RBC Update, nummer 2015-02

28-02-2015

4e jaargang, nummer 2015-02

Beste RBC-er,

Vanavond speelt RBC om 19.30 uur tegen directe concurrent SC Gastel. Spelers en begeleiding van RBC roepen supporters massaal op om naar het Herstaco Stadion te komen.

Zo valt er in de flyer onder meer te lezen: 'Wij hopen u te mogen begroeten in het stadion en hopen uiteraard dat u ons met grote getalen naar de overwinning schreeuwt. Als dank voor uw steun zullen wij ons voor 200% inzetten en proberen u te belonen met een geweldige pot voetbal.' Klik hier om de flyer te lezen.

Voorafgaand aan de wedstrijd speelt RBC U10 om 17.45 uur een voorwedstrijd tegen Halsteren E1. Na de wedstrijd is er in het supporterscafé gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje, waar een DJ zal zorgen voor een knallend feest.

Eric Hellemons in boek 'Clubiconen'

Profvoetballers met clubliefde zijn er vrijwel niet meer. Spelers zijn met hun loopbaan bezig en wisselen regelmatig van werkgever. Maar iedere club heeft ze toch: clubiconen. Mensen met liefde voor de club die ook nooit meer zal verdwijnen. In het boek ‘Clubiconen’ van auteur Leon Voskamp komen er 21 aan het woord, waaronder Eric Hellemons.

De voormalig RBC-verdediger praat openhartig over zijn loopbaan als profvoetballer. Positieve ervaringen komen aan bod, zoals de seizoenen in de Eredivisie. Maar ook gaat hij in op het faillissement, een moment wat hem nog steeds raakt. “Ik leefde natuurlijk niet in een kast en voelde het faillissement aankomen. Ik zat heel dicht bij een aantal situaties. Het moment dat het gebeurde, was erg vervelend. Je ziet mensen huilen die zich met hart en ziel voor de club inzetten. Het heeft mij persoonlijk ook diep geraakt. Ik vond het verschrikkelijk.”

Het boek is uitgegeven door Boekscout.nl.

Talenten laten zich zien tijdens instuif

Nog steeds dromen jongens van een plekje in de voetbalopleiding bij RBC. Vandaag liep onze thuisbasis, het Herstaco Stadion, wederom vol met nieuwe talenten die zich wilden laten zien. Jongens die hun voetbalkunsten op allerlei manieren vertoonden, werden vergezeld door Boy Buffel, de mascotte van RBC. De scouts van RBC en partner Feyenoord konden genieten van alles wat de jongens in het veld lieten zien. Binnenkort zullen enkele jongens worden uitgenodigd voor een stagesessie, zodat zij eventueel kunnen aansluiten bij RBC of misschien wel zelfs bij Feyenoord.

RBC feliciteert sponsor PLUS Gommers

PLUS Gommers, hoofdsponsor van de RBC voetbalopleiding, heeft als eerste zelfstandige supermarktondernemer in Roosendaal een keurmerk gekregen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De brancheorganisatie van zelfstandige ondernemers reikte die uit. Volgens de brancheorganisatie onderscheidt PLUS Gommers zich ondermeer qua betrokkenheid bij het verenigingsleven in wijk en stad, het inschakelen van lokale toeleveranciers, duurzaam gebruik van energie in de supermarkt en het aantrekken van personeel dat niet louter uit goedkope jonge krachten bestaat.

RBC feliciteert haar sponsor van harte met het behaalde keurmerk.

Loting districtsbeker

De KNVB heeft de loting verricht voor de districtsbeker bij de jeugd. Voor RBC zijn U15 en U13 nog in de race.

RBC U15 heeft voor de vierde ronde een thuiswedstrijd geloot tegen BSC C1 dat uitkomt in de Hoofdklasse. De wedstrijd is vastgesteld voor woensdag 18 maart. De overige wedstrijden zijn Unitas '30 C1 - WSC C1, Rijen C1 - Wilhelmina Boys C1, Dommelen C1 - Unitas '59 C1 en OJC Rosmalen C2 - Wieldrecht C1.

Ook RBC U13 heeft thuis geloot. Zij ontvangen op maandag 16 maart in de kwartfinale competitiegenoot JVOZ D2. De overige wedstrijden zijn Theole D1 - GJS D1, TSC D1 - winnaar SC 't Zand D1/Jong Brabant D1 en Unitas '59 D1 - Valkenswaard D1.

RBC U15 wint van PSV O14

Na een aantal oefenwedstrijden tegen Hoofdklasse teams stond RBC U15 op 10 februari een grote uitdaging te wachten. Onder ideale voetbalomstandigheden en op een uitstekend kunstgrasveld speelde RBC tegen PSV O14, een talentvol team bestaande uit spelers die al vele jaren samenspelen. Een verslag van Johan Sebregts:

Na een aftastende start van beide kanten kreeg RBC na een tiental minuten wat meer grip op de wedstrijd. Het gaf PSV weinig tijd om positiespel te spelen en in balbezit werd zo snel mogelijk getracht de voorste linie te bereiken. Vanaf de 20e minuut creëerde RBC kans na kans waarbij schoten net voorlangs gingen en voorzetten net werden gemist. In de 28e minuut was het dan toch zover en bracht Aaron de score op een meer dan verdiende 0-1. Na de openingsgoal ging RBC direct op zoek naar de tweede treffer. De eerste grote kans was er voor Rick die een geplaatst schot op de paal zag landen. Een minuut later kon hij echter toch de bal uit het net halen nadat hij de penalty, die RBC had gekregen na een overtreding op Darif, keurig had ingeschoten. De voorsprong werd nog voor rust uitgebreid naar 0-3 doordat David, na een van zijn fameuze sprints, de bal keurig langs de keeper schoof. Een 0-3 voorsprong bij rust, wie had dat vooraf gedacht? Grote tevredenheid dan ook bij alle meegereisde supporters.

De tweede helft was jammer genoeg minder goed dan de eerste. Dit werd enerzijds veroorzaakt doordat PSV een stuk feller en meer naar voren speelde. Anderzijds doordat RBC er onvoldoende in slaagde de bal rond te spelen en druk op de tegenstander te zetten. Toch wist PSV ook in deze helft niet te scoren of zelfs een kans te creëren. RBC wist nog wel een keer te scoren. Uit een corner werkte Darif de bal achter de keeper van PSV en bracht daarmee de eindstand op 0-4.

Wederom heeft RBC bewezen dat het een geweldig team heeft waar het erg lastig tegen spelen is. De spelers hebben als beloning een weekje rust gekregen om carnaval te vieren. Hierna kan RBC op jacht naar de drie prijzen (competitie, beker en Omroep Brabant Cup) die het zo graag wil veroveren.

Martijn van Galen ondertekent contract

Op 4 februari heeft Martijn van Galen zijn handtekening gezet onder de arbeidsovereenkomst met RBC. Hiermee werd de eerder overeengekomen mondelinge overeenkomst schriftelijk bevestigd. Met ingang van komend seizoen is Van Galen de nieuwe trainer-coach van RBC.

Namens RBC werd het contract ondertekend door vice-voorzitter Jos Hack en penningmeester Rien Luijks.

Pierre van Oosterhout legt taken neer

Bestuurslid Pierre van Oosterhout heeft begin deze maand besloten met onmiddellijke ingang al zijn taken bij RBC neer te leggen.

Pierre van Oosterhout is al ruim 30 jaar RBC-er in hart en nieren. Ook sinds de heroprichting heeft hij als duizendpoot tal van taken voor de club gedaan. Deze taken zijn inmiddels zoveel geworden dat hij het niet meer kan combineren met zijn werk en privéleven. Het is op een niveau gekomen dat hij keuzes moet gaan maken omwille van zijn gezondheid. Alles afwegende is hij tot de conclusie gekomen dat hij zijn taken per direct moet neerleggen bij RBC.

RBC betreurt het vertrek van Pierre ten zeerste, maar respecteert zijn besluit ten volle. Het bestuur bedankt Pierre voor zijn jarenlange inzet voor de club en hoopt dat hij zijn belangrijkste taak binnenkort weer wel oppakt: in het stadion als supporter van 'zijn' RBC.