RBC Update, nummer 3

31-03-2014

3e jaargang, nummer 3

Beste RBC-er,

Hierbij presenteren wij u de derde RBC Update van 2014. Trots kunnen wij u melden dat RBC U15 vier wedstrijden voor het eind van de competitie kampioen is geworden van de 3e divisie B. Een fantastische prestatie van de oudste RBC-junioren, die door de KNVB in eerste instantie in de Hoofdklasse waren ingedeeld, maar uiteindelijk op verzoek van RBC door de KNVB buiten mededinging in de 3e divisie werden geplaatst. Om afgelopen zaterdag al kampioen te kunnen worden, moest RBC zelf winnen van TSC C1 en hopen op puntverlies van SC 't Zand C1. Dat zelf winnen, leek vooraf geen gemakkelijke opgave. "In mijn ogen was TSC nog de enige ploeg die ons nog pijn zou kunnen doen", aldus trainer-coach Danny Mathijssen. TSC stond op de derde plaats en was uit Roosendaal ook al met een 2-2 gelijkspel vertrokken. RBC liet echter zien vol voor de winst te willen gaan en nam een 0-2 voorsprong door Siebe Pal en Darif Chikou. Maar TSC bood prima tegenstand en kwam terug tot 1-2. Uitblinker Samuel Smulders leek met de 1-3 de wedstrijd te beslissen, maar TSC toonde veerkracht en scoorde wederom een aansluitingstreffer: 2-3. De wedstrijd ging gelijk op, maar uiteindelijk trok RBC de overwinning over de streep. Daarna was het wachten op nieuws uit Tilburg. Groot was de vreugde toen bleek dat SC 't Zand met 1-2 had verloren van Best Vooruit C1. De titel was een feit! "Vandaag kwamen we goed weg met een overwinning. TSC had echt een gelijkspel verdiend, maar als je vier wedstrijden voor het eind 14 punten voor staat op de nummer twee, dan ben je gewoon de terechte kampioen", vertelt Danny Mathijssen terug in Roosendaal met trots. Ondanks het kampioenschap en de straatlengte voorsprong zal RBC niet promoveren. Indeling in de 3e divisie werd door de KNVB alleen toegestaan onder voorwaarde dat RBC geen aanspraak mocht maken op promotie. Voor die promotie komen Best Vooruit, SC 't Zand en TSC nog in aanmerking. "Van die drie ploegen gun ik TSC de promotie", zegt Mathijssen. "Voetbaltechnisch gezien vind ik de Oosterhouters de beste van de drie. Daarnaast heb ik me enorm gestoord aan het onsportieve gedrag van SC 't Zand met hun denigrerende opmerkingen over onze prestaties en onze aanwezigheid in de 3e divisie. Dus wat mij betreft, mag TSC naar de 2e divisie." Aanstaande vrijdag speelt RBC U15 een thuiswedstrijd tegen CTO Eindhoven Talent Team B1M. Dan zal de ploeg gehuldigd worden voor het behaalde kampioenschap. Aanvang van de wedstrijd is 19.00 uur.

RBC 1

Competitie

Na vier wedstrijden in de derde periode kunnen we vaststellen dat RBC dit seizoen niet meer om de prijzen gaat meespelen. Na drie nederlagen op rij werd vorig week een goede overwinning behaald in en tegen Chaam (3-4). De resterende wedstrijden gaat de ploeg op jacht naar zoveel mogelijk punten om het seizoen zo goed mogelijk te kunnen afsluiten.

Selectie ondergaat grote verandering

De selectie van RBC zal er volgend seizoen heel anders uit gaan zien. Dat is afgelopen maand duidelijk geworden, nu de laatste gesprekken met de spelersgroep zijn afgerond.

Nu het duidelijk is, dat RBC de gewenste doelstelling - promotie naar de 3e klasse - niet zal gaan realiseren, heeft het bestuur besloten om de selectie dusdanig te faciliteren dat volgend seizoen wel promotie naar de 3e klasse kan worden afgedwongen. Zo zal de selectie kwalitatief worden versterkt. Daarnaast zal bijvoorbeeld ook de trainingsintensiteit worden opgevoerd. Een aantal spelers hebben aangegeven niet meer de ambitie te hebben om mee te gaan in de ambitie van de club. Eric Lankers en Ivo Vergouwen denken dat het fysiek niet meer is op te brengen. David van Kiel kan het niet meer combineren met zijn werk. Dennis Voermans, Nicky Maas, Nicky Duyvelaar, Mike Magielse, Maarten Hack en Jesse Verbraak willen als groep minder prestatief gaan voetballen bij een andere club. Mogelijk sluiten Eric Lankers, Ivo Vergouwen en David van Kiel zich daarbij aan. Ook Ruben Busé, Nick Smit en Glenn van Meer hebben aangegeven RBC te willen verlaten. Mark van der Wegen en Wiebe de Kok stoppen vanwege hun opgelopen zware blessures.

Met het vertrek van bovengenoemde spelers gaan we afscheid nemen van een grote groep, die de doorstart van RBC na het faillissement mogelijk heeft gemaakt, en RBC het kampioenschap van de 5e klasse heeft bezorgd. RBC is daar deze spelers zeer erkentelijk voor en waardeert hun inzet voor de club. De spelers hebben aangegeven waardig afscheid te willen nemen en de laatste zes wedstrijden alles te willen geven.

De technische staf is inmiddels druk bezig om voor volgend seizoen een jong en gretig RBC te formeren, aangevuld met de nodige routine, wat er alles aan wil doen om hogerop te willen komen. Van de huidige spelersgroep blijven Arthur van den Broek, Zakaria Benslimane, Redouan el Allaoui, Mitch Klijn, Anouar El Khassim en Jaghja Memisi. Zoals bekend heben Mo El Moussaoui, Mo Boulahyan en Danny Mathijssen al toegezegd volgend seizoen bij RBC te komen spelen. Daarnaast hebben deze maand ook Lars de Voogd, Thierry Aarts en Gino Pieter hun woord aan RBC gegeven.

Lars de Voogd (foto boven) is een oud jeugdspeler van RBC. De 22-jarige middenvelder doorliep de RBC voetbalopleiding van D1 tot en met A1. De Voogd is een hardwerkende, creatieve middenvelder die tweebenig is. Hij is een echte teamspeler en heeft altijd de wil om te winnen. Na het faillissement van RBC vond De Voogd onderdak bij zaterdag 1e klasser Zaamslag. Vorig seizoen speelde hij voor 1e klasser Vlissingen. Met die ploeg schakelde hij RBC nog uit in het bekertoernooi. "Dat was een lastige wedstrijd voor ons", vertelt De Voogd. "De meesten hadden zoiets van, ach een 5e klasser..... Ik was één van de weinigen die echt gemotiveerd was, weet ik nog wel. Gewoon omdat ik tegen mijn oude club RBC speelde." Vlissingen won die wedstrijd uiteindelijk met 3-2. Dit seizoen keerde De Voogd terug naar Zeeuws Vlaanderen, naar 2e klasser Terneuzen. Maar omdat het daar totaal niet liep, verkaste De Voogd in de winterstop naar het Belgische Kemzeke, dat uitkomt in de 2e provinciale, vergelijkbaar met de 2e klasse in Nederland. De Voogd is RBC na het faillissement altijd blijven volgen. "Ik kom nog regelmatig in Roosendaal en elke keer kriebelt het weer als ik in de stad kom. Ik heb er tenslotte zeven jaar gevoetbald." Hij kent inmiddels de doelstelling van de club en raakte enthousiast door de gesprekken met trainer-coach Erwin van der Woerdt. "Er komt volgend seizoen een goede groep. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet in zo'n prachtig stadion spelen met zo'n perfect kunstgrasveld."

De 31-jarige doelman Thierry Aarts (foto boven) komt over van zaterdag 1e klasser Klundert. Thierry Aarts is een kind van Kalsdonk. Geboren in de Röntgenstraat, zette hij zijn eerste stappen op een voetbalveld bij RBC op De Luiten. Hij komt uit een echte RBC-familie. Ook zijn opa, zijn vader en zijn broer speelden voor RBC. Albert Jurgens is een oom van hem. In de D-pupillen kreeg Aarts te horen dat hij te klein was voor keeper en moest tot zijn verdriet de RBC voetbalopleiding verlaten. "Dat was balen ja, vooral omdat ik uiteindelijk groter werd dan de toenmalige keeper die wel mocht blijven", aldus een lachende Aarts. Daarop vertrok hij naar BSC. Drie jaar later stapte hij over naar Excelsior Essen. Op 22-jarige leeftijd belandde hij bij Klundert, waar hij acht seizoenen zou blijven. Met Aarts in het doel promoveerde Klundert van de 3e naar de 1e klasse. Dit seizoen raakte hij zijn plaats onder de lat kwijt bij de Westhoekers. "Mijn zoontje werd zeven weken te vroeg geboren, waardoor ik elke dag in het ziekenhuis zat. En dat viel precies in de voorbereidingsfase. Ik zei tegen de trainer dat mijn prioriteiten nu even ergens anders lagen. De tweede keeper pakte zijn kans, deed het goed en bleef staan", aldus Aarts, die overigens nog steeds in Roosendaal woont. Volgend seizoen keert Aarts dus terug bij RBC. Voor Aarts is daarmee de cirkel rond. Het kind van Kalsdonk is weer thuis.

De 22-jarige rechtsback Gino Pieter (links op foto boven) van hoofdklasser Baronie begon met voetballen bij SC Helmondia. Op 15-jarige leeftijd debuteerde hij als B-junior in het eerste elftal van de 3e klasser. Het seizoen daarop stapte hij over naar de jeugdopleiding van de plaatselijke profclub Helmond Sport. Door de samenwerkingsovereenkomst tussen Helmond Sport en VVV-Venlo belandde Pieter na de A1 bij Jong VVV/Helmond Sport. Omdat hij geen profcontract kon afdwingen verkaste hij naar hoofdklasser UNA/Brinvast waarmee hij naar de Topklasse promoveerde. De inmiddels in Roosendaal woonachtige Pieter wilde dichter bij huis gaan voetballen en vertrok naar Baronie. Omdat ook het reizen van en naar Breda hem ging tegenstaan, ging Pieter op zoek naar een club in Roosendaal. Hij legt uit waarom hij voor RBC koos: "Ja, het verhaal RBC is in Oost-Brabant natuurlijk ook bekend. Ik hoorde vorig jaar al dat de club een doorstart ging maken. Ik begreep van de trainer en het bestuur dat RBC weer zo snel mogelijk terug naar de top wil. Het raakt me echt, dat een club met zo'n traditie zich wil terugvechten. Daar wil ik heel graag aan meehelpen."

RBC 2

RBC 2 verloor de topper tegen de nummer twee, Dubbeldam 6, met 3-2. RBC 2 heeft daardoor inmiddels 13 punten achterstand op koploper SC Amstelwijck 6 en is daardoor helaas kansloos voor het kampioenschap.

Voetbalopleiding

Volgend seizoen zal de RBC voetbalopleiding uitgebreid gaan worden met twee teams: een U17 (B1) en een U10 (E1). Dat er een U17 aan zat te komen, is vrij logisch. Het gat tussen de huidige U15 en de seniorenteams moet zo snel mogelijk gedicht worden zodat er een natuurlijke doorstroming van jeugdspelers naar de senioren kan ontstaan. De technische staf van de voetbalopleiding heeft inmiddels diverse spelers getest en beoordeeld in twee selectietrainingen en een selectiewedstrijd. De spelers die positief werden beoordeeld zijn inmiddels, samen met hun ouders, uitgenodigd voor een info avond en hebben daar alles over het spelen bij RBC te horen gekregen. RBC verwacht volgend seizoen een zeer talentvolle spelersgroep voor RBC U17 te kunnen samenstellen. Daarnaast heeft het bestuur ook besloten om volgend seizoen te starten met een U10. Voor de ontwikkeling van jonge talentvolle spelers is het namelijk van belang om zo vroeg mogelijk de kans te krijgen in de RBC voetbalopleiding geplaatst te kunnen worden. Hierdoor is RBC in staat haar jeugdspelers nog eerder een goede basisopleiding te geven.

Op de vrijdagen 4 en 11 april organiseren we instuiftrainingen voor jongens (zowel veldspelers als keepers) die geboren zijn in 2004, 2005 of 2006. De instuif start om 17.00 uur in het Herstaco Stadion en zal een uur duren. Het stadion ligt aan de Borchwerf 4 in Roosendaal. De poort gaat om 16.30 uur open. Jongens die al lid zijn van een club dienen hun vereniging in te lichten dat ze aan deze instuif mee willen doen. Aanmelden kan tot uiterlijk 3 april door hier te klikken.

De RBC voetbalopleiding blijkt als een steeds sterker wordende magneet te werken op talentvolle jeugdspelers in de regio. Dagelijks ontvangen we mails en telefoontjes met de vraag of een speler bij RBC kan komen voetballen. We handelen dit dan correct af door de betrokken vereniging van die speler op de hoogte te brengen en daarna pas de speler uit te nodigen voor een stage. Die omvat meestal twee trainingen en een oefenwedstrijd. Daarna krijgt een speler te horen of hij wel dan niet wordt aangenomen. Op vrijdagavond 28 maart hebben we de eerste informatieavond gehouden voor ouders van spelers die door de technische staf dusdanig zijn beoordeeld, dat ze in een team van de voetbalopleiding kunnen worden geplaatst. Aan het eind van de bijeenkomst hebben 13 spelers een zogenaamde Intentieverklaring ondertekend, waardoor ze de zekerheid hebben dat ze vanaf het seizoen 2014 – 2015 bij RBC zullen spelen in U17, U15 of U14. In de maand april richten we ons nu op de overige leeftijdscategorieën: U13, U12, U11 en U10. Er zullen weer trainingen, wedstrijden en instuiven worden georganiseerd en een tweetal informatieavonden. Eind april hopen we dan dat de meeste teams compleet zullen zijn.

Stem op RBC !

De Rabobank heeft de Clubkas Campagne gestart. Met de start van de Clubkas Campagne komt het oude sponsor- en donatiebeleid voor verenigingen en stichtingen te vervallen.

In 2014 zal Rabobank Roosendaal-Woensdrecht € 80.000 beschikbaar stellen voor de Rabobank Clubkas Campagne. De verdeling van dit bedrag wordt bepaald door de leden van Rabobank Roosendaal-Woensdrecht middels stemming. Ieder lid krijgt vijf stemmen om te verdelen en kan maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging of stichting uitbrengen. Alle 5 de stemmen moeten worden uitgebracht. Nadat alle stemmen uitgebracht zijn, wordt het totaalbedrag gedeeld door het totaal aantal uitgebrachte stemmen en wordt duidelijk wat de waarde per uitgebrachte stem is. Aan het bedrag dat de vereniging/stichting ontvangt, is geen minimum of maximum verbonden.

RBC roept al haar leden en supporters, die lid zijn van Rabobank Roosendaal-Woensdrecht, op om twee stemmen uit te brengen op RBC. Dit kan vanaf 3 april t/m 14 april. Attendeer ook iedereen die je kent en lid is van Rabobank Roosendaal-Woensdrecht om op RBC te stemmen.

Spek de clubkas, stem op RBC !