RBC Update, nummer 2016-04

30-04-2016

5e jaargang, nummer 2016-04

Beste RBC-er,

De strijd om het kampioenschap nadert zijn ontknoping. De achterstand van RBC op koploper Victoria '03 bedraagt zeven punten. Met nog drie wedstrijden te spelen, gaat RBC toch voor de laatste strohalm. Daarvoor is een overwinning op de koploper noodzakelijk. Maar ook dan heeft RBC het nog niet in eigen hand. Bij een eventuele overwinning blijven de Roosendalers toch afhankelijk van de resultaten van Victoria '03 en SC Gastel.

Ook al zal een overwinning op Victoria '03 mogelijk niet voldoende zijn voor de titel, het zal wel het vertrouwen van de ploeg een enorme boost geven voor als straks de nacompetitie gaat beginnen, het toetje waarvoor RBC zich inmiddels heeft geplaatst. Toch zal het geen makkelijke klus worden om Victoria '03 een nederlaag toe te brengen. De Oudenboschenaren zijn immers nog steeds ongeslagen. In de uitwedstrijd werd het 1-1. RBC begint zondag met een vrijwel geheel fitte selectie aan deze belangrijke wedstrijd. Alleen Deion Goveia ontbreekt vanwege een blessure.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Bennacer. De aftrap in het Herstaco Stadion is om 14.30 uur. Tickets kosten € 3 en zijn verkrijgbaar aan de kassa. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.

Wedstrijdsponsoren zijn Stukadoorsbedrijf Van Baal uit Rijsbergen en Coppens Uitvaartzorg uit Wouw.

 

F-pupillen toernooi bij RBC

Op maandag 2 mei organiseert RBC in het Herstaco Stadion een toernooi voor F-pupillen.

Het belooft een mooi toernooi te worden. Naast Feyenoord, SC Feyenoord en RBC zullen nog vijf partners van de Feyenoord Academy deelnemen. Dat zijn VVIJ uit IJsselstein, RCL uit Leiderdorp, VOC uit Rotterdam, Spijkenisse en Barendrecht.

Het toernooi start om 14.00 uur en zal rond de klok van 19.30 uur klaar zijn. Er zal in twee poules van vier clubs worden gespeeld.

RBC U11 kampioen

Vorige week kon RBC haar vierde kampioen van dit seizoen begroeten. RBC U11 pakte de titel in de Hoofdklasse 9.2 bij de E-pupillen.

Bij winst zouden de boys van Ramon Krijnen de kampioensvlag kunnen hijsen. Tegenstander Terneuzen E1 dreigde echter roet in het eten te gooien. De oranje witten konden namelijk niet verder komen dan een 2-2 gelijkspel. Uit Arnemuiden kwam echter goed nieuws, want concurrent MOC '17 E1 verloor daar met 3-2. Daardoor was de titel een feit en kon het feest losbarsten.

Bij terugkomst in Roosendaal werden de boys gehuldigd in het supporterscafé.

RBC en Martijn van Galen per direct uit elkaar

RBC en hoofdtrainer Martijn van Galen hebben de samenwerking per direct beëindigd. Er was geen wederzijds vertrouwen meer tussen het bestuur van de club en de trainer.

In februari spraken beide partijen nog de intentie uit om na dit seizoen met elkaar verder te gaan. Toch is besloten om de samenwerking te stoppen. Ook assistent-trainer Jürgen van Campenhout vertrekt.

De training en coaching wordt voorlopig waargenomen door Danny Mathijssen, de huidige trainer van U19.

RBC zoekt constructieve en duurzame oplossing

De afgelopen maand was niet de leukste in de geschiedenis van RBC. Nadat de eigenaar via de pers een geschil naar buiten heeft gebracht over de huur van het stadion, liepen de onderlinge verhoudingen helaas een flinke deuk op. Wij als vereniging hebben besloten om niet meer via de pers te communiceren, maar alle energie te steken in een constructieve en duurzame oplossing.

We willen natuurlijk wel onze spelers, trainers, medewerkers, vrijwilligers, ouders en supporters op de hoogte brengen van de ontwikkelingen. Na het eerste bericht in de krant hebben we zowel intern (ouders, vrijwilligers, medewerkers en supporters) als extern (o.a. sponsoren, Rimboe en FC Moerstraten) heel veel steunbetuigingen ontvangen. We zijn nu in onderhandeling met een aantal partijen en clubs om snel duidelijkheid te krijgen over een accommodatie om te trainen en de wedstrijden te spelen. Het stadion is daarbij nog niet uitgesloten, maar daarvoor zullen echter wel de nodige plooien glad gestreken moeten worden.

De trainingsaccommodatie voor het komende seizoen wordt Sportpark Vierhoeven.

Nogmaals willen we benadrukken dat het voortbestaan van RBC absoluut niet in gevaar geweest is of zal komen. We hebben in de 4 jaar na de heroprichting wel meer voor hete vuren gestaan. We denken er nu zelfs veel sterker uit te komen gezien de ontwikkelingen en de aangeboden hulp van meerdere kanten. Laten we met zijn allen de rust bewaren, vertrouwen hebben in de (nabije) toekomst en de rijen sluiten. Alleen met zijn allen hebben we kans om RBC in alle geledingen sterker en nog stabieler op de kaart te zetten. Daarnaast spreken we de hoop uit dat de spelers de rust in het koppie houden en ook zien dat we er alles aan doen om komend seizoen op een nog hoger niveau in de competities uit te komen om verder te kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We zijn op de goede weg en we gaan hier graag met zijn allen mee verder. Of dit ook in het stadion wordt voortgezet zal de komende tijd duidelijk worden. Maar één ding is zeker: RBC leeft!

Twee kampioenen na roerige week

Het was een roerige maand voor RBC. Op 11 april kreeg de club te horen dat er van maandag tot en met vrijdag niet meer in het stadion getraind mag worden. Stoïcijns en zonder morren trokken alle teams naar Sportpark Vierhoeven om zich daar voor te bereiden op de wedstrijden van dat weekend. Met een fantastisch resultaat: U19 en U17 werden kampioen.

RBC U11 liet als eerste zien dat ze niet in de war waren geraakt van de hele situatie. De jongens van trainer Ramon Krijnen lieten Terneuzense Boys E1 alle hoeken van het stadion zien en verpletterden de kleine Zeeuws Vlamingen met 8-0. Daarna was het de beurt aan RBC U15. Zij veegden op Sportpark Vierhoeven Alblasserdam C1 met maar liefst 10-0 van de mat. Verder waren er ook nog overwinningen voor RBC U12 en U9. Alleen RBC U10 en U14 moesten de overwinning aan de tegenstander laten.

RBC U17 ging op weg naar Prinsenbeek. De boys van Peter Leesmans wisten dat zij bij een overwinning op Beek Vooruit B1 de titel in de Hoofdklasse F zouden grijpen. En dat deden ze. In een zeer spannende wedstrijd werd met 3-4 gewonnen. Door het behaalde kampioenschap promoveert RBC U17 naar de 4e Divisie.

Nadat RBC U19 een week eerder directe concurrent Unitas '30 A1 in Etten-Leur op 2-2 had weten te houden, wisten de mannen van trainer Danny Mathijssen dat twee keer winnen tot het kampioenschap zou leiden. U19 speelde eerst tegen SC Gastel A1 en won met 6-0. Tot grote verrassing kwam er onverwacht nieuws uit Steenbergen. Unitas '30 A1 had daar namelijk zijn Waterloo geleden, waardoor RBC de titel in de schoot geworpen kreeg. Ook de oudste RBC-junioren spelen daardoor volgend seizoen in de 4e Divisie. (Foto: Arthur Verbraak)

Jeugd RBC en SVC steunen Stichting Koentje

Zondag 10 april speelde RBC U10 een wedstrijd tegen SVC E1 in het Herstaco Stadion voor Stichting Koentje. De wedstrijd werd gewonnen door RBC, maar belangrijker is dat deze jongens van RBC en SVC, op jonge leeftijd, stil wilden staan bij wat Koen Loonen is overkomen.

Een jongen van 19 jaar die sind juni 2015 vecht tegen neuroblastoom kanker. Dit is een zeer agressieve vorm van kinderkanker, welke in eerste instantie enkel in Amerika behandeld kon worden. Maar sinds kort kan naar alle waarschijnlijkheid de behandeling ook plaats vinden in Nederland. Deze situatie is ook voor de ouders, familie en het bestuur van Stichting Koentje een onverwachte wending. De statuten van Stichting Koentje voorzien in een goede bestemming voor het ingezamelde geld. Stichting Koentje zal blijven bestaan. Het ingezamelde geld zal worden besteed aan de bijkomende kosten van de behandeling van Koen en voor verdere onderzoeken naar neuroblastoom door Villa Joep en Stichting Jayden. Verder zal er een bijdrage worden gedaan aan de genezing van kinderen met dezelfde ziekte als Koen. Hiermee is Koen onbedoeld een boegbeeld geworden van kinderen welke ook deze verschrikkelijke vorm van kanker hebben.

Door middel van sponsoring van ouders, opa's, oma's, ooms, tantes en anderen met het hart op de juiste plaats, is er een bedrag opgehaald van € 252,55, welke dus zonder twijfel goed terecht gaat komen. Voor meer informatie zie www.stichtingkoentje.nl

RBC U9 kampioen

Door zelf met 4-2 te winnen van Hoeven F1 en een gelijkspel van directe concurrent SC Gastel F1, werd RBC U9 op 9 april, twee wedstrijden voor het eind van de competitie, kampioen van de 1e klasse 1.4 bij de F-pupillen. Een verslag van Charel Habets:

Vanmorgen was dan de dag, dat RBC U9 bij winst kampioen kon worden. Dan moest BSC F1 wel minimaal gelijk spelen tegen SC Gastel.

De wedstrijd begon met Shendell op doel. Shendell is de enige keeper van RBC U9. Het legt hem niet meer of minder druk op voor zijn presteren. Voor Shendell staan dan in de achterste linie Samir, Jort en Daan. Dit trio raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Maar elke wedstrijd is toch weer anders. Concentratie, dat is bij deze jongens aanwezig. In de voorhoede waren voor deze wedstrijd Remco, Floris en Damian opgesteld. Reserve Luque, Johan en Anouar. Een gewijzigde opstelling, maar wel met een opdracht: winnen (door SAMEN WERKEN!). Natuurlijk wil ook de tegenstander goed presteren en dat was in het spel van Hoeven F1 ook te zien. Met verzorgd spel kan je de tegenstander dan wel verslaan, maar de passing was niet altijd nauwkeurig. In de 4de minuut werd het 1-0 door Damian na een combinatie met Floris. Overtuigen kon RBC U9 echter niet en het duurde tot de 13de minuut dat Johan de 2-0 scoorde op een assist van Floris. Intussen moest Shendell toch met een mooie safe de “0” houden. Maar door een eigen doelpunt werd het toch 2-1.

De 2de helft begon toch voorspoedig toen Floris de 3-1 scoorde na een corner. Luque schoot een minuut later op de paal, maar toen begon Hoeven toch beter te voetballen. Tot in de 29de minuut Anouar met een mooi afstandsschot de 4-1 maakte. Hoeven F1 gaf niet op en in de 30ste minuut kwamen zij met twee man alleen voor Shendell en maakten de eindstand 4-2. Hoeven bleef toch nog aandringen, maar er werd niet meer gescoord.

Je eigen wedstrijden winnen en wachten wat de andere partij doet was de afspraak. Het eerste was in ieder geval goed gedaan, net als de penalty’s na afloop van de wedstrijd: 5 voor en 3 tegen.

Om 13.00 uur. kwam dan toch het verlossende bericht: BSC F1 - SC Gastel F1 eindstand 1-1. Proficiat RBC U9, jullie zijn in het eerste jaar dat RBC met deze leeftijdscategorie meedoet, geslaagd!

Belactie VriendenLoterij succes

De belactie voor de VriendenLoterij was een groot succes.

Ondanks dat het belteam twee bellers tekort kwam, werd de doelstelling met betrekking tot het aantal nieuw te verkopen loten behaald. Naast de reguliere opbrengst werd daardoor een bonus verdiend. Ook waren er een aantal omzettingen ten gunste van RBC.

RBC bedankt Miriam van Benthem, Brigitte Leander, Sandra Harmsen, Jos Vermunt, Noud Bominaar en Rien Luijks voor hun inzet.

Erik van Benthem geslaagd voor techniek trainer

RBC heeft er een techniek trainer bij. Erik van Benthem, de trainer van RBC U12, rondde deze week bij Cock van Dijk Techniektraining zijn opleiding af en behaalde daarbij het bijbehorende certificaat. De cursus bestond uit zowel een theoretisch als praktisch gedeelte.

RBC feliciteert Erik van Benthem met dit mooie resultaat!