RBC Update, nummer 2014-12

30-11-2014

3e jaargang, nummer 2014-12

Beste RBC-er,

Vandaag is het precies drie jaar geleden dat Jos Hermsen, Noud Bominaar en Vincent van Son bij notariskantoor Tummers de akte ondertekenden, waarmee de heroprichting van RBC een feit was. In de afgelopen drie jaar zijn er al veel stappen gezet. Na een aanloopperiode van een half jaar zijn we bij Rimboe en FC Moerstraten gestart: met het 1e elftal in de 5e klasse en met twee jeugdteams in de 1e en 2e klasse. Inmiddels zijn we weer terug in het stadion, speelt het 1e elftal in de 4e klasse en hebben we een 2e elftal in de 4e klasse en zeven jeugdteams, waarvan het hoogste uitkomt in de 2e divisie. RBC heeft de weg naar boven ingeslagen en is vastbesloten deze weg te vervolgen. Dat zal vast met de nodige hobbels gepaard gaan, maar na het jammerlijk faillissement kunnen we gelukkig vaststellen dat RBC nog steeds leeft!

Steenbergen - RBC

De vorige RBC Update begonnen we met de mededeling dat RBC eindelijk weer eens een prijs kon gaan pakken. Maar zoals bekend ging de eerste periodetitel naar Steenbergen. Afgelopen zondag was datzelfde Steenbergen een niet te nemen horde voor de oranje witten. Het werd een doelpuntloos gelijkspel, waardoor RBC de koppositie in de 4e klasse B kwijt raakte aan SC Gastel.

RBC trof wederom een tegenstander die afwachtte op wat komen ging. Met name in de eerste helft liet Steenbergen niet zien waarom het zo hoog op de ranglijst staat. RBC was de bovenliggende partij, maar kon de kansen niet benutten. Het enige gevaar van Steenbergen kwam via de counter, maar die speldenprikken werden door de RBC-verdediging vakkundig geneutraliseerd.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld te zien. RBC was niet meer bij machte om Steenbergen haar wil op te leggen. Desondanks was Steenbergen niet in staat om het de RBC-verdediging moeilijk te maken. De oranje witten trokken daardoor toch een gelijkspel over de streep en hielden daardoor in ieder geval Steenbergen onder zich.

Vanaf nu dient de jacht weer geopend te worden op SC Gastel. Zij staan een punt voor op RBC. Ook in de tweede periode staat SC Gastel bovenaan met twee punten voorsprong op Grenswachters, RBC en NSV.

Aanstaande zaterdag speelt RBC in het Herstaco Stadion tegen DIOZ. Koploper SC Gastel speelt zondag thuis tegen HSC '28 en Steenbergen gaat op bezoek bij SVC.

RBC gaat oliebollen verkopen

In de maand december gaan de activiteitencommissie en Oliebollenkraam Bon Appetit, in samenwerking met de senioren en junioren van RBC een oliebollenaktie houden.

Ieder lid van RBC kan aan deze aktie deelnemen en proberen zoveel mogelijk oliebollen of appelbeignets te verkopen. Van iedere verkochte zak oliebollen gaat € 2 naar RBC en van ieder verkochte appelbeignet gaat € 1 naar RBC.

De bedoeling van deze aktie is dat alle opbrengsten ten goede komen aan activiteiten voor alle spelers van RBC. Na de actie zal het totale bedrag bekend worden gemaakt welke in 2015 aan activiteiten besteed gaan worden!

De bestelling kan worden gedaan bij de leden of via deze pagina. Print deze pagina uit, vul deze in en geef mee aan een van onze leden. Het formulier kunt u ook inscannen en als pdf - formaat mailen naar: jackvandongen@ziggo.nl.

Algemene ledenvergadering

Afgelopen donderdagavond vond in het supporterscafé van het Herstaco Stadion de algemene ledenvergadering plaats.

Voorzitter Jos Hermsen opende de vergadering met de mededeling dat de club sinds de heroprichting in 2011 in een stijgende lijn zit, zowel met het 1e elftal als met de jeugd en daardoor hoopvol gestemd is richting toekomst. Daarna werden de notulen van de vorige vergadering en het jaarverslag doorgenomen.

Vervolgens was het woord aan penningmeester Rien Luijks. Hij gaf de vergadering uitleg over de financiële positie van de club. De leden gaven hun goedkeuring aan de jaarrekening en de begroting.

Voorzitter Jos Hermsen sprak een dankwoord uit aan de vertrokken bestuursleden Frank Hermans, Joost van Oosterhout en Cees de Jong. Daarna gaven de leden groen licht aan de benoeming van John Vette als bestuurslid voetbaltechnische zaken, Rien Luijks als penningmeester en Pierre van Oosterhout als bestuurslid algemene zaken. Jos Hermsen werd herkozen als voorzitter.

Hierna gaf John Vette een toelichting over de ambitie, de visie op middellange termijn en de doelstellingen van RBC op voetbaltechnisch gebied (zie foto; v.l.n.r. Jos Hack, Rien Luijks, Jos Hermsen, Paul Kuipers, John Vette en Noud Bominaar). Verder spraken de leden onder meer hun bezorgdheid uit over de huidige veldcapaciteit in combinatie met het toenemen van het ledenaantal. Het bestuur gaf aan dat er wederom niet op samenwerking met andere Roosendaalse clubs gerekend moet worden en is momenteel in overleg met de gemeente over een eventuele oplossing van het probleem.

Stem op RBC !

RBC doet mee aan de Goede doelen actie van Specsavers. Hierbij maakt RBC kans op extra financiële steun van de Stichting Specsavers Steunt.

Hoe werkt het? U kunt elke 24 uur per e-mailadres één stem uitbrengen. Op 8 december (om 16.00 uur) sluit de stemperiode. Voor de winnaar van de verkiezing wordt een jaar lang in de winkel van Specsavers Roosendaal gespaard. Stem dus vanaf nu elke dag! En vraag tevens aan familie, vrienden en bekenden om op RBC te stemmen.

U kunt stemmen door hier te klikken.

Jordy van Dongen toegevoegd aan selectie

Trainer-coach Erwin van der Woerdt heeft Jordy van Dongen van RBC 2 toegevoegd aan de selectie van het 1e elftal. Aanleiding daarvoor is het vertrek van de gebroeders El Khassim en de voorlopige schorsing van Skender Memisi.

De 18-jarige verdediger speelt sinds dit seizoen bij RBC. Hij kwam over van stadgenoot Alliance. Van Dongen is tevens assistent-trainer bij RBC U13.

Wisselend succes in districtsbeker

RBC was nog met drie teams vertegenwoordigd in het toernooi om de districtsbeker: RBC 1, U15 en U13. Er was wisselend succes.

RBC 1 werd uitgeschakeld door 3e klasser Dubbeldam. In de eerste helft was het voetbal van de Dordtenaren letterlijk een klasse beter dan dat van RBC. Toch duurde het nog tot de 18e minuut voordat Dubbeldam op voorsprong kwam door een doelpunt van Johan Kiele. Twee minuten later zette Sjoerd Boutens RBC op een 0-2 achterstand. En weer zes minuten later kwam Dubbeldam op 0-3 door een schitterende vrije trap van Dennis Geschiere. In het restant van de eerste helft zorgde RBC-doelman Arthur van den Broek met een aantal goede reddingen er voor dat de achterstand van de oranje witten tot slechts drie goals beperkt bleef.

RBC kwam echter herboren uit de catacomben voor de tweede helft. In een alles of niets poging trok RBC naar voren met als doel zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te produceren. Al vrij snel kopte Mike Alderson tegen de arm van een Dubbeldam-speler op de doellijn, maar scheidsrechter Horst zag er geen strafschop in. Even later schoot Mo Boulahyan dan toch de 1-3 binnen, nadat hij alleen voor de keeper was gezet. RBC ging op jacht naar de 2-3 (zie foto), maar naarmate de tijd verstreek raakten de oranje witten de greep op Dubbeldam kwijt. Vier minuten voor het eindsignaal liep Dubbeldam zelfs nog uit naar 1-4 door Michel van Pelt en boekte daardoor een verdiende overwinning. In de blessuretijd werd het sportieve duel overigens nog ontsierd door een rode kaart voor Skender Memisi.

RBC U15 zorgde voor een stunt door JVOZ C1, dat uitkomt in de 2e divisie, met 3-0 te verslaan. In de derde ronde stuit de ploeg van trainer Danny Mathijssen op Dongen C1, de nummer 2 van de Hoofdklasse G.

Ook RBC U13 zit nog steeds in het bekertoernooi. Zij versloegen Unitas '30 D1 in Etten-Leur met 2-4. Trainer Dogan Kocabaspinar gaat met zijn team in de volgende ronde op bezoek bij DESK D1, dat uitkomt in de Hoofdklasse.

RBC delegatie bezoekt Feyenoord

Op 12 november hebben onderbouwtrainers van RBC, Vincent van Son (co-coördinator voetbalopleiding) en Gommy Nooijens (hoofd voetbalopleiding) een informatie avond bezocht op Varkenoord. Gerard Rutjes (hoofd onderbouw Feyenoord Academy) gaf uitleg over de visie en structuur van de opleiding van de onderbouw  bij Feyenoord.

Deze avond was speciaal bedoeld  voor de samenwerkende partners van de Feyenoord Academy. Op dit moment werkt Feyenoord samen met drie partners waarmee een samenwerkingsovereenkomst is aangegaan. Dat zijn VELO, Alphense Boys en RBC. Er waren ook aspirant verenigingen aanwezig waarmee in de toekomst mogelijk een samenwerking wordt aangegaan.

Na een opening door Remco Heerkens was het de beurt aan Gerard Rutjes. Wat vooral benadrukt wordt in de Feyenoord Academy is talentontwikkeling, daar ligt de focus op. Binnen Feyenoord heb je een scheiding tussen de voetbalschool, die is van 6 t/m 12 jarigen, en de profafdeling die voor spelers van 13 t/m 18 is. Binnen de voetbalschool ligt de nadruk op ontwikkeling en vele malen werd uitgesproken dat het resultaat niet het belangrijkste is. Trainers die de taal van het kind spreken zijn een vereiste, daarna volgt de rest.

Tijdens het verhaal werd duidelijk dat de voetbalopleiding van RBC vele parallellen heeft met de onderbouw van de Feyenoord Academy. Te denken valt aan het aantal keren trainen, het medisch volgsysteem (meten en wegen, diëtist), gesprekken met spelers en ouders, informatieavonden, scouting en instuifdagen. Dat de voetbalopleiding van RBC al ver staat als voetbalopleiding werd telkens aangehaald door Feyenoord. RBC werd als voorbeeld gebruikt richting de andere verenigingen.

Natuurlijk doet ons dat goed, maar we weten ook wel dat er nog veel werk te doen is en dat we af en toe een hobbel tegenkomen die we moeten wegwerken. Nu blijkt dat we daar niet uniek in zijn, dat is bij alle verenigingen het geval, zelfs bij Feyenoord. Kortom, het was voor de mensen van de RBC voetbalopleiding een inspirerende en  leuke avond.

KNVB selecteert Youp Heeffer

De KNVB heeft Youp Heeffer van RBC U13 geselecteerd voor het regioteam Brabant voor jongens onder 13 jaar. De selectie kwam op 17 november en 1 december bij elkaar in Eindhoven voor de eerste selectietrainingen.

Sponsor trainingskleding RBC U13

De Etten-Leurse uitzendorganisatie Techno Traffic Control, reeds aan RBC verbonden als sponsor van het RBC Talentenadoptieplan, is nu ook bereid gevonden om de trainingskleding van RBC U13 te gaan sponsoren.

Techno Traffic Control zorgt voor het invullen van arbeidsplaatsen op technisch gebied. Zij selecteren vakmensen, dagelijks en grondig, en weten hoe je de juiste baan bij de juiste mensen vindt, hoe je op de juiste plek terecht komt. Techno Traffic Control heeft een gedegen kennis van de uitzendbranche, payrolling, detacheren, werven en selecteren, van technische banen en van internationale aanbestedingen. Wil je meer weten, klik dan hier.

RBC is bijzonder verheugd met de sponsoring door Techno Traffic Control. Bent u ook geïnteresseerd om toe te treden tot de RBC sponsorgroep? Neem dan contact op via commercie@rbcvoetbal.nl.