RBC Update, nummer 1

31-01-2014

3e jaargang, nummer 1

Beste RBC-er,

Hierbij presenteren wij u de eerste RBC Update van het nieuwe jaar. We zijn inmiddels aan onze derde jaargang toe.

We begonnen het jaar zeer positief met de contractverlenging van Erwin van der Woerdt. Ook volgend seizoen blijft hij trainer-coach van RBC 1. Tijdens de geslaagde nieuwjaarsborrel werd het contract ondertekend.

RBC 1

Na twee oefenwedstrijden is RBC aan de tweede seizoenshelft begonnen met een gelijkspel tegen Schijf en een overwinning bij Gloria UC. Zondag speelt RBC thuis tegen VVR. Doelstelling is de derde periodetitel of een zo hoog mogelijke positie op de ranglijst, die mogelijk ook recht geeft op deelname aan de nacompetitie. De ploeg is inmiddels versterkt met Anouar El-Khassim, die terugkeerde van hoofdklasser DOSKO. Mark van der Wegen, Wiebe de Kok en Mitch Klijn zullen echter door zware blessures dit seizoen niet meer in actie komen.

Morgen zal RBC in Schouwburg De Kring tijdens het Sportgala worden gehuldigd voor het vorig seizoen behaalde kampioenschap in de 5e klasse. De deuren van Schouwburg De Kring gaan om 19.00 uur open. Het officiële programma begint deze avond om 19.30 uur.

RBC 2

Ook de selectie van RBC 2 werd aangevuld. Bennie van den Kolk (ex-Alliance) en Olivier Mpeti (ex-DVO '60) kwamen de gelederen van trainer Peter Hanemaaijer versterken. RBC 2 begon na de winterstop met een overwinning tegen de nummer 2, Dubbeldam 6, en staat op de derde plaats met acht punten achterstand op de koploper.

Voetbalopleiding

Ook de teams van de voetbalopleiding zijn weer begonnen. RBC U13 plaatste zich inmiddels voor de vierde ronde van de districtsbeker door een 3-1 overwinning op Sarto D1.

RBC U15, RBC U14 en RBC U11 zijn inmiddels meer gaan trainen. U15 en U14 trainen nu vier keer per week, U11 drie keer. Van deze uitbreiding van trainingsuren zullen de RBC-teams in de tweede competitiehelft zeker de vruchten van gaan plukken.

Sponsornieuws

De dug-out deken, welke alle jeugdelftallen hebben ontvangen van de firma RIXIP, is nu ook te koop. Zeker in deze koude maanden is de deken aan te bevelen voor de toeschouwers die op de tribune plaatsnemen. De deken is echter uitsluitend te bestellen via de website van RIXIP.

Er hangt ook een exemplaar in de kantine, zodat u kunt zien wat u koopt.

Klik hier om naar de website van RIXIP te gaan en uw bestelling te plaatsen.

Overlijden Ron Verstraeten

Afgelopen zondag werden we opgeschrikt door het overlijden van Ron Verstraeten. Hij bekleedde in het verleden tal van functies bij RBC. Zo maakte hij deel uit van het bestuur, maar hij zette zich ook op veel andere gebieden in. Zo was hij onder meer voorzitter van de supportersvereniging en teambegeleider van het vrouwenelftal in de jaren '70.

Ron was de man voor algemene zaken, zoals de accommodatie. Bij de terugkeer in het betaald voetbal in 1983 was hij de stuwende kracht die de constructie verzorgde om de explosieve groei van reclameborden op De Luiten aan te brengen. Hij rolde en sproeide ook vaak zelf de velden. Hij had een duidelijke mening en baalde van mensen die er de kantjes van afliepen.

Ron was een sociaal bewogen man die heel veel tijd en energie in RBC heeft gestoken en in de jaren '70, '80 en '90 mede vorm heeft gegeven aan de ontwikkeling van RBC. De club is dankbaar voor zijn inzet. Ron werd 73 jaar.

RBC wenst de familie van Ron heel veel kracht toe in deze moeilijke periode.

De afscheidsdienst zal plaatsvinden op zaterdag 1 februari om 12.00 uur in crematorium Zegestede aan de Ionweg in Roosendaal. Condoleances na afloop van de dienst in Ron's stamcafé De Kroon, Boulevard 84, Roosendaal.