RBC Update, nummer 17

03-12-2013

2e jaargang, nummer 17

 

Beste RBC-er,

 

Het is nog geen Sinterklaas, maar hierbij ontvangt u alvast de zeventiende RBC Update van dit jaar.

 

RBC 1

 

Afgelopen zondag speelde RBC 3-3 gelijk in en tegen Sprundel. RBC heeft nu in de eerste drie wedstrijden van de tweede periode zowel een keer gewonnen, gelijk gespeeld als verloren. Voor de winterstop komen de oranjewitten nog twee keer in actie. Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen koploper Bavel op het programma. Een week later komt rode lantaarddrager SAB op bezoek in het Herstaco Stadion.

 

De winterstop kan voor de gehavende selectie niet snel genoeg komen met al die langdurig geblesseerde spelers. Op de lijst prijken inmiddels de namen van Wiebe de Kok, Mark van der Wegen, Mitch Klijn, Zakaria Ben Slimane, Joël van Meer en Ivo Vergouwen. Daarnaast is Edgar Wong-Lun-Hing langdurig afwezig vanwege zijn studie. Groot nadeel voor trainer-coach Erwin van der Woerdt is op dit moment het ontbreken van een natuurlijke aansluiting vanuit de jeugd en het tweede elftal. De oudste spelers in onze voetbalopleiding zijn nog maar C-junioren en het klasseverschil tussen de selectie van RBC 1 en de meeste spelers van RBC 2, dat uitkomt in de reserve 6e klasse, is logischerwijs te groot. Op dit soort momenten blijkt dat RBC als club in opbouw zwaar in het nadeel is ten opzichte van andere clubs.

 

RBC 2

 

Afgelopen zondag verloor RBC 2 met 3-1 van het eerste elftal van ST Oudemolen/Chrislandia, waardoor de oranjewitten in de competitie naar de vijfde plaats zijn gezakt. Het bekeravontuur is inmiddels ook ten einde. In de tweede ronde werd RBC 2 uitgeschakeld door BSC 8. Zij waren met 1-3 te sterk.

 

 

 

Voetbalopleiding

 

RBC U15 blijft maar winnen in de competitie. Afgelopen zaterdag werd Haarsteeg C1 met 2-0 verslagen. De mannen van trainer-coach Danny Mathijssen staan in de 3e divisie D op de eerste plaats met drie punten voorsprong op de nummer 2. Vervelend blijft dat de KNVB niet alle uitslagen in de stand heeft verwerkt omdat RBC buiten mededinging aan de competitie meedoet. Maar op onze eigen website wordt de rangschikking nauwkeurig bijgehouden. Klik daarom hier voor de juiste stand. Het bekertoernooi is voor RBC U15 wel afgelopen. Het een klasse hoger spelende NAC Breda C1 was met 6-1 te sterk.

 

Het seizoen voor Toby van Dijk van RBC U14 is zo goed als voorbij. De 13-jarige speler uit Lage Zwaluwe raakte in de uitwedstrijd tegen Steenbergen C1 zwaar geblesseerd. Hij brak zijn enkel, en omdat ook zijn kuitbeen krom stond, werd hij dezelfde dag nog geopereerd. Toby zit nu in het gips. Wij wensen Toby beterschap en heel veel sterkte bij zijn herstel. Keeper Jordi Brühns van RBC U15 heeft tijdens een training een blessure aan een pink opgelopen. Deze voor een keeper vervelende blessure dwingt hem om minimaal 4 weken toe te kijken. Ook Jordi wensen we een spoedig herstel toe.

 

RBC U13 heeft zich ten koste van stadgenoot Roosendaal D1 geplaatst voor de derde ronde van de districtsbeker. Op Sportpark Hulsdonk kwalificeerden de oranjewitten zich met een zuinige 0-1 overwinning. De mannen van trainer Ruben Busé zitten nu bij de laatste twaalf.

 

RBC U12 boekte afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning. DFS D1 werd in Burgh-Haamstede met 1-3 verslagen, waardoor onze eerstejaars D-pupillen afstand namen van de rode lantaarn in de 2e klasse D22.

 

En wat te denken van onze E-pupillen in RBC U11? Zij handhaven zich keurig in de middenmoot van de 3e klasse S01 tussen louter D-pupillen.

 

Uitbreiding RBC bestuur

 

Het bestuur van RBC zal worden versterkt met John Vette. Hij zal binnen het bestuur de portefeuille voetbaltechnische zaken voor zijn rekening gaan nemen. John Vette heeft inmiddels een oriëntatieperiode van twee maanden achter de rug, waarin hij veel wedstrijden en trainingen heeft gezien en met diverse mensen binnen de club gesprekken heeft gevoerd. John Vette is 50 jaar en heeft in het verleden gespeeld voor Yerseke (2e klasse) en GOES (1e klasse). Gedurende deze periode kwam hij regelmatig uit voor het Zeeuws Elftal en speelde onder meer tegen Oranje, België en Roemenië. Na zijn actieve voetbalcarrière was John Vette twee seizoenen hoofdtrainer bij Yerseke. Daarnaast was hij vele jaren actief als jeugdtrainer. Voorlopig zal John Vette de bestuursfunctie uitvoeren op interim-basis. Op de eerstvolgende algemene ledenvergadering zullen de leden zijn voordracht als bestuurslid voetbaltechnische zaken dienen goed te keuren en te bekrachtigen.

 

Willem II-supporters herdenken RBC Roosendaal

 

Voorafgaand aan het duel tussen Willem II en Jong FC Twente werd op de King Side een groot spandoek ontrolt waarmee de Willem II-supporters uiting gaven aan hun onvrede over het toetreden van Jong FC Twente, -Ajax, en -PSV tot de Jupiler League. Deze clubs, die door de Willem II-supporters als 'lievelingetjes van de bond' werden afgeschilderd, zouden hun entree in de Jupiler League gemaakt hebben over de rug van de 'cultclubs' RBC Roosendaal, Haarlem, SC Veendam en AGOVV, die door de KNVB 'onder de grond' zouden zijn gestopt. Het faillissement van RBC Roosendaal werd gesymboliseerd door een houten kruisbeeld met daarop het logo en de vermelding 'Roosendaal'.

 

RBC en Barça gezamenlijk tegen racisme

 

Voorafgaand aan de wedstrijd RBC - Barça hebben de spelers van beide teams een statement gemaakt tegen racisme. De teams kwamen niet apart van elkaar op het veld, maar gemixed, en toonden het publiek twee spandoeken waarop de tekst '1 tegen discriminatie, make a differance' te lezen stond. Aanleiding voor de actie waren de racistische uitlatingen tijdens de bekerwedstrijd RBC - Barça op 24 augustus.

 

 

 

Sponsornieuws

 

Dankzij RIXIP zitten onze spelers er deze winter warmpjes bij. RIXIP is een trouwe sponsor van onze jeugdspeler Benno Sip (RBC U13) in het kader van het Talenten Adoptieplan. Zij heeft haar sponsorpakket nu ook uitgebreid met een groot reclamebord in het Herstaco Stadion en is daarmee tevens ook accommodatiesponsor geworden. Daarnaast kreeg het bestuur van RBC deze maand geheel spontaan een zevental dekens aangeboden door RIXIP. Hierdoor kunnen onze reserve spelers er warmpjes bij zitten deze winter. RIXIP heeft deze dekens speciaal gemaakt. Het is één van de “custom” artikelen die RIXIP kan leveren.

 

Ook Autobedrijf Jan Bogers uit Breda heeft de sponsorovereenkomst met RBC wederom uitgebreid. Met Autobedrijf Jan Bogers, sponsor van het eerste uur, werd deze zomer al een sponsorovereenkomst bereikt als accommodatiesponsor en sponsor van het talenten adoptieplan. Maar sinds deze maand is Autobedrijf Jan Bogers ook zichtbaar op de achterkant van de trainingspakken van het elftal U15.

 

En de sponsorgroep van RBC blijft maar groeien. RBC heeft er weer twee nieuwe sponsoren bij en het spreidingsgebied van de sponsoren wordt ook steeds groter. Dit keer werden namelijk Van Hoof Events uit Tilburg en Verkeersschool Ad Buijs uit Roosendaal aan de alsmaar groeiende lijst van sponsoren toegevoegd. Van Hoof Events is uw partner voor organisatie van evenementen, feesten en partijen. Maar ook voor al uw promotionele acties en all–in kinderfeesten. Het heeft een jarenlange ervaring op het gebied van events en acties. Verkeersschool Ad Buijs is gevestigd aan de Vijfhuizenberg 113a en verzorgt zowel theorie- en praktijklessen voor auto, auto met aanhanger, bromfiets en motor.Tevens kunt u er terecht voor voortgezette opleidingen, bijscholingscursussen, presentaties en theorieavonden voor bedrijven en verenigingen.

 

Webshop

 

RBC heeft een eigen webshop. Je vindt de webshop onder het tabblad Winkel. Via de webshop kun je bij BKS Sport trainingskleding, tassen, keepershandschoenen en voetbalschoenen bestellen. Klik hier om naar de webshop te gaan.

 

Zaalvoetbaltoernooi

 

Op maandag 23 december organiseert RBC een zaalvoetbaltoernooi in 't Veerhuis in Oud-Gastel. De aftrap is om 10.00 uur door de D-pupillen, gevolgd door de C-junioren om 14.00 uur. Van 18.00 tot 22.00 uur wordt het toernooi afgesloten door de senioren en sponsoren.

 

Nieuwjaarsbijeenkomst

 

Op vrijdag 3 januari vindt in het supporterscafé de nieuwjaarsbijeenkomst plaats. Iedereen die RBC een warm hart toedraagt, is dan welkom om als club met elkaar te proosten op het nieuwe jaar. Nadere info volgt.