RBC Update, nummer 2014-10

30-09-2014

3e jaargang, nummer 2014-10

Beste RBC-er,

De competitie is inmiddels begonnen. In deze RBC Update brengen we u op de hoogte van de eerste resultaten. Verder treft u weer diverse nieuwsberichten aan over onze club. Veel leesplezier!

RBC 1

Het 1e elftal heeft geen vliegende start gemaakt in de 4e klasse B. Van de vier wedstrijden werden de twee uitwedstrijden probleemloos gewonnen, de twee thuiswedstrijden verliepen echter minder soepel. De ploeg had daarin grote moeite om de door de tegenstanders opgetrokken verdedigingsmuur te slechten. RBC staat voorlopig op de zesde plaats. De tweede ronde van de districtsbeker werd wel zonder problemen bereikt. Daarin treft het 4e klasser Koewacht als tegenstander. De Zeeuws Vlamingen komen op 19 oktober naar het Herstaco Stadion.

RBC 2

De indeling in de 4e klasse is voor RBC 2 nog even wennen. Beide competitiewedstrijden gingen verloren, maar de poulewedstrijden voor de districtsbeker, ook tegen 4e klassers, leverden twee overwinningen en een gelijkspel op. Helaas werd de ploeg van trainer Fatih Dayi op doelsaldo alsnog uitgeschakeld.

Teams voetbalopleiding

Vier van onze jeugdteams pakten direct de koppositie: U15, U13, U12 (zie foto) en U11. U15 begon in de 3e divisie waarmee het vorig seizoen in diezelfde klasse mee is geëindigd, namelijk met winnen. Ook U13, het hoogst spelende team dat uitkomt in de 2e divisie, pakte brutaal de leiding. Opvallend is de koppositie van U12 en U11. De eerstejaars D-pupillen van U12 spelen namelijk in een competitie met louter tweedejaars D-pupillen. U11 speelt in een competitie met D-pupillen, maar de RBC-spelers zijn zelf nog E-pupillen.

Ook de nieuwe teams U17 en U10 beginnen hun draai te vinden. U17 maakte een valse start door het plotselinge vertrek van Richard den Ouden, maar heeft zich onder de nieuwe trainer Arie Pouwe inmiddels in de subtop van de Hoofdklasse genesteld. De eerstejaars E-pupillen van U10 staan keurig in de middenmoot van de 1e klasse.

De eerstejaars C-junioren van U14 hebben het niet makkelijk in de Hoofdklasse. Zij spelen een klasse hoger dan vorig seizoen, maar voor het leerproces van de jongens is dat prima.

Rien Luijks nieuwe penningmeester

Het bestuur van RBC zal worden versterkt met Rien Luijks. Hij zal binnen het bestuur de functie van penningmeester voor zijn rekening gaan nemen.

Rien Luijks is al ruim 40 jaar supporter van RBC, heeft een financiële achtergrond en daarnaast een ruime bestuurservaring bij onder meer de supportersvereniging van RBC, HSV De Kruisweel, het Sportplatform Steenbergen, de commissie Jeugd Sportvisserij Zuidwest Nederland en het Algemeen Bestuur Sportvisserij Zuidwest Nederland (de overkoepelende instantie van 260 hengelsportverenigingen).

Voorlopig zal Rien Luijks de bestuursfunctie uitvoeren op interim basis. Op de eerstvolgende algemene ledenvergadering zullen de leden zijn voordracht als penningmeester dienen goed te keuren en te bekrachtigen.

Voetbaltalenten instuifdag op 20 oktober

Op maandag 20 oktober organiseert de RBC voetbalopleiding in het Herstaco Stadion haar jaarlijkse voetbaltalenten-instuif voor (jongens)pupillen.

Dit jaar zullen in het kader van het partnerschap met de Feyenoord Academy ook scouts en trainers uit Rotterdam aanwezig zijn. Voetballers en keepers van 6 tot en met 11 jaar kunnen aan deze voetbaltalenten instuif meedoen. Zij zullen onder begeleiding van trainers van RBC en gasttrainers verschillende voetbalvormen aangeboden krijgen waarin zij hun kwaliteiten kunnen laten zien.

PROGRAMMA:
rn 10.00 uur – 11.00 uur keepersclinic geboortejaar 2007-2008-2009
rn 11.00 uur – 12.00 uur keepersclinic geboortejaar 2003-2004-2005-2006
rn 13.00 uur – 14.00 uur voetballers geboortejaar 2007-2008-2009
rn 14.30 uur – 15.30 uur voetballers geboortejaar 2005-2006
rn 16.00 uur – 17.00 uur voetballers geboortejaar 2004-2003

LOCATIE:
rn Herstaco Stadion, Borchwerf 4, 4704 RG Roosendaal.

Aanmelden kan door hier te klikken. Dit kan tot en met 15 oktober 2014. Daarna volgt een bevestiging van inschrijving en verdere informatie.

RBC voetbalopleiding zoekt enthousiaste scouts

Sinds augustus 2012 staat de voetbalopleiding van RBC weer duidelijk op de kaart. De voetbalopleiding heeft een regionale, zelfs internationale aantrekkingskracht op de voetballende jeugd. Binnen onze organisatie zijn we op zoek naar mensen die onze groep als scout willen komen versterken.

Wat wordt er bij de voetbalopleiding RBC van een scout verwacht?

 • rn
 • rn Tijd investeren om wedstrijden te bezoeken binnen de regio Roosendaal en/of daarbuiten;
 • rn
 • rn Inzicht in jeugdvoetbal is wel een vereiste om talentvolle spelers te herkennen;
 • rn
 • rn Het kan een voordeel zijn dat je zelf op een hoog niveau gevoetbald hebt;
 • rn
 • rn Je kunt goed contact leggen en hebt doorzettingsvermogen;
 • rn
 • rn Je bent bereid om op vrijwillige basis mee te werken aan de groei van de fantastische jeugdopleiding die RBC rijk is.
 • rn

Interesse? Via secretaris@rbcvoetbal.nl kun je jezelf aanmelden voor een gesprek. Geef in de mail kort aan wie je bent en wat je motivatie is. Wie weet ben je binnenkort één van onze scouts!! 

RBC ontsteekt stadionverlichting

In de bekerwedstrijd tegen Lewedorpse Boys hadden de stadionbezoekers een primeur. Voor het eerst sinds 6 mei 2011, de dag waarop RBC Roosendaal haar laatste wedstrijd voor het faillissement afwerkte tegen FC Dordrecht, werden namelijk de vier grote stadionmasten weer ontstoken.

Bij de terugkeer van RBC in het Herstaco Stadion in de zomer van 2013 werden, uit oogpunt van kostenbesparing, een aantal lichtbakken geplaatst op het dak van de Noord- en Zuidtribune waardoor de grote stadionmasten niet gebruikt hoefden te worden. Enige tijd geleden heeft het bestuur van RBC besloten een onderzoek in te stellen naar de financiële- en technische haalbaarheid van het spelen van avondwedstrijden. In dat kader was de wedstrijd tegen Lewedorpse Boys een testcase. De lampen doorstonden de test probleemloos.

Start verkoop loten Grote Clubactie

Elk jaar vindt in september de Grote Clubactie plaats. Dit jaar doen wij ook mee en willen natuurlijk zo veel mogelijk loten verkopen. Van de opbrengst gaat maar liefst 80% (ofwel € 2,40 per lot) naar onze clubkas! Bovendien maken lotenkopers kans op fantastische prijzen met als hoofdprijs een geldbedrag van € 100.000,-! Hieronder vind je meer informatie over hoe de actie in elkaar steekt.

Wat is de bedoeling?
rn Het verkopen van de loten is heel eenvoudig.  Wij werken met:

Eenmalige machtiging:  De koper vermeldt het rekeningnummer op de intekenlijst en het bedrag wordt eenmalig van de rekening afgeschreven. Het lotnummer wordt op het bankafschrift vermeld. Wanneer de koper een lot heeft gekocht, plak je een sticker op de deur en geef je de persoon een bedankbriefje.

Online: Iedereen ontvangt van ons een e-mail met hierin een link naar onze online verkooppagina. Nodig familie, vrienden en kennissen uit om op deze pagina een lot van onze club te kopen. Het bedrag wordt eenmalig van de rekening van de koper afgeschreven. Het lotnummer wordt op het bankafschrift vermeld.
rn GA VOOR ONLINE VERKOOP OOK NAAR DE VOOR RBC SPECIAAL GEMAAKTE CLUBPAGINA EN KOOP HIER OF MEERDERE LOTEN: http://www2.clubactie.nl/actie/vvRBC

Superlot: Een superlot vertegenwoordigt symbolisch 50 loten en heeft dus een verkoopwaarde van € 150,- waarvan ook weer 80% naar de club gaat. Daarnaast is er speciaal voor de superloten een aparte trekking. Ieder verkocht superlot geeft kans op de superprijs: het Grote Clubfeest t.w.v. € 5.000!

Verkoopboekje: Het verkoopboekje bestaat uit een intekenlijst (voor 23 kopers), bedankbriefjes en deurstickers. Op de intekenlijst worden de gegevens van de lotenkoper invullen. Eén lot kost € 3,- maar het zou natuurlijk super zijn als men meer loten wil kopen!

Aan wie mag  verkocht worden?
rn Men mag de loten verkopen aan wie men wilt, familie, vrienden, buren, enz.

Wanneer is de actie?
rn De Grote Clubactie start op zaterdag 13 september. Vanaf die dag begonnen worden met de lotenverkoop. De actie loopt tot 16 november 2014
rn Verkoop 20 loten en ontvang een gratis entreekaart voor een pretpark (geldig bij Duinrell, Slagharen of Bobbejaanland. 1 gratis entreekaart in combinatie met 1 volbetalende persoon. Kijk voor meer informatie en de actievoorwaarden per pretpark op www.clubactie.nl).

Help het doel van onze vereniging te halen door zoveel mogelijk loten te verkopen. Als lotenverkopers 20 of meer loten verkopen ontvangt men een gratis entreekaart voor Duinrell, Slagharen of Bobbejaanland.

Prijzen voor lotenverkopers
rn De lotenkopers kunnen prachtige prijzen winnen,  maar ook onder de beste lotenverkopers zijn geweldige prijzen te winnen. De hoofdprijs is een Apple iPad! Ga hiervoor naar www.clubactie.nl/verkoopwedstrijd. De jongen, of het elftal, dat de meeste loten verkoopt maakt kans op een mooie prijs, welke is geschonken door Horloge.com. Ook RBC stelt een prijs ter beschikking in de vorm van een compleet voetbaltenue. Wij hopen dat de lotenverkopers dit jaar een geweldig resultaat zullen neerzetten. Heel veel succes met de verkoop van de loten. Dus: KOOP LOTEN !!!!

Primeur voor Daan Dedert

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering was er door diverse leden al op aangedrongen om weer entree te gaan heffen bij de wedstrijden van het eerste elftal. Elke bezoeker van het Herstaco Stadion kent immers de luxe van een overdekte zitplaats. Ook vanwege de stijgende lasten besloot het bestuur om vanaf dit seizoen weer entree te gaan heffen. De prijs van een toegangskaartje werd vastgesteld op € 3.

Op 6 mei 2011, de dag waarop RBC Roosendaal haar laatste wedstrijd voor het faillissement afwerkte tegen FC Dordrecht, waren de kassa's van het RBC stadion voor het laatst geopend. Vandaag om klokslag 13.00 uur ging de kassa opnieuw open. Daan Dedert stond als eerste voor de poort en had de primeur. Hij kocht bij kassier Marco Jongenelis het toegangsbewijs met nummer 001 (zie foto). Ondanks zijn historisch toegangsbewijs baalde Dedert na afloop: "Allemaal leuk en aardig, maar ik had liever gezien dat RBC gewoon drie punten had gepakt."

Hoewel het een prachtige kermisdag was, was Daan Dedert niet de enige die de moeite had genomen om naar het Herstaco Stadion te komen. De teller bleef uiteindelijk op 505 steken. Een ongekend aantal voor een wedstrijd in de 4e klasse.

RBC start voetbalschool

RBC start binnenkort met haar eigen voetbalschool. Jouw kans om te scoren in het stadion!

Ben jij tussen de vijf en de twaalf jaar? En droom je ervan om te scoren in een écht voetbalstadion? In een doel waar eerder Rafael van der Vaart, Zlatan Ibrahimovic, Mark van Bommel en Dirk Kuyt scoorden? Waar veel West Brabantse talenten bij RBC hun eerste stappen zetten op weg naar de top? Dan is dit je kans!

Kom trainen bij de RBC Voetbalschool. Acht techniektrainingen van ervaren trainers met een RBC-verleden in het Herstaco Stadion. Het maakt niet uit waar je speelt of hoe goed je bent; iedereen mag meedoen en wordt in acht trainingen écht een betere voetballer.

Wat is de RBC Voetbalschool?
rn De RBC Voetbalschool is een voetbalopleiding voor jeugdvoetballers uit de regio West-Brabant, die (nog) niet bij RBC spelen. Eerst gaan we kijken naar waar je al goed in bent en naar wat we willen verbeteren. Daar passen we de trainingen op aan. Aan het einde van de trainingsperiode krijg jij je eigen spelersrapport mee naar huis! Voor, tijdens en na de trainingsperiode blijf je gewoon bij je eigen club spelen en trainen. De RBC Voetbalschool werft geen spelers voor haar eigen jeugdopleiding, maar deelt de kennis en kunde die zij heeft graag met voetbalclubs in de regio!

Trainingsdata 2014
rn 12 oktober
rn 26 oktober
rn 2 november
rn 9 november
rn 16 november
rn 30 november
rn 7 december
rn 14 december

Wanneer je je inschrijft, krijg je…
rn - 8 trainingen in het Herstaco Stadion;
rn - een  RBC Voetbalschool tenue;
rn - een echt spelersrapport aan het einde;
rn - speel je in de kijker van de RBC voetbalopleiding.

Het deelnamebedrag per kind is € 99. Klik hier om in te schrijven. Wees er snel bij, want vol = vol!