RBC Update, nummer 2015-09

01-10-2015

4e jaargang, nummer 2015-09

Beste RBC-er,

De competitie is inmiddels begonnen en de eerste resultaten zijn wisselend. Het 1e elftal is niet goed gestart. Het heeft weliswaar de twee kampioenskandidaten Victoria '03 (1-1) en SC Gastel (1-2 verloren) al gehad, maar daarnaast werd met 0-2 van Grenswachters verloren en 0-0 gelijk gespeeld tegen Noordhoek. De achterstand op de koplopers bedraagt inmiddels 7 punten. Maar het seizoen is nog lang en hoofdtrainer Martijn van Galen heeft nog steeds niet in zijn sterkste opstelling kunnen spelen door blessures en spelers die nog op vakantie waren. Aanstaande zondag moeten onze jongens het tij gaan keren in de derby tegen NSV.

RBC 2 verloor nog geen wedstrijd en plaatste zich voor de 2e ronde van de KNVB-beker. U19 staat bij de A-junioren in de middenmoot van de Hoofdklasse tussen fysiek sterkere tegenstanders. U17 verloor nog geen wedstrijd en gaat aan kop in de Hoofdklasse bij de B-junioren. Bij de C-junioren heeft U15 het zwaar in de Hoofdklasse G, U14 staat keurig in de middenmoot van de Hoofdklasse F. Ook U13 heeft het zwaar in de sterke 2e Divisie bij de D-pupillen. U12 staat keurig in de middenmoot van de 1e klasse. Bij de E-pupillen staat U11 op de tweede plaats in de Hoofdklasse 9.2. U10 daarentegen heeft het moeilijk in de Hoofdklasse 9.4. De F-jes van U9 tenslotte draaien bovenin mee in de 1e klasse.

Koop loten voor RBC !

RBC doet mee aan de Grote Clubactie.

RBC wil haar jeugdspelers een goede en gedegen opleiding geven opdat ze later kunnen instromen in ons 1e elftal. Daar is geld voor nodig. En met dit geld willen we de benodigde attributen aanschaffen die voor zo'n opleiding noodzakelijk zijn.

RBC wil de loterij van de Grote Clubactie bij u onder aandacht brengen omdat deze actie voor RBC veel kan betekenen. RBC doet een beroep op u om loten te kopen. Mocht u dat al gedaan hebben, dan wil RBC u daar hartelijk voor bedanken.

Klik hier om loten te kopen.

Teammanager voor RBC 2 gezocht

RBC zoekt nog een teammanager voor haar tweede elftal.

Als teammanager ben je verantwoordelijk voor het regelen van algemene (niet technische) zaken rondom het team. RBC 2 speelt haar thuiswedstrijden op zondag om 12.00 uur en traint twee keer per week. Heb je interesse of vragen over de functie, mail dan naar secretaris@rbcvoetbal.nl.

Rob Hellendoorn hoofd voetbalopleiding

Rob Hellendoorn keert terug op het oude nest. Hij wordt hoofd van de RBC voetbalopleiding.

RBC was al een tijdje op zoek naar een opvolger voor Gommy Nooijens en heeft die gevonden in de oud RBC-er. De functie is voor de 62-jarige Hellendoorn niet onbekend. Hij vervulde deze functie bij RBC al van 2001 t/m 2003.

Hellendoorn begon zijn voetbalcarrière als 7-jarige bij RBC op De Luiten. Hij doorliep bij RBC de jeugd en kwam via het 2e elftal in het 1e elftal terecht. In 1977 vertrok hij bij RBC en voetbalde daarna nog 5 jaar in België. In 1982 begon hij als trainer bij de C-jeugd van RBC. Na een jaar stapte hij over naar de senioren en trainde o.a. bij Chrislandia, De Schutters, Steenbergen en Strijen. Na Strijen belandde Hellendoorn weer op het oude nest bij RBC en trainde hij de B- en de A- jeugd. Tevens maakte hij wedstrijdanalyses voor het 1e elftal. Na deze periode trainde hij drie jaar bij Roosendaal. Hierna keerde Hellendoorn voor de derde keer terug bij RBC als trainer van het 2e elftal en assistent-trainer van het 1e elftal. In het seizoen 1997-1998 leidde hij zelfs, samen met Henk van de Ven, het 1e elftal in de 1e divisie, nadat hoofdtrainer Jan Poortvliet was ontslagen. Daarna bekleedde hij twee jaar de functie van hoofd jeugdopleiding. Vanwege een overplaatsing voor zijn werk bij Defensie kon Hellendoorn werk en voetbal niet meer combineren en verliet RBC. Vijf jaar later keerde hij terug in de voetballerij en werd hoofd technisch coördinator bij Roosendaal. Na vijf jaar verruilde hij deze club voor METO, waar hij de afgelopen drie seizoenen dezelfde functie vervulde.

RBC wil haar voetbalopleiding blijven verbeteren en Hellendoorn wil daar graag aan bijdragen: "Mijn ambities zijn nog steeds om mensen in de sport, op wat voor gebied dan ook, fysiek, technisch, mentaal, op lesgeven, organisatorisch, etc., te begeleiden en de ervaringen die ik heb opgedaan de afgelopen jaren als instructeur, voetballer, trainer en opleider te delen. Daarom hoop ik ook bij RBC mijn ervaringen te kunnen delen met de huidige staf. Mijn doelstelling is dan ook om de voetbalopleiding van RBC op een hoger niveau te tillen, samen met de mensen die er op dit moment werken. Open, transparant en eerlijk samenwerken en wederzijds respect voor elkaars mening is voor mij belangrijk. Natuurlijk zullen we het niet altijd eens zijn met elkaar, maar we kunnen op zijn minst luisteren naar elkaar en elkaars mening respecteren. Als je als team optrekt, ben je sterk en kan je resultaten halen. Ik hoop dat wij aan het einde van het seizoen kunnen constateren, dat we een teamprestatie hebben neergezet wat heeft geresulteerd tot een nog betere voetbalopleiding."

Hellendoorn gaat deze week een rondje langs de velden doen om kennis te maken met trainers, spelers, overige begeleiders en ouders.

RBC steunt Mythylschool

Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid gaat RBC de Mythylschool in Roosendaal ondersteunen.

De Mythylschool wil de na-schoolse sport gaan stimuleren en heeft daarvoor materialen nodig. RBC verkocht daartoe merchandising op het Roosendaals Treffen, waarvan de opbrengst naar de Mythylschool gaat. Daarnaast zal RBC workshops en trainingen gaan verzorgen en mogen leerlingen een keer in het Herstaco Stadion trainen. Ook mogen ze een wedstrijd van het eerste elftal bezoeken.

KNVB selecteert jeugdspelers

De KNVB heeft vier jeugdspelers van RBC geselecteerd voor de voorlopige selectie van haar trainingsgroep Zeeland/West-Brabant bij de jongens onder 12 jaar. Het zijn Willem Vos, Ilyas Azaoum, Jaimy Kooren en Levy van Baal van RBC U12.

RBC is met met vier spelers, samen met  JVOZ, hofleverancier voor deze selectie en mag trots zijn op het niveau van de RBC voetbalopleiding in deze leeftijdscategorie.

De spelers zullen deelnemen aan twee selectietrainingen in Kapelle. RBC wenst hen veel succes!

Nieuwe sponsoren

RBC verwelkomt opnieuw twee ondernemingen in haar sponsorgroep. Het zijn Vloerstart uit Oosterhout en Bazaar Ple4 uit Roosendaal.

Vloerstart bestaat uit een team van ervaren specialisten. Deze specialisten kunnen u adviseren en begeleiden tijdens het kiezen van een voor u geschikte vloer. U heeft bij Vloerstart de keuze uit diverse vloeren zoals: parket, vinyl stroken, laminaat, kurk-rubber, gietvloer, linoleum, tapijt en tapijt tegels. Deze hoogwaardige vloeren worden door ervaren en deskundige stoffeerders met uiterste zorg gelegd. Klik hier voor meer informatie over Vloerstart.

Bazaar Ple4 heeft een enorme winkel met veel tweedehands en andersoortige themakleding. Op hun website vindt u maar een klein deel van het assortiment. Het assortiment in de winkel bevat meer dan 30.000 verschillende artikelen, zowel nieuw als tweedehands. Deze kunnen niet allemaal op internet worden aangeboden. Wij adviseren dan ook om de verkoophal aan de Gastelseweg in Roosendaal te bezoeken voor een compleet overzicht.

RBC heet beide sponsoren van harte welkom!

Onze nieuwe commerciële man: Walter Oomen

RBC was al een tijdje op zoek naar een nieuwe commerciële man. Die heeft de club gevonden in Walter Oomen. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring in het bedrijfsleven: op directieniveau, in sales en acquisitie.

Sponsoring is voor RBC een onmisbare bron van inkomsten om de ambities te faciliteren. Niet allen in het vlaggenschip, het eerste elftal, maar ook in de jeugdelftallen en in de accommodatie. Het levert een belangrijke bijdrage aan de continuïteit van de club.

Bedrijven sponsoren de club niet alleen vanwege hun naamsbekendheid, maar ook omdat zij de vereniging een warm hart toedragen. Grote en kleine bedrijven, organisaties en winkeliers, RBC begroet allen graag als structurele sponsor. Of het nu de wedstrijdbal betreft of de shirtreclame, daartussen ligt een scala van mogelijkheden. Om de banden met de sponsoren te koesteren, worden er regelmatig sponsor- en netwerkbijeenkomsten in het Herstaco Stadion georganiseerd.

Bent u geïnteresseerd in het sponsoren van RBC, neem dan contact op met Walter Oomen, telefoon 06 - 53 27 34 91 of e-mail naar commercie@rbcvoetbal.nl.

Eerste bijeenkomst RBC netwerk

Een aantal RBC-ers hebben de handen ineengeslagen om RBC te gaan ondersteunen. Zij hebben het initiatief genomen voor de oprichting van een businessclub, het RBC netwerk.

Voor diverse disciplines zijn inmiddels werkgroepen opgericht. Het RBC netwerk heeft als doel het verbinden van bedrijven en organisaties uit Roosendaal en omgeving. Door het organiseren van bijeenkomsten in een informele sfeer wordt een platform gecreëerd waar deelnemers, zowel zakelijk als maatschappelijk, een meerwaarde zullen ervaren. De samenwerking met Feyenoord is bovendien een steun in de rug voor dit initiatief.

De eerste bijeenkomst vond plaats rondom de wedstrijd RBC – SC Gastel. Tijdens deze bijeenkomst werden de plannen van dit beoogde netwerk verder toegelicht en werd natuurlijk de wedstrijd bekeken vanuit het Nationaal Voetbalmuseum De Voetbalexperience. Het doel is de ambiance en verbondenheid van het oude RBC weer te laten herleven. Een ambiance waarin men elkaar ontmoette en onder het genot van een biertje zaken werd gedaan. Een netwerk voor Roosendaal en omgeving dat na het wegvallen van de betaald voetbal organisatie node wordt gemist.

Interesse? Aanmelden voor het RBC netwerk kan via een mail aan info@rbcnetwerk.nl.

2e bedrijfsvoetbaltoernooi op 11 juni

Het eerste bedrijfsvoetbaltoernooi op 29 augustus jl., gezamenlijk georganiseerd door het Nationaal Voetbalmuseum De Voetbalexperience en RBC, was een groot succes.

De eerste editie werd gewonnen door Arcelor Mittel. Verder namen BNR Accountants, Elkor, Herstaco, Databyte en RBC/Voetbalexperience deel. Hoewel kleinschalig, was het erg gezellig en werd er sportief gestreden.

De volgende editie streven wij naar 12 ploegen. Om die reden hebben we nu al een datum geprikt en wel 11 juni 2016. Bent u geïnteresseerd om mee te doen, noteer dan alvast deze datum en ga mensen benaderen om mee te doen. De opzet blijft hetzelfde, het blijft 7 tegen 7.

Het Nationaal Voetbalmuseum De Voetbalexperience en RBC hopen op uw deelname.

Uitnodigingen zullen in januari/februari 2016 worden verzonden. Wilt u zich nu al opgeven, dan kan dat door een e-mail te sturen naar rosanne@voetbalexperience.nl.

Even voorstellen..... RBC U14

De komende periode zal er een korte vooruitblik worden gegeven op het aankomend seizoen door de trainer en één speler van het team. Wij stellen u RBC U14 voor.

De eerste jaars C-junioren van U14 komen uit in de Hoofdklasse, waar ze tegen louter oudere tegenstanders spelen. Ze zijn ingedeeld bij Madese Boys C1, Beek Vooruit C1, Kloetinge C1, Unitas '30 C1, RCS C1, Steenbergen C1, Boeimeer C1, Halsteren C1, Internos C1, DESK C1 en Dubbeldam C1.

Het team staat onder leiding van trainer Leon Withagen (zie foto), assistent-trainer Anas Hammo en teammanager Rik Luijks.

Trainer Leon Withagen, die aan zijn derde jaar begint bij RBC, heeft zeer veel vertrouwen in het komend seizoen: "Dit team is uiterst talentvol met zeer veel potentie en kan mooie dingen gaan laten zien. Gezien de breedte van de selectie, 15 spelers en 3 keepers, zit er veel onderlinge concurrentie in de selectie. De drie keepers gaan op toebeurt mee met U15. Ruim twee derde van deze groep heeft vorig jaar op divisieniveau de titel gepakt met U13. In de competitie wil ik bovenin mee gaan draaien en meedoen om de prijzen, wat mogelijk is dankzij de kwaliteit in deze groep."

Onder andere Geovanni Leander moet gaan zorgen dat hij zijn doel schoon houdt: "Dit is nu mijn tweede jaar bij RBC en ik heb er weer veel zin in. We hebben een goed team, waarvan ik de meeste al ken van vorig jaar uit de U13. Als we met z'n allen er voor gaan, dan weet ik zeker dat we mee kunnen doen voor het kampioenschap. Voor mezelf wil ik me verder ontwikkelen als keeper, en nu ik ook al af en toe met de U15 mee mag doen, denk ik dat dat wel gaat lukken."

KDW-keeperstrainingen nieuwe sponsor

KDW-keeperstrainingen is sinds dit seizoen toegetreden tot de RBC sponsorgroep.

KDW-keeperstrainingen is een onderdeel van Soccer Upgrade, een organisatie die is opgericht voor en door liefhebbers van voetbal. De Soccer Upgrade methode is ontwikkeld door trainers en spelers die actief zijn geweest op het hoogste niveau.

De man achter KDW-keeperstrainingen is onze eigen keeperstrainer Karel de Wit. Hij gaat samen met keepers aan de slag om techniek en snelheid te verbeteren. Hierbij staan plezier en positieve aanpak voorop. De filosofie achter de Soccer Upgrade trainingsmethode is namelijk het motiveren van jonge spelers en hen zelfvertrouwen vergroten.

Als u meer wilt weten over de Soccer Upgrade trainingsmethode van KDW-keeperstrainingen, klik dan hier.

DOSKO tegenstander in 2e ronde

De bekerwedstrijd RBC - DOSKO wordt gespeeld op zaterdagavond 24 oktober. Aanvang van de wedstrijd in het Herstaco Stadion is 20.00 uur. De wedstrijd stond oorspronkelijk voor zondag 25 oktober op het programma, maar is in onderling overleg verplaatst.

2e keeper voor RBC

De selectie van RBC wordt versterkt met doelman Michael Kromdijk.

Hoofdtrainer Martijn van Galen was al een tijd op zoek naar een vaste 2e keeper als eventuele stand-in voor Thierry Aarts. Die heeft RBC nu gevonden in Michael Kromdijk. De 33-jarige doelman was eigenlijk al gestopt, maar op het verzoek van RBC ging hij gretig in: "Ik was het niks doen eigenlijk een beetje zat. Ik ben blij dat ik weer twee avonden in de week lekker kan trainen."

Kromdijk speelde in het verleden voor Roosendaal en Klundert. Bij laatstgenoemde club waren hij en Thierry Aarts ook al teamgenoten. De laatste jaren kwam hij uit voor SC Amstelwijck uit Dordrecht. "Maar dat was meer voor de lol, samen met wat vrienden," aldus de geboren Roosendaler die in het verleden regelmatig wedstrijden van RBC bezocht. "De mooiste herinnering heb ik aan een uitwedstrijd tegen Ajax in de Arena, waar RBC maar net verloor. Mooie tijd was dat."

Kromdijk is inmiddels door de KNVB vrijgegeven. Tegen NSV zal hij voor het eerst officieel op de bank zitten.

Fotosessie RBC 1 en 2

Op 31 augustus was de jaarlijkse fotosessie voor spelers en begeleiding van de RBC Voetbalopleiding. Een week later was het de beurt aan de selectie en begeleiding van het 1e en het 2e elftal. Bram Visser maakte wederom de spelersportretten en teamfoto's. De foto's zullen binnenkort te zien zijn op de website.

Even voorstellen..... RBC U12

De komende weken zal er kort een vooruitblik worden gegeven op het aankomend seizoen door de trainer en een speler van een jeugdteam. We stellen u voor aan RBC U12.

RBC U12 komt dit seizoen uit in de 1e klasse O12-1, een besloten competitie voor jongens die niet ouder zijn dan 12 jaar. Dit houdt in dat het aantreedt tegen de leeftijdsgenoten van grotere amateurverenigingen in de regio. RBC is ingedeeld bij de O12 teams van Baronie, Oranje Wit, Roosendaal, MOC '17, JEKA, Boeimeer, Beek Vooruit, Sarto, Unitas '30, TSC en SC 't Zand.

Het team staat onder leiding van hoofdtrainer Erik van Benthem (zie foto), assistent-trainer Maurice Nuijten en teammanager Hidde Poppelaars.

De verwachtingen van de trainer, Erik van Benthem: "Ik kijk heel erg uit naar komend seizoen. Het is een leuk team met zeker potentie. De uitdaging ligt bij de ontwikkeling van de spelers richting het grote veld en de persoonlijke ontwikkeling. De stap van het halve naar het hele veld zal wennen zijn voor de jongens. Ook aangezien de voorbereiding niet optimaal was, met veel spelers die laat van vakantie terug kwamen, zullen we tijdens de beker- en competitiewedstrijden moeten gaan wennen aan elkaar en aan het grote veld. Ik verwacht dan ook dat wij leuk mee gaan draaien in de competitie, waar het nog aftasten is wat voor niveau er in deze competitie zal liggen, aangezien dit het eerste jaar is dat deze er is. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij er met spelers en staf een goed en leuk seizoen van maken."

Levi van Baal, is afkomstig van VVR uit Rijsbergen: "Afgelopen seizoen speelde ik bij VVR in de E1, meestal in de spits. Dat ging best goed want RBC scoutte mij en mocht ik op een proeftraining komen. Daarna werd mijn vader gebeld dat ik was aangenomen bij RBC, daar ben ik zeker heel blij mee. Ik verwacht een leuk seizoen te gaan draaien met ons team. Maar dat zal best wel moeilijk worden in de competitie tegen clubs als Boeimeer en Baronie. Het verschil met RBC en mijn oude club is, dat ik bij RBC veel meer kan voetballen en trainen op een hoger niveau."