RBC Update, nummer 2016-06

30-06-2016

5e jaargang, nummer 2016-06

Beste RBC-er,

Het seizoen 2015-2016 is ten einde. Helaas is het niet gelukt om promotie naar de 3e klasse te bewerkstelligen. In de tweede finalewedstrijd tegen Bavel kwam RBC in eigen stadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel en spelen we wederom volgend seizoen in de 4e klasse. Inmiddels is de selectie voor komend seizoen rond. Onder meer hierover leest u alles in deze Update. Verder nieuws over de nieuwe sponsor, het stadion, de actie voor Narek Soeprigian, de certificering door de KNVB, de toernooiwinst door RBC U9 en de start van de voorbereiding door het nieuwe RBC JO13.

Voetbal Experience nieuwe sponsor RBC

Nationaal Voetbalmuseum De Voetbal Experience is toegetreden tot de RBC sponsorgroep. Het in het Herstaco Stadion gevestigde voetbalmuseum wordt één van de hoofdsponsoren.

De Voetbal Experience in Roosendaal is dé sportattractie over voetbal. Hier kijk, hoor, voel, ruik, speel en beleef je voetbal, de grootste sport ter wereld. Op deze unieke museumlocatie vind je alles waar iedere voetballiefhebber van droomt! Een museum vol historie: trofeeën, oude schoenen, historische ballen en uiteraard veel foto's van nationale elftallen. Een skill-zone waar je zelf kan laten zien wat je kunt. Van balletje hooghouden tot je schotkracht meten. En wat dacht je van het geven van je eigen commentaar bij historische beelden? Test je voetbalkennis, lach om voetbalblunders en zing mee met de leukste voetbalkrakers. Beleef in ieder geval de allermooiste historische hoogtepunten alsof je zelf bij het EK '88 aanwezig bent in een prachtbioscoop op maar liefst 16 meter breed doek! Ervaar hoe onze jongens zich voelden toen ‘we’ Europees Kampioen werden! En heb je nou altijd al eens op de middenstip van het Herstaco Stadion willen staan? Ook dat kan! Het professionele voetbalveld in het stadion is te gebruiken om je ware voetbaltalent te testen. Klik hier voor meer info.

Met ingang van volgend seizoen siert de naam van het voetbalmuseum de rugzijde van het shirt van het 1e elftal van RBC. 

Assistent scheidsrechter gezocht

RBC is voor volgend seizoen op zoek naar een assistent scheidsrechter voor het 1e elftal. Heb je interesse, of ken je iemand die geïnteresseerd is, stuur dan een e-mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl.

Mededeling bestuur inzake Herstaco Stadion

Het Herstaco Stadion blijft definitief de thuisbasis van RBC. Dat is het resultaat van de afgelopen maand gevoerde gesprekken tussen de stadioneigenaar en het bestuur van RBC.

Een maand geleden sloten beide partijen reeds een akkoord over de betaling van de achterstallige huur. Tevens spraken beide partijen de intentie uit om tot een nieuwe huurovereenkomst te komen. Dat heeft uiteindelijk gerealiseerd in voornoemd resultaat.

Naast het Herstaco Stadion blijft RBC gebruik maken van Sportpark Vierhoeven en Sportpark Rimboe.

Narek, Larissa en hun moeder moeten blijven

Narek Soeprigian, afgelopen seizoen speler van RBC U12, dreigt Nederland te worden uitgezet, samen met zijn zus Larissa en hun moeder. De 11-jarige RBC-er is geboren en getogen in Nederland, maar moet volgens het plan van staatssecretaris Dijkhoff dit jaar nog vertrekken uit Nederland en verkassen naar Armenië, het land in de Zuidelijke Kaukasus waar zijn ouders vandaan komen, maar waar Narek zelf nog nooit is geweest.

Narek, Larissa en moeder blijken door een fout in de procedure geen geldige verblijfsvergunning te hebben. Zijn vader, die vijftien jaar geleden naar Nederland kwam, heeft er wel één en hoeft niet terug naar zijn geboorteland.

RBC vindt het uitzetten van Narek, Larissa en hun moeder onmenselijk. Dit mag niet gebeuren. Als je in Nederland geboren bent en hier al 11 of 14 jaar woont, mag je niet worden uitgezet. Narek voelt zich RBC-er. Narek is RBC-er.

RBC verzoekt daarom iedereen de petitie te ondertekenen die de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, dhr. Dijkhoff, er toe moet brengen zijn hart te laten spreken en deze kinderen en hun moeder in Nederland te laten blijven.

Anwar Tarfit vervangt Papito Puriël

RBC dacht na het aantrekken van Roel van der Veen haar selectie voor komend seizoen rond te hebben. Een onverwacht vertrek van Papito Puriël zorgde alsnog voor de komst van Alliance-speler Anwar Tarfit.

Op de laatste dag van de overschrijvingsperiode werd RBC plotsklaps geconfronteerd met het vertrek van Papito Puriël naar Unitas '30. Vanaf dat moment werd alles in het werk gezet om Anwar Tarfit binnen te halen. Tarfit stond namelijk bovenaan Danny Mathijssen's schaduwlijstje van spelers die Puriël eventueel zouden kunnen vervangen. Toen het telefoontje van Mathijssen kwam, zei Tarfit direct ja: "Ik wist al van Danny Mathijssen dat hij me graag wilde hebben, bij een vertrek van Papito. Dat geeft natuurlijk vertrouwen. En daarnaast spreken de ambities van RBC me erg aan. Het is een club die vooruit wil. Ik was dus zeer blij met het telefoontje van RBC, een mooi verjaardagscadeau!" De Roosendaler vierde uitgerekend op 15 juni zijn 22e verjaardag.

Anwar Tarfit doorliep de gehele jeugdopleiding van BSC, waarna hij de overstap maakte naar Alliance. Daar speelde hij drie jaar in het 1e elftal.

De selectie van RBC voor volgend seizoen bestaat nu uit de volgende spelers: de keepers Thierry Aarts en Michael Kromdijk; de verdedigers Ramon Krijnen (nieuw van Internos), Gino Pieter, Mike Schalk, Joey Tak (overgekomen vanuit RBC U19), Roel van der Veen (nieuw van Unitas '30) en Dennis Wilting (nieuw van METO); de middenvelders Skender Memisi (overgekomen vanuit RBC 2), Grigor Sahakjan (nieuw; was vorig seizoen gestopt bij Madese Boys), Thom van Unen (nieuw van Cluzona) en Lars de Voogd; en de aanvallers Kevin van Andel, Jovanni van Nijnatten (overgekomen vanuit RBC U19), Mamadi Sidibe (nieuw van SC Kruisland) en Anwar Tarfit (nieuw van Alliance).

Vertrokken zijn Laszlo Boomaars (naar Klundert), Marcello van Daalhuizen (naar Smitshoek), Andreas Dalampekis (naar ASWH), Tim Egglij en Danny Verstijlen (naar TVC Breda), Remko van der Kruyssen en Andries Tolenaars (naar WDS '19), Andrej Numanovic (naar MOC '17) en Papito Puriël (naar Unitas '30). Redouan el Allaoui, Danny Mathijssen en Deion Goveia zijn gestopt.

KNVB certificeert RBC

De KNVB heeft RBC officieel gecertificeerd als Regionale Jeugdopleiding. RBC is daarmee één van de tien clubs in geheel Nederland die dit predicaat mag voeren.

De KNVB-ambassadeurs Ben Kannekens en Adrie Derijck reikten tijdens de RBC Familiedag het certificaat uit aan RBC-voorzitter Jos Hermsen. Derijck roemde het doorzettingsvermogen van RBC om hogerop te komen en sprak de verwachting uit dat het met deze uitstekende voetbalopleiding zeker moet gaan lukken.

RBC-voorzitter Hermsen bedankte iedereen binnen de club die zich heeft ingezet om de gewenste certificering te verkrijgen, maar roemde vooral de kartrekkers Noud Bominaar, Vincent van Son en Gommy Nooijens (zie foto onder).

RBC is op dit moment de enige amateurvereniging in het zuiden van Nederland die regionaal gecertificeerd is. Ook is het de enige 4e klasser die deze status bezit. De andere regionaal gecertificeerde clubs zijn AFC uit Amsterdam, Excelsior Maassluis en Koninklijke HFC uit Haarlem, die uit gaan komen in de 2e divisie, DVS '33 Ermelo, Hercules uit Utrecht en Be Quick 1887 uit Haren, die uit gaan komen in de 3e divisie, de Hoofdklassers Excelsior '31 uit Rijssen en DOVO uit Veenendaal en de 1e klasser Alphense Boys uit Alphen aan den Rijn. Het is duidelijk dat RBC op dit moment een unieke positie inneemt in de Nederlandse voetbalwereld.

Nu RBC de status van Regionale Jeugdopleiding heeft verkregen, heet de voetbalopleiding voortaan RBC Voetbalacademie.

RBC U9 wint Strijthagen Cup

In het weekend van 3 t/m 5 juni was de 40e editie van de Strijthagencup in Schaesberg. RBC U9, dat niet één wedstrijd verloor, was één van de deelnemers en kreeg uit handen van de burgemeester van Landgraaf de beker voor de 1ste prijs.

Op zondag 5 juni, toen RBC gelijk speelde tegen Bavel en niet promoveerde naar de 3de klasse, stonden in Schaesberg de vaders met tranen in de ogen. Van verdriet, omdat RBC niet door was naar de 3de klasse en van geluk, omdat voor hun neus op dat moment hun kroost de 1ste prijs pakte in hun poule F03. De beker werd uitgereikt door de burgemeester van Landgraaf aan onze jongens en dit waren hun namen: Shendell Coffie, Samir Asry, Luque Casas Diaz, Anouar Didi, Remco Heeren, Johan Holzken, Daan Huijbregts, Floris Kollen, Jort Nelis en Damian Schravemade. Trainer Gommy Nooijens en teammanager Charel Habets stonden met een glimlach het tafereel mede aan te kijken. Klik hier voor een volledig verslag van dit weekend.

Geen promotie voor RBC

RBC is er niet in geslaagd promotie naar de 3e klasse af te dwingen. In de tweede finalewedstrijd tegen Bavel kwamen de oranje witten niet verder dan 1-1.

RBC had een overwinning nodig met twee goals verschil. De Roosendalers trokken na een voorzichtig begin ten aanval en gingen op zoek naar de openingstreffer. Bavel wachtte rustig af. RBC kreeg in de eerste helft voldoende kansen om te scoren, maar de inzetten van Papito Puriël, Kevin van Andel, Jovanni van Nijnatten en Gino Pieter gingen naast het doel of werden gekeerd door de Bavelse doelman Glenn van Peer.

In de tweede helft ging RBC verder op jacht naar een goal. Uiteindelijk was het Tim Egglij die RBC in de 64e minuut op een meer dan verdiende 1-0 voorsprong zette uit een schitterende vrije trap. RBC bleef Bavel onder druk zetten en er kwamen dan ook weer kansen voor Gino Pieter en de ingevallen Andrej Numanovic. Een kwartier voor het eindsignaal ging de hitte echter zijn tol eisen. RBC nam noodgedwongen gas terug, waardoor Bavel de gelegenheid kreeg om eindelijk zelf de aanval te zoeken. In de 79e minuut vuurde Bavel voor het eerst (!) op het doel van Thierry Aarts, die de bal tot zijn schrik op de lat zag belanden. Dat moment bracht het geloof weer een beetje terug bij Bavel en de ploeg werd steeds brutaler. In de 88e minuut sloeg voor RBC het noodlot toe: na een scrimmage voor de goal tikte Robin Adriaansen de bal binnen en zette Bavel op 1-1. RBC was hierna niet meer bij machte om er alsnog een verlenging uit te slepen, waardoor de oranje witten volgend seizoen opnieuw in de 4e klasse zullen uitkomen.

Trainer-coach Danny Mathijssen was, net zoals iedereen in het RBC-kamp, zwaar teleurgesteld: "Dit is zo zuur. Zoveel kansen en dan toch jezelf niet belonen. Het missen van de promotie is een enorme klap voor iedereen binnen de club." (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Bavel 1-1 (0-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Remko van der Kruyssen), Danny Verstijlen, Joey Tak, Tim Egglij; Lars de Voogd, Gino Pieter, Jari Voeten (Andrej Numanovic); Papito Puriël, Jovanni van Nijnatten, Kevin van Andel

Scoreverloop: 64' Tim Egglij 1-0 (vrije trap); 88' Robin Adriaansen 1-1

Scheidsrechter: R.N. de Cock

Aantal toeschouwers: 543

Start voorbereiding RBC JO13

De spelers van RBC U11 en U12 zijn begonnen met hun eerste training voor het seizoen 2016-2017. Zij werkten deze training gezamenlijk af aangezien de spelers komend seizoen de JO13-1 en JO13-2 zullen gaan vormen.

De training werd niet alleen gegeven door de eigen trainers, Erik, Maurice, Ramon en Gentrit, maar speciaal voor deze start was Jelle ten Rouwelaar naar Vierhoeven afgereisd. De ex NAC-goalie, en nu keeperstrainer bij zijn NAC Breda, nam in twee gedeelten de training voor zijn rekening. Jelle nam zijn taak serieus en liet de jonge RBC-ers flink zweten en zorgde zo voor rode koppies op het veld. Zowel voor de huidige als nieuwe RBC-spelers was dit een leuk begin van de nieuwe uitdagingen die voor hen liggen. Er werd tot eind juni worden getraind en gevoetbald, om zo de periode dat ze stil liggen zo kort mogelijk te houden. Zo kunnen ze fit aan het nieuwe seizoen beginnen.