RBC Update, nummer 9

29-06-2013

2e jaargang, nummer 9

 

Beste RBC-er,

 

Hierbij presenteren wij u inmiddels de negende RBC Update van dit jaar en de laatste van het seizoen 2012-2013. Zoals u ziet, is met de inwerkingtreding van de vernieuwde website, inmiddels ook de lay-out van de RBC Update veranderd en opgemaakt in dezelfde stijl als de website.

 

Vacature bestuur

 

Vanwege de toenemende groei van de club is RBC op zoek naar versterking van het bestuur. Een aantal vacante posities is inmiddels ingevuld, maar we zijn nog steeds op zoek naar iemand die de functie van bestuurslid voetbaltechnische zaken wil gaan vervullen. Je bent in die functie verantwoordelijk voor het gehele technische beleid binnen de club. Lijkt het je wat om mee te werken aan de opbouw van RBC, of wil je meer informatie, stuur dan een e-mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl.

 

Seizoensafsluiting

 

Op 9 juni sloot de gehele RBC-familie het sportieve en succesvolle eerste jaar af met een gezellige avond met een BBQ en een drankje op Sportpark Rimboe. Tijdens deze avond werd het succesvolle jaar nog eens besproken. Daarnaast was het een ideaal moment om spelers die afscheid nemen te bedanken en onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De avond werd druk bezocht door donateurs, ouders, broertjes en zusjes, vrijwilligers, spelers en staf van de jeugd, het 1e elftal met aanhang en de besturen van de supportersvereniging en Rimboe.

 

RBC 1

 

Uitbreiding selectie

 

RBC heeft de selectie voor het komende seizoen rond. RBC start komend seizoen in de 4e Klasse en doet dat met een spelersgroep die enkele mutaties heeft ondergaan. Vrijwel alle spelers die zorgden voor het kampioenschap in de 5e Klasse blijven aan de club verbonden, terwijl de club tevens zes nieuwelingen verwelkomt.
rn De insteek van de technische staf was om tot een kwalitatief sterke selectie te komen met versterking in iedere linie. Hierdoor nemen weerstand en onderlinge concurrentie op de training toe, wat het niveau van de ploeg ten goede zal komen. Dit heeft geleid tot het aantrekken van zes nieuwe spelers.
rn Doelman Maarten Hack (27) komt over van Alliance. Hij zou vorig jaar al aansluiten bij  de selectie, maar besloot alsnog bij zijn oude club te blijven. Later begon hij toch mee te trainen bij RBC. Hack beschikt over lengte en een goede trap en is een sfeermaker binnen de groep. Ook Glenn van Meer (19) komt alsnog naar RBC. Vorig seizoen ging zijn komst niet door, toen hij op het laatste moment een contract kreeg aangeboden bij Verbroedering Geel Meerhout (België). Inmiddels heeft Van Meer al enkele malen meegetraind. Van Meer is een linksback die zowel verdedigend als opbouwend zijn mannetje staat.
rn Hack maakt de overstap van Alliance naar RBC samen met Nicky Duyvelaar en Mike Magielse. Duyvelaar (27) was aanvoerder van Alliance en is een middenvelder die over een goede mix van creativiteit en inzet beschikt. Daarnaast zullen zijn leiderschapskwaliteiten ook goed van pas komen. Magielse (24) kan centraal in de verdediging en als verdedigende middenvelder goed uit de voeten. Hij is sterk in de duels, en heeft rust aan de bal.
rn Ook aanvallend krijgt RBC een impuls. Mitch Klijn (18) komt over van Oranje Wit uit Dordrecht. Hij heeft in de jeugdopleiding van RBC gespeeld en kwam daarna uit voor FC Dordrecht. Het is een creatieve aanvallende middenvelder die sterk is in de combinatie, maar ook een man kan passeren. Tot slot komt ook Moïse Goncalves (20) naar RBC. Eerder speelde Goncalves bij Almere City en Alexandria ’66 uit Rotterdam. Hij is een klassieke rechtsbuiten: snel, wendbaar, met een goede passeeractie en dito voorzet.
rn RBC zelf heeft uit dankbaarheid voor de inzet tijdens het kampioensjaar geen spelers weggestuurd. Desondanks vertrekken drie leden van de selectie van vorig jaar. Anouar el Khassim (DOSKO), Miel van Ginneken en Jelte van Son (SVC) zullen vertrekken.
rn Trainer Erwin van der Woerdt is tevreden met de selectie voor het komend seizoen. “Onze doelstelling van het versterken van iedere linie is bereikt. We hebben nu een veel bredere basis. Dit is goed nieuws, want komend seizoen zullen we vier wedstrijden meer spelen en hebben we iedereen nodig bij het behalen van onze doelstelling: het tweede kampioenschap op rij.”
rn RBC heeft naar een goede mix van jong en oud, creativiteit en doorzettingsvermogen gestreefd en ook gekeken of eventuele nieuwelingen qua karakter in de bestaande selectie zouden passen. Daarnaast is gezocht naar kwaliteiten die nog ontbraken. RBC denkt daar goed in geslaagd te zijn. Of aanvoerder Eric Lankers nog uit zal komen voor RBC is nog niet bekend. Lankers revalideert op dit moment van een zware knieblessure. “Ik werk hard aan mijn herstel en doe veel kracht- en looptraining. Ik streef ernaar nog voor de winterstop aan te sluiten bij de selectie.”

 

RBC in 4e klasse D

 

De KNVB heeft de indeling bekend gemaakt voor de standaard elftallen voor het seizoen 2013-2014. RBC is ingedeeld in de 4e klasse D. Tegenstanders komend seizoen zijn ADVENDO (Breda), Barca (Breda), Bavel, Chaam, Gloria UC (Baarle-Nassau), SAB (Breda), Schijf, Sprundel, Viola (Alphen), VVR (Rijsbergen), WDS '19 (Breda), Wernhout en Zundert.

 

Voorbereiding op nieuw seizoen

 

RBC begint weer met trainen op zondag 28 juli. De eerste oefenwedstrijd staat gepland op zaterdag 3 augustus. RBC speelt dan om 14.30 uur in Goes tegen 2e klasser SSV '65.

 

Op zondag 11 augustus staat er een uitwedstrijd op het programma tegen 3e klasser Rood Wit W.

 

Op donderdag 15 en zondag 18 augustus neemt RBC deel aan het Dorpentoernooi. Op donderdagavond zijn de poulewedstrijden tegen Rimboe en HSC '28. Dit zijn wedstrijden van 45 minuten. Op zondag zijn de finalewedstrijden.

 

RBC 2

 

Jaren gelden, op Sportpark De Luiten, waren ze er nog: RBC-teams die uitkwamen in de lagere reserveklassen van het seniorenvoetbal. Volgend seizoen zijn ook zij weer te bewonderen in het oranje-wit.

 

Een groep enthousiaste liefhebbers wilde graag lid worden van RBC. Omdat er nu nog geen kwalitatief sterk 2e elftal nodig is om de aansluiting tussen de toekomstige A1 en het 1e elftal te vergemakkelijken en er daardoor nog ruimte is voor één team, heeft het bestuur gehoor gegeven aan het verzoek. Dit past ook uitstekend in de visie om RBC als vereniging te laten groeien en steeds meer mensen uit Roosendaal aan zich te binden.

 

Het team zal het komend seizoen als RBC 2 gaan uitkomen in de reserve 6e klasse. Ook zij moeten van de KNVB in de laagste klasse beginnen. De groep bestaat uit 19 spelers die allemaal iets met RBC hebben: ze hebben vroeger in de jeugd bij RBC gespeeld of waren als supporter op de tribune te vinden. De spelers zijn afkomstig van andere clubs, maar er zijn ook spelers die de draad van het competitievoetbal weer opnieuw willen oppakken.

 

De selectie bestaat uit de volgende spelers (met vermelding van leeftijd en eventueel vorige club): Mehmet Ayhan (20, DVO ’60), Abdelhakim Azzouz (24), Gijs Bogers (19, SC Gastel), Remy de Bruijn (25, Roosendaal), André van Dongen (25, Roosendaal), Anass Ettalie (20), Milos Ignjatovic (25), Danny Jansen (24, Roosendaal), Jimmy Jansen (22, Roosendaal), Khalid Karmoudi (26, BSC), Eloy Kooymans (21), Marc Kuijpers (25, Dinteloord), Glenn van Laerhoven (24, BSC), Nicky van der List (25, DIOZ), Jajaj Memisi (22, DOSKO), Philip van der Molen (23), Wim Prins (20, BSC), Dennis Schepers (24, DVO '60) en Daan Willemsen (19, Roosendaal).

 

RBC is voor deze groep nog op zoek naar een trainer en een teammanager. Mocht u interesse hebben of iemand kennen die interesse heeft, mail dan naar secretaris@rbcvoetbal.nl.

 

Voetbalopleiding

 

De voetbalopleiding van RBC groeit van twee naar vijf teams, van 30 naar 81 spelers.

 

Alle kennis (maximale 4-sterrencertificatie van de KNVB) uit de periode van het betaald voetbal is nog ruimschoots aanwezig en die wordt voortdurend geactualiseerd. Er wordt gericht gewerkt (beleidsplan en leerplannen) aan het verbeteren van het niveau van elke speler. Elk team beschikt over een gediplomeerde trainer en een assistent trainer. Daarnaast functioneren voor alle teams een hersteltrainer, een locotrainer en een keeperstrainer, ook allen gediplomeerd. Bij elke training en bij alle wedstrijden zal een gediplomeerde sportverzorger aanwezig zijn. Bij elk team is een teammanager aanwezig en een assistent scheidsrechter.                                                                                      

 

Naast deze organisatie rondom de teams is er ook een aantal mensen actief op organisatorisch vlak onder leiding van een vijftal coördinatoren op het gebied van studiebegeleiding, sociaal maatschappelijke begeleiding, vervoer, communicatie, activiteiten, kleding en wedstrijdzaken. Wedstrijden en trainingen worden opgenomen voor videoanalyse; er zijn maar liefst negen studiebegeleiders die alle spelers begeleiden; personen die de ontvangsten bij de thuiswedstrijden voor hun rekening nemen; er is een diëtiste aan de opleiding verbonden; we werken samen met Axis, organisatie voor vitaliteit en welzijn; we beschikken over een eigen wasserij; er is een chauffeur beschikbaar en een secretaresse. In totaal zullen een kleine 50 mensen de spelers van de voetbalopleiding gaan begeleiden. 
rn Alle trainingen en wedstrijden van de teams zullen zoveel mogelijk in het Herstaco Stadion worden afgewerkt op een gloednieuw kunstgrasveld. Omdat de trainers het nuttig vinden dat spelers ook op gras trainen zullen de C1 (U15) en C2 (U14) een keer per week gaan trainen bij Rimboe in Wouwse Plantage. Na de winterstop zullen ook D1 (U13) en D2 (U12) beurtelings een keer per week op genoemd sportpark trainen.

 

E1 (U11) traint twee keer per week, maar na de kerstvakantie drie keer; D2 (U12) en D1 (U13) trainen drie keer en C2 (U14) en C1 (U15) eerst drie keer en na de kerstvakantie zelfs 4 keer. Vorige week heeft de voetbalopleiding van RBC twee druk bezochte infoavonden georganiseerd voor de spelers en hun ouders. Er werd heel veel informatie gegeven over het komende seizoen. Een dag later ontving iedereen digitaal een uitgebreide en goed verzorgde reader waarin de belangrijkste informatie overzichtelijk wordt aangeboden. Bij de eerste competitiewedstrijd zal een uitgebreid infoboek verschijnen voor alle spelers, ouders en begeleiders.

 

De indeling van de teams voor het seizoen 2013 – 2014:
rn RBC C1 (U15) is ingedeeld in de 3e divisie D, samen met Baronie C1 uit Breda, Best Vooruit C1, EFC C1 uit Eersel, Haarsteeg C1, Hardinxveld C1, JEKA C1 uit Breda, JVOZ C2 uit Vlissingen, Oranje Wit C1 uit Dordrecht, RKVVO C1 uit Veldhoven, Roosendaal C1, SC 't Zand C1 uit Tilburg en TSC C1 uit Oosterhout.

 

RBC C2 (U14) is ingedeeld in de 1e klasse 11, samen met DOSKO C1 uit Bergen op Zoom, FC Dauwendaele C1 uit Middelburg, Halsteren C1, Kapelle C1, MZC'11 C1 uit Zierikzee, RCS C1 uit Oost-Souburg, SSV'65 C1 uit Goes, Steenbergen C1, VCK C1 uit Koudekerke, Walcheren C1 uit Vlissingen en Zeelandia Middelburg C1.

 

RBC D1 (U13) is ingedeeld in de 2e divisie C, samen met Baronie D1 uit Breda, BVV D1 uit 's-Hertogenbosch, Dongen D1, Hardinxveld D1, JEKA D1 uit Breda, JVOZ D2 uit Vlissingen, NAC Breda D2, PSV D2 uit Eindhoven, TSC D1 uit Oostehout, UNA/Brinvast D1 uit Veldhoven en Willem II/RKC D2 uit Waalwijk.

 

RBC D2 (U12) is ingedeeld in de 2e klasse D22, samen met DFS D1 uit Burgh-Haamstede, FC Bergen D1, Hoeven D1, Kapelle D1, MOC'17 D2 uit Bergen op Zoom, MZC'11 D1 uit Zierikzee, Rood Wit W D1 uit St. Willebrord, SC Gastel D1, SJO Prinsenland D1 uit Dinteloord, SVC D1 uit Standdaarbuiten en Tholense Boys D1.

 

E1 (U11) gaat spelen in een competitie waarin teams uitkomen met uitsluitend eerste jaars D-pupillen. Hierdoor gaan de spelers 11:11 spelen op een groot veld tegen jongens die enkele jaren ouder zijn. Deze extra weerstand zal hun ontwikkeling versnellen. De KNVB noemt dit team D3. De indeling van dit team zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt. De oproep in de vorige RBC Update heeft overigens succes opgeleverd. Agnita Nouwen wordt volgend seizoen trainer van RBC D3. Zij is 19 jaar, maar nu al in het bezit van het diploma UEFA B. Zij is de op een na jongste vrouw in Nederland die dit voor elkaar heeft gekregen. Ze keept zelf in het vrouwenelftal van SSS uit Klaaswaal en is al eens geselecteerd voor het Nederlands elftal.

 

Sponsoren voor de voetbalopleiding (gestreefd wordt naar 100) verenigen zich in het Talenten Adoptie Plan. Hun bedrijfsnaam wordt vermeld onder de foto van de door hen gesponsorde speler op de Wall of Future die in het supporterscafé op een prominente plaats komt te hangen.

 

Kortom: de voetbalopleiding van RBC is klaar voor het seizoen 2013–2014 en zal laten zien dat RBC leeft!

 

Jarigen

 

In juli feliciteren we de volgende leden, donateurs en vrijwilligers:

rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn

1 Sjoerd Thomas
2 Leonie Overbeeke
3 Peter Santbergen
4 Mike Raalte
  Mark van der Wegen
7 Wiebe de Kok
8 Rien Luijks
10 Antoon Coppens
11 Eric van Arendonk
13 Mo Elhamiti
  Dennis Voermans
16 Kees Heijnen
18 Paul Hunold
  Rik Luijks
19 John Maas
20 Emiel Denissen
  Johan Kuipers
  Timo van Veen
24 Rida El Jadouni
25 Frank Hermans
26 John Mannie
31 Yorben Bus