RBC Update, nummer 2016-02

01-03-2016

5e jaargang, nummer 2016-02

Beste RBC-er,

Op deze eerste dag van de meteorologische lente presenteren wij u de tweede RBC Update van dit jaar. Hierin geven we een overzicht van de stand van zaken van al onze teams en al het overige nieuws.

RBC 1 zet inhaalrace voort

Ondanks dat RBC de topper tegen SC Gastel verloor en naar de derde plaats zakte, hebben de oranje witten deze misstap al weer hersteld. Afgelopen zondag werd Grenswachters zeer verdiend met 0-4 verslagen en staan de mannen van Martijn van Galen wederom op de tweede plaats. De achterstand op koploper Victoria '03 bedraagt momenteel 2 punten, maar de ploeg uit Oudenbosch heeft nog een wedstrijd tegoed tegen NSV. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Paaszaterdag. Als de uitslag van deze wedstrijd bekend is, weten we ook wie uiteindelijk de 2e periodetitel in de wacht sleept. Als Victoria '03 wint, zijn zij periodekampioen. Bij elk ander resultaat gaat de titel naar RBC. (Foto: Supportersvereniging RBC)

RBC 2 in halve finale KNVB-beker

RBC 2 wist afgelopen zaterdag de halve finale van de KNVB-beker voor reserve teams in de 4e klasse te bereiken. De ploeg van Peter Hanemaaijer versloegen VVC '68 3 met 2-1 door goals van Patrick Hagens en Skender Memisi. De mogelijke tegenstanders in de halve finale zijn GPC Vlissingen 4, DVO '60 2 en Nieuw Borgvliet 2. (Foto: Supportersvereniging RBC)

RBC U19 en U17 op weg naar 4e divisie

RBC U19 en U17 zijn allebei goed op weg richting 4e divisie. U19 staat in de Hoofdklasse F bij de A-junioren bovenaan met 6 punten voorsprong op Unitas '30 A1 en Terneuzense Boys A1. Ook in de 2e periode gaat U19 aan de leiding. U17 staat in de Hoofdklasse F bij de B-junioren zelfs 8 punten los op de nummer 2, JVOZ B2. De 2e periodetitel pakte U17 afgelopen zaterdag zonder zelf te spelen. Door het onverwachte verlies van TSC B1 is U17 niet meer te achterhalen.

RBC U15 en U14 keurig in de middenmoot

Zowel RBC U15 als U14 staan allebei keurig in de middenmoot van de Hoofdklasse. RBC U15 staat op de zesde plaats in de Hoofdklasse G en heeft 20 punten. U14 staat in de Hoofdklasse F op de zevende plaats met 18 punten.

RBC U13 gaat voor handhaving in 2e divisie

RBC U13 is na de winterstop uitstekend op dreef en heeft zich inmiddels boven de degradatie streep uitgewerkt. De jongens van Dogan Kocabaspinar begonnen met een 2-1 overwinning op concurrent OJC Rosmalen D1. Daarna volgden twee uitstekende wedstrijden tegen de twee topteams uit de 2e divisie. Eerst werd 1-1 gelijk gespeeld tegen Feyenoord O12, daarna werd koploper Sparta Rotterdam O12 met 2-1 verslagen.

RBC U12 in subtop

De jongens van Erik van Benthem draaien in de 1e klasse bij de D-pupillen lekker mee in de subtop. Ze staan op de vijfde plaats en zijn daarmee 'best of the rest'. Een plaats in de top 4 lijkt lastig te behalen, maar het seizoen is nog lang.

RBC U11 aan kop in voorjaarscompetitie

RBC U11 gaat aan kop in de Hoofdklasse 9.2 voor E-pupillen. Ramon Krijnen en zijn team hebben een voorsprong van 3 punten op Terneuzen E1. De Zeeuws-Vlamingen hebben echter nog een wedstrijd tegoed.

Zwaar seizoen voor RBC U10

Na een zware najaarscompetitie heeft RBC U10 het nu ook lastig in de voorjaarscompetitie. De 1e jaars E-pupillen staan in de Hoofdklasse 9.4 op de laatste plaats nadat de eerste twee wedstrijden verloren gingen. Ze zijn echter niet de enigen die 0 punten hebben. Ook Groen Wit E1 wist nog geen wedstrijd te winnen.

RBC U9 bovenaan en nog in de beker

De jongste RBC-ers presteren uitstekend in de 1e klasse. De mannekes van Gommy Nooijens staan bovenaan en hebben 3 punten voorsprong op SC Gastel F1 en Rood Wit F1. Ook zit U9 nog als enige jeugdteam in het Zwaluwen jeugd bekertoernooi.

Officiële oprichting RBC Netwerk

Onlangs kreeg RBC Netwerk, de businessclub van RBC, de officiële status van stichting door de ondertekening van de statuten. Op de foto van links naar rechts: penningmeester Pascal Heijnen, voorzitter Kees van Hassel en secretaris Dirk-Jan Rijnders.

RBC Netwerk heeft als doel het verbinden van bedrijven en organisaties in Roosendaal en omgeving. Door het houden van bijeenkomsten in een informele sfeer creëert RBC Netwerk een platform waar deelnemers zowel zakelijk als maatschappelijk een meerwaarde zullen ervaren. Een levendig netwerk met als gezamenlijk doel om RBC naar een hoger niveau te brengen.

Geslaagde bijeenkomst RBC Netwerk

RBC Netwerk, de businessclub van RBC, hield vorige week in het supporters café zijn tweede bijeenkomst van dit seizoen. Mede door de aanwezigheid van Eric Hellemons werd het een geslaagde avond.

De avond begon met een heerlijk buffet, dat was verzorgd door Broodjeszaak De Smalle Pijp. Daarna was het woord aan mister RBC, Eric Hellemons. De geboren Kruislander vertelde er trots op te zijn dat hij 25 jaar bij RBC had mogen spelen en trainen en dat de club hem mede heeft gemaakt tot de persoon wie hij nu is.

Hij gaf zijn gehoor een kijkje in zijn voetbal- en trainerscarrière. Mooie verhalen over zijn jeugd in Kruisland, zijn overgang naar RBC op 14-jarige leeftijd, over Gerrie Voets ("Een belachelijk goede voetballer en de enige echte mister RBC.") en andere RBC-spelers. Over de trainingen van de helaas te vroeg overleden Epy Drost ("Elf tegen elf!"), die hem liet debuteren in het Zuiderpark bij FC Den Haag, en andere RBC-trainers. Maar ook over zijn verdriet over het faillissement van zijn RBC en zijn avonturen bij het Turkse Genclerbirligi ("Kwam als geroepen ter verwerking van het faillissement"), Hoek en SC Gastel, om daarna te belanden bij zijn huidige werkgever NAC Breda.

Hellemons hield de aanwezigen voor dat alleen het hebben van talent niet voldoende is om aan de top te komen. Er zelf alles voor willen doen, veel trainen, keihard werken en teamgeest zijn nodig om daar uiteindelijk wel te komen. Een mooie afsluiting en wijze woorden die de huidige RBC-ers zeker ter harte zullen nemen.

Na een dankwoord van RBC Netwerk's voorzitter Kees van Hassel aan Eric Hellemons, voor zijn komst naar het Herstaco Stadion, werd de avond afgesloten met een gezellige netwerk borrel.

Martijn van Galen verlengt contract

Hoofdtrainer Martijn van Galen gaat zijn contract met RBC voor een jaar verlengen. Zowel Van Galen als het bestuur van RBC zijn zeer tevreden over de huidige samenwerking en willen deze graag continueren. Beide partijen zijn daarover mondeling tot overeenstemming gekomen.

RBC's bestuurslid voetbaltechnische zaken John Vette is enthousiast over het aanblijven van Martijn van Galen: "Onlangs hebben we met elkaar gesproken over volgend seizoen. Martijn was positief over het verloop van zijn eerste seizoen bij RBC. Niet over de start uiteraard, maar wel over het vervolg. Ook het bestuur heeft een positieve indruk over de gevoerde opstelling, teamgeest, manier van coachen, betrokkenheid en acceptatie door de spelersgroep. Wij juichen zijn aanblijven dan ook zeer zeker toe."

Van Galen is bezig aan zijn eerste seizoen bij RBC. Daarvoor was hij 3½ seizoen trainer bij TVC Breda. De 45-jarige Bredanaar speelde van 1997 t/m 2001 voor RBC in ere- en eerste divisie. De voormalige spits speelde 152 wedstrijden in het oranje wit en scoorde daarin 27 goals. Na RBC kwam Van Galen nog uit voor KV Mechelen, VVV Venlo, FC Dordrecht, TOP Oss, Baronie en NIVO Sparta. Na zijn actieve carrière werd Van Galen technisch manager bij Baronie en was daar tevens assistent- en spitsentrainer. Hij bekleedde die functie vier seizoenen alvorens hij naar TVC Breda vertrok.

RBC versterkt zich met Youssef Mossati

RBC heeft zich versterkt zich met de Belgische aanvaller Youssef Mossati.

Mossati meldde zich reeds in november 2015 bij RBC. Op dat moment zat de 23-jarige Brusselaar zonder club, nadat hij aan het eind van het vorig seizoen was vertrokken bij de Belgische 3e klasser RFC Liège oftewel Club Luik. Daarvoor speelde Mossati in de 4e Klasse bij FC Charleroi (2013-2014), KOVC Sterrebeek (2012-2013) en in de 2e Provinciale bij KFC Strombeek (2010-2012).

Het niveau van de Belgische 3e klasse is in Nederland vergelijkbaar met Topklasse, de Belgische 4e Klasse met Hoofdklasse en de 2e Provinciale met 2e Klasse.

Laatste historische shirts te koop

RBC stopt met de verkoop van het in het kader van het 100-jarig bestaan uitgebracht historisch shirt. Er zijn nog een aantal shirts verkrijgbaar. De prijs van het shirt bedraagt € 39,95.

Het shirt is een reproductie van het kampioensshirt uit 1957. Klik op de afbeelding en bekijk de filmbeelden van de bewuste kampioenswedstrijd tegen DHC op 19 mei 1957.

Het shirt is nog leverbaar in de maten S, L, XL en XXL en is verkrijgbaar in het supporters café. Wees er snel bij, want op is op!