaten draagt u er aan bij dat een vereniging met een groot verleden ook kan werken aan een grote toekomst. Indien u interesse heeft en RBC wilt steunen, vul dan het inschrijfformulier in en mail dat naar penningmeester@rbcvoetbal.nl. Vanaf zaterdag liggen er ook inschrijfformulieren in het supporterscafé van het Herstaco Stadion.

RBC dankt u bij voorbaat voor uw steun. Samen maken we RBC sterk!

Teambuilding RBC JO17

In het kader van de teambuilding ging RBC JO17 vorige week een partijtje bubbelvoetbal spelen in Metsj Point Roosendaal. Het was een geslaagd avondje. Zwaar voor de boys, maar zowel spelers als ouders hebben genoten.

Eerste training RBC voetbalklas

Op 16 september was het zo ver: de RBC voetbalklas begon in samenwerking met 't Rijks uit Bergen op Zoom zijn eerste training onder leiding van RBC-trainer Agnita Nouwen op Sportpark Rozenoord.

RBC kan hierdoor (zoals destijds in de BVO-tijd) weer een aantal jeugdspelers onder schooltijd laten trainen. De jongens van JO13 en JO14 zijn de eerste van hopelijk vele spelers die in de toekomst zullen volgen. De spelers van RBC verkrijgen door de samenwerking met 't Rijks, een Topsport Talentschool, de (aspirant) LOOT status.

Wat is LOOT?

LOOT staat voor Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport. Een Topsport Talent School heeft toestemming van het Ministerie van Onderwijs om (aankomende) topsporters speciale faciliteiten te bieden, zodat zij hun school en sport zo goed mogelijk kunnen combineren. RSG ’t Rijks in het bezit van zo’n LOOT-status. Topsport Talentscholen mogen voor hun topsporttalenten met een NOC*NSF-status onder andere afwijken van de onderwijstijd, roosters aanpassen aan trainingstijden, ontheffingen geven voor bepaalde vakken en eventueel het examen spreiden over twee jaar. Voor meer informatie: www.stichtingloot.nl.

Waarom is RSG ’t Rijks een Topsport Talentschool?

Op RSG ’t Rijks staat talentontwikkeling centraal. Hier horen dus ook de topsporttalenten bij. Ze bieden de topsporttalenten graag faciliteiten aan zodat ze het maximale uit hun sport en onderwijs kunnen halen. Dit kan alleen op een officiële Topsport Talent School.

Voor wie is de Topsport Talentschool?

De Topsport Talent School is bestemd voor topsporttalenten die hun school en hun sport zo goed mogelijk willen combineren. Als je een topsporter bent betekent het bereiken van de top alles voor je. Je bent ambitieus en hebt er heel veel voor over om topprestaties te leveren. Je hebt ambities om tot de nationale- of zelfs internationale top te willen behoren. Maar je weet ook dat die top voor maar een enkeling is weggelegd. Daarom is een het goed om naast je sportcarrière goed onderwijs op jouw niveau te volgen zodat je in de maatschappij na je sportcarrière een goede baan kunt vinden.

Welke faciliteiten zijn er mogelijk:

  • Persoonlijk rooster
  • Ontheffing voor bepaalde vakken
  • Proefwerken en schoolonderzoeken kunnen op gepaste tijden worden gemaakt
  • Verlof voor belangrijke wedstrijden, trainingsstages en/of toernooien
  • In bijzondere gevallen kan er ‘huiswerk vrij’ gegeven worden
  • Gespreid examen over 2 jaar
  • Op school werken aan huis- en leerwerk
  • Topsporttalentbegeleiding: Dat zijn speciaal aangewezen en opgeleide docenten, die zich specifiek met jou bezighouden. Zij zijn voor jou het aanspreekpunt. Zij helpen je bij het in elkaar schuiven van je school- en je sportagenda, zodat piekdrukte vermeden kan worden.
  • Vermindering onderwijstijd: Een Topsport Talent School heeft van het Ministerie van OCW de mogelijkheid om de geldende normen voor de verplichte onderwijstijd voor alle afdelingen in het voortgezet onderwijs, te verminderen met 20%. Vanaf het schooljaar 2015-2016 wordt de wet Modernisering Onderwijstijd van kracht. De bedoeling van deze wetswijziging is om scholen de kans te geven om meer maatwerk en meer flexibiliteit te geven. Ook de Topsport Talentscholen profiteren daarvan omdat in de nieuwe opzet de verplichte onderwijstijd per schooljaar verdwijnt en plaats maakt voor onderwijstijd per schoolcarrière. Deze flexibiliteit geeft de Topsport Talentscholen meer mogelijkheden waarmee met name de aankomende topsporters (die nog geen status hebben) hun voordeel kunnen doen.

Bekerwedstrijd niet meer uitgespeeld

De tuchtcommissie van de KNVB heeft uitspraak gedaan over de gestaakte bekerwedstrijd RBC - Oranje Blauw '14. Er is onder meer bepaald dat de op het moment van staken bereikte stand van 9-0 tevens de eindstand is. Verder kreeg Oranje Blauw '14 twee punten in mindering.

Door dit besluit is RBC nu officieel winnaar geworden van poule 2 67. De eindstand is als volgt:

rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn

RBC 3  3  0  0   9   22-3
SC Gastel 3  2  0  1   6   13-4
De Fendert 3  1  0  2   3    6-8
Oranje Blauw '14 3  0  0  3  -2   0-24

Vooruitlopend op de uitspraak van de tuchtcommissie werd door de KNVB inmiddels geloot voor de 2e ronde, inclusief RBC. De oranje-witten werden gekoppeld aan 3e klasser Steenbergen. Deze wedstrijd is nu officieel vastgesteld en staat voor 23 oktober op het programma.

Geslaagde fotosessie

Op 5 september was de jaarlijkse fotosessie voor spelers en begeleiding van de RBC Voetbal Academie. Fotograaf Bram Visser legde alle spelers en begeleiders vast op de gevoelige plaat, zowel individueel als per team.

De foto's zullen straks te zien zijn op onder meer de website, het infoboek en op de Wall of Future in het supporterscafé.