RBC Update, nummer 2016-03

31-03-2016

5e jaargang, nummer 2016-03

Beste RBC-er,

RBC gaat een belangrijke maand in. De komende wedstrijden is het zaak voor RBC dat koploper Victoria '03 ergens punten gaat laten liggen. Immers op zondag 1 mei staat de thuiswedstrijd tegen Victoria '03 op het programma en om nog kans te kunnen maken op het kampioenschap zal er dan gewonnen moeten worden. Uiteraard is het wel zaak dat RBC zelf tot die datum goede resultaten boekt. De komende tegenstanders zijn BVV '63 (uit), SVC (thuis) en SC Welberg (uit). Victoria '03 speelt nog tegen SVC (uit), Noordhoek (uit), NSV (thuis) en WVV '67 (thuis). (Foto: Arthur Verbraak)

RBC U19 periodekampioen

RBC U19 is afgelopen zaterdag periodekampioen geworden. Door een 0-8 overwinning bij Dubbeldam A1 veroverde het team van Danny Mathijssen de tweede periodetitel in de Hoofdklasse F.

De eerste periode moest U19 nog aan datzelfde Dubbeldam A1 laten, maar daarna waren de oranje witten niet meer te stuiten. In de reguliere stand staat RBC inmiddels bovenaan en heeft 6 punten voorsprong op Unitas '30 A1. Ondanks dat de oudste RBC-junioren zich nu verzekerd hebben van deelname aan de nacompetitie, blijft het behalen van het kampioenschap het grote doel. (Foto: Bram Visser Fotografie)

Huldiging RBC U13 op Sportgala

RBC U13 van vorig seizoen werd vrijdag 18 maart op het Sportgala gehuldigd vanwege het toen behaalde kampioenschap van de 2e divisie en het veroveren van de districtsbeker.

Op 2 mei 2015 werd RBC U13 kampioen van de 2e divisie C. Door bij Willem II VA D2 met 0-1 te winnen, werden de jongens van trainer Dogan Kocabaspinar onbereikbaar voor concurrent Nuenen D1. Op 6 juni 2015 won RBC U13 de districtsbeker. De oranje witten hadden Theole D1 als tegenstander, maar hadden niet veel moeite met de Hoofdklasser uit Tiel. In Nieuwendijk won de ploeg met 5-0.

Op de foto het team wat de dubbel pakte. Op de achterste rij v.l.n.r.: Rochdi Abidi (assistent scheidsrechter), Bas Moelands, Riyad Khidar, Floran Sloof, Hisham Khidar (assistent scheidsrechter), Youp Heeffer, Geovanni Leander, François Moelands (teammanager), Terence van der Gijze, Ihab el Hamdaoui, Edwin Spitters (tutor), Samir Sanchez Perez, Cisco Groenewegen en Dogan Kocabaspinar (trainer). Op de voorste rij v.l.n.r.: Ayman Abidi, Sven Broekman, Sem Terlouw, Milan Oostenrijk, Walid el Moussaoui en Jelte Pal.

Het Sportgala vond plaats in schouwburg De Kring. Alle kampioenen werden gehuldigd in de kleine zaal. RBC presenteerde zich in de foyer via een stand en er werd een promotiefilmpje vertoond. Hiervoor waren o.a. via een drone opnames gemaakt van een thuiswedstrijd van U14 (waarin het gros van de spelers van U13 van het vorige seizoen nu spelen).

NAC Breda laat oog vallen op Ryan Brühns

NAC Breda heeft te kennen gegeven om Ryan Brühns, keeper van RBC U10, op te willen nemen in haar jeugdopleiding.

Ryan werd al enige tijd gevolgd en na twee goede stagetrainingen kwam er een telefoontje uit Breda. Of Ryan het leuk zou vinden om volgend seizoen bij NAC Breda te komen spelen. Daar heeft Ryan dus niet lang over na hoeven denken. Hij zal deel gaan uitmaken van het nieuw te vormen E-pupillen team. NAC Breda start aankomend seizoen voor het eerst met E-pupillen. Dit om talenten eerder te kunnen binden aan de club zodat deze niet door andere betaald voetbalorganisaties van buiten de regio worden weggehaald.

Ryan, afkomstig van DVO '60, maakt sinds 2014 deel uit van de RBC voetbalopleiding. Doordat zijn grote broer Jordi Brühns al sinds 2012 hier keept, was dit geen onbekend terrein voor hem. Dus zodra de mogelijkheid zich voor deed om mee te kunnen doen aan de jaarlijks, door RBC georganiseerde instuifdagen, bedacht hij zich geen moment en liet zich dan ook van zijn beste kant zien. Leuk detail is dat Ryan als veldspeler geselecteerd werd, maar doordat er nog geen keeper was bij het nieuwe U10, Ryan zich spontaan aanbood om te willen gaan keepen. Dit beviel hem en zijn trainers zo goed, dat hij besloot om de handschoenen aan te houden.

RBC wenst deze jonge onverschrokken keeper veel plezier en succes in Breda. (Foto: Bram Visser Fotografie)

Intensieve samenwerking op Vierhoeven

RBC gaat intensiever samenwerken met de op Sportpark Vierhoeven gevestigde verenigingen. Daartoe werd door de besturen van de sportverenigingen een intentieverklaring tot verdere samenwerking ondertekend. Dit gebeurde op zaterdag 19 maart in het THOR-honk op Sportpark Vierhoeven.

RBC gaat de krachten bundelen met THOR, RCC Bekaro, Keep Fit, Luchtscouts Seppe, Boosters, BSC, Talentencentrum Zuidwest Nederland, Dynamo en TV Vierhoeven. De besturen van bovengenoemde verenigingen realiseren zich dat – indachtig een terugtredende overheid – het bundelen van de krachten meer en betere mogelijkheden biedt tot selfsupporting voor wat betreft beheer, gebruik en onderhoud van sportvoorzieningen.

Uiteraard met respect voor en behoud van de eigen identiteit zijn de verenigingen er zich van bewust dat het delen van kennis en het gebruik kunnen maken van elkaars (sport)voorzieningen tot beduidende meerwaarde voor elkaar, maar ook voor het multifunctionele sport- en bewegingsaanbod op het sportpark zal leiden. Het meer en adequater kunnen inspelen op hedendaagse maatschappelijke doelen, het gezamenlijk besparen op kosten en het trachten te genereren van meer (sponsor)inkomsten behoren tevens tot de uitgesproken doelstellingen.

In de ondertekende intentieverklaring zijn de doelstellingen omschreven welke met jaarlijks vast te stellen concrete acties zullen worden gerealiseerd. De samenwerkende (sport)verenigingen overleggen frequent met elkaar in het Overlegplatform Sportpark Vierhoeven. De intentieverklaring werd namens RBC ondertekend door voorzitter Jos Hermsen en penningmeester Rien Luijks.

Sam Bielok naar NAC Breda

Sam Bielok, speler van RBC U11, zal komend seizoen de overstap maken naar de jeugdopleiding van NAC Breda.

Sam heeft afgelopen half jaar deelgenomen aan diverse stagetrainingen in Breda en is samen met 15 jongens overgebleven om het nieuwe D2 team te vormen.

Afkomstig van BSC, waar hij samen met zijn vader zijn eerste stappen op het voetbalveld maakte, heeft hij in 2014 met twee andere teamgenootjes deze club ingeruild voor de RBC voetbalopleiding. Hier is hij dit jaar in positieve zin opgevallen als verdediger en aanvoerder van zijn team U11. Bij NAC Breda zal hij dan ook als verdediger in het veld staan, wellicht zelfs op zijn voorkeurspositie als rechtsback.

RBC wenst hem alle succes en bovenal veel plezier met deze nieuwe uitdaging.

Supportersvereniging en RBC samen in actie voor clubkas

De supportersvereniging en RBC zullen op 6 april 2016 weer een belactie voor de VriendenLoterij organiseren. RBC en de supportersvereniging komen dan weer in actie om samen geld op te halen voor de clubkas. Wij doen dan mee aan een landelijke belactie van de VriendenLoterij. De VriendenLoterij geeft clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier een financieel steuntje in de rug.

Op woensdag 6 april zullen leden van de Supportersvereniging en RBC andere clubleden en hun aanhang bellen met de vraag mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van RBC. Als 30 deelnemers bijvoorbeeld met één lot een heel jaar voor de club meespelen, dan levert dit de clubkas 2.715 euro op. De clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld) prijzen.

Op bovengenoemde datum kunt u tussen 19:15 en 21:45 uur een telefoontje verwachten van één van onze leden met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij voor RBC. Hoe meer loten we verkopen, des te beter voor de clubkas van RBC. Houd op 6 april dus uw telefoon in de gaten!

Mocht u al mee spelen met deze loterij, kunt u de vereniging/organisatie/club aan wie de helft van de inleg ten goede komt, laten omzetten naar RBC. Zou u ooit willen stoppen, om welke reden dan ook, dan is dat heel gemakkelijk. U kunt op elk gewenst moment uw deelname telefonisch beëindigen. Er zit geen opzegperiode aan vast.

Wij zijn er ons van bewust dat we pas geleden ook zo'n actie gedaan hebben. Deze actie was een groot succes en we zijn blij met de steun die onze leden ons geven. We begrijpen ook dat u niet zit te wachten weer gebeld te worden door ons. Maar door deel te nemen aan deze landelijke actie krijgen we een mooie bonus, welke goed gebruikt kan worden door de club. Wij zouden u willen vragen of u misschien nog mensen kent die al meespelen en hun loten zouden willen omzetten naar de club of familie die eventueel mee zou willen spelen. Wij zullen dan deze mensen in de aankomende belronde proberen te bellen, zodat we geen twee keer mensen hoeven lastig te vallen.

Om alles zo overzichtelijk mogelijk te houden willen wij u vragen de gegevens van personen die u opgeeft door te mailen naar secretaris@rbcvoetbal.nl.

Wij zoeken voor deze avond nog enkele vrijwilligers die zich willen inzetten en meehelpen met het bellen. De VriendenLoterij beloont de vrijwilligers door ze 3 maanden gratis mee te laten spelen in de loterij. Deze loten stoppen automatisch en zijn geheel kosteloos. Interesse? Graag aanmelden uiterlijk vrijdag 1 april via een mail naar penningmeester@rbcvoetbal.nl. U wordt dan verzocht om op 6 april om 18:45 uur aanwezig te zijn in het supporterscafé.

Wij hopen op jullie medewerking en wederom op een succesvolle avond.