RBC Update, nummer 2015-03

02-04-2015

4e jaargang, nummer 2015-03

 

Beste RBC-er,

 

Een terugkeer van RBC naar Sportpark Vierhoeven komt steeds dichterbij. Het bestuur van RBC heeft daartoe inmiddels constructieve gesprekken gevoerd met de gemeente, Aleco Sports Vision en BSC. Het is de bedoeling dat RBC met ingang van komend seizoen de beschikking krijgt over een grasveld met verlichting en gedeeltelijk gebruik gaat maken van het kunstgrasveld.

 

Door de toenemende groei van het ledenaantal was RBC al enige tijd op zoek naar uitbreiding van haar veldcapaciteit in Roosendaal. RBC is dan ook bijzonder verheugd over een terugkeer naar Sportpark Vierhoeven. Secretaris Paul Kuipers: "We hebben wethouder Theunis kunnen overtuigen van de noodzaak voor uitbreiding van onze veldcapaciteit in de stad. En hoewel de gemeente geen topsport beleid voert, staat wethouder Theunis zeer positief tegenover clubs die kwaliteit nastreven. Wij passen volgens hem dan ook prima op Mini Papendal, zoals de wethouder het nieuwe gedeelte van Vierhoeven noemt. Met het Herstaco Stadion en Sportpark Vierhoeven is RBC klaar voor de toekomst en voor de grote sprong voorwaarts."

 

Tot nu toe kon RBC in noodgevallen altijd terecht bij Rimboe in Wouwse Plantage, maar met name ouders van jeugdspelers gaven steeds meer aan de afstand bezwaarlijk te vinden. RBC blijft echter nog steeds enorm dankbaar voor de steun die het van Rimboe heeft gehad, met name direct na de herstart. Als Rimboe toen niet bereid was geweest om RBC gebruik te laten maken van haar knusse sportpark, had RBC niet eens meer bestaan. De banden met Rimboe blijven daarom dan ook zeer hecht.

 

Sportpark Vierhoeven moet uiteindelijk een regionaal topsport- en trainingscentrum worden. De gemeente trekt voor de uitbreiding van Vierhoeven ruim 2,6 miljoen euro uit. Er zal een atletiekbaan worden aangelegd en er worden een turnhal en een korfbal accommodatie gebouwd. Het kunstgrasveld wordt vernieuwd. Vanmiddag zijn er festiviteiten rond het slaan van de eerste paal voor 'Mini Papendal'. Hierbij zal een delegatie van het RBC-bestuur aanwezig zijn.

 

RBC speelde in het verleden al eerder op Sportpark Vierhoeven. Na het vertrek van Stadion De Luiten nam RBC daar op 15 juli 2000 een nieuw trainings- en opleidingscentrum in gebruik. In 2009 verkocht RBC haar accommodatie aan de gemeente, die de ruimte nodig had om het ruimtegebrek op Sportpark Hulsdonk op te vangen.

 

RBC periodekampioen

 

Op 15 maart behaalde RBC in Putte de tweede periodetitel na een 0-1 overwinning op Grenswachters en kan zich daardoor in ieder geval alvast opmaken voor de nacompetitie. Natuurlijk gaat de achtervolging op koploper Steenbergen gewoon door. RBC moet blijven winnen en hopen op een misstap van Steenbergen. Afgelopen zondag werd SVC met 4-0 verslagen. De achterstand is nu 1 punt, maar Steenbergen heeft nog twee wedstrijden in te halen.

 

De nacompetitie bestaat uit twee ronden van ieder twee wedstrijden (uit en thuis). In de 1e ronde zou RBC moeten uitkomen tegen de nummer 12 van de 3e klasse A. Zoals het er nu naar uit ziet, wordt dat RCS, Breskens, Philippine of Clinge. RBC zou dan met een uitwedstrijd beginnen op zondag 17 mei. De beslissing zou dan vallen op tweede pinksterdag, maandag 25 mei in het Herstaco Stadion.

 

Indien RBC zich zou plaatsen voor de 2e ronde, dan speelt het tegen de winnaar van het duel tussen de 2e periodekampioen van de 4e klasse A (dat is STEEN) en de 1e periodekampioen van onze eigen 4e klasse B (dat is Steenbergen, maar indien zij kampioen worden, komt daarvoor de hoogst geëindigde ploeg, die nog geen periodetitel heeft, voor in de plaats; dit geldt overigens ook voor STEEN). Ook in de 2e ronde zou RBC beginnen met een uitwedstrijd, namelijk op zondag 31 mei. De beslissing over wel of geen promotie zou dan vallen op zondag 7 juni. Dan zou het Herstaco Stadion de plaats kunnen zijn waar dat beslecht gaat worden. 

 

Nominatie RBC U15 voor sportploeg van het jaar

 

RBC U15 is vanwege haar prestaties van vorig seizoen één van de drie genomineerden voor de titel Sportploeg van het Jaar 2014 van de gemeente Roosendaal. Het team van Danny Mathijssen behaalde toen het kampioenschap in de 3e divisie en bereikte de finale van de Omroep Brabant Cup en zal daarvoor sowieso gehuldigd worden.

 

De voorbereidingen op het Sportgala zijn inmiddels in volle gang. Onlangs werden er opnamen gemaakt voor een promotiefilmpje die tijdens het Sportgala vertoond gaat worden (zie foto). Daarnaast werden inmiddels diverse foto's en filmpjes van vorig seizoen aan de organisatie overhandigd. De uiteindelijke winnaar zal op vrijdag 10 april worden bekend gemaakt tijdens het Sportgala in Schouwburg De Kring. De andere twee genomineerden zijn het 1e elftal van Cluzona en het dames zaalvoetbalteam van Bristol Team.

 

RBC zoekt spelers voor U19

 

Volgend seizoen start RBC met een nieuw team U19 (A1). Daarvoor is RBC nog op zoek naar een aantal spelers en zullen er instuiftrainingen georganiseerd gaan worden.

 

Spelers die geboren zijn in 1997 of 1998 en interesse hebben om voor RBC te gaan spelen, kunnen zich daarvoor aanmelden door een mail te sturen naar voetbalzaken@rbcvoetbal.nl. Vermeld daarin je naam, geboortedatum, adres, positie, huidige club en team. Na aanmelding ontvang je dan een uitnodiging met datum, tijd en locatie van de training.

 

Jürgen van Campenhout volgend seizoen assistent-trainer

 

Jürgen van Campenhout wordt volgend seizoen assistent van de nieuwe hoofdtrainer Martijn van Galen.

 

Van Campenhout is dit seizoen assistent-trainer onder Van Galen bij TVC Breda en komt dus mee naar Roosendaal. De nieuwe assistent-trainer was gedurende zijn actieve voetbalcarrière actief als keeper en speelde o.a. als prof bij het toenmalige DS '79 in de 1e divisie. Met die club speelde hij tegen RBC. Daarnaast kwam Van Campenhout in de jaren '80 en '90 regelmatig op De Luiten om zijn broer en RBC-keeper Christol van Campenhout aan het werk te zien.

 

Met de komst van Van Galen en Van Campenhout is de technische staf voor volgend seizoen compleet. Van Galen heeft inmiddels gesprekken gevoerd met teammanager Corné Veraart, verzorger Leen Boer en assistent-scheidsrechter Antoon Coppens. Zij blijven volgend seizoen bij RBC.

 

Martijn van Galen Jürgen van Campenhout Corné Veraart Leen Boer Antoon Coppens

 

RBC blijft bij kledingmerk Patrick

 

RBC speelt ook de komende drie seizoenen in kleding van het Belgische kledingmerk Patrick.

 

RBC en BKS Sport uit Dinteloord, de leverancier van Patrick, hebben het aflopende kledingcontract verlengd en wederom een voor beide partijen aantrekkelijke deal gesloten. BKS Sport is al sinds de heroprichting van RBC, tot volle tevredenheid van de club, leverancier van Patrick kleding.

 

Via de webshop van RBC kun je bij BKS Sport trainingskleding, tassen, keepershandschoenen en voetbalschoenen bestellen. Je vindt de webshop op de pagina 'Overige informatie'. Klik hier om rechtstreeks naar de gezamenlijke webshop van BKS Sport en RBC te gaan.

 

KNVB selecteert opnieuw jeugdspelers

 

In het kader van het Jeugdplan Nederland heeft de KNVB weer zes jeugdspelers van RBC geselecteerd voor verschillende trainingsgroepen.

 

Feiko van der Velden (RBC U15) en Armando de Bruijn (RBC U14) werden uitgenodigd voor de trainingsgroep Zuid 1 O14. Zij gingen op 12 en 19 maart naar Tilburg voor de eerste selectietrainingen.

 

Hafid Jahaoui van RBC U12 was al in oktober 2014 geselecteerd voor de trainingsgroep Westhoek O12. Hij is er nog steeds bij en is wederom opgeroepen.

 

Voor de trainingsgroep Westhoek O11 werden vier spelers van RBC U11 geselecteerd: Devran Ok, Ilias el Moussaoui, Ilias Azaoum en Mitchell Keller. Zij gingen op 11 en 25 maart in Yerseke starten met de eerste selectietrainingen. Voor deze trainingsgroep is RBC met vier spelers West-Brabants hofleverancier. Dit geeft goed weer hoe sterk onze voetbalopleiding is geworden in zo'n korte tijd.

 

Eerste bijeenkomst Ouderraad

 

De Ouderraad is afgelopen maand voor het eerst bij elkaar gekomen. Uit hun midden hebben zij Maurice Nuijten als voorzitter gekozen en Miriam van Benthem als secretaresse. Binnenkort hebben ze een eerste overleg met de voorzitter van RBC, in wiens takenpakket de ouderraad is opgenomen. Indien ouders vragen en/of opmerkingen, suggesties of ideeën hebben over het reilen en zeilen binnen de voetbalopleiding van RBC, kunnen zij die voorleggen aan de vertegenwoordiger in de ouderraad van het team van hun zoon.

 

RBC is er van overtuigd dat de ouderraad een wezenlijk onderdeel gaat worden van de begeleiding van haar voetbalopleiding en wenst de leden succes toe bij hun job:
 • U10: mw. Amezian en dhr. Nuijten;
 • U11: dhr. Azaoum (mw. Harmsen);
 • U12: mw. Van Benthem (dhr. Idrissi);
 • U13: mw. Sloof (dhr. Terlouw);
 • U14: dhr. Pennings (dhr. Schoeman);
 • U15: dhr. van der Velden;
 • U17: dhr. Verhulst (dhr. El Morabet);
 • dhr. Pal als medeoprichter van deze ouderraad.

 

Pilot samenwerking Aleco Sport Visions en RBC

 

Afgelopen maand is een pilot samenwerking gestart tussen Aleco Sport Visions en RBC.

 

RBC wil een kwalitatieve impuls gaan uitproberen, door een samenwerkingsverband te onderzoeken met Aleco Sport Visions op  Vierhoeven. Het U14 team zal een aantal weken begeleid gaan worden tijdens deze specifieke trainingen.

 

Aleco Sport Visions traint volgens het programma  Athletic Soccer Performance Program. Dit is een afgeleide van het Athletic Skills model waarin zij zijn opgeleid door Rene Wormhout, grondlegger van de ontwikkeling van jonge Ajax spelers. Rene Wormhout is op dit moment verantwoordelijk voor de fysieke en conditionele status van het Nederlands elftal. Het hele programma is gericht op de leeftijd en de groeifase waarin een speler zit; er wordt rekening gehouden met de motorische en fysieke mogelijkheden. Er wordt vooral aandacht besteed aan een allround ontwikkeling van een voetbalspeler. We gaan er hier van uit dat jonge sporters worden getraind van veelzijdige bewegers naar atleten om vervolgens te gaan specialiseren naar een topspeler. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan de kwaliteit van bewegen, lopen, keren, springen en wenden en dit gecombineerd met de fysieke en coördinatie elementen om uit te groeien naar een volwaardig veelzijdige voetballer. Hierin wordt het medische segment niet overgeslagen en waar mogelijk onvolkomenheden binnen uiteenlopende groeifases vroegtijdig worden ontdekt, wordt hier middels gerichte (voetbal)specifieke trainingen aandacht aan besteed.

 

We zijn weer gestart!

 

De kinderen stonden weer te trappelen van ongeduld. De RBC Voetbalschool is afgelopen maand weer gestart en uit de gehele regio meldden kinderen zich aan om te komen trainen in het Herstaco Stadion.

 

Onder een mooi lentezonnetje werkten de kinderen zich in het zweet en keken hun ouders goedkeurend toe. Er werd gewerkt aan verschillende technische vaardigheden. Snel voetenwerk, de dribbels, een passeeractie en met twee benen afronden; deze maand gaan we nog veel meer nieuwe oefeningen doen, zodat alle kinderen met een complete rugzak aan bagage teruggaan naar hun eigen clubs, om daar hun vriendjes en vriendinnetjes te laten zien wat zij geleerd hebben.