RBC Update, nummer 2014-13

31-12-2014

3e jaargang, nummer 2014-13

Beste RBC-er,

Op de laatste dag van 2014 presenteren wij u de laatste RBC Update van dit jaar. Inmiddels zitten we midden in de winterstop en kijken we alweer uit naar de tweede seizoenshelft. In deze Update maken we onder meer de tussenbalans op voor onze teams en treft u een uitnodiging aan voor onze nieuwjaarsbijeenkomst op 10 januari.

De redactie van de RBC Update wenst u voor straks een fijne jaarwisseling en een succesvol en sportief, maar bovenal, gezond 2015!

Tussenbalans

RBC 1

De ploeg van trainer-coach Erwin van der Woerdt doet nog steeds mee om de titel. Het bezet de derde plaats met twee punten achterstand op koploper Steenbergen en één punt op SC Gastel. In de tweede periode heeft RBC, met nog vier wedstrijden op het programma, een achterstand van twee punten op SC Gastel. De oranje witten hervatten de competitie op 25 januari met een thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Lepelstraatse Boys. Dan zullen Skender Memisi en Mo Boulahyan nog niet aanwezig zijn. Memisi werd weliswaar door de tuchtcommissie vrijgesproken van het geven van een kopstoot aan de scheidsrechter in de bekerwedstrijd tegen Dubbeldam, maar kreeg wel tien wedstrijden schorsing vanwege agressief gedrag ten opzichte van de scheidsrechter. Hij zal pas mee kunnen spelen in de thuiswedstrijd tegen ODIO op 22 maart. Mo Boulahyan is na carnaval al weer inzetbaar. Hij wordt 13 januari geopereerd aan zijn meniscus. Het is nog niet bekend wanneer Mitch Klijn weer fit zal zijn. Hij hervat aanstaande vrijdag de training weer.

Overigens werd op 9 december bekend dat trainer-coach Erwin van der Woerdt aan het eind van het seizoen RBC zal gaan verlaten. Dat hebben club en trainer in goed overleg met elkaar besloten.

Erwin van der Woerdt kwam na de heroprichting van RBC in 2012 over van de Zeeuwse club Kloetinge, waar hij trainer was van het tweede elftal. In het eerste seizoen leidde hij RBC naar het kampioenschap van de 5e klasse.

De oud RBC-speler, die als B-junior de overstap van FSV naar RBC maakte, op 9 april 1996 in het eerste elftal tegen Cambuur Leeuwarden debuteerde en in 2000 met RBC naar de Eredivisie promoveerde, heeft ongelofelijk veel tijd en energie gestopt in zijn RBC: "Toen ik startte in januari 2012 was er helemaal niks, geen ballen, geen selectie, geen veld, maar ik zag er een grote uitdaging in. Doelstelling was om RBC naar de 3e klasse te brengen. Dat was ook de reden dat ik vorig jaar bijtekende, want de missie was nog niet volbracht. Inmiddels is het bijna winterstop en liggen we op koers".

Als trainer kun je geen betere leerschool krijgen dan bij een club die weer helemaal vanaf de grond moet worden opgebouwd. Van der Woerdt maakte het allemaal mee: een eerste jaar waarin RBC een kampioenschap vierde en een tweede jaar wat iedereen zwaar tegenviel. Blessures speelden de oranje witten parten en het was elke training en wedstrijd opnieuw weer aanpassen. Uiteindelijk vertrokken er 14 spelers en ging Van der Woerdt dit seizoen met een nieuwe selectie aan de slag. Maar ook dit seizoen kreeg hij al de nodige tegenslag, wat begon met het vertrek van de assistent trainer en daarna nog eens drie spelers: "Dan verdwijnt er al snel een deel van je visie, namelijk een concurrentiestrijd creëren waardoor er druk komt te liggen op trainingsarbeid en trainingsopkomst en de kwaliteit omhoog gaat." Maar over zijn huidige selectie is Van der Woerdt zeer tevreden: "Met de huidige groep is het heerlijk werken. Het is een goede en inmiddels hechte groep met veel potentie waar veel voetbal in zit. En het is een groep waarmee RBC vooruit kan."

Het bestuur van RBC en Van der Woerdt hadden afgesproken om in december met elkaar om tafel te gaan zitten. Voorzitter Jos Hermsen: "Erwin gaf in dat gesprek aan dat hij na drie jaar op zoek wilde naar een andere omgeving, een nieuwe uitdaging en een nieuwe persoonlijke ontwikkeling. Wij als bestuur gunnen Erwin natuurlijk die nieuwe stap. Daarnaast is het ook helemaal niet verkeerd om als club na drie jaar met een andere trainer in zee te gaan."

Voorzitter Jos Hermsen heeft de afgelopen periode Van der Woerdt leren kennen als een winnaar: "Als voetballer was Erwin een winnaar en als trainer is hij dat ook. Hij heeft de nodige tegenslag gehad, maar is gewoon doorgegaan met de doelstelling die we samen voor ogen hadden en hebben: de 3e klasse. Erwin heeft ons gezegd dat hij zijn missie wil volbrengen en ik weet gewoon dat hij daar alles aan gaat doen."

Om de gezamenlijke doelstelling te behalen roepen Van der Woerdt en Hermsen alle RBC-supporters op om al hun positieve energie eensgezind in de club te steken, "zodat we straks gezamenlijk vol trots kunnen terugkijken op een geslaagd seizoen."

RBC 2

RBC 2 beleefde een moeizame eerste seizoenshelft. De ploeg van Fatih Dayi, die maar liefst twee klassen hoger speelt dan vorig seizoen, staat net boven de degradatiestreep en heeft 2 punten meer dan de nummer laatst, METO 2. Om het niveauverschil met het eerste elftal niet nog groter te laten worden is handhaving in de reserve 4e klasse noodzakelijk. Voorlopig zal de ploeg het zonder Romano de Neve en Jimmy Jansen moeten doen. De Neve scheurde zijn enkelband tijdens het RBC zaalvoetbaltoernooi en Jansen zit nog een schorsing uit van 2 wedstrijden vanwege een rode kaart tegen NSV 2.

RBC U17

De mannen van Arie Pouwe bivakkeren in de middenmoot van de Hoofdklasse. Omdat er inmiddels vijf spelers zijn afgehaakt, zal het team na de winterstop aangevuld worden met twee nieuwe spelers. RBC U17 hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen MOC '17 B2.

RBC U15

De ploeg van trainer Danny Mathijssen staat inmiddels een straatlengte voor op de nummer 2. Het verschil met Wieldrecht C1 bedraagt inmiddels negen punten. Daarnaast zit RBC U15 ook nog in het toernooi om de districtsbeker en de Omroep Brabant Cup.

RBC U14

RBC U14 doet het prima in de Hoofdklasse. De eerstejaars C-junioren staan netjes in de middenmoot tussen allemaal tweedejaars teams.

RBC U13

Het hoogst spelende team van de RBC Voetbalopleiding (2e divisie) doet gewoon mee om de titel. De jongens van trainer Dogan Kocabaspinar staan tweede met een punt achterstand op koploper Nuenen D1. De ploeg zit ook nog in het toernooi om de districtsbeker. Op 24 januari speelt het voor de derde ronde in Kaatsheuvel tegen DESK D1.

RBC U12

Ook RBC U12 heeft titelaspiraties. De jongens van trainer Martin van der Helm hebben twee punten achterstand op koploper METO D1, maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Zij hervatten de competitie op 24 januari met een uitwedstrijd tegen De Fendert D1.

RBC U11

De ploeg van trainer Agnita Nouwen beëindigde de najaarscompetitie in de 1e klasse met een keurige tweede plaats. De indeling van de voorjaarscompetitie is door de KNVB nog niet bekendgemaakt.

RBC U10

Ook de allerjongste RBC-ers hebben hun najaarscompetitie bij de E-pupillen met een tweede plaats afgesloten. Na de winterstop gaat de ploeg van trainer Erik van Benthem over van het spelen op een half veld met 7 tegen 7 naar een veld met het doel op de zestien meterlijn en 9 tegen 9.

Nieuwjaarsbijeenkomst op 10 januari 2015

Op 10 janauri 2015 organiseert de activiteitencommissie de nieuwjaarsbijeenkomst in het supporterscafé van RBC.

Voorafgaand aan deze bijeenkomst zal een oefenwedstrijd worden gespeeld door de selectie van RBC tegen zaterdag 4e klasser DRL uit Rotterdam. Aanvang van deze wedstrijd is 17.00 uur en deze zal, vanwege het nieuwe jaar, gespeeld worden onder de verlichting van de grote stadionlampen. De entree is gratis.

Het supporterscafé is echter al vanaf 15.30 uur geopend, zodat u vooraf en tijdens de wedstrijd al kunt genieten van een drankje en diverse warme broodjes (hamburger, worst, spek).

Na afloop van de wedstrijd volgt dan de nieuwjaarbijeenkomst, waarbij u allen uiteraard van harte welkom bent, en met elkaar kunt proosten op een sportief en succesvol 2015.

Eerste sessies RBC Voetbalschool succesvol afgesloten

De eerste twee sessies van de RBC Voetbalschool zijn deze maand met succes afgesloten. Alle deelnemers hebben uit handen van hun trainers Marvin Reuvers en Sander Kruis een diploma ontvangen. Tijdens de trainingen hebben we kunnen constateren dat het enthousiasme van de jongens erg groot was en dat iedere zondagmorgen zij allemaal (de eersten reeds om 8.30 uur) weer present waren.

Nu de winterstop is aangebroken kunnen we ons weer voorbereiden op een tweede en wellicht nog een derde sessie dit jaar. Meer informatie voor deze (vervolg)sessies kunt u op korte termijn o.a. via onze website vernemen.