Nieuwsbrief RBC VA #28 (2023-28)

29-01-2023

 

 

 

 

 

 

NIEUWSBRIEF #28 (2023)
JAARGANG 15 SEIZOEN 2022 - 2023

 


VAN DE REDACTIE

Reacties en input voor de volgende nieuwsbrief kunt u zoals altijd mailen aan nieuwsbrief@rbcvoetbal.nl. 

 


VAN HET BESTUUR (29-01-2023)

Beste RBC'er,

De kou blijft nog even aanhouden maar daar heb ik wat minder last van aangezien ik op dit moment in Sevilla verblijf voor een stedentrip. Gezien de korte werkweek lag de focus dan ook bijna volledig op mijn werkgever Randstad. Wel heb ik deze week met Rob Valentijn, de maker van deze nieuwsbrief, gezeten om een nieuwe layout en format door te spreken, hierover volgende week meer! Daarnaast heeft er nog een overleg plaatsgevonden om te kijken hoe we in de toekomst meer supporters naar het stadion te krijgen en een jongere doelgroep aan kunnen spreken.

Dinsdag speelde ons 1e elftal de laatste oefenwedstrijd uit bij 1e klasser Dosko. Net als in de voorbereiding op het seizoen werd er gewonnen en kan de selectie met een goed gevoel naar de herstart van de competitie toewerken op 5 februari thuis tegen Rood-Wit. Laten we hopen dat we het seizoen met een leuk kampioensfeestje af kunnen sluiten. De selectie voor 2023-2024 krijgt ook steeds meer vorm en het is geweldig dat velen aangeven graag bij RBC te blijven.

Op 9 februari verwelkomt het RBC Netwerk Sierd de Vos. Zoals aangegeven op de ALV zijn de vrijwilligers van RBC van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@rbcnetwerk.nl. Maandag 23 januari heeft er trainersoverleg plaatsgevonden, is de ouderraad en studiebgeleiding bij elkaar geweest en op 14 februari staat weer een overleg van de jeugdcommissie gepland. Fijn om te zien dat de structuur binnen de VA vorm krijgt en dat er mensen opstaan om de club verder te helpen.

Tot slot zal ook deze week een bestuurslid zich aan u voorstellen en deze week is dat Paul Kuipers. Veel leesplezier en tot volgende week!

Met vriendelijke groeten,
Kees van Hassel
info@rbcnetwerk.nl
06-29531612


Deze week is het aan Paul Kuipers om zich voor te stellen!

Beste RBC'ers,

Deze keer is het mijn beurt op iets over mezelf te vertellen. Ik ben Paul Kuipers, 58 jaar, getrouwd met Marga en werkzaam voor het Ministerie van Financiën. Onze zoon van 24 en dochter van 21 zijn voor hun studie inmiddels uitgevlogen naar Hengelo en Rotterdam. 

Hoe komt het dat mijn bloed een oranje kleur heeft en mijn hart voor RBC klopt? Op 6-jarige leeftijd werd ik op een koude februarimiddag door mijn vader meegenomen naar De Luiten voor een wedstrijd tegen de voormalige profclub ZFC. Het waren de laatste jaren voor de sanering waardoor RBC voor de eerste maal gedwongen werd het betaald voetbal te verlaten. Als kind heb ik heel bewust de (toen al) vastberaden strijd van RBC meegekregen die gevoerd werd voor rehabilitatie en terugkeer naar het betaald voetbal, wat uiteindelijk dit jaar precies 40 jaar geleden lukte en uitmondde in die fantastische 3-0 tegen NAC op De Luiten. In al die jaren - en ook daarna - bleef ik samen met mijn vader en later ook met mijn eigen zoon de wedstrijden van RBC bezoeken. Na al die kampioenschappen in de jaren '70, de bekerfinale en de Eredivisie was het faillissement voor mij een niet te bevatten gebeurtenis. Alsof er een familielid was overleden... Wat was ik blij te horen dat Noud zich ook niet wilde neerleggen bij een definitief einde van RBC. Ik heb direct aangegeven dat ik altijd bereid was om mijn bijdrage te leveren en belandde ik in het bestuur als secretaris. En zo begonnen we aan onze reis vanuit de Vijfde Klasse. 

Sinds het vertrek van Jos Hermsen ben ik inmiddels het bestuurslid met de meeste vlieguren. Tegenwoordig niet meer als secretaris, maar als bestuurslid mediazaken en communicatie. Samen met Dennis, Rob en Arthur verzorgen we de content voor onze website, nieuwsbrief en sociale media. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor wedstrijdzaken en de contacten met de KNVB. Ook voer ik nog een aantal secretaris-taken uit zoals het voeren van de ledenadministratie, het bewaken van ons preventiebeleid en onze privacy policy.

Doe ik daarnaast ook nog iets buiten RBC? Ja zeker wel. Marga en ik gaan graag naar Spanje op vakantie. Daarnaast maken we regelmatig korte stedentrips, we houden van lekker eten en pakken vaak een terrasje. En om het gemis aan profvoetbal te compenseren, ga ik regelmatig naar Heracles Almelo waar mijn zoon nu voor zijn tweede jaar stage loopt (jawel, op mediazaken ;). Ook komen we vaak in het theater door de studie van mijn dochter op de Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. 

Genoeg nu over mezelf. Voor nu is het belangrijk dat we zo snel mogelijk met RBC weer verder hogerop gaan. En daar hebben we iedereen bij nodig! Heb je vragen en/of goede ideeën over mediazaken of andere zaken uit mijn portefeuille, laat het me weten. Tot ziens in het stadion!

Met vriendelijke groet,

Paul Kuipers 
Bestuurslid mediazaken en communicatie
media@rbcvoetbal.nl

 


Dankwoord fam. Bominaar

Lieve RBC-ers, collega's, kameraden, strijdmakkers van Noud,

Dik twee maanden geleden is het alweer dat onze, maar ook jullie Noud, overleed.
De stroom aan medeleven, berichten en kaarten was eindeloos. Overweldigend bijna. De woorden vanuit RBC waren liefdevol, respectvol, hartverwarmend en tot hele grote steun. Tranen van grote, stoere, voetbalmannen spraken meer dan duizend woorden. Net als het spelen met de rouwbanden en de minuut stilte die gehouden werd. In de verhalen die jullie met ons deelden hoorden we hoeveel hij ook op persoonlijk vlak betekend heeft, voor zo ontzettend veel mensen. De erehaag met daarin ook jeugdspelertjes was symbolisch voor al die jonge levens die hij gedurende meer dan 55 jaar heeft begeleid en geïnspireerd.

Dit is een verlies dat velen van jullie diep geraakt heeft en dat we samen met jullie hebben gedeeld.
Er was dan ook geen mooiere manier dan samen met jullie afscheid van hem te nemen, bij RBC, zijn tweede thuis.   

Noud had zelf aangegeven zijn afscheid klein te willen houden. Al snel was duidelijk dat een klein afscheid geen recht zou doen aan het verlies dat zo ontzettend veel mensen had geraakt. En toen kwam het aanbod van Pim, manager van het ATIK Stadion. Pim gooide alle deuren open. Een aanbod dat mogelijk maakte dat er een onvergetelijk eerbetoon kwam. Een eerbetoon dat op geen enkele andere manier zo passend had kunnen zijn.   

Toen het balletje eenmaal was gaan rollen kwam er nog veel meer hulp, van alle kanten. Alles was bespreekbaar om, samen met RBC, tot een mooi afscheid te komen. Wij willen iedereen die op wat voor manier dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen bedanken; voor het harde werken, jullie tijd, het respect dat jullie toonden en het gevoel dat jullie ons gaven.

Als familie hebben wij er wel voor willen zorgen dat het afscheid niet te massaal werd. Dit was immers niet alleen het afscheid van een RBC-er, maar ook van een echtgenoot, een vader, een broer, een familielid en een vriend. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk mensen afscheid te laten nemen zonder het zo groots te laten worden dat wij het zelf niet meer als afscheid zouden kunnen ervaren. Helaas betekende dit dat we (lang) niet iedereen van jullie persoonlijk konden uitnodigen. Mochten wij hierbij echt mensen over het hoofd gezien hebben dan is dit een inschatting van de familie geweest en zegt het niets over de band die mijn vader met u had of wat jullie voor elkaar betekend hebben.

Voor de mensen die geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen maar wel op de tribune zaten: juist jullie willen wij ook bedanken. Tot de allerlaatste momenten voor de start van het afscheid hebben wij van achter het rolgordijn gekeken naar de mensen op de tribune. Hoe mooi was het, JUIST dat daar mensen zaten. Mensen die de kou trotseerden en er, ondanks dat zij geen persoonlijke uitnodiging hadden ontvangen, toch besloten dat ze er graag bij wilden zijn. Het beeld jullie daar te zien zitten was onbeschrijfelijk. Jullie aanwezigheid maakte zijn afscheid extra bijzonder, eervol en onvergetelijk. Ik denk dat als Noud erbij had kunnen zijn, hij zelf ook plaats had genomen op die tribune.

Het afscheid dat wij, mede dankzij al jullie hulp, hebben mogen hebben was in alle opzichten perfect. Zoals zijn zwager Jose terecht aangaf; de club heeft zich echt van zijn allerbeste kant laten zien. Op zoveel manieren, met grootse daden of juist door de kleinste dingen, is RBC de familie tot grote steun geweest.

Dit is die club met hart en ziel, dit is een familie!

Wij willen jullie nogmaals bedanken voor alle steun die wij hebben mogen ontvangen; groot of klein, aanwezig in de zaal of op de tribune, via een kaart of een appje, via hartverwarmende woorden of juist door een minuut stilte. Jullie hebben een gouden randje gegeven aan een intens zwarte periode. Samen hebben we Noud het perfecte afscheid gegeven, zoals alleen wij dat samen konden doen.

Bedankt voor alles. Wij gaan elkaar vast nog zien!
Zorg goed voor de club waar Noud zo heilig in geloofde.

Anita, Ralph, Melanie & Onno

 


Trainers gezocht

RBC is voor komend seizoen op zoek naar enthousiaste gekwalificeerde trainers.

Er zijn vacatures voor:
- assistent trainer 1e elftal;
- diverse jeugdtrainers Voetbal Academie.

Heb je interesse om te werken voor een ambitieuze club, die graag de stap hogerop wil maken en wil jij hier onderdeel van zijn? Stuur dan je cv naar technischezaken@rbcvoetbal.nl.

 


Afstudeeropdracht enkelblessure

Hallo RBC'ers,

Voor mijn bachelor onderzoeksproject over het effect van enkelblessures op de algehele stabiliteit ben ik hard op zoek naar proefpersonen. 

Om af te kunnen studeren ben ik op zoek naar duo's uit hockey-, voetbal-, of rugbyteams tussen de 16 en 40 jaar. Zo'n duo moet bestaan uit dames of heren uit hetzelfde team, waarvan er 1 in het afgelopen jaar een enkelblessure/enkelverzwikking heeft gehad en het andere teamlid de afgelopen 5 jaar geen enkelblessure heeft gehad. Voor degene met de recente enkelblessure moet wel gelden dat hij/zij inmiddels hersteld is hiervan. 

Het onderzoek ziet er als volgt uit: beide vullen een korte vragenlijst in met informatie en daarna zullen beide proefpersonen over een drukplaat lopen en een paar balansoefeningen op een krachtenplatform uitvoeren. Dit zal in totaal zo'n 10-20 minuten in beslag nemen afhankelijk van hoe snel de balans testen worden uitgevoerd.

Ben jij de voetballer die Amber kan helpen? Neem dan contact op het haar.
Alvast bedankt namens Amber. 

Met vriendelijke groet,
Amber Klijn
amberklijn2008@gmail.com

 


UITSLAGEN

Dinsdag 24 januari 2023

20:00 uur: DOSKO 1 - RBC 1 (3-4)

Woensdag 25 januari 2023

20:00 uur: Baronie JO18 - RBC JO18 (4-2)

Zaterdag 28 januari 2023

8:45 uur: SJO de Markiezaten JO10 - RBC JO10-2 (2-20)
9:00 uur: RBC JO8 - EBOH JO8 (4-5)
9:00 uur: RBC JO12-2 - DOSKO JO12 (5-1)
10:30 uur: RBC JO14 - De betrokken Spartaan JO14 (0-5)
11:00 uur: Unitas JO10 - RBC JO10 (1-3)
11:15 uur: MOC'17 JO16 - RBC JO16 (3-2)
12:15 uur: RBC JO13 - Zwaluwen JO13 (1-7)
14:45 uur: RBC JO18 - VEP JO18 (7-3)

 


PROGRAMMA AANKOMENDE WEEK

Woensdag 1 februari 2023

17:30 uur: RBC JO8 - Gloria JO9 (oefenwedstrijd)
19:00 uur: RBC JO12-1 - Virtus JO13 (oefenwedstrijd)

Zaterdag 4 februari 2023

9:00 uur: RBC JO10-2 - MOC'17 JO10
9:00 uur: RBC JO10-1 - Groen-Wit JO10-2
9:00 uur: RBC JO12-1 - Arnemuiden JO12 
10:15 uur: Drechtstreek JO16 - RBC JO16
10:30 uur: RBC JO13 - Beek Vooruit JO13
11:00 uur: DSO JO14 - RBC JO14
16:15 uur: Houten JO18 - RBC JO18

Zondag 5 februari 2023

14:30 uur: RBC 1 - Rood-Wit 1

 


Agenda

Er staan geen evenementen in de agenda deze week.

 


Verjaardagen

29-01-2023 Özmen, Berat - JO10-1 (10)
03-02-2023 Traets, Lars - 1 (23)
05-02-2023 Realpe Burbano, Sebastian - O23 (20)

RBC wenst iedereen een fijne verjaardag!

 


 

 

 

 

 

 


Woning Inspect

BVR Groep

Euro-Rijn Global Logistics B.V.

Flex Security & Services

Dhr. Charel Habets

Dhr. Rene Denie

Bluefin B.V.

Dhr. Recep Demirci

Vos Interim

AVD Support Welzijn & Educatie

Dhr. Cornè Haverkamp

Coneco B.V. 
 


PUPIL VAN DE WEEK: 

Deze week geen Pupil van de week
 


HOOFDSPONSOR RBC VOETBAL ACADEMIE