RBC Update, nummer 2

02-03-2014

3e jaargang, nummer 2

Beste RBC-er,

Terwijl carnaval inmiddels is losgebarsten, presenteren wij u de tweede RBC Update van 2014.

RBC 1

Start 3e periode

rn rn rn rn rn rn

Afgelopen zondag startte de derde en laatste periode. Een door vier schorsingen verzwakt RBC begon slecht met een 1-4 nederlaag tegen ADVENDO. RBC heeft nog acht wedstrijden om zich alsnog te plaatsen voor de nacompetitie. Zoals het er nu naar uit ziet, geeft de derde plaats op de ranglijst ook recht op nacompetitie en als je de derde periode niet zelf pakt, maar bijvoorbeeld degene die dan op de derde plek staat, doe je met plaats 4 ook nog mee. Het gat naar de derde en vierde plek is negen en zes punten.

Vertrek Ron Traets

rn rn rn rn rn rn

Ron Traets heeft besloten om per direct te stoppen als verzorger van RBC. Gisteravond bracht hij de selectie en het bestuur op de hoogte van zijn besluit.

Omdat Traets voor zijn werk regelmatig in het buitenland verblijft, kan hij zich niet voor 100% inzetten voor de club, "en zo steek ik niet in elkaar", aldus de boomlange verzorger. Traets: "Als ik iets doe, dan wil ik het ook goed doen. Ik wil ook doordeweeks in het stadion kunnen zijn en niet alleen bij de wedstrijden. Nu moet ik te vaak naar mijn zin verstek laten gaan."

Jean-Pierre Lankers is bereid gevonden om de taken van Ron Traets tot het eind van het seizoen over te nemen. Lankers was vorig seizoen verzorger bij RBC.

Versterkingen voor volgend seizoen

Hoewel het seizoen 2013-2014 nog lang niet ten einde is, is RBC inmiddels al druk bezig met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. In december gaf het bestuur groen licht aan de technische staf om uit te zien naar versterkingen, doelstelling van de club is immers promotie naar de 3e klasse. Vanaf dat moment is de technische staf gestart met het testen van diverse spelers tijdens trainingen en oefenwedstrijden. Inmiddels hebben drie spelers toegezegd volgend seizoen voor RBC te willen uitkomen. Het zijn Mo el Moussaoui en Mo Boulahyan, twee spelers van 4e klasser Voorwaarts uit Rotterdam, en Danny Mathijssen van 3e klasser Cluzona.

 

rn rn rn
rn Mo el Moussaoui rn Mo Boulahyan rn Danny Mathijssen

Mo El Moussaoui (27 jaar) is een echte Kalsdonker en begon op 8-jarige leeftijd bij RBC op De Luiten. Hij doorliep de RBC voetbalopleiding tot en met de C2, waarna hij naar stadgenoot Alliance vertrok. Na twee jaar stopte El Moussaoui met voetballen om zich volledig te kunnen storten op zijn tweede passie: thaiboksen. Op 21-jarige leeftijd besloot hij om toch weer zijn voetbalschoenen aan te trekken en meldde zich aan bij BSC. Daar speelde hij vier seizoenen en promoveerde met die club naar de 2e klasse. Vervolgens vertrok hij naar Rotterdam om bij Voorwaarts te gaan spelen. Daar speelt hij momenteel als rechtsbuiten.

El Moussaoui, die nog steeds in Kalsdonk woont, praat enthousiast over zijn terugkeer naar RBC: "Mijn neefjes voetballen in de jeugd van RBC en zo ben ik in contact gekomen met Erwin van der Woerdt. Ik heb een keer meegetraind en dat beviel goed. RBC heeft altijd mijn interesse gehad, ik ben er vroeger begonnen en ik ben ook altijd supporter geweest. Vandaar dat ik er graag wil voetballen." El Moussaoui wil graag zijn bijdrage leveren aan de opmars van RBC: "Mijn doelstelling met RBC is om volgend jaar zeker kampioen te worden. Maar natuurlijk hoop ik dat ze dit jaar nog nacompetitie halen en promoveren. Ik kijk er in ieder geval naar uit om bij RBC te komen voetballen!"

Mo Boulahyan (26 jaar), roepnaam Bakkie, komt uit Rotterdam en zette als 8-jarige zijn eerste stappen op het voetbalveld bij Leonidas. Daar voetbalde hij tot en met de B1, waarna hij twee jaar niet speelde. Hij vervolgde zijn loopbaan bij de Rotterdamse clubs HOV (4e klasse), Swift Boys (2e klasse), terug naar Leonidas (1e klasse) en speelt inmiddels al drie seizoenen in de spits bij Voorwaarts.

Boulahyan over zijn komst naar RBC: "Mo el Moussaoui vertelde mij dat hij een keer mee zou trainen met RBC. We voetballen nu samen bij Voorwaarts. Hij vroeg of ik ook mee wilde trainen en ik ben meegegaan. Deze training beviel mij wel. Ik heb ook meerdere malen een oefenwedstrijd meegespeeld en ik heb het positief ervaren bij RBC." Over zijn doelstelling met RBC is Boulahyan heel duidelijk: "Mijn doelstelling is om volgend jaar zoveel mogelijk doelpunten te maken in de spits en natuurlijk ook kampioen te worden met RBC." Boulahyan heeft er veel zin in om in het Herstaco Stadion te komen spelen en hoopt op een leuke tijd bij de club.

Danny Mathijssen (30 jaar), bijgenaamd Pitbull, begon bij VIVOO in Huijbergen, maar vertrok al snel naar de jeugdopleiding van Willem II. Op 18-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in de Eredivisie voor de tricolores. Na vier seizoenen werd hij in 2005 overgenomen door AZ. Halverwege het eerste seizoen werd hij door de Alkmaarders verhuurd aan RKC Waalwijk, het seizoen daarop aan NAC Breda. In 2007 keerde hij terug op het oude nest in Tilburg en speelde er wederom twee seizoenen. Vanwege een zware heupblessure moest Mathijssen stoppen met betaald voetbal. Na zijn herstel zette Mathijssen zijn carrière voort in het amateurvoetbal bij METO en leidde de ploeg uit Hoogerheide in 2012 naar de 3e klasse. Dit seizoen komt Mathijssen uit voor de Wouwse 3e klasser Cluzona en speelt centraal achterin of op het middenveld.

Mathijssen is inmiddels ook al een aantal jaren actief in het trainersvak. Sinds dit seizoen is hij aan de RBC voetbalopleiding verbonden als trainer-coach van RBC U15. Ook volgend seizoen zal hij een jeugdteam van RBC onder zijn hoede nemen.

De technische staf gaat de komende periode gebruiken om nog meer spelers te testen en te beoordelen. De zoektocht naar versterkingen voor RBC is nog niet ten einde.

5 Dorpentoernooi

Op 6 februari werd in de kantine van Cluzona de loting verricht voor het 5 Dorpentoernooi 2014. Ook RBC is hiervoor uitgenodigd. Omdat RBC slechts een doorstart heeft kunnen maken dankzij Rimboe en FC Moerstraten en zich daardoor zeer met de dorpen verbonden voelt, wil RBC die binding graag uitdragen door deelname aan het 5 Dorpentoernooi.

RBC kwam in poule A terecht met NSV en HSC '28 als tegenstanders. Op donderdag 14 augustus speelt RBC twee wedstrijden van 45 minuten: om 18.30 uur tegen NSV en om 19.30 uur tegen HSC '28. Op zondag 17 augustus vinden de finalewedstrijden plaats. Dit zijn volledige wedstrijden. Het toernooi wordt afgewerkt op Sportpark De Doelen in Wouw.

Huldiging RBC

Op de laatste dag van januari werden in Schouwburg De Kring de kampioenen van 2013 gehuldigd tijdens het Sportgala Roosendaal. Ook RBC viel in de prijzen vanwege het behaalde kampioenschap in de 5e klasse.

Namens RBC nam Dennis Voermans de prijs in ontvangst van wethouder Toine Theunis. De wethouder sprak tot de toehoorders in de zaal: "Jullie zullen het waarschijnlijk niet geloven, maar ik volg RBC nog steeds. Jullie doen het goed", sprak hij tot Dennis. Daarna was het de beurt aan presentatrice Angelique Willems. Zij onderwierp Dennis Voermans aan een waar kruisverhoor. Of het nu kwam door haar verblindende jurk weten we niet, maar Dennis kon geen antwoord geven op de vraag in welk jaar RBC nou precies was opgericht. Ook de uitslag van de eerste wedstrijd van RBC tegen MOC '17 na de herstart, op de dag dat RBC 100 jaar bestond, was Dennis even ontschoten. Gelukkig wist hij Angelique daarna wel feilloos te vertellen dat RBC momenteel zeven teams binnen de lijnen weet te brengen.

Tot sportvrouw-, sportman- en sportploeg van het jaar werden uitgeroepen zwemster Manon Vermariën (tweevoudig Nederlandse recordhouder), atleet Mark Nouws (Nederlands kampioen 1500 meter) en voetbalclub Roosendaal (kampioen 2e klasse).

RBC 2

RBC 2 staat nog steeds op de derde plaats in de competitie. Onlangs hield de ploeg van Peter Hanemaaijer koploper SC Amstelwijck 6 in Dordrecht op een 3-3 gelijkspel. Na carnaval reizen de oranjewitten opnieuw af naar Dordrecht. Tegenstander is dan Dubbeldam 6, de nummer twee.

Voetbalopleiding

De teams

RBC U15 staat nog steeds aan de leiding in de 3e divisie D en heeft inmiddels een voorsprong van acht punten op SC 't Zand C1. Na carnaval gaan de jongens van Danny Mathijssen op bezoek bij de Tilburgers en kunnen dan de directe concurrent voor het kampioenschap op een nog grotere afstand zetten.

RBC U14 deed onlangs goede zaken in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. De nummer twee, RCS C1, werd met 3-2 verslagen.

RBC U13 kan zich volledig op de competitie gaan richten. De ploeg van Ruben Busé werd verrassend in de kwartfinale van de districtsbeker uitgeschakeld door hoofdklasser MOC '17 D1.

RBC U12 wist van de laatste drie wedstrijden er maar liefst twee in winst om te zetten. Door de overwinningen op de nummers twee en drie nestelen de boys van Leon Withagen zich keurig in de middenmoot.

De E-pupillen van Agnita Nouwen's RBC U11 staan op een keurige derde plaats in hun 3e klasse met louter D-pupillen als tegenstanders.

Uitnodigingen KNVB en Sparta Rotterdam

De KNVB heeft 36 spelers geselecteerd voor een selectietraing voor jongens onder 13 jaar voor de regio Westhoek, waaronder maar liefst zes spelers van de RBC voetbalopleiding. Het betreft Rick Braspenning, Bas Buijs, Daan Mariën, Achraf El Moussaoui, Roel Paulus en Feiko van der Velden, allemaal spelers van RBC U13. RBC is daarmee hofleverancier, gevolgd door Roosendaal (4), DOSKO (3), Steenbergen (3), Unitas '30 (3) en Virtus (3). Na de selectieactiviteiten zal de groep van 36 spelers worden teruggebracht naar een definitieve trainingsgroep. Deze groep zal dan bijna wekelijks gaan trainen en wedstrijden spelen tot het einde van dit voetbalseizoen.

 

rn rn rn rn rn rn

Daarnaast is Nizar Bouhrouch van RBC U11 door Sparta Rotterdam uitgenodigd voor een trainingsstage. De massale selectie van de RBC-spelers geeft maar weer eens aan dat RBC met zijn voetbalopleiding op de goede weg is.

 

Afscheid Ad Kas

Onze wedstrijdcoördinator voetbalopleiding Ad Kas is gestopt. In 2007 is hij gestart als teammanager bij B1. Deze functie heeft hij vervuld bij de trainers Frans Vermeulen en Reinald Boeren. Ad was zeer gedreven en uiterst precies en werd zeer gewaardeerd door de technische en organisatorische mensen binnen de voetbalopleiding, maar ook door spelers en ouders. In 2009 ging hij als wedstrijdcoördinator aan de slag toen de voetbalopleiding verhuisde naar Sportpark Meilust in Bergen op Zoom. Ad was helemaal kapot van het faillissement in 2011. Na de herstart nam hij zijn functie als wedstrijdcoördinator weer op zich in Wouwse Plantage bij Rimboe, samen met zijn maat Patrick van Aert. Door zijn zeer lange werkweken waardoor hij op de meeste avonden pas rond 21.00 uur thuis is en het feit dat hij zijn pas geboren kleinkind bijna nooit ziet, heeft hij tot zijn, en onze, grote spijt moeten besluiten om er mee te stoppen. RBC bedankt hem voor de vele uren die hij aan de club besteed heeft en voor zijn tomeloze inzet.

 

 S BBetaald parkeren bij Herstaco Stadion

Met ingang van 1 maart kan er alleen nog tegen betaling geparkeerd worden op het parkeerterrein van het Herstaco Stadion.

Wat is hiervoor de reden? De gemeente Roosendaal wilde het RBC-stadion in juni 2013 alleen maar aan Cejopa B.V. verkopen als het omliggende parkeerterrein voor een periode van 20 jaar gehuurd zou gaan worden. De gemeente stelde hierbij tevens de eis dat er betaald parkeren moest gaan plaatsvinden (24 uur per dag, 7 dagen per week). De parkeertarieven moeten daarbij in overeenstemming zijn met de tarieven zoals die bij het NS-station worden gehanteerd. Om het parkeerterrein als zodanig geschikt te maken, zijn er slagbomen, een betaalautomaat, een abri en camera's geplaatst.

Bezoekers van het Herstaco Stadion die gebruik maken van het parkeerterrein, dienen met het volgende rekening te houden:

  1.      Het tarief bedraagt € 1,30 per uur met een maximum van € 9,50 per dag;
  2.      Auto's met aanhangers kunnen niet op de parkeerplaats parkeren omdat de slagboom hiervoor niet is ingesteld;
  3.      Na aankomst op het parkeerterrein en het trekken van een parkeerkaart gaat na tien minuten de parkeertijd in;
  4.     Na betaling van het parkeergeld (bij vertrek) heeft men 15 minuten om het terrein te verlaten;
  5.      Betaling kan uitsluitend geschieden met Maestro en V-pay.

 

Sponsornieuws

Sponsoravonden een succes

De eerste sponsoravonden, na de heroprichting van RBC, zijn een succes geworden. Op donderdagavond werd door de sponsorcommissie "afgetrapt" voor een bijeenkomst met de sponsoren van het Talenten Adoptie Plan voor de jeugd. Na een inleiding door coördinator voetbalopleiding, Noud Bominaar, en het aanschouwen van een demonstratietraining op het veld, gaf Gommy Nooijens, adviseur technische zaken voetbalopleiding, in duidelijk taal weer wat RBC met de jeugd voor ogen heeft. De 'Wall of Future' met daarop de foto's van alle jeugdspelers met hun TAP-sponsoren werd daarna feestelijk onthuld door Nassef Ettalie. Nassef is de jeugdspeler die de meeste TAP-sponsoren aan zich wist te binden. Daarna gaf de voorzitter van de sponsorcommissie, Melvin van Mourik, een presentatie over waar het huidige RBC vandaan is gekomen. Deze zelfde presentatie gaf hij ook op de vrijdagavond aan de uitgenodigde huidige sponsoren van RBC, waarvan velen aan de uitnodiging voor deze avond gehoor hadden gegeven. Na afloop van deze presentatie en een rondleiding in het 'nieuwe' onderkomen van RBC was het, onder het genot van een hapje en een drankje, nog tot laat een gezellig samenzijn en ontmoetten oude sponsoren van weleer elkaar sinds lange tijd weer in het voor hun vertrouwde stadion. Ook maakten zij uiteraard kennis met de nieuwe sponsoren van RBC. De sponsorcommissie, bestaande uit Melvin van Mourik, Joost van Oosterhout, Maikel Kamphuis, Marcel Hellemons en Dennis Voermans, kunnen terugkijken op twee geslaagde avonden.

rn rn rn rn rn rn

Nieuwe sponsoren

Onlangs is de RBC sponsorgroep weer uitgebreid met twee nieuwe sponsoren. Het betreft Artec Interim B.V. uit Roosendaal en Veldt Restpartijen uit Heerle.

Artec Interim B.V. is een (inter)nationaal opererende, uitzend- en detacheringorganisatie, gespecialiseerd in technisch personeel op uitvoerend niveau, en biedt bedrijven adequate oplossingen op het gebied van personeel en planning. Klik hier voor meer info.

 

Veldt Restpartijen houdt zich bezig met de in- en verkoop van diverse partijgoederen, zoals decoratie voor binnen- en buitenshuis, meubels, beelden, vazen, bloempotten en seizoensartikelen. Het assortiment wisselt continu, alles is uit voorraad leverbaar en te koop voor een zeer scherpe prijs. Klik hier voor het assortiment.

 

Sjors Sportief

Sportstimulering Nederland biedt iedere gemeente in Nederland de mogelijkheid om basisschoolkinderen vanaf groep 3 t/m 8 op prikkelende wijze deel te laten nemen aan diverse kennismakingscursussen bij verenigingen, op het gebied van sport en cultuur binnen hun gemeente. In navolging van een aantal regionale gemeenten gaat de gemeente Roosendaal van start met dit leuke sportstimuleringsinitiatief ‘Sjors Sportief’.

Doel is om kinderen door Sjors Sportief met plezier te laten bewegen en (sociale) vaardigheden op te doen, waardoor zij uitgroeien tot gezonde en sociale mensen. Sjors Sportief geeft alle kinderen de kans om zich op laagdrempelige wijze te oriënteren op de diverse takken van sport binnen hun gemeente en stimuleert kinderen lid te worden van een sportvereniging.

De kinderen van de Roosendaalse basisscholen kunnen een keus maken uit 62 verschillende sporten en clubs, varieërend van aikido tot zumba. Ook RBC heeft besloten zich voor dit project aan te melden. Op drie woensdagmiddagen in mei kunnen kinderen uit groep 5 en 6 meetrainen bij RBC. Vanaf vandaag kunnen kinderen zich hiervoor inschrijven. Klik hier om je aan te melden.