RBC Update, nummer 2014-11

31-10-2014

3e jaargang, nummer 2014-11

Beste RBC-er,

Aanstaande zondag kan RBC weer eens een prijs pakken. Dan valt namelijk de beslissing in de eerste periode. Voor die periodetitel komen nog vier clubs in aanmerking: RBC, SC Gastel, Steenbergen en ODIO. Het toeval wil dat de vier clubs elkaar onderling treffen. ODIO en RBC ontmoeten elkaar in Ossendrecht, terwijl SC Gastel en Steenbergen in Oud Gastel tegenover elkaar staan. RBC heeft op dit moment de beste papieren. RBC, SC Gastel en Steenbergen hebben 16 punten, maar het doelsaldo van RBC bedraagt +16, terwijl dat van SC Gastel en Steenbergen +13 is. ODIO heeft 15 punten en een doelsaldo van +15. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor echte Super Sunday. De laatste keer dat RBC een periodetitel wist te winnen, was in het seizoen 2012-2013, het eerste seizoen na het faillissement. De oranjewitten wonnen toen de eerste periodetitel in de 5e klasse C. Uiteindelijk had RBC die periodetitel niet nodig, want het werd kampioen en promoveerde rechtstreeks naar de 4e klasse. RBC hoopt zondag op een grote supportersschare die de mannen van Erwin van der Woerdt zal ondersteunen bij de jacht op de periodetitel. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark De Heiloop in Ossendrecht, gelegen aan de Trambaan 8a.

Nieuwe hoofdsponsor

Sakko Commercial B.V. is de nieuwe hoofdsponsor van RBC. In de wedstrijd tegen NSV trad RBC voor het eerst aan met het logo van de nieuwe hoofdsponsor op het shirt. Sakko Commercial B.V. was sinds de heroprichting van de oranjewitten al mouwsponsor. Het bestuur van RBC is daarom dan ook bijzonder verheugd, dat deze trouwe sponsor bereid is gevonden om het hoofdsponsorschap op zich te nemen. “We hopen met onze sponsorbijdrage te kunnen bijdragen aan de doelstellingen van RBC, het kampioenschap in de 4e klasse", aldus de directeur van Sakko Commercial B.V. Sakko Commercial B.V. is samen met OBOT B.V. - het eigen brandstof opslag depot - een onderdeel van Sakko Holding B.V. en is een zelfstandige oliehandel, gevestigd in Bergen op Zoom. In de afgelopen jaren heeft Sakko Commercial zich een prominente plaats verworven in de exploitatie van tankstations en de leverantie van brandstoffen en smeermiddelen aan tankstations en grootverbruikers in de sectoren industrie, transport, landbouw, garages en aannemerij. Klik hier voor meer informatie. De verbintenis tussen Sakko Commercial B.V. en RBC loopt tot het eind van dit seizoen met een optie voor een meerjarige overeenkomst.

Nieuwe hoofdsponsoren RBC Voetbalopleiding

rn rn rn rn rn rn rn rn

rn rn rn

Joost van Oosterhout, die vertrekt als lid van de sponsorcommissie, laat het sponsorbestand van RBC goed gevuld achter. Na de presentatie van Sakko Commercial B.V. als hoofdsponsor van RBC is er wederom goed nieuws te melden op commercieel gebied. Van Oosterhout heeft namelijk drie sponsoren bereid gevonden om de alsmaar groeiende voetbalopleiding van RBC te blijven ondersteunen. Het betreft PLUS Gommers, Synsec Security & Services en Autobedrijf Jan Bogers. De namen van deze sponsoren komen op de wedstrijdshirts van al onze jeugdteams.

PLUS Gommers was in het verleden al een zeer trouwe en loyale sponsor van RBC en heeft de club jarenlang op diverse manieren ondersteund. Vorig seizoen was PLUS Gommers ook al één van de hoofdsponsoren van de RBC Voetbalopleiding. In de afgelopen periode is er intensief gesproken over een nieuwe samenwerking, welke deze week beklonken werd. Dit en volgend seizoen zal PLUS Gommers op de voorkant van het wedstrijdshirt te zien zijn. Bij PLUS Gommers kunt u terecht voor al uw dagelijkse boodschappen. In de winkel in het Dijkcentrum kunt u kiezen uit een ruim assortiment aan verse vis, vlees, zuivel, internationale artikelen, drogisterijprodukten en natuurlijk een uitgebreid wijnassortiment. Voor meer informatie over PLUS Gommers klikt u hier.

Synsec Security & Services is al sinds de heroprichting als sponsor aan RBC verbonden en was vorig seizoen ook al één van de hoofdsponsoren van de RBC Voetbalopleiding. Eigenaar George Brühns, waarvan beide zoons spelen in respectievelijk U10 en U15, vindt ondersteuning van de toekomstige talenten van RBC een eer om te mogen doen. Synsec Security & Services is een beveiligingsbedrijf met zeer veel ervaring op het gebied van beveiligingsdiensten. Als u wilt weten wat zij voor u kunnen betekenen, klik dan hier. Ook met Synsec Security & Services kwam RBC tot overeenstemming voor dit en komend seizoen. Synsec Security & Services zal te zien zijn boven het rugnummer op de achterkant van het wedstrijdshirt.

Ook Autobedrijf Jan Bogers uit Breda, sponsor sinds de heroprichting, heeft zijn sponsorovereenkomst met RBC verlengd. Eigenaar Ben Bogers zag zijn zoon afgelopen jaar de overstap maken van RBC naar de jeugdopleiding van Willem II. Ondanks deze overstap heeft Bogers nog steeds een bijzondere band met RBC en vindt het belangrijk de goede ontwikkelingen in Roosendaal te blijven steunen. Deze sponsor zal dit seizoen te zien zijn onder het rugnummer van het wedstrijdshirt en heeft een optie voor nog een jaar. Bij Autobedrijf Jan Bogers vindt u de beste occasions. Via hun website kunt u deze bekijken. Verder kunt u er terecht voor alle reparaties, schade reparaties en airco service. Het bedrijf is gevestigd op het adres Duitenhuisstraat 13 in Breda (bij Haagweg 84 links af).

Dankzij deze drie trouwe sponsoren kan RBC de positieve ontwikkelingen bij de club voortzetten. RBC is trots en dankbaar met zulke betrokken sponsoren! Ook interesse om sponsor te worden van RBC? Mail ons op commercie@rbcvoetbal.nl

Geslaagd avondje RBC

Het spelen van een competitiewedstrijd op zaterdagavond is goed bevallen. Ruim 400 toeschouwers waren op het duel tegen buurman NSV afgekomen. Zij zagen RBC met 4-0 winnen. Het was de eerste competitiewedstrijd die RBC in het eigen Herstaco Stadion op een zaterdagavond afwerkte. Met het spelen van lichtwedstrijden hoopt het bestuur extra toeschouwers naar het stadion te lokken. Veel supporters hebben namelijk aangegeven graag weer eens een ouderwets avondje RBC mee te willen maken, zoals tijdens de betaald voetbalperiode. Daarnaast kunnen supporters, die op zondagmiddag niet in de gelegenheid zijn om wedstrijden te bezoeken, nu wel naar het Herstaco Stadion komen. RBC hoopt meer wedstrijden op zaterdag te kunnen afwerken, maar daarvoor is het wel afhankelijk van de medewerking van de tegenstander en de KNVB.

RBC loot Dubbeldam

De KNVB heeft de loting verricht voor de derde en vierde ronde van de districtsbeker. RBC krijgt in de derde ronde 3e klasser Dubbeldam als tegenstander. De wedstrijd wordt in het Herstaco Stadion gespeeld op zondag 16 november. Dubbeldam, dat vorig seizoen kampioen werd in de 4e klasse, is op dit moment koploper in de 3e klasse B. Bij Dubbeldam speelt onder meer Rob Kanters, de fysiotherapeut van RBC. Indien RBC zich voor de vierde ronde weet te plaatsen, speelt het op zondag 21 december een uitwedstrijd tegen de winnaar van het duel Zeelandia Middelburg - WVV '67. RBC plaatste zich heel gemakkelijk voor de derde ronde van de districtsbeker. Koewacht werd met maar liefst 8-0 verslagen.

KNVB selecteert 4 jeugdspelers

rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn rn

rn
rn Hafid Jahaoui rn Dave Lameir rn Marciano van Benthem rn Sheldon Hack

De KNVB heeft vier spelers van RBC geselecteerd voor de voorlopige selectie voor jongens onder 12 jaar voor het werkgebied Westhoek van district Zuid 1. Het betreft Hafid Jahaoui, Dave Lameir en Marciano van Benthem van U12 en Sheldon Hack van U11.

Geslaagde zonovergoten instuifdag

De jaarlijkse instuif, welke onlangs werd gehouden in het Herstaco Stadion, is een groot succes geworden. Deden er twee jaar geleden nog maar 14 kinderen mee, op deze dag kwamen 150 kinderen hun vaardigheden tonen aan de vele scouts die ook op de instuif waren afgekomen. Scouts van Feyenoord, PSV en uiteraard RBC, gaven hun ogen de kost om "het" talent er uit te vissen. 's Ochtends werden onder leiding van keeperstrainers Leo Donkersloot en Peter Mariën (RBC) en Patrick van Seeters (Feyenoord) elf jonge keepers getest op hun vaardigheden. De keepers deden fantastisch hun best om op te vallen en dat is ze goed gelukt. Dit allemaal uiteraard onder het toeziend oog van onze eigen Boy Buffel. In de middag waren de voetballers aan de beurt in drie verschillende leeftijdsklassen. De jongens werden getraind in partijspel, duel 1 tegen 1 en pass-trapvormen en deden hun uiterste best om zo in aanmerking te komen voor een plaatsje bij de voetbalopleiding van RBC en misschien wel bij Feyenoord. De scouts van RBC en Feyenoord hadden het er maar druk mee, wat een talenten! Ook de zoons van de voormalige RBC profvoetballers, Juan Viedma en Eric Hellemons, maakten hun opwachting bij deze instuif. Door ook de aanwezigheid van Remco Heerkens van de Feyenoord Academy en de vele mensen uit de organisatie, die ten tijde van de betaald voetbalperiode er ook al waren, leek het wel een heuse reünie. Om de woorden van Juan Viedma te gebruiken: "Ha lekker, het voelt als thuiskomen". Kortom, het was een zeer geslaagde, zonnige, instuif. Remco Heerkens van de Feyenoord Academy was erg onder de indruk van de organisatie en entourage, die in de toekomst nog meer gestalte zal gaan krijgen. Feyenoord en RBC gaan enkele opgevallen spelers nadrukkelijk volgen de komende tijd. Dat kan leiden tot een uitnodiging  aan een trainingstage bij Feyenoord of RBC. RBC dankt alle deelnemers, scouts, trainers, coördinatoren, kantinepersoneel, terreinknechten en de stadiondirectie voor hun inzet.

Wally Jansen overleden

Maandag 13 oktober is oud RBC-trainer Wally Jansen plotseling overleden. Hij was trainer van RBC in de periode 1990-1994. Wally Jansen ging in 1990, als opvolger van de naar NAC vertrokken Cor Pot, bij RBC aan de slag en was afkomstig van hoofdklasser TSC. Het grootste succes behaalde Jansen met RBC in het seizoen 1991-1992. RBC werd toen vijfde in de 1e divisie en wist zich net niet te plaatsen voor de nacompetitie. In een beslissingswedstrijd om het vierde periodekampioenschap verloren de Roosendalers op 7 april 1992 in Tilburg met 2-0 van Eindhoven. Wally Jansen werd slechts 69 jaar. (Foto: Jan Verhoeff)

RBC Voetbalschool gestart

Wanneer rond 8.30 uur op zondagochtend 12 oktober de eerste auto’s met enthousiaste kinderen het parkeerterrein op komen rijden, staan de pionnen al op het veld voor de eerste training. Het was de zondag van de eerste training van de RBC voetbalschool, en met een stralende nazomerzon en 30 jonge voetballers werd dat een groot succes. Uit de verre omgeving, tot in België toe wisten kinderen het stadion vanochtend te vinden voor de eerste training. De trainingen van de RBC Voetbalschool staan onder leiding van Sander Kruis en Marvin Reuvers. Zij lieten de kinderen scoren, acties maken en successen beleven op de grasmat waar ooit grote namen als Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder, Dirk Kuijt en Mark van Bommel furore maakten. De kinderen waren op leeftijd verdeeld in twee groepen. Eerst ontvingen zij een prachtig oranje tenue en na een bezoek aan de kleedkamer maakten zij hun opwachting in de spelerstunnel van het stadion. Vervolgens werd er getraind, met eerst een warming up waarbij allerlei kapbewegingen werden geoefend. Om goed inzicht te krijgen in het niveau en de techniek van de spelers, werd er daarna in circuitvorm geoefend op allerhande technische vaardigheden. Afkappen, de schaar, koppen, de wreeftrap en een gerichte pass kwamen onder meer aan bod. Zaken die de komende weken nog veelvuldig terug zullen keren. Na een uur zat de eerste training voor de jongens erop, en weten de trainers wat hen te doen staat voor de volgende training. De RBC Voetbalschool is begonnen.