RBC Update, nummer 2015-10

01-11-2015

4e jaargang, nummer 2015-10

Beste RBC-er,

In de vorige RBC Update schreven we nog over de slechte competitiestart van het 1e elftal. Na vier wedstrijden zonder overwinning, werden er daarna inmiddels drie gewonnen met de doelcijfers 17-1. Daardoor is de ploeg van Martijn van Galen naar de zesde plaats gestegen. De achterstand op koploper Grenswachters bedraagt nog zeven punten. Het bekeravontuur is echter al voorbij. In de 2e ronde werd RBC uitgeschakeld door Hoofdklasser DOSKO (Foto: Arthur Verbraak).

De overige teams hebben inmiddels de poulefase van het bekertoernooi afgesloten. RBC 2, U17, U12 en U9 bereikten de 2e ronde. En in de competitie doen U19, U17 en U9 het meer dan uitstekend.

Koop loten voor RBC !

RBC doet mee aan de Grote Clubactie.

RBC wil haar jeugdspelers een goede en gedegen opleiding geven opdat ze later kunnen instromen in ons 1e elftal. Daar is geld voor nodig. En met dit geld willen we de benodigde attributen aanschaffen die voor zo'n opleiding noodzakelijk zijn.

RBC wil de loterij van de Grote Clubactie bij u onder aandacht brengen omdat deze actie voor RBC veel kan betekenen. RBC doet een beroep op u om loten te kopen. Mocht u dat al gedaan hebben, dan wil RBC u daar hartelijk voor bedanken.

Klik hier om loten te kopen.

Bingo avond op 20 november

De activiteitencommissie van RBC organiseert op vrijdag 20 november een bingo avond in het supporterscafé van het Herstaco Stadion.

Hoe laat: 19.30 uur
rn Voor wie: iedereen die in is voor een gezellige avond

Kosten deelname: € 10 voor 8 ronden
rn Prijzen: Iedere ronde 3 prijzen

Daarnaast zal er ook nog tegen betaling een super ronde aangeboden worden. Kortom: een leuke gezellige avond met vele prijzen voor weinig geld. U kunt zich inschrijven via het email adres activiteiten@rbcvoetbal.nl.

Promo filmpje RBC U9

De familie Asry maakte een promo filmpje over 'de mannekes' van RBC U9, onze jongste RBC-ers. Klik hier voor het filmpje.

Stralende voetbaltalenten instuif RBC daverend succes

Afgelopen maandag werd de vierde editie van de voetbaltalenteninstuif van RBC gehouden in het Herstaco Stadion. Evenals vorig jaar was de opkomst zeer goed te noemen. We mochten bijna 100 spelertjes verwelkomen. De weersomstandigheden waren ook dit jaar zeer gunstig om deze dag mede tot een succes te maken. Onder een strakblauwe lucht en met volop zonneschijn werden de kinderen enthousiast getraind door de RBC trainers. Ook scouts van Feyenoord, PSV en NAC Breda bekeken de diverse trainingsactiviteiten.

In de ochtend mochten de keepers hun talenten laten zien aan de keeperstrainers. De keepers deden fantastisch hun best om op te vallen en dat is ze goed gelukt. 's Middags was het de beurt aan de andere deelnemers. Na de controle van de gegevens, gingen de spelers naar de kleedkamer, waar ze in groepjes werden ingedeeld. Intussen stonden de ouders op het veld paraat met hun mobieltjes om opnames te maken van de opkomst van de spelers vanuit de spelersgang. Hierna werden de ouders bijgepraat over de opleiding van RBC door het hoofd van de RBC voetbalopleiding  Rob Hellendoorn.

In drie - naar leeftijd ingedeelde - sessies werden de kinderen getraind in partijspel, duel 1 tegen 1 en pass–trapvormen. RBC-mascotte Boy Buffel zorgde voor de mentale ondersteuning tijdens de oefeningen.                                    

Het eindresultaat van deze dag is in ieder geval dat er veel kinderen plezier gehad hebben en beter hebben leren voetballen. Remco Heerkens van de Feyenoord Academy was erg onder de indruk van de organisatie en entourage. In de komende maanden zullen een aantal spelers uitgenodigd worden voor een vervolgactiviteit. De huidige vereniging van die spelers zal hierover worden ingelicht. Uiteindelijk hoopt RBC die spelers op te kunnen nemen in de selecties voor het nieuwe seizoen.

Alle deelnemers, scouts, trainers, coördinatoren, kantinepersoneel, mensen van de ouderraad en zes spelers van U17 en U19 (in het kader van hun maatschappelijke stage) worden bedankt voor hun aandeel op deze dag. (Foto: Miriam van Benthem)

Medewerker communicatie gezocht

RBC is op zoek naar een medewerker communicatie.

RBC zet zich maximaal in om supporters, leden, sponsoren en andere sympathisanten te informeren over de club. Dit doen we via onze website, facebook en twitter. Daarnaast verschijnt er elke maand een RBC Update. In de toekomst willen we ook weer een programmaboekje gaan uitbrengen bij thuiswedstrijden van het 1e elftal.

Heb jij een goede beheersing van de Nederlandse taal in geschrift, kennis van online communicatie, maar bovenal een passie voor RBC, dan is deze functie wellicht iets voor jou. Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar media@rbcvoetbal.nl.

Koop nu je fan artikelen!

De supporters hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is er weer een nieuwe lijn met RBC fan artikelen. Shirts, hoodies, polo's, handdoeken, caps, mutsen, autovaantjes, sjaals, flipcases, mokken, paraplu's, smartphonehoesje en polsbandjes, het is er allemaal.

Je hebt de keus uit maar liefst 26 artikelen! Bestellen kan via de webshop van Evenementenkleding.nl, een onderdeel van RBC-sponsor DPS Company. Betalen kan online met iDEAL of creditcard. Je bestelling wordt doorgaans op de dag van bestelling verzonden. Mocht het bestelde product niet binnen 2 werkdagen leverbaar zijn dan word je hierover geïnformeerd. Je kunt je bestelling laten verzenden, maar gratis afhalen is ook mogelijk. Evenementenkleding.nl is gevestigd op het adres De Meeten 23 in Roosendaal. Klik hier om naar de webshop te gaan.

Binnenkort kun je de artikelen ook bekijken in het supporterscafé.

DPS Company toegetreden tot RBC sponsorgroep

RBC heeft er weer een nieuwe sponsor bij: DPS Company. Het logo van de Roosendaalse onderneming was al te zien op de achterzijde van de RBC SeizoenClubCard 2015-2016, nu is de Roosendaalse onderneming ook toegetreden tot de RBC sponsorgroep.

DPS Company biedt u alle ingrediënten voor een effectieve en heldere communicatie. Zij bieden een One-stop-shopping concept voor een opvallende en onderscheidende promotie van uw bedrijf, product of dienst. Afhankelijk van de markt, de doelgroep en de concurrentie worden complete communicatieprojecten van begin tot eind ontwikkeld: concept & advies, projectplanning, design, prepress, productie, transport en meer. Klik hier voor meer informatie over DPS Company.

Oud RBC-speler Jan van de Water overleden

Deze maand is op 84-jarige leeftijd oud RBC-speler Jan van de Water overleden.

Jan van de Water maakte deel uit van het elftal dat in 1957 de titel pakte in de 2e divisie B en speelde in het centrum van de verdediging. Dordtenaar Van de Water was afkomstig van Fluks en werd 'ontdekt' door Kees Vermunt. Beide spelers zaten bij elkaar op de kazerne in militaire dienst en speelden daar regelmatig samen een partijtje met het kampelftal. Vermunt vond Van de Water een uitstekende speler en lichtte toenmalig voorzitter Jan van Gorp in. Die haalde Van de Water over naar Roosendaal te komen en promoveerde vervolgens met RBC naar de 1e divisie.

Hieronder een uitvergroting van de in het Emile van Loonpark gemaakte foto van het kampioenselftal dat in 1957 promoveerde naar de 1e Divisie. Jan van de Water zit gehurkt naast penningmeester Van Oorschot (links) en Theo Laseroms (rechts).

Nieuws van de activiteitencommissie

De activiteitencommissie is de afgelopen weken flink in touw geweest. Op het Roosendaals Treffen bemanden zij de stand van RBC op de Markt en verkochten merchandising waarvan de opbrengst ten goede kwam van de Mythylschool (zie foto). Hoofdtrainer Martijn van Galen verzorgde, samen met Charel Habets van U9, deze week voor de kinderen van de Mythylschool een training. Binnenkort brengen de kids een tegenbezoek aan RBC en komen ze een thuiswedstrijd bekijken in het Herstaco Stadion.

De komende periode staan er ook weer diverse andere activiteiten op het programma:

  • Op vrijdag 20 november is er een bingo in het supporterscafé. Deze avond is van 20.00 tot 22.30 uur.
  • Op vrijdag 27 november is het kaartavond.
  • Op zaterdagmiddag 28 november brengt Sinterklaas een bezoek aan RBC. Hierbij zijn alle jeugdspelers en (klein)kinderen (t/m 10 jaar) van trainers, begeleiders, spelers en niet-spelende leden van harte welkom. Opgeven kan t/m 10 november via activiteiten@rbcvoetbal.nl.

Nieuwe sponsor: Megafish

Wederom is de RBC sponsorgroep uitgebreid. Deze keer met de Roosendaalse onderneming Megafish.

Megafish is een specialist op het gebied van hengelsport- en outdoorartikelen. Zij hebben vele merken en artikelen voor met name de roof-, wit-, karper-, zee- en vliegvisser. Megafish is tevens een Shimano service center. U vindt Megafish op het adres St. Josephstraat 12 te Roosendaal. Klik hier voor meer informatie over Megafish.