Nieuwsbrief RBC VA #5 (2023-5)

12-07-2022

 

 

 

 

 

 

NIEUWSBRIEF #5 (2023-5)

JAARGANG 14 SEIZOEN 2022 - 2023

 


VAN DE REDACTIE

Reacties en input voor de volgende nieuwsbrief kunt u zoals altijd mailen aan nieuwsbrief@rbcvoetbal.nl. 

 


In de mailbox

De samenstelling van de teams JO14 t/m Jong RBC

JO14: Tim van der Aart, Ibrahima Barry, Jakub Cybulski, Mamadou Madiou Diallo, Damin el Hajjioui, Lars Huysmans, Thijs Huysmans, Ian Loomans, Niels Luisterburg, Aimane el Moussaoui, Jayzinio Schenkers, Mats Sint Nicolaas, Christian Smits, Timo Stadhouder, Mikk Timmers

JO16: Samir Asry, Haroon Barry, Jordan van Boven, Hessel Bremer, Luque Casas Diaz, Bas Costermans, Kobe Horemans, Moustapha Kamara, Leon Kimwanga, Jens Kleintjens, Levi de Kock, Djibi Lamine Baldé, Finn van der Lee, Niels van Leipsig, Milan van der Linden, Bickel van Loon, Stan Stadhouders, Thijmen Teunissen, Daan André Verheezen, Vigo Verhoeven, Jassim Yachou

JO18: Aboutalib Ameraissa, Harald Baartmans, Dion van Broekhoven, Jay van Dooremaal, Adham Elkadi, Kivanc Erbisim, Tijn Harmsen, Thijmen Keijzer, Joris Kiresels, Olivier Kollen, Sam Linders, Edmilson Santos, Daniel van Schaik, Jarno Schillemans, Adam el Shami, Milan Verleysen, George Wiafe

Jong RBC (O23): Anouar Aberkane, Stephan Beekman, Nezar Berda, Imad Bouda el Koubai, Ward Corrynen, Kolon Diallo, Hervé Ekomu Nana, Ayoub Elkadi, Esli Engelen, Ilyas Etik, Edson Fonseca Neves, Bjarne de Greef, Ilias el Harrachi, Laurens van Hove, Xander van Hove, Abdel Ouamari, Sebastian Realpe Burbano, Amara Soumah, Robin Swagemakers, Abdelmojib Yachou

Iemand vergeten; verkeerde spelling? Laat het even weten via een mail naar de betreffende teammanager.

Het 1e elftal van RBC is ingedeeld in de Zondag 2e klasse C. De tegenstanders zijn Antibarbari, Beek Vooruit, Cluzona, Coal, JEKA, Rood-Wit W, Roosendaal, SC Gastel, VFC, Victoria'03 en Virtus. Vanwege de leegloop in het zondagvoetbal in het district West 2, heeft de KNVB vijf clubs vanuit de zuidelijke 2e klasse E  in West 2 geplaatst. Naast RBC zijn dat Beek Vooruit, Cluzona, JEKA en Roosendaal. Ook het uit de Derde Klasse gepromoveerde Victoria'03 is vanuit Zuid 1 overgeheveld. Uit West 2 zijn er zes clubs overgebleven: Antibarbari, Coal, het uit de Eerste Klasse gedegradeerde Rood-Wit W, VFC en de uit de Derde Klasse gepromoveerden SC Gastel en Virtus.

Naast de indeling van de standaardteams heeft de KNVB ook de competitie indeling bekend gemaakt voor Jong RBC en de jeugd op divisieniveau. De indelingen zijn als volgt:

Jong RBC is ingedeeld in de 4e divisie J en heeft de volgende tegenstanders*: Bolnes, Binnenmaas, Drechtstreek, Groote Lindt, Oranje Wit, Pelikaan en RVVH.

JO18 komt uit in de 6e divisie F. De tegenstanders zijn Baronie, Geinoord Nieuwegein, JSV Nieuwegein, JVOZ, Real Lunet, Rotterdam United en Spartaan'20.

JO14-1 komt uit uit in de 3e divisie E. Zij treffen Capelle, GJS, Kloetinge, Roosendaal, TVC Breda JO14-2, Unitas en Zeelandia Middelburg.

JO13 is ingedeeld in de 2e divisie D. Zij gaan zich meten met Beek Vooruit, De Betrokken Spartaan,

Excelsior M, JVOZ, Roosendaal, SC Feyenoord, SC Gastel, Sparta (AV), SV Charlois, TOGB en VVGZ.

* Het teamnummer is alleen vermeld als de betreffende tegenstander een lager teamnummer heeft dan het team van RBC


Interesse om teammanager, assistent scheidsrechter of spelleider te worden? Graag aanmelden bij de trainer van het betrokken team.

Trainer JO10

Rivelino Resort wordt de trainer van JO10. Voor het begin van de schoolvakantie zal hij zich aan de ouders, spelers en begeleiding presenteren tijdens een bijeenkomst in het stadion.

Opleidingskosten

De opleidingskosten van het seizoen 2022-2023 kunnen al gestort worden op de rekening van RBC: NL45RABO0167921959 onder vermelding van de naam van de speler en het betrokken team. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden: 1. U stort het totale bedrag van € 580 in een keer uiterlijk 30 september; 2. U stort het bedrag in 5 termijnen: uiterlijk 31 augustus € 120, uiterlijk 30 september € 120, uiterlijk 31 oktober € 120, uiterlijk 30 november € 120 en uiterlijk 31 december € 100. Indien U zich niet strikt aan de termijnbetaling houdt zal de resterende vordering direct worden overgedragen aan het incassobureau, dat u eerst een herinnering zal sturen alvorens tot incasso over te gaan. Uiterlijk 31 december 2022 dient het volledige bedrag te zijn overgemaakt! Indien een tegemoetkoming voor de opleidingskosten is aangevraagd bij o.a. Stichting Paul, Stichting Leergeld of andere instanties, wordt u verzocht dit dan direct te laten weten aan de penningmeester penningmeester@rbcvoetbal.nl (discretie is verzekerd). De opleidingskosten van het afgelopen seizoen 2021-2022 die tot heden nog niet betaald zijn dienen alsnog uiterlijk 31 augustus betaald te zijn! Bij meerdere kinderen van een gezin geldt een korting: € 50 bij het 2e kind en € 100 bij het 3e kind.

RBC-FC EIndhoven

ROOSENDAAL - RBC heeft het oefenduel met FC Eindhoven verloren. In het Atik Stadion zagen 635 toeschouwers dat de nummer drie van de Eerste Divisie van vorig seizoen met  0-6 te sterk was. In de eerste helft kreeg de Roosendaalse ploeg, die voor deze gelegenheid onder leiding van Robert Maaskant stond, enkele kansen om tot scoren te komen. In de tweede helft schroefde FC Eindhoven het tempo omhoog met een compleet nieuwe ploeg, terwijl Maaskant's bank gelimiteerd was, waarna de ploeg van Rob Penders er nog vijf wist te maken. 

Bij RBC begon Mike Gianotta in de goal, vanwege de afwezigheid van de doelmannen Matthias Deleij en Owen Braeckmans. Gianotta, die binnenkort weer richting Amerika vertrekt, was gevraagd of hij nog één duel mee kon doen in verband met de afwezigheid van beide goalies. Ook Jong RBC-doelman Stephan Beekman was bij de selectie gehaald om als tweede goalie te fungeren. Zij waren niet de enige spelers die bij de selectie waren gehaald. Ook Lars de Voogd werd voor de zoveelste keer gebeld om aan te haken, omdat Perry Bierkens niet kon spelen vanwege een blessure. Tayeb Lakbir kreeg eveneens een belletje om zich te melden in het Atik Stadion. De jongeling, die vorig seizoen vier maal doel trof in de competitie, komt dit seizoen namelijk uit voor ASWH O23. Anass el Gamali ontbrak ook, hij zit nog een schorsing uit. Het geeft meteen de krapte van de selectie weer. In de verdediging begon Flinn Assenberg als rechtsback, De Voogd stond naast Karim Didi in het centrum en nieuweling Jordi Ewanena startte als linksback. Marwin Reuvers, Rhoman Boudzra en Randy Elst vormden het middenveld. Voorin begonnen Jay-Jay Meierdres, Zé Lucas en Anwar Tarfit.

RBC opende het duel sterk en leek binnen één minuut op voorsprong te komen. De doelman van FC Eindhoven wachtte te lang om de bal weg te werken, waarna Zé Lucas zijn voet er tussen kreeg. De Braziliaan kreeg twee mogelijkheden om de thuisploeg naar een 1-0 stand te schieten. Eerst kon de keeper nog redding brengen en in tweede instantie werd de rebound met sliding door een verdediger weggewerkt. Vlak daarna was RBC weer dichtbij een voorsprong. Meierdres was zijn directe tegenstander de baas en kon net niet de inlopende Tarfit bereiken. In de daaropvolgende corner wist de Eindhovense doelman redding te brengen op een schot van Didi in de korte hoek. 
 

Waar RBC mogelijkheden onbenut liet, daar had de ploeg van hoofdtrainer Rob Penders slechts één kans nodig om de score te openen. Een voorzet vanaf links werd tegen de paal gewerkt, waarna de rebound alsnog een goal opleverde. Maaskant moest vlak daarvoor noodgedwongen wisselen. Zé Lucas liep een blessure op en kon niet verder. FC Eindhoven kreeg na de openingsgoal enkele kansen om de stand naar 0-2 te brengen, maar een omhaal ging over en een vrije trap spatte uiteen op de paal. Ondanks het krachtverschil - zeker als FC Eindhoven even aanzette - wist de Roosendaalse ploeg tot het eind van de eerste helft gevaar te stichten. Elst leek op weg naar de gelijkmaker, maar na een lichte duw van een verdediger kon de keeper redding brengen en vlak voor rust kon hij de ingevallen Tom de Bonte vrij voor de keeper zetten, maar de hak van een verdediger voorkwam dat. Ook wisten enkele nieuwe spelers zich goed te onderscheiden. Ewanena was zijn directe tegenstander een aantal keer de baas door functionele voetbewegingen en ook Meierdres maakte het zijn directe tegenstander moeilijk. Het centrum stond evenseens goed met De Voogd en Didi. Vooral die laatste bleef het gehele duel goed overeind en wist meerdere malen aanvallen onschadelijk te maken.

Na de rust bracht Penders een compleet nieuw elftal in. Maaskant wisselde ook enkele spelers, maar wat RBC in de eerste helft nog wel kon brengen, lukte in de tweede helft niet meer. FC Eindhoven schroefde het tempo flink omhoog en kwam via een penalty al heel snel op 0-2. De Roosendaalse ploeg wist geen gevaar meer uit te richten. Didi's vrije trap was het enige noemenswaardige wapenfeit. FC Eindhoven wist nog wel vier maal tot scoren te komen. 

RBC - FC Eindhoven 0-6 (0-1)

Opstelling RBC: Mike Gianotta (Stephan Beekman); Flinn Assenberg (Mitchell Schilperoord), Lars de Voogd (Jordi Ewanena), Karim Didi, Jordi Ewanena (Lars Traets); Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra (Tayeb Lakbir), Randy Elst (Imran Echambit); Anwar Tarfit (Randy Elst), Zé Lucas (Tom de Bonte / Laurens van Hoven), Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 17' Evan Rottier 0-1; 46' Bram de Keersmaecker 0-2; 54' Sam Oonincx 0-3; 66' Jomairo Kogeldans 0-4; 79' Dalton Enokpa 0-5; 90' Dyon Doorenbosch 0-6

Scheidsrechter: Maurick van Dijk

Aantal toeschouwers: 635

 


In de mailbox 


Talenten Adoptie Plan 

Met het TAP kan jij een flink deel van je opleidingskosten terugverdienen! De opzet van TAP is personen en bedrijven de kans te geven op een kleine schaal één of meerdere spelers van de RBC Voetbal Academie te “adopteren”. Het TAP moet mensen die niet in de gelegenheid zijn om grote bedragen in de club te investeren in staat te stellen om toch iets voor de speler en RBC te doen. Wij, van onze kant, zijn blij met de extra inkomsten die we via TAP zullen ontvangen. Het geld dat door personen en bedrijven gestort wordt op de rekening van RBC komt ten goede aan RBC en daardoor indirect aan de spelers van de RBC Voetbal Academie. Bovendien ontvangen de ouders/verzorgers een deel van het genoemde bedrag terug in mindering op de door hen te betalen opleidingskosten. Voor ieder bedrijf dat jij sponsor van jezelf maakt, krijg je €25,- en voor iedere particulier (mensen zonder bedrijf) €10,- terug. Hoe meer sponsoren je scoort, hoe minder je opleiding bij RBC kost!

Als u interesse heeft stuur dan een mailtje naar nieuwsbrief@rbcvoetbal.nl zodat de benoodigde formulieren naar u toegestuurd kunnen worden


Succes!

Kees van Hassel
Bestuurslid Commerciële Zaken
Borchwerf 4 | 4704 RG Roosendaal
M 06 - 29 53 16 12
E info@rbcnetwerk.nl


In de mailbox

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Fc Eindhoven op de nieuwe kunst- grasmat in het Atik-stadion werd er afscheid genomen van enkele spelers en de nieuwe aanwinsten voor het nieuwe seizoen voorgesteld aan de ruim 600 toeschouwers. 

Het meest verrassende van deze avond was echter de aanwezigheid van onze trouwe supporter Ger Suijkerbuijk.
Ernstig gewond werd Ger na de dramatische val van de tribune vlak voor rust tijdens de nacompetitiewedstrijd tegen SVSSS in Udenhout naar het St Elisabeth ziekenhuis in Tilburg gebracht.
Na 13 dagen werd Ger overgebracht naar het verzorgingshuis de 7 Schakels in zijn woonplaats Zevenbergen. 12 dagen later was Ger tot ieders aangename verrassing aanwezig bij de wedstrijd tegen Eindhoven.

Op uitnodiging van het RBC bestuur waren ook Ilse, Koen, Claudia, Adryo en Yvonne van SVSSS aanwezig. Die totdat de ambulance arriveerde met volle overgave eerste hulp hebben verleend. Ook trainer van SVSSS Cemal Yilmaz was aanwezig.
Hun aanwezigheid werd door Ger, het bestuur en zijn RBC-maten zeer op prijs gesteld. Na afloop was er in de kantine bij Miriam voor Ger nog een leuke verrassing van de RBC selectie in de vorm van een door alle spelers gesigneerd shirt. Mooie woorden ook van onze aanvoerder Karim Didi en clubicoon Randy Elst.
Het ontroerde niet alleen Ger maar ook de aanwezige RBC-supporters.
Zichtbaar vermoeid maar zeer vereerd en voldaan ging Ger daarna weer richting de 7 Schakels in Zevenbergen.

Hopen allemaal Ger weer te zien bij de eerstvolgende wedstrijd.


  
 


Niet te vergeten!

Spelregelbewijs Voor aanvang van het seizoen 2022-2023 zijn de leden geboren in het jaar 2005 aan de beurt om het spelregelbewijs te halen. Goede kennis van de spelregels draagt bij aan een sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB het spelregelbewijs ingevoerd. Dit seizoen is het voor de spelers en speelsters geboren in het jaar 2005 verplicht het spelregelbewijs te halen. Zij hebben tot hun eerste officiële wedstrijd in het seizoen 2022/’23 de tijd om het spelregelbewijs te halen. Inmiddels heeft al 15% van de lichting 2005 het bewijs behaald. Het is essentieel op tijd het spelregelbewijs te halen. Als leden uit het genoemde geboortejaar het spelregelbewijs niet hebben, mogen zij het seizoen 2022/‘23 namelijk niet voetballen.

http://www.voetbalmasterz.nl/inloggen

https://www.knvb.nl/over-ons/knvb-account

https://www.knvb.nl/assist-wedstrijdsecretarissen/veldvoetbal/regelgeving/spelregelbewijs-veld/veelgestelde-vragen-spelregelbewijs


Pasfoto spelerspas

Tot 1 november is het nog mogelijk zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app. Zorg daarom dat elk spelend lid van jouw vereniging uiterlijk 31 oktober een correcte spelerspasfoto heeft. Dit geldt voor alle zaal- en veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder.
Er is voor deze werkwijze gekozen op verzoek van veel clubs en gebruikers. Dit om te voorkomen dat niet speelgerechtigde leden (of niet-leden) voor een bepaalde wedstrijd opgesteld kunnen worden door zijn of haar foto tijdelijk digitaal 'te plakken' op de digitale spelerspas van een ander, wel speelgerechtigd lid.

WIJZIGEN VÓÓR 1 NOVEMBER

Sinds het seizoen 2016/'17 werkt het amateurvoetbal met het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF). Wekelijks worden vrijwel alle wedstrijden netjes en op tijd ingevuld via de Wedstrijdzaken-app. De Wedstrijdzaken-app bevat ook de digitale spelerspas.

Tot 1 november kunnen leden zelf hun spelerspasfoto wijzigen via de Voetbal.nl-app of de Wedstrijdzaken-app. Een teammanager kan via de Wedstrijdzaken-app de foto’s van alle teamleden wijzigen. Tot 1 november kan ook de ledenadministrateur de foto’s wijzigen.

WIJZIGEN NA 1 NOVEMBER

Na 1 november kun je contact opnemen met de medewerkers van KNVB Contact als je ontdekt dat een foto niet geschikt is als spelerspasfoto. Zij kunnen bij dit soort noodgevallen een correcte spelerspasfoto toevoegen. Voor leden die nog geen spelerspasfoto op de digitale spelerspas hebben, is het altijd mogelijk om een foto in te stellen, dus ook na 1 november.

WELKE VOORWAARDEN?

Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto's te behouden, adviseren wij om te kiezen voor foto's die kleiner zijn dan twee megapixel (1600x1200 px). De foto's worden in Sportlink Club altijd geschaald naar het formaat 800x600 px.

 


VAN DE VOORZITTER (12-07-2022)

 

Deze week geen column van de voorzitter

 


UITSLAGEN

 

06-07-2022 - 19:00: RBC 1 - FC EIndhoven 1     (0-6)
 


PROGRAMMA

 

Geen wedstrijden op het programma deze week

 


AGENDA

 

De agenda is leeg deze week

 


VERJAARDAGEN

 

Geen verjaardagen deze week

 


 

 

 

 

 

 

 

Coneco b.v

Rene Denie

Woninginspect

Praktijk voor psychologie Johan van Schaik

Baas makelaardij B.V

Dr. Charel Habets

M2iD

Kees Stadhouders

Opa en oma Goosens

Anonieme Fan

Opa van der Aart †

BVR groep

Corné Luykx

Luuk van der Weele

 


PUPIL VAN DE WEEK

 

Deze week geen pupil van de week

 


HOOFDSPONSOR RBC VOETBAL ACADEMIE

 

 

 

 

 

 


Tot slot

Dit is voorlopig de laatste nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal op zaterdag 6 augustus verschijnen. Indien er groot nieuws is dat niet kan wachten om gedeeld te worden zal er toch een nieuwsbrief verschijnen. Kijk daarom regelmatig in uw Postvak In. We wensen vanaf deze plaats alle spelers, ouders/verzorgers, technische staf, medewerkers en vrijwilligers een heel prettige vakantie toe!