RBC Update, nummer 6

30-04-2014

3e jaargang, nummer 6

Beste RBC-er,

Hierbij de RBC Update van de maand april, de maand waarin RBC een samenwerkingsverband met Feyenoord sloot. Hieraan is in een extra editie al de nodige aandacht besteed.

RBC 1

RBC is bezig aan de laatste wedstrijden van dit seizoen. Aanstaande zondag is de laatste thuiswedstrijd. Tegenstander is dan kampioen Bavel. Deze wedstrijd is eventueel de laatste kans om Eric Lankers, Ivo Vergouwen, David van Kiel, Dennis Voermans, Nicky Maas, Jesse Verbraak, Nick Smit (de mannen van de doorstart), Nicky Duyvelaar, Mike Magielse, Maarten Hack, Ruben Busé en Glenn van Meer,  in het Herstaco Stadion aan het werk te kunnen zien. Daarna volgt nog een uitwedstrijd tegen SAB.

Intussen blijft de technische staf druk bezig met het samenstellen van de nieuwe selectie. Deze maand kwam RBC met vier spelers tot overeenstemming: Remko van der Kruyssen, Roy van Oeveren, Mike Alderson en Nicky Vromans.

Remko van der Kruyssen

Remko van der Kruyssen (20) van Baronie speelde in het verleden zes jaar in de RBC voetbalopleiding. Als klein aanvallertje van Boeimeer mocht hij stage lopen bij Willem II, Feyenoord, Sparta Rotterdam en NAC Breda, maar koos uiteindelijk voor die laatste club. Omdat hij bij NAC Breda tot rechtsback werd omgeturnd en dat niet zijn voorkeur had, vertrok hij naar Baronie. Omdat hij daar aan de lopende band scoorde, wilde RBC hem graag in de voetbalopleiding opnemen. Vervolgens speelde hij bij RBC van D2 tot en met B1 in de spits. "Hoogtepunt van mijn carrière was beslist de halve bekerfinale die we met RBC B1 in Rotterdam tegen Feyenoord speelden. Ik scoorde toen de gelijkmaker", zegt Van der Kruyssen trots. Bij zijn overgang naar de A-junioren keerde Van der Kruyssen terug naar Baronie. In december 2012 brak hij zijn schouder in een wedstrijd tegen Excelsior. Voor zijn herstel waren twee operaties noodzakelijk en het duurde tot oktober 2013 voordat zijn blessure volledig was hersteld. Mede door deze donkere periode ziet de spits ontzettend uit naar het nieuwe seizoen bij RBC. "Vooral de ambitie van de club spreekt me enorm aan", aldus de oud-RBC-er. Van der Kruyssen is door trainer-coach Erwin van der Woerdt uitgebreid op de hoogte gebracht van de doelstellingen van RBC: "De club wil terugkeren op hoog niveau. En da's mooi, want promoveren is altijd een goede doelstelling. Ik denk wel dat het meer tijd zal kosten dan dat iedereen hoopt, maar het is wel heel mooi om aan dit project mee te kunnen werken." Van der Kruyssen heeft nog steeds een bijzonder gevoel voor RBC: "Logisch, bij RBC heb ik het grootste deel van mijn voetballoopbaan doorgebracht. Toen ik weer in het stadion kwam, zag ik veel oude bekenden: de mensen achter de bar bijvoorbeeld, maar ook de vaste supporters. Het voelde als thuiskomen. Ik heb er echt zin in!"

Roy van Oeveren

Ronald van Oeveren speelde van 1989 tot 1998 in totaal 351 wedstrijden voor RBC in de 1e divisie en scoorde daarin 66 goals. Vijftien jaar na zijn afscheid, treedt zijn zoon Roy (rechts op de foto) volgend seizoen in het voetspoor van zijn vader. Trainer-coach Erwin van der Woerdt ziet in hem een uitstekende kandidaat voor de linksback-positie. Roy van Oeveren (24) speelde in de jeugd voor Roosendaal. Na de A-junioren verruilde hij zijn jeugdliefde voor 4e klasser HSC '28. Daar speelde hij twee seizoenen, waarna Van Oeveren naar zaterdag 2e klasser VVC '68 vertrok. Hier zou hij uiteindelijk vier seizoenen spelen. In 2011 werd hij met VVC '68 kampioen en promoveerde naar de 1e klasse. Het verblijf in de 1e klasse was van korte duur, want de Halsterse zaterdagclub degradeerde na één seizoen weer naar de 2e klasse. Aan het eind van vorig seizoen besloot Van Oeveren vanwege zijn studie te stoppen bij VVC '68. Zijn opleiding was namelijk niet meer te combineren met voetballen op 2e klasse niveau. Dit seizoen houdt Van Oeveren zijn conditie op peil bij de selectie van DVO '60. Volgend seizoen heeft Van Oeveren zijn handen weer vrij en was daarom op zoek naar een ambitieuze club. "En RBC is natuurlijk een club met ambitie. En dat vind ik juist hartstikke goed, want je moet als club altijd een bepaald doel nastreven", aldus de Roosendaler. Daarnaast vindt Van Oeveren het zelf ook wel heel speciaal om te gaan spelen voor de oude club van zijn vader: "Als klein ventje heb ik mijn vader natuurlijk alleen maar op De Luiten zien spelen. Daar heb ik mooie herinneringen aan. Maar ik vind het ook wel heel mooi om in het huidige RBC-stadion te mogen voetballen. Een stadion dat minimaal een 3e klasser verdiend!". Na 15 jaar keert de naam Van Oeveren weer terug op het wedstrijdformulier van RBC.

Mike Alderson

Mike Alderson (20) speelde in de jeugd bij BSC en Roosendaal. Bij die laatste club reikte hij vorig seizoen tot het eerste elftal, waarmee hij kampioen in de 2e klasse werd. Alderson scoorde de 2-0 in de wedstrijd tegen WSC waarin Roosendaal de titel behaalde. Omdat hij dit seizoen te weinig speeltijd kreeg, stapte de aanvaller over naar een lager elftal van Roosendaal. Voetballen op dat niveau paste echter niet in Alderson's ambities, waardoor hij voor volgend seizoen op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. Die vond hij bij RBC. Trainer-coach Erwin van der Woerdt is blij met zijn nieuwe aanwinst: "Mike is een goede versterking. Hij is snel, jong en gretig. En het is een Roosendaalse jongen, die hier vroeger gewoon op de tribune zat."

Nicky Vromans

Het 17-jarige talent Nicky Vromans van FC Dordrecht (op de foto met aanvoerdersband) speelt dit seizoen bij de Schapenkoppen in de U19 (A1) en werd twee jaar geleden door FC Dordrecht weggehaald bij BSC. Omdat het vele reizen de scholier ging tegenstaan, nam hij het besluit om bij FC Dordrecht te vertrekken en een club in Roosendaal te gaan zoeken. Hoewel ook andere Roosendaalse clubs interesse in hem hadden, koos Vromans voor de ambities van RBC: "Trainer Van der Woerdt vertelde me dat RBC er alles aan wil doen om weer zo hoog mogelijk op te klimmen in het voetbal en dat daarvoor de selectie wordt versterkt en dat er drie keer per week gaat worden getraind. Dat spreekt me erg aan". Maar de keus voor RBC werd ook ingegeven door het verleden. Vromans zat regelmatig op vrijdagavond in het stadion bij wedstrijden van RBC. Zijn bezoek afgelopen zondag aan de wedstrijd tegen Sprundel gaf voor hem de doorslag. "Sinds het faillissement was ik niet meer bij een wedstrijd van RBC in het stadion geweest, maar toen ik er zondag weer was, deed me dat heel erg veel. En dat er zoveel supporters de club trouw zijn gebleven in de 4e klasse, vind ik echt heel mooi. Echt uniek. Ik zei zondag tegen de trainer dat ik eerst nog met mijn vader zou overleggen, maar in mijn hart wist ik al dat ik volgend seizoen voor RBC zou spelen!", aldus een zelfverzekerde Vromans. Vromans speelt zelf het liefst op de linksback positie, maar is op de gehele linkerflank inzetbaar. Hoewel Vromans pas 17 jaar is, denkt trainer-coach Erwin van der Woerdt dat Vromans, die in 2011 werd verkozen tot beste speler van het Roosendaals Straatvoetbalkampioenschap, zeker aan spelen toe zal komen: "We willen proberen alle posities dubbel bezet te krijgen, zodat er voor iedereen concurrentie is. De overstap van junioren naar senioren blijft altijd lastig, maar Nicky wil graag de concurrentie aangaan. En met zijn kwaliteiten en zijn inzetbaarheid op de gehele linkerflank kan hij dat ook."

RBC 2

RBC 2 speelt aanstaande zondag een historische wedstrijd in het Herstaco Stadion. Op de laatste competitiedag is ST Oudemolen/Chrislandia 1 de tegenstander, een samenwerkingsverband tussen zondagclub Oudemolen en zaterdagclub Chrislandia. Volgend seizoen zullen deze samenwerkende clubs met elkaar fuseren tot de nieuwe club Oranje Blauw '14. De zondagvoetballers uit Oudemolen zullen daarom, na 68 jaar, hun laatste officiële wedstrijd spelen. Om die reden zullen er veel supporters uit Oudemolen in het Herstaco Stadion aanwezig zijn. Aanvang van de wedstrijd is 11.00 uur.

Voetbalopleiding

Alle instuif- en selectietrainingen zijn inmiddels achter de rug en alle geselecteerde spelers en hun ouders hebben een info avond bezocht. Hierop hebben zij uitleg gehad over de voetbalopleiding van RBC, waar we voor staan, wat we van de spelers verlangen en wat ze van ons kunnen verwachten.

Door Omroep Brabant presentator Paul Post is de loting verricht voor de halve finales van de Omroep Brabant Cup. RBC U15 lootte een thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen C1. Zij komen uit in de 3e divisie F en staat daarin op de zesde plaats. De roodzwarten bereikten de halve finale met grote overwinningen. RBC's competitiegenoot Best Vooruit C1 (7-1), Lierop C1 (8-1), WDS '19 C1 (13-0) en Avanti '31 C1 (8-1) werden zonder pardon aan de kant geschoven. De halve finale moet uiterlijk 6 mei gespeeld zijn. Dit in verband met de voorbereidingen voor de finaledag op 31 mei in Helmond.

RBC U15 werd na afloop van de wedstrijd tegen CTO Eindhoven Talent Team B1M gehuldigd voor het behaalde kampioenschap in de 3e divisie D. Nadat de wedstrijd met 8-0 was gewonnen, ontving het team de kampioensschaal en uiteraard champagne. In het supporterscafé werden spelers, trainers en begeleiders door de aanwezige supporters stuk voor stuk toegejuicht en ontvingen zij een kampioensmedaille. Na de felicitaties van voorzitter Jos Hermsen en de technisch adviseur van de voetbalopleiding Gommy Nooijens, barstte het feest in alle hevigheid los. 

rn rn rn rn rn rn rn

De scouts van de KNVB hebben opnieuw hun oog laten vallen op spelers van de RBC voetbalopleiding. Dit keer viel bij RBC een uitnodiging voor Rida el Jadouni en Rick Santbergen in de bus voor de voorlopige selectie voor het districtsteam  voor jongens onder 14 jaar. In totaal werden er 25 spelers geselecteerd. Dit seizoen selecteerde de KNVB voor haar selectieteams U13 en U12 ook al zeven spelers uit de RBC voetbalopleiding.

Voor RBC U14 breken nog spannende weken aan. Zij moeten nog vol aan de bak om zich te kunnen handhaven in de 1e klasse. De laatste twee wedstrijden zullen dan wel gewonnen moeten worden. Bij puntverlies eindigt het als 11e op de ranglijst en zal er een beslissingswedstrijd om klassebehoud gespeeld moeten gaan worden tegen de nummer 11 uit de 1e klasse 12. De mogelijke tegenstander wordt dan Sprundel C1 of The Gunners C1.

Voor de overige teams van de RBC voetbalopleiding zijn de laatste wedstrijden niet meer van belang voor promotie of degradatie. U13 en U11 staan beiden op de vierde plaats, U12 op de negende plaats.

RBC Familiedag

Enige tijd geleden is er binnen RBC een activiteitencommissie opgestart. Deze bestaat uit Miranda Bus, Natasja Feenstra, Leo van Nispen, Sylvia van de Nobelen, Corné Veraart en Dennis Voermans. De commissie heeft als doel het organiseren van allerlei mogelijke activiteiten voor de club. Zo heeft de activiteitencommissie bijvoorbeeld de aloude shootout-competitie tijdens de rust bij thuiswedstrijden van RBC weer in ere hersteld. Mocht u ideeën of tips hebben voor de activiteitencommissie, neem dan contact op via het e-mailadres activiteiten@rbcvoetbal.nl. Inmiddels is de activiteitencommissie begonnen met de organisatie van een heuse RBC Familiedag in het Herstaco Stadion op zaterdag 24 mei. De familiedag begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur, waarna er een BBQ plaats vindt. Tijdens deze dag worden er diverse leuke spellen en activiteiten georganiseerd. De dag is bedoeld voor alle mensen die RBC een warm hart toedragen. Het is de bedoeling dat zowel spelers als ouders zich opgeven voor de activiteiten overdag met het Inschrijfformulier Activiteiten. Dit in verband met de lunch die door RBC aan hen aangeboden zal worden. Natuurlijk zal ook het supporterscafé en keuken gewoon geopend zijn. Enkele activiteiten die overdag plaatsvinden zijn:
 - penalty- en stropdas schieten;
 - fotospeurtocht;
 - springkussen;
 - voetbaltoernooi (alleen voor spelers en ouders).

Zowel de kleedkamers en douches zullen beschikbaar zijn, zodat iedereen zich na de activiteiten op kan frissen. 's Avonds willen we de dag goed afsluiten met een gezamenlijke BBQ vanaf 18.00 uur. Hiervoor dient een Inschrijfformulier Barbecue ingevuld te worden met daarop de keuze voor een pakket. Op dit formulier staan ook de diverse prijzen voor de verschillende pakketten vermeld. Kun je overdag niet aanwezig zijn, maar 's avonds wel voor de BBQ, dan kan dit natuurlijk ook. Beide formulieren dienen door spelers bij de teammanagers ingeleverd te worden. Niet-spelende leden, sponsoren en andere belangstellenden kunnen het formulier aan de bar van het supporterscafé inleveren. De uiterste inleverdatum is 10 mei.

Rabobank Clubkas Campagne

Deze week werd in de St. Jan door Rabobank Roosendaal-Woensdrecht de uitslag bekend gemaakt van de Clubkas Campagne. Elk lid van deze Rabobank kon vijf stemmen uitbrengen op een vereniging of stichting.  Het aantal uitgebrachte stemmen bepaalde hoe Rabobank Roosendaal-Woensdrecht de voor verenigingen en stichtingen beschikbaar gestelde € 80.000 zou gaan verdelen. RBC had al haar leden en supporters, die lid zijn van Rabobank Roosendaal-Woensdrecht, opgeroepen om op RBC te stemmen. En dat had resultaat. Van de 149 aangemelde verenigingen en stichtingen behaalde RBC de zesde plaats en was daarmee de hoogst scorende sportvereniging. Op RBC werd 288 keer gestemd en penningmeester Cees de Jong en bestuurslid algemene zaken Joost van Oosterhout ontvingen daarvoor een cheque ter waarde van € 1190. De uiteindelijke winnaar, Avond4daagse Roosendaal, kreeg 527 stemmen en € 2177. Verder moest RBC alleen Stichting Kindervakantiespel Ossendrecht, Heemkundekring Het Zuidkwartier, Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale en Stichting De Brabantse Wal boven zich dulden. Opmerkelijk was dat onder de 144 deelnemers, die na RBC eindigden, zich diverse verenigingen bevonden met veel meer leden dan RBC. Dat RBC zo hoog eindigde, is mede te danken aan de constante aandacht voor de actie via de media van RBC. Met name de laatste twee weken van de actie waren er dagelijks oproepen om op RBC te stemmen via twitter en waren er berichten op de website, facebook, de RBC Update en e-mail naar de leden. De actie werd ondersteund door RBCfans.nl en Royal Firm RBC. Opmerkelijk was ook de handelwijze van RBC-lid Jan Vermunt uit Kloosterzande. Hoewel hij lid is van Rabobank Zeeuws Vlaanderen en dus op Zeeuws-Vlaamse verenigingen moest stemmen, kreeg hij het toch voor elkaar dat zijn stem op RBC uitgebracht mocht worden. RBC bedankt iedereen voor zijn inzet en de uitgebrachte stemmen. Klik hier voor de volledige uitslag.

RBC op tv

Tijdens de wedstrijd RBC - WDS '19 werden door de tv-zenders FOX en ZuidWest TV opnamen gemaakt voor reportages over RBC. Deze werden uitgezonden in de sportprogramma's FOX Sport Centraal en ZuidWest Sport. Indien u de programma's gemist heeft, kunt u de uitzendingen terug kijken. Klik hier om de uitzending van FOX Sport Centraal te bekijken. De uitzending van ZuidWest Sport kunt u hier bekijken. De reportage over RBC is het tweede item in het programma en volgt na een interview met de oud-voorzitter van FC Bergen (6,20').