RBC Update, nummer 2015-06

02-06-2015

4e jaargang, nummer 2015-06

Beste RBC-er,

Het seizoen is voor RBC onverwacht in een drama geëindigd. De oranje witten begonnen met een 4-2 voorsprong aan de tweede wedstrijd tegen RCS, maar de Zeeuwse 3e klasser rechtte de rug en won na verlenging met 1-4. RBC werd daardoor uitgeschakeld in de nacompetitie en is volgend seizoen opnieuw veroordeeld tot de 4e klasse. Een flinke streep door de rekening van iedereen binnen de club.

Goede prestaties niewe teams

Afgelopen zondag hebben twee nieuwe teams van RBC goede prestaties neergezet op toernooien in Bergen op Zoom en op Papendal.

Het team wat volgend seizoen de U15 gaat vormen (zie foto), deed mee aan het Internationaal Fred Faber Jeugdtoernooi van FC Bergen en pakte de eerste plaats. Het nieuwe U15 versloeg in de finale Vrij Eendracht Stabroek met 1-0.

De nieuwe U13 was actief op het toernooi van de Klaas-Jan Huntelaar Foundation op Papendal. Zij rolden Vitesse op met 0-4 en waren met 2-1 te sterk voor Roda JC. In de finale trof U13 het Duitse Schalke '04. Die Königsblauen kregen RBC pas na penalty's op de knieën. Klaas-Jan Huntelaar, die zelf op het toernooi aanwezig was (zie foto), complimenteerde de ook aanwezige Boy Buffel met het goede spel van RBC.

De resultaten van de nieuwe teams zijn in ieder geval veelbelovend voor het nieuwe seizoen.

RBC zoekt commercieel medewerker

Ben je een geboren netwerker en hou je van de mix 'Business with Pleasure', in dit geval voetbal? Ben je daarenboven ook nog vertrouwd met de regio Roosendaal? Dan word jij misschien wel de nieuwe commerciële spits voor RBC.

Functie

Je bent mede verantwoordelijk voor en nauw betrokken bij de diverse aspecten van het commercieel beleid van de club. Je gaat actief op zoek naar nieuwe sponsordeals bij ondernemingen in de regio Roosendaal en je volgt de aangebrachte leads van de commerciële cel op. Je overtuigt bestaande sponsoren van meerwaarden en extra troeven om hun bestaand contract te verlengen of uit te breiden.

Profiel

Je hebt commerciële feeling en uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent proactief en hebt zin voor initiatief. Je bent een no-nonsense netwerker met sterke interesse in voetbal. Flexibiliteit is geen probleem.

Aanbod

Je krijgt een verantwoordelijke functie binnen een dynamische voetbalorganisatie. Een vergoeding is gebaseerd in de vorm van een bonus op de gerealiseerde sponsorinkomsten.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op via secretaris@rbcvoetbal.nl.

Heb je zelf geen tijd, maar ken je iemand anders die mogelijk interesse heeft, attendeer deze persoon dan op deze vacature.

Versterking van RBC gaat door

De versterking van RBC voor volgend seizoen gaat door. Naast Tim Eggly komen er volgend seizoen nog twee aanwinsten van TVC Breda: Danny Verstijlen en Papito Puriël.

Danny Verstijlen (foto links) begon zijn voetballoopbaan bij het inmiddels ter ziele gegane FC De Geeren en stapte na de opheffing van die club over naar TVC Breda. Daar speelt de 29-jarige aanvoerder en rots in de branding inmiddels al elf jaar. "Maar ik was nu echt toe aan een nieuwe uitdaging", aldus de verdediger. "Die heb ik gevonden bij RBC. De club wil zo snel mogelijk uit de 4e klasse. Daaruit komt de wil om te winnen naar voren en dat past bij mij. Ik speel namelijk altijd om te winnen, daar moet echt alles voor wijken." Voetbalkenners omschrijven Verstijlen als een krachtige verdediger, die hard is voor zichzelf en tegenstander en nooit over zich heen laat lopen.

Papito Puriël (foto rechts) begon met voetballen bij VV Breda. De pijlsnelle rechtsbuiten speelde daarna bij verschillende clubs en belandde in de B-junioren bij Boeimeer. Daar trok hij de aandacht van RBC en zou hij de overstap naar de oranje witten maken, maar het faillissement gooide roet in het eten. In plaats daarvan ging Puriël in de 3e klasse aan de slag bij Boeimeer en daarna TVC Breda. "Ik vind het mooi dat ik alsnog bij RBC mag komen spelen. De club wil omhoog en ik heb er ontzettend veel zin in om daar aan mee te helpen." Puriël (22) is naast de rechtsbuitenpositie ook inzetbaar in het centrum en op links.

Gezocht: trainer voor RBC 2

RBC is op zoek naar een jonge ambitieuze trainer voor RBC 2.

Vorig seizoen is RBC 2 opgestart ter uitoefening van recreatievoetbal en werd door de KNVB ingedeeld in de reserve 6e klasse, het laagste niveau binnen district Zuid 1. Zoals alle teams binnen RBC, werd ook RBC 2 dit seizoen een prestatiegericht team. Hiertoe diende het bestuur van RBC bij de KNVB een verzoek in om RBC 2 dit seizoen in te laten instromen in de reserve 4e klasse. Het team doorstond de hogere indeling zonder problemen. Het is de bedoeling dat RBC 2 binnen afzienbare tijd moet doorstromen naar een hoger niveau.

RBC zoekt voor haar tweede elftal een jonge ambitieuze trainer, bij voorkeur in het bezit van TC3 en enkele jaren ervaring in training geven, die dezelfde ambitie heeft om spelers en RBC 2 verder uit te bouwen. De trainer van RBC 2 verzorgt twee trainingen per week, begeleidt het team op zondag en woont daarnaast het technisch overleg bij.

Voor inlichtingen en reacties stuur je een e-mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl.

Aleco en RBC beklinken samenwerking in De Kuip

RBC gaat het komende seizoen samenwerken met Aleco Sports Vision.

Op uitnodiging van RBC ging afgelopen vrijdag een delegatie van Aleco Sport Visions mee naar de Rotterdamse Kuip voor een sponsorbijeenkomst met alle clubs waarmee Feyenoord een samenwerkingsverband heeft. Deze bijeenkomst maakte deel uit van een dag waarbij de jeugdelftallen van de samenwerkende verenigingen een toernooi afwerkten op de strakke grasmat van De Kuip.

De uitnodiging van RBC aan Aleco Sports Vision kwam niet zonder reden. Na vele inhoudelijke gesprekken zijn beide partijen vandaag tot een akkoord gekomen wat betreft samenwerking voor het seizoen 2015-2016. RBC zal met haar jeugdteams 1x per week op Sportpark Vierhoeven gaan trainen en gebruik maken van de accommodatie van Aleco Sport Visions.

Daarnaast gaat Aleco Sport Visions de spelers uit de voetbalopleiding van RBC begeleiden op sportmedisch en fysiek vlak. Of het nu gaat om sportverzorging, fysiotherapie of fysieke trainingen op gebied van loopscholing, kracht en coördinatie; met ingang van het komend seizoen wordt dit voor RBC-spelers allemaal toegankelijk.

Dubbele winst in Sint Jansteen

RBC U14 en U13 pakten op 17 mei allebei de eerste plek in het toernooi om de FSH-cup in Sint Jansteen. U14 (foto links) versloeg in de finale HVV '24 C1 met 1-0 en U13 (foto rechts) was met dezelfde cijfers te sterk voor JVOZ D1.

Toernooiwinst RBC U10

RBC U10 won op 16 mei met afstand het toernooi bij DVO '60. Met vier overwinningen, een gelijkspel en een doelsaldo van 10 voor en 1 tegen waren de jongste RBC-ers te sterk voor de rest.

RBC U10 in De Kuip

Het nieuwe RBC U10 heeft op 15 mei in De Kuip deel genomen aan het door Feyenoord georganiseerde toernooi voor F-pupillen (geboortejaar 2006) voor de acht Academy-partners.

Dit toernooi werd gedeeltelijk gespeeld op het heilige gras in De Kuip. Omdat het eerste team van Feyenoord een besloten training in het stadion afwerkte, werden de eerste twee poulewedstrijden op Varkenoord gespeeld. In de poule ontmoette U10 de teams van Feyenoord (2-0 verlies), FC ’s-Gravenzande (1-0 verlies) , Alphense Boys (1-0 verlies) en Barendrecht (1-2 winst). Van Spijkenisse werd de wedstrijd om de 7e plaats gewonnen met 1-2. Opvallend was dat de overwinningen in het stadion behaald werden. Al met al een onvergetelijke dag voor onze spelers, want hoeveel jongens kunnen nou zeggen dat ze in De Kuip hebben gevoetbald?

RBC U10 geniet in Almere

Op het toernooi van FC Almere heeft RBC U10 de derde plek gepakt.

De ploeg werd laat wakker. Na eerst twee zwakke wedstrijden werd er daarna in de volgende vier wedstrijden leuk gevoetbald. Dit resulteerde in een derde plek, waar eigenlijk meer in had gezeten. De jongens ontvingen hun prijs uit de handen van Charly Luske (zie foto).

Ouders en begeleiding genoten in het zonnetje van deze leuke dag en van het team!

Spelers, begeleiding en ouders van RBC U10 bedanken Synsec Security & Services, SIX10 Battle en Bouwbedrijf Eddy Peeters voor sponsoring van de touringcar richting Almere.

RBC U12 viert promotie

De promotie was al een feit, maar op 9 mei werden spelers en staf van RBC U12 gehuldigd voor de behaalde promotie naar de 1e klasse. Na afloop van de laatste competitiewedstrijd tegen MOC '17 D2, die met 5-1 werd gewonnen, barstten de festiviteiten los op het veld en later in het supporterscafé van het Herstaco Stadion.

Eindstanden

Voor alle eindstanden van de RBC-teams in dit seizoen gaat u naar http://www.rbcvoetbal.nl/standen.