RBC Update, nummer 5

07-04-2014

3e jaargang, nummer 5

Beste RBC-er,

Feyenoord en RBC hebben vanavond bekend gemaakt dat ze met elkaar gaan samenwerken. Het is de bedoeling dat de Feyenoord Academy en de RBC voetbalopleiding op reguliere basis kennis gaan uitwisselen en daardoor inzicht verkrijgen in elkaars visie op de opleiding van jeugdspelers en de werkwijze daaromtrent.

De samenwerkingsovereenkomst werd in het Herstaco Stadion na afloop van de oefenwedstrijd RBC U11 - Feyenoord U11 ondertekend. Namens Feyenoord waren hiervoor technisch directeur Martin van Geel en hoofd jeugdopleiding, en voormalig RBC-speler, Damiën Hertog naar Roosendaal afgereisd. Namens RBC werd de overeenkomst ondertekend door voorzitter Jos Hermsen en penningmeester Cees de Jong.

RBC verwacht dat de voetbalopleiding, door de samenwerking met Feyenoord, een enorme kwaliteitsimpuls zal ondergaan. Zo krijgen de jeugdtrainers van RBC de gelegenheid om 'in de keuken te kijken' bij de Feyenoord Academy. Daarnaast zullen de scouts van Feyenoord namen van spelers doorgeven die zij geschikt achten om het niveau van de RBC voetbalopleiding aan te kunnen. Dat geldt ook voor spelers die de Feyenoord Academy gaan verlaten. Feyenoord gaat tevens talentvolle spelers van RBC de gelegenheid geven stage te lopen bij de Feyenoord Academy. Ook zullen Feyenoord-trainers in Roosendaal incidenteel trainingen gaan geven aan RBC-teams.

Ook voor Feyenoord levert de samenwerking louter voordelen op. De scouts van RBC gaan Feyenoord op hun beurt inlichten over spelers die zij mogelijk geschikt achten voor de Feyenoord Academy. Bovendien gaat RBC beginnende trainers van Feyenoord gelegenheid geven stage te lopen bij de RBC voetbalopleiding.

Tenslotte zullen beide clubs aanwezig zijn op elkaars talentsessies en instuifdagen (van Feyenoord) en selectiedagen (van RBC). Teams van Feyenoord en RBC zullen regelmatig oefenwedstrijden tegen elkaar gaan spelen.

De samenwerking tussen eredivisieclub Feyenoord en 4e klasser RBC mag zeker als uniek worden beschouwd. Feyenoord gelooft in de kwaliteit van de RBC voetbalopleiding, een opleidingsvariant die voetbalopleiding en schoolprestaties aan elkaar koppelt. RBC vindt het op haar beurt een prachtige en bijzondere kans om met Feyenoord samen te werken, een club die al jaren bewijst de beste jeugdopleiding van Nederland te hebben. Omdat beide clubs elkaar zo respecteren en waarderen, willen beide partijen graag samenwerken. De overeenkomst wordt in beginsel aangegegaan voor 2½ jaar.

De KNVB is inmiddels op de hoogte gebracht van de samenwerking tussen Feyenoord en RBC.

De unieke samenwerking is een feit. De Jong (RBC), Hermsen (RBC), Van Geel (Feyenoord) en Hertog (Feyenoord) proosten op de samenwerking.