RBC Update, nummer 2015-08

03-09-2015

4e jaargang, nummer 2015-08

Beste RBC-er,

Wij presenteren u de eerste RBC Update van het nieuwe seizoen. De zomerstop ligt inmiddels achter ons en de eerste bekerwedstrijden zijn al gespeeld. Komend weekend barst voor onze teams uit de A-categorie (RBC 1 en U19 t/m U13) de competitie alweer los. De teams uit de B-categorie (RBC 2 en U12 t/m U9) spelen dan nog bekerwedstrijden. We wensen iedereen een succesvol, maar bovenal sportief 2015-2016 toe!

Probleemloos naar 2e ronde

RBC heeft zich afgelopen zondag moeiteloos geplaatst voor de 2e ronde van de KNVB-beker in het district Zuid 1. Na twee overwinningen op Vrederust en Schijf volstond een gelijkspel tegen Rimboe. De oranje witten zegevierden echter met 0-7 bij de 5e klasser.

De van vakantie teruggekeerde Papito Puriël gaf meteen zijn visitekaartje af en zette RBC na tien minuten op een 0-1 voorsprong. Diezelfde Puriël moest 20 minuten later het veld geblesseerd verlaten, nadat er een overtreding op hem was gemaakt binnen het zestienmeter gebied. De eveneens teruggekeerde vakantieganger Remko van der Kruyssen benutte de door scheidsrechter Ramcharan toegekende strafschop feilloos: 0-2. Twee minuten later mocht Van der Kruyssen opnieuw aanleggen vanaf elf meter: 0-3.

Ook in de tweede helft was RBC heer en meester en liepen de oranje witten gestaag uit naar 0-7 door goals van Andries Tolenaars (2x), Skender Memisi en Danny Verstijlen.

Hoofdtrainer Martijn van Galen vond het vooral belangrijk dat de spelers, die van vakantie teruggekeerd waren en de door de Belgische voetbalbond vrijgegeven Andreas Dalampekis, spelminuten hadden gemaakt. "Jammer dat Papito Puriël al voor rust geblesseerd er uit moest, want hij is een speler met specifieke kwaliteiten. Verder heb ik vandaag veel goede dingen gezien, maar ook verbeterpunten. Daar gaan we deze week mee aan de slag."

De wedstrijden voor de 2e ronde van de KNVB-beker worden gespeeld in het weekend van 24 en 25 oktober. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC start met Score Loterij

Vanaf aankomend seizoen gaat RBC starten met een Score Loterij, waarbij iedere thuiswedstrijd van RBC een bedrag van € 50 te winnen valt onder de deelnemers.

Hoe werkt het? Er zijn 90 enveloppen met daarin alle minuten van de wedstrijd. Je koopt voor slechts € 15 een dichte envelop met daarin jouw minuut. Je weet van te voren alleen niet welke minuut je koopt. Met die minuut (jouw lot) speel je mee tijdens alle thuiswedstrijden van RBC in de reguliere competitie. Jouw minuut telt dus heel het seizoen.

Scoort RBC in jouw minuut (aangegeven op het scorebord) dan win je € 50. Scoort ons eerste elftal een tweede goal dan deel je die € 50 met de eigenaar van het andere minuut-lot. Dus win je beiden € 25. Wordt er drie keer gescoord dan deel je de € 50 met zijn drieën enzovoorts. Maximaal wordt er per wedstrijd dus € 50 uitgekeerd. Mensen met de 45e minuut en de 90e minuut hebben geluk: de klok staat stil terwijl er door gevoetbald wordt en dus gescoord kan worden. Er zijn totaal 90 loten beschikbaar, dus vol is vol.

Aangezien de loterij alleen doorgang kan vinden bij voldoende deelnemers, verzoeken wij u vooraf in te schrijven, waarna wij alle deelnemers ook per e-mail kunnen berichten over de doorgang en vervolgstappen. De eerste 90 personen die zich aanmelden via het email adres activiteiten@rbcvoetbal.nl zijn gegarandeerd van deelname.

Wij verzoeken u in uw e-mail uw naam, adres en rekeningnummer (IBAN Nummer) te vermelden, zodat we deze gegevens administratief kunnen verwerken en weten op welk rekeningnummer het eventuele prijzengeld gestort dient te worden. Bij vragen kunt u uiteraard contact opnemen via hetzelfde e-mailadres.

Wij hopen u hiermee een mooie gelegenheid te bieden om naast de reguliere loterij nog een extra prijs te winnen in de vorm van een geldbedrag. Het leuke hieraan is dat u met een relatief lage inleg iedere thuiswedstrijd kans maakt op een prijs.

Hopelijk mogen wij snel de eerste 90 deelnemers begroeten!

Kaartavond naar 25 september

Volgens de activiteitenkalender zou er op 18 september een joker- en rikavond worden gehouden in het supporterscafé van RBC. Omdat er in dat weekend het event Lost Memories wordt gehouden is de kaartavond verplaatst naar vrijdag 25 september. Aanvang 20.00 uur in het supporterscafé.

Belangstellenden dienen zich voor 20 september aan te melden bij activiteiten@rbcvoetbal.nl en moeten het inschrijfgeld van 3 euro over maken naar IBAN nummer NL45RABO0167921959 t.n.v. RBC o.v.v. kaartavond.

De activiteitencommissie hoopt op een grote deelname.

Geslaagde fotosessie

Afgelopen maandag was de jaarlijkse fotosessie voor spelers en begeleiding van de RBC Voetbalopleiding. Bram Visser legde alle spelers en begeleiders vast op de gevoelige plaat, zowel individueel als per team.

De foto's zullen straks te zien zijn op onder meer de website, het infoboek en op de Wall of Future in het supporterscafé. In verband met de fotosessie waren er vanavond geen trainingen.

De fotosessie begon met de spelers en begeleiders van U10, waarna vervolgens alle andere teams en begeleiders volgden.

Voetbalquiz gaat niet door

De voetbalquiz die door de supportersvereniging van RBC op 5 september was gepland, gaat niet door. De voetbalquiz wordt nu gehouden aan het eind van de winterstop. De exacte datum zal tijdig worden gecommuniceerd.

Nieuwe sponsoren voor RBC

Er is weer goed nieuws te melden op commercieel gebied. RBC is zeer verheugd dat twee ondernemingen bereid zijn gevonden om de club te gaan ondersteunen. Het zijn de Roosendaalse ondernemingen Pay Force B.V. en The Beer Broker Dutch Brewery XL Beer B.V. De namen van deze nieuwe sponsoren komen bij alle trapopgangen in het Herstaco Stadion te hangen.

Pay Force ondersteunt u met hoogwaardige incassodienstverlening. Ze werken voor het MKB en grotere nationale ondernemingen in diverse sectoren. Incasso gaat bij Pay Force niet alleen over het innen van niet-betaalde facturen, maar ook het voorkomen van het ontstaan hiervan. De kostbare verliezen op debiteuren kunnen worden beperkt met extra scherpte bij uw debiteurenbeheer, een effectieve incassoprocedure en een vervolgtraject op maat. Incasso door en met Pay Force is uniek en succesvol! Klik hier voor meer informatie over Pay Force.

The Beer Broker is een makelaar in bieren. Via The Beer Broker worden (eigen label en speciaal)bieren aangeboden. The Beer Broker biedt een breed platform voor de vele Nederlandse bierbrouwers. Via hun platform kunnen speciaalbieren aangeboden worden aan de zakelijke markt in ons land. The Beer Broker ontwerpt, beheert en geeft uitvoering aan dit platform. De kracht van de combinatie geeft de exposure voor de producten! Daarnaast heeft The Beer Broker een eigen bierlijn: XL Bier met speciaalbieren en een geweldige pilsener. Het pilsener is een kwalitatief goed en lekker biertje, fris van smaak en met een heerlijk bittertje. De eigen (label) bieren zijn puur Nederlands. Gebrouwen sinds 1843. Het is mogelijk om uw eigen naam aan het bier te geven! Klik hier voor meer informatie over The Beer Broker.

 

 

Andreas Dalampekis naar RBC

Andreas Dalampekis speelt dit seizoen voor RBC. De Griekse Zeeuwsvlaming was op zoek naar een nieuwe club, nadat zijn vorige club Olympia Gent aan het eind van vorig seizoen ophield te bestaan. Deze Belgische club kwam uit in de provinciale 2e klasse van Oost-Vlaanderen, qua niveau vergelijkbaar met de Nederlandse 2e klasse.

Dalampekis (20) was al sinds het begin van dit seizoen op proef bij RBC en speelde mee tijdens het Klundert-toernooi en het Dorpentoernooi en liet daarbij een goede indruk achter. De Griek speelde voor zijn Belgisch avontuur bij Terneuzense Boys en Hoek.

RBC verliest finale Dorpentoernooi

RBC is er niet in geslaagd het Dorpentoernooi winnend af te sluiten. In de finale was 3e klasser Cluzona met 2-0 te sterk. 

Vanwege blessures en vakantie was de selectie van RBC behoorlijk uitgedund. Desdanks vond hoofdtrainer Martijn van Galen het verlies onnodig: "Ik vond ons veldspel behoorlijk goed. Alleen creëerden we te weinig kansen. Maar gezien het aantal spelers dat we misten, kunnen we hier zeker verder mee. Jeugdspeler Giovanni Verduijn vond ik bijvoorbeeld goed invallen." (Foto: Arthur Verbraak)

Prima start in Klundert

RBC is de voorbereiding op het nieuwe seizoen prima gestart.

Op het toernooi van Klundert speelde RBC drie wedstrijden van 2 x 20 minuten. Twee keer boekte het team van hoofdtrainer Martijn van Galen een overwinning, één maal werd verloren. Daarmee behaalde RBC een tweede plaats.

De eerste wedstrijd tegen zaterdag 4e klasser SEOLTO werd met 2-0 gewonnen. De goals kwamen van de voet van Lars de Voogd en testspeler Jerry-John Asamoah. Daarna werd onnodig met 1-0 verloren van zaterdag 3e klasser Kogelvangers. In de laatste wedstrijd werd gastheer Klundert, wat uitkomt in de zaterdag 2e klasse, knap met 0-2 verslagen. Opnieuw waren de goals van De Voogd en Asamoah. Het toernooi werd gewonnen door Kogelvangers. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC 103 jaar oud

Op 31 juli bestond RBC precies 103 jaar.

Op deze dag in 1912 richtte Frans Mathijssen, café eigenaar uit de Kalsdonksestraat (op de foto in het midden), samen met wat vrienden de voetbalclub Excelsior op. Later zou de club haar naam veranderen in eerst Oranje Wit en daarna in Roosendaal, om vervolgens met Roosendaalsche Boys te fuseren tot RBC.

Martijn van Galen heeft er enorm veel zin in

Op zondag 2 augustus start RBC met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste training vindt plaats in het Herstaco Stadion om 10.00 uur.

RBC staat dit seizoen onder leiding van Martijn van Galen. De 44-jarige Bredanaar speelde van 1997 t/m 2001 voor RBC in ere- en eerste divisie. De voormalige spits speelde 152 wedstrijden in het oranje wit en scoorde daarin 27 goals. Na RBC kwam Van Galen nog uit voor KV Mechelen, VVV Venlo, FC Dordrecht, TOP Oss, Baronie en NIVO Sparta. Na zijn actieve carrière werd Van Galen technisch manager bij Baronie en was daar tevens assistent- en spitsentrainer. Hij bekleedde die functie vier seizoenen alvorens hij naar TVC Breda vertrok. Bij de Viola's bleef hij twee seizoenen.

Net zoals iedereen binnen de club, was Martijn van Galen erg teleurgesteld dat afgelopen seizoen promotie naar de 3e klasse niet kon worden afgedwongen: "Ik vind het echt heel erg jammer dat RBC de promotie heeft gemist. RBC heeft een goede jeugdopleiding en uiteindelijk is het doel dat die jeugdspelers straks zo hoog mogelijk in kunnen stromen. De jeugdopleiding vormt de basis voor de toekomst van RBC. Als trainer en speler wil je zo hoog mogelijk trainen en spelen. Ik ben naar RBC gekomen omdat de club echt vooruit wil, ambitieus is. De huidige spelers van RBC delen die ambitie, net zoals alle leden, vrijwilligers, bestuursleden en niet te vergeten de trouwe aanhang. Want dat is natuurlijk uniek. RBC zal in de komende jaren stappen moeten gaan maken en steeds meer mensen opnieuw warm moeten maken en krijgen voor de club, zowel supporters als bedrijfsleven. De beste manier om dat te doen is door middel van sportieve prestaties."

Van Galen verwacht dat het komend seizoen SC Gastel en Victoria '03 de grootste concurrenten zullen zijn. De doelstelling van RBC is helder. "RBC wil promoveren en daar gaat de spelersgroep, de begeleiding en ik 200% ons best voor doen. Op basis van de kwaliteit van de spelersgroep mogen we die ambitie ook uitspreken", aldus de nieuwe hoofdtrainer.

Het afgelopen seizoen werd RBC regelmatig geconfronteerd met tegenstanders die een muur van verdedigers voor het eigen doel optrokken. Hoe denkt Van Galen dit probleem aan te pakken? "Natuurlijk heb ik een bepaalde voorkeur voor een systeem, maar dat wil niet zeggen dat dit systeem elke week de juiste strategie zal zijn. Dat houdt in dat we 1-4-3-3 en 1-4-4-2 moeten kunnen spelen, maar er zijn ook nog andere systemen. De voorbereiding zal uitwijzen of mijn voorkeursysteem werkt. Natuuurlijk hoop ik dat onze tegenstanders echt tegen ons gaan voetballen, maar het is natuurlijk hun goed recht om vanuit een sterk verdedigende organisatie te spelen. Het wordt in ieder geval een mooie uitdaging", aldus Van Galen.

Uit de selectie van vorig seizoen vertrokken acht spelers, maar daarvoor kwamen er ook weer acht terug. Van Galen is tevreden over zijn selectie: "We hebben veel polyvalente spelers, maar ook echte specialisten. We hebben bijvoorbeeld snelle buitenspelers. De selectie is met name kwalitatief prima op orde. Ik weet dat er vragen zijn en ongerustheid is wat betreft het aantal spelers, maar een grotere groep is nog lastiger. Niets is zo funest als spelers die alleen trainen en nooit spelen, want dat krijg je met een grote groep. Natuurlijk moet je geluk hebben met blessures en schorsingen. Daar heeft RBC, maar ook mijn voormalige club TVC Breda, het afgelopen seizoen helaas wel mee te maken gehad. Daarom ben ik blij met de nieuwe U19. Daar zit veel talent in. Het zijn jonge spelers, maar ik verwacht dat enkele spelers het komend seizoen steeds dichter tegen RBC 1 aan gaan zitten. Ook RBC 2 is een team dat in ontwikkeling is en heeft enkele versterkingen gekregen. Deze nieuwe spelers zetten een stap terug, maar toch hoop ik dat ik incidenteel, in uiterste nood, op hen terug kan vallen."

Daarnaast hoopt Van Galen dat iedereen het hele seizoen achter het team blijft staan: "De steun van de gehele RBC aanhang, dus supporters, leden, vrijwilligers, sponsors en bestuursleden, kan het team een extra boost geven. Ik heb er enorm veel zin en zal echt alles geven om onze doelen te gaan halen."