RBC Update, nummer 2015-11

30-11-2015

4e jaargang, nummer 2015-11

Beste RBC-er,

De afgelopen maand wist RBC alle wedstrijden winnend af te sluiten, waardoor er nu zeven achtereenvolgende overwinningen zijn behaald. De achterstand op de koploper is inmiddels geslonken van zeven naar vier punten. Tot aan de winterstop volgen er nog twee wedstrijden waarin de oranje witten de achterstand mogelijk nog verder kunnen verkleinen.

RBC 2 is inmiddels doorgedrongen tot de 3e ronde van de KNVB-beker. Op 13 december spelen zij een thuiswedstrijd tegen HVV '24 3. RBC U19 en U17 staan inmiddels op de eerste plaats in hun competities. RBC U11, U10 en U9 hebben hun najaarscompetities afgesloten. U11 eindigde op de 4e plaats, U10 op de 6e plaats en U9 op de tweede plaats met 3 punten achterstand op kampioen SC Gastel F1.

Sinterklaas op bezoek bij RBC

Afgelopen weekend was jong Nederland in rep en roer. Waar je ook kwam, iedereen praatte over het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Bij RBC was dat ook het geval.

De activiteitencommissie had alles uit de kast gehaald om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Met kleurplaten kleuren en moderne Sinterklaas liedjes zat de stemming er goed in. Even later kwamen twee Pieten eens kijken waar al dat lawaai vandaag kwam. De moderne liedjes waren reden voor een heuse polonaise en er werd hard om Sinterklaas geroepen. Die bleek verdwaald te zijn in het grote stadion. Bij het supportercafé wezen de aanwezigen hem de weg naar de feestende kinderen. De verbaasde jongens en meiden maakten kennis met Sinterklaas, die goed op de hoogte was van de kunsten van elk kind. Samen werd er daarna een spel bingo gespeeld.

Maar Sinterklaas komt niet zomaar. Nadat iedereen zijn of haar kunsten had laten zien, of een mop had verteld, kreeg elk kind nog een cadeautje. Om vier uur gingen Sint en Pieten onder vrolijk gezang van de kinderen, "Dag Sinterklaasje", weer naar het volgend adres. Tot volgend jaar!

Bel actie VriendenLoterij groot succes

Afgelopen week hebben een aantal vrijwilligers van de supportersvereniging en RBC fanatiek zitten bellen om leden lid te maken van de Vriendenloterij.

Dit is aantrekkelijk voor de club omdat die € 6,50 per lot krijgt.

In totaal werden 26 nieuwe loten verkocht en 3 omzettingen gedaan. Dat levert de club op jaarbasis € 2252 op, dus een mooi resultaat. Daarom organiseren we dit in het voorjaar van 2016 nog een keer.

RBC dankt degenen die hebben meegebeld. Ook dank aan Martijn van Someren Gréve van de VriendenLoterij, die onze bellers tot grote steun was.

Eerste bingo avond bij RBC

Op vrijdag 20 november was de eerste bingo avond in het supporterscafé van het Herstaco Stadion. Met ongeveer 40 enthousiaste supporters, spelers en vrijwilligers werd de avond een succes. Hopelijk het begin van een activiteit, die regelmatig op de kalender blijft staan.

Een moderne uitvoering van de bekende rollende balletjes was nu een heus elektronisch bingospel. Op een schermpje werd steeds het laatste nummer getoond. Deelnemers kochten een speelboekje waar men dan acht ronden mee kon spelen. Er was steeds een eerste troostprijs, dan een tweede troostprijs en als knaller een mooie hoofdprijs. Als toegift werd daarna nog een negende ronde gespeeld. Hier was een geldprijs aan verbonden. De bingomaster, Rien Luijks, had duidelijk ervaring met het opnoemen van de cijfers. En er werd maar een keer een valse bingo aangeboden. Na enkele ronden was even tijd om een drankje te bestellen. Iedereen had het naar de zin, hoewel er natuurlijk altijd verbeterpunten zijn.

Financieel was er een positieve bijdrage te melden voor RBC. De activiteitencommissie was terecht blij met het resultaat en hoopt de volgende keer op een nog hogere opkomst.

RBC staat stil bij aanslagen in Parijs

RBC stond zaterdag 21 november stil bij de tragische gebeurtenissen in Parijs. Voorafgaand aan alle thuiswedstrijden was er een minuut stilte.

De KNVB had al besloten dit bij de wedstrijden in het betaald voetbal te doen en had de amateurclubs verzocht om hetzelfde te doen. Het oorspronkelijke idee was dat Oranje voorafgaand aan de wedstrijd tegen Duitsland namens het gehele Nederlandse voetbal stil zou staan bij de trieste gebeurtenissen in Parijs. Omdat dit door de afgelasting in Hannover niet kon, deed de KNVB het alsnog.

De KNVB had geen officieel rouwprotocol ingesteld, maar had de amateurclubs een suggestie gedaan. Hierdoor konden verenigingen zich vrij voelen om dat te doen waar zij en hun leden zich het beste bij voelden. RBC besloot gehoor te geven aan het verzoek van de KNVB.

Youp Heeffer geselecteerd door KNVB

Youp Heefer van RBC U14 is door de KNVB geselecteerd voor de voorlopige selectie van de trainingsgroep voor jongens onder 14 jaar in het opleidingsgebied Zuid.

Voor deze trainingsgroep zijn spelers uit geheel Zuid-Nederland geselecteerd. RBC is de enige West-Brabantse club die hiervoor een speler levert. De selectietrainingen zijn in 's-Hertogenbosch op 25 november en in Sint Michielsgestel op 2 december. RBC wenst Youp veel succes!

Rob Hellendoorn ondertekent contract

Op 16 november heeft Rob Hellendoorn zijn handtekening gezet onder de arbeidsovereenkomst met RBC. Hiermee werd de eerder overeengekomen mondelinge overeenkomst schriftelijk bevestigd. Hellendoorn is daarmee officieel benoemd tot hoofd van de RBC voetbalopleiding. De duur van het contract is 1 jaar met een optie voor nog eens 2 jaar. Namens RBC werd het contract ondertekend door voorzitter Jos Hermsen en penningmeester Rien Luijks.

In september maakte RBC de komst van Hellendoorn bekend. Lees meer.....>

Team- en spelersfoto's online

Vanaf deze maand staan alle team- en spelersfoto's online. Klik hier om alle foto's te bekijken. Daarnaast zijn ook foto's online gezet van de mensen die werkzaam zijn binnen de organisatie van RBC. Klik daarvoor hier. De foto's zijn gemaakt door Bram Visser Fotografie.

RBC steunt sport Mytylschool

RBC voorzitter Jos Hermsen overhandigde voorafgaand aan de wedstrijd van RBC tegen BVV '63 een waardecheque van € 500 aan twee leerlingen en de sportdocenten van de Mytylschool. Het geld gaat gebruikt worden om de leerlingen een mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan naschoolse
rn sportactiviteiten. De activiteitencommissie van RBC besloot om op het Roosendaals Treffen niet alleen voor RBC reclame te maken, maar er ook een goed doel aan te koppelen. Zij verkochten die zondag RBC merchandising voor de leerlingen van de Mytylschool. De docenten van de school stelden voor om het geld te gaan willen gebruiken voor het stimuleren van naschoolse sport.

Op woensdag 7 oktober vonden er diverse sportclinics plaats in en rond het schoolgebouw van de Mytylschool. RBC-hoofdtrainer Martijn van Galen en jeugd assistent trainer Charel Habets verzorgden de voetbal clinic. Zij werden geholpen door de leidster van het G-team van RKVV Roosendaal, Miranda Smits. De leerlingen die proeftrainingen voetbal willen gaan doen, komen onder haar leiding. De laatste proeftraining zal plaats gaan vinden in het Herstaco Stadion met ondersteuning van trainers en spelers van RBC.

Op de dag dat de cheque werd overhandigd, waren alle geïnteresseerde leerlingen met hun familie en alle docenten uitgenodigd om de wedstrijd te komen bezoeken. De toss werd gedaan door een leerling onder toeziend oog van de scheidsrechter en RBC mascotte Boy Buffel. Na alle spelers en scheidsrechter veel succes gewenst te hebben, konden zij gaan genieten van de wedstrijd. Onder een flauw zonnetje, maar met heerlijke temperatuur, zagen zij RBC maar liefst zes doelpunten scoren.

Algemene ledenvergadering

Op 4 november vond in het supporterscafé van het Herstaco Stadion de algemene ledenvergadering plaats.

Voorzitter Jos Hermsen opende de vergadering met de mededeling verheugd te zijn over de komst van Rob Hellendoorn als hoofd voetbalopleiding. Hij heeft de capaciteit om de voetbalopleiding nog meer te verbeteren en naar een nog hoger niveau te brengen. De voorzitter zei tevens positief gestemd te zijn over de prestaties van het 1e elftal, dat na een slechte start de prestatiecurve positief heeft weten om te buigen. Ook U19 en U17, de jeugdteams die het eerst spelers aan het 1e elftal zullen moeten gaan afleveren, presteren uitstekend. Daarna werden de notulen van de vorige vergadering doorgenomen en goedgekeurd. Vervolgens gaf vice voorzitter Jos Hack een toelichting op het jaarverslag.

Daarna was het woord aan penningmeester Rien Luijks. Hij gaf de leden uitgebreid uitleg over de financiële positie van de club. De liquiditeitspositie heeft continu zijn noodzakelijke aandacht. Om die positie te versterken heeft het bestuur besloten tot verhoging van de horeca prijzen in het supporterscafé en volgend boekjaar over te gaan tot gedeeltelijke verhoging van de contributie. De leden gaven daaraan hun goedkeuring en tevens aan de jaarrekening en de begroting.

Tenslotte gaven de leden groen licht voor de herbenoeming van Paul Kuipers als secretaris. Hij was aftredend en herkiesbaar. De vergadering werd besloten met een rondvraag.