RBC Update, nummer 2015-12

31-12-2015

4e jaargang, nummer 2015-12

Beste RBC-er,

Op de laatste dag van het jaar presenteren wij u de laatste RBC Update van 2015. Het bestuur van RBC dankt alle spelers, trainers, teammanagers, assistent-scheidsrechters, de medische staf, commissieleden, coördinatoren, onderhoudsmedewerkers, horeca personeel, studiebegeleiders, leden van de ouderraad en alle andere vrijwilligers, sponsoren en supporters voor ieders inzet het afgelopen jaar en wenst iedereen een fijne jaarwisseling. Iedereen een sportief en zeer succesvol 2016 toegewenst!

In deze RBC Update kijken we eerst even naar de resultaten van onze teams tot nu toe en geven we daarna een overzicht van het laatste nieuws.

Tussenbalans

Het 1e elftal is na negen achtereenvolgende overwinningen inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats, maar heeft nog steeds een achterstand van 4 punten op koploper Victoria'03. In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd SC Welberg met 8-0 verslagen. Het team van Martijn van Galen gaat wel aan de leiding in de 2e periode.

RBC 2 bevindt zich in de subtop. Koploper MOC '17 3 is tot op heden ongenaakbaar. Het team van Peter Hanemaaijer zit nog steeds in het bekertoernooi. In de 3e ronde werd HVV '24 3 na strafschoppen verslagen.

RBC U19 gaat fier aan kop in de Hoofdklasse F. Trainer Danny Mathijssen heeft met zijn jongens een voorsprong van 2 punten op Terneuzense Boys A1. Ook in de 2e periodestand staat RBC U19 bovenaan.

Ook RBC U17 is koploper in de Hoofdklasse F bij de B-junioren. De boys van Peter Leesmans hebben maar liefst 6 punten voorsprong op TSC B1. In de 2e periode gaan ze gezamenlijk met TSC B1 aan de leiding, maar de Oosterhouters hebben wel een beter doelsaldo.

RBC U15 en U14 staan allebei keurig in de middenmoot van de Hoofdklasse bij de C-junioren: U15 in de oostelijke Hoofdklasse G en U14 in de westelijke Hoofdklasse F.

RBC U13 heeft het zwaar in de 2e Divisie. De jongens van Dogan Kocabaspinar staan momenteel net onder de degradatiestreep. Desondanks is de sfeer binnen de groep uitstekend. De eerste seizoenshelft werd afgesloten met een lekker potje bowlen, samen met ouders, broertjes en zusjes, waarna ter aflsuiting met zijn allen werd gegeten. Laten we hopen dat daarmee de basis gelegd is voor een prima tweede seizoenshelft!

RBC U12, U11, U10 en U9 hebben hun najaarscompetities afgesloten. U12 eindigde op de 7e plaats, U11 op de 4e plaats, U10 op de 6e plaats en U9 op de 2e plaats. RBC U9 zit ook nog steeds in het bekertoernooi. In de 2e ronde werd Hoofdklasser Halsteren F1 na strafschoppen verslagen.

RBC oefent tegen NAC Breda

    

Op woensdag 6 januari 2016 speelt RBC in het Herstaco Stadion een oefenwedstrijd tegen NAC Breda. Aanvang van de wedstrijd is 19.30 uur.

De toegangsprijs bedraagt € 7,50. RBC ClubCard houders betalen op vertoon van hun kaart slechts € 5. Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar aan de kassa van het Nationaal Voetbalmuseum De Voetbalexperience (kijk hier voor de openingstijden) en bij Primera aan de President Kennedylaan in Roosendaal. De kaarten zijn tevens online te bestellen. Klik daarvoor hier.

NAC Breda speelt op zaterdag 9 januari 2016 nog een oefenwedstrijd in het Herstaco Stadion. Tegenstander is dan de Belgische 1e klasser KV Kortrijk. Deze wedstrijd begint om 17.00 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Oud RBC om 15.00 uur tegen Oud NAC Breda. De toegangsprijs voor beide wedstrijden bedraagt dan € 7,50 en € 5 voor RBC ClubCard houders. Ook deze kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij het Nationaal Voetbalmuseum De Voetbalexperience, Primera en online.

Nicky Vromans keert terug naar RBC

Nicky Vromans keert volgend seizoen terug naar RBC. De 19-jarige Roosendaler verliet RBC na afloop van vorig seizoen en koos voor een avontuur bij de Bergse Hoofdklasser DOSKO.

Vromans, die bij DOSKO niet tot een vaste waarde wist uit te groeien en in de bekerwedstrijd tegen RBC 90 minuten lang op de bank zat, sprak de afgelopen weken met John Vette en Martijn van Galen over een mogelijke terugkeer naar Roosendaal: "Vanwege persoonlijke omstandigheden is het beter dat ik volgend jaar weer in Roosendaal speel. En dan speel ik het liefst toch weer bij RBC. Ik weet dat RBC volgend jaar graag in de 3e klasse wil spelen, maar zelfs als dat niet zou lukken, speel ik toch in het oranje wit!"

Vromans speelt zelf het liefst op de linksback positie, maar is op de gehele linkerflank inzetbaar. Voordat hij naar RBC kwam, speelde hij bij FC Dordrecht en BSC.

RBC in Platform Roosendaal Topsport

Deze maand presenteerde het Platform Roosendaal Topsport zich officieel op Sportpark Vierhoeven. Ook RBC neemt hieraan deel.

Het Platform heeft als doelstelling het topsportklimaat in Roosendaal te versterken door bestaande kennis en ervaring  van verenigingen, personen, accommodaties en organisaties met elkaar uit te wisselen en te bundelen. De deelnemers inspireren en motiveren elkaar en door gemeenschappelijke versterking zal verhoging van het rendement van de individuele- en teamsporter gerealiseerd worden waarbij ook de vereniging profijt van zal hebben. De basis schuilt in de overtuiging dat prestaties op sportief gebied niet alleen te maken hebben met basistechniek vorming rond de betreffende sport met enkele talenten als (toevallig)
rn bijproduct maar voor een veel groter deel bepaald worden door het systematisch goed opleiden en vormen van sporters door met name ook aandacht voor goede bewegingsleer, dosering, belasting en professionele begeleiding. Het bereiken en implementeren van een dergelijk niveau kan enkel door samenwerking ontstaan daar geen van de partijen autonoom deze missie kan uitvoeren. Platform Roosendaal Topsport is daarin een samenwerkingsverband dat hierbij fungeert als constante verbindende factor ten behoeve van sportverengingen, sportieve organisaties, instellingen, personen, geïnteresseerde bedrijven en gemeente.

Naast RBC zijn de overige deelnemers: Talentencentrum Zuidwest Nederland, Stichting Rugby ZeBra, zwem- en waterpolovereniging Hieronymus, het regionaal trainingscentrum voor atletiek, het regionaal trainingscentrum van de Nederlandse Boks Bond, atletiekvereniging THOR, turnvereniging Dynamo, hockeyclub De Pelikaan en volleybalvereniging Symmachia.

Unieke wedstrijd RBC U17

Deze maand vond een unieke wedstrijd plaats in het Herstaco Stadion. RBC U17 was gastheer voor het jeugd G-team van Roosendaal.

Het moest een hele mooie belevenis worden voor de jongens en meisjes van het G-team, aangevuld met gastspelers van de Mytylschool. Nadat de eerste indruk over de locatie en het kleedlokaal een beetje was weggezakt, konden de spelers en de bezoekende spelers aan de warming up beginnen. Vol enthousiasme kwamen ze het veld op om daarna gezamenlijk met de spelers van U17 een echte volwaardige warming up te doen. Loop oefeningen, pass oefeningen en natuurlijk schiet oefeningen passeerden de revue.De spelers van U17 gaven het voorbeeld, waarna de spelers en speelsters van het G-team alles perfect nadeden.

Toen alle spieren lekker warm waren en al veel foto's waren gemaakt, kon de wedstrijd gaan beginnen. Terwijl het RBC-lied klonk uit de speakers betraden de spelers onder begeleiding van scheidsrechter Jack Brummer het veld. Na een echte toss klonk dan voor velen eindelijk het startsein. Beide gemengde teams gingen vol overgave van start. Voor iedereen was het even wennen. De spelers van het G-team spelen normaal op een half veld en de spelers van U17 moesten hun plaats afstaan en delen met de overige spelers. Binnen de eerste minuut stond het al 0-1. Dit doelpunt werd uitbundig gevierd door alle spelers. De spelers van U17 vonden dit niet vreemd. Zij zijn immers wel gewend om in de eerste minuten tegen een achterstand aan te kijken. De doelpuntenmachines waren goed warm gedraaid. Met een kleine hulp van U17 scoorden alle spelers van het G-team 1 of meerdere doelpunten, waaronder een paar hele mooie.

De wedstrijd werd perfect geleid door de scheidsrechter. Hij voelde de spanning goed aan en greep in waar nodig was. Dit resulteerde in 2 penalty's en 1 gele kaart. De eindscore van 9-9 geeft aan dat het een prachtige avond is geweest. Het respect aan beide zijden was groot. Een mooi voorbeeld van hoe het ook kan.

KNVB selecteert opnieuw jeugdspelers

De KNVB heeft wederom jeugdspelers van RBC geselecteerd. Deze keer zijn Mohamed Amine Amezian van RBC U12 (links) en Sam Bielok (midden) en Nizar Bouhrouch (rechts) van RBC U11 geselecteerd voor de voorlopige selectie van de trainingsgroep voor jongens onder 11 jaar in het werkgebied Zeeland/West-Brabant.

De spelers werden uitgenodigd voor twee selectietrainingen in Welberg op 9 en 16 december.