RBC Update, nummer 2015-01

31-01-2015

4e jaargang, nummer 2015-01

Beste RBC-er,

Dit is de eerste RBC Update van 2015. Officieel is de winterstop voorbij, maar desondanks komt de tweede seizoenshelft maar moeizaam op gang door de slechte weersomstandigheden. Alleen RBC 1 heeft inmiddels de competitie hervat, de overige teams hebben noodgedwongen alleen nog maar oefenduels kunnen spelen.

RBC 1 begon de tweede seizoenshelft met een 3-0 overwinning op Lepelstraatse Boys. Door de nederlaag van SC Gastel steeg RBC naar de tweede plaats. De achterstand op koploper Steenbergen bedraagt nog steeds 2 punten. De komende twee wedstrijden zouden gaan beslissen over de tweede periodetitel. RBC staat samen met Grenswachters bovenaan met 1 punt voorsprong op SC Gastel. Aanstaande zondag zou RBC op bezoek gaan bij Grenswachters en een week later spelen de oranje witten thuis tegen HSC '28. De KNVB heeft echter het gehele competitieprogramma voor dit weekend afgelast. Indien er geen sneeuw meer ligt, speelt RBC in het Herstaco Stadion een oefenwedstrijd tegen 3e klasser SC Kruisland.

De thuiswedstrijd van RBC tegen SC Gastel zal op zaterdagavond 28 februari worden gespeeld. De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland voor zondag 1 maart. De aftrap in het Herstaco Stadion is om 19.30 uur.

Arthur van den Broek is gestopt bij RBC. De reserve doelman gaf aan dat zijn opstappen niets met het team of de trainer te maken heeft. Het was puur een gebrek aan persoonlijke motivatie. Hij had geen beleving meer tijdens trainingen en wedstrijden en het bankzitten beviel hem slecht. Van den Broek vond dat hij te weinig speelde, maar wilde niet uitkomen voor RBC 2. Arthur van den Broek speelde sinds de heroprichting voor RBC en was afkomstig van Hoeven. In het eerste seizoen won hij de concurrentieslag van Jelte van Son en vorig seizoen van Maarten Hack. Dit seizoen gaf Van der Woerdt echter de voorkeur aan de van Klundert overgekomen Thierry Aarts.

Erwin van der Woerdt wordt volgend seizoen trainer van Duiveland. Dat heeft het bestuur van de zaterdag 3e klasser uit Oosterland op haar nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt. Van der Woerdt is dit seizoen bezig aan zijn derde seizoen bij RBC. Afgelopen maand besloten Van der Woerdt en RBC in goed overleg de samenwerking aan het eind van dit seizoen te beëindigen. Het bestuur van RBC feliciteert Van der Woerdt met zijn benoeming bij de Zeeuwse club.

Martijn van Galen volgend seizoen trainer RBC

rn

Martijn van Galen wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van RBC. Beide partijen zijn daarover mondeling tot overeenstemming gekomen.

Van Galen is op dit moment aan zijn tweede seizoen bezig als trainer bij TVC Breda. Met deze club promoveerde hij vorig seizoen van de 4e naar de 3e klasse. De 44-jarige Bredanaar speelde van 1997 t/m 2001 voor RBC in ere- en eerste divisie. De voormalige spits speelde 152 wedstrijden in het oranje wit en scoorde daarin 27 goals. Na RBC kwam Van Galen nog uit voor KV Mechelen, VVV Venlo, FC Dordrecht, TOP Oss, Baronie en NIVO Sparta. Na zijn actieve carrière werd Van Galen technisch manager bij Baronie en was daar tevens assistent- en spitsentrainer. Hij bekleedde die functie vier seizoenen alvorens hij naar TVC Breda vertrok.

RBC's bestuurslid voetbaltechnische zaken John Vette is enthousiast over de komst van Martijn van Galen: "Martijn is een jonge ambitieuze trainer, heeft ervaring als profvoetballer en een RBC-verleden. Als zelfstandig trainer heeft hij inmiddels ervaring op 3e klasse niveau en heeft hij bij Baronie jarenlang in de keuken kunnen kijken bij een club op het hoogste amateurniveau. Daarnaast onderschrijft hij onze visie om onze zelf opgeleide jeugdspelers zo snel als mogelijk door te laten stromen naar het eerste elftal, dat dan op een zo hoog mogelijk niveau moet spelen. Allemaal ingrediënten die mij hebben doen besluiten het bestuur te adviseren met Martijn in zee te gaan."

Ook Martijn van Galen heeft een goed gevoel over zijn komst naar RBC: "De ambitie en de duidelijke doelstellingen van de club hebben me overtuigd om voor RBC te kiezen. Ik vind het een enorme uitdaging om samen die ambities waar te maken. Daarnaast heb ik als voetballer bij RBC mijn debuut mogen maken in het profvoetbal en heb bij de club een belangrijk deel van mijn voetballoopbaan doorgebracht. Daardoor voel ik me nog steeds RBC-er."

RBC U15 stunt in Breda

RBC U15 heeft voor een enorme stunt gezorgd. In een oefenwedstrijd werd NAC Breda C1, dat uitkomt in de hoogste nationale divisie, met 0-1 verslagen.

Stagetrainingen voetbalopleiding RBC weer begonnen

Afgelopen zondag hebben de eerste stagespelers hun voetbalkunsten en talenten laten zien in het Herstaco Stadion. Deze jongens waren in een eerder stadium al opgevallen tijdens de jaarlijkse voetbalinstuif in de herfstvakantie. Zij komen drie keer trainen in het stadion en hebben de mogelijkheid om volgend seizoen in te stromen in de voetbalopleiding van RBC. Dit keer waren het de spelers uit 2005, 2006 en 2007.

Na deze sessie zijn de oudere jongens aan de beurt. Zij zullen eveneens worden uitgenodigd conform de KNVB regels voor scouting. Dat betekent dat de clubs waar deze jongens spelen op de hoogte worden gebracht van de activiteit en dat de ouders van deze kinderen ook een persoonlijke uitnodiging krijgen. De KNVB moedigt deze transparante wijze van communiceren aan en geeft spelers de keuzevrijheid om aan zulke stages mee te doen.

Wij wensen alle spelers nog veel voetbalplezier bij RBC !

Indeling voorjaarscompetities

De KNVB heeft de indeling van de voorjaarscompetities bekend gemaakt. RBC U11 en U10 weten nu wie hun komende tegenstanders worden in de tweede seizoenshelft.

RBC U11 is wederom ingedeeld in de 1e klasse O12.1. Het treft hierin opnieuw de kampioen Unitas '30 D3 (Etten-Leur) en Halsteren D2. Nieuwe tegenstanders zijn DESK O12 (Kaatsheuvel), TVC Breda D2 en TSV Gudok D3 (Tilburg).

RBC U10 is door de KNVB een klasse hoger ingedeeld en speelt in de Hoofdklasse C. Tegenstanders zijn Boeimeer E1 (Breda), Halsteren E1, Internos E1 (Etten-Leur), MOC '17 E1 (Bergen op Zoom) en TSC E1 (Oosterhout). In deze competitie wordt 9 tegen 9 gespeeld.

Opbrengst Grote Clubactie gelijk aan vorig jaar

De grote Clubactie 2014 heeft dit jaar € 1105,20 opgeleverd. Dat is een evenaring van de opbrengst van vorig seizoen. Toen werd € 1104,24 opgehaald door de jeugdleden van RBC. De opbrengst zal besteed worden aan nieuwe trainingsmaterialen om de trainingen nog beter te kunnen laten plaatsvinden.

Chiel van Dijck van U14 is de grote winnaar met de meest verkochte loten. Hij verkocht maar liefst 99 loten en won daarmee de door RBC uitgeloofde prijs. Chiel, van harte proficiat!