Nieuwsbrief RBC VA #4 (2023-4)

26-06-2022

 

 

 

 

 

 

NIEUWSBRIEF #4 (2023-4)

JAARGANG 14 SEIZOEN 2022 - 2023

 


VAN DE REDACTIE

 

Reacties en input voor de volgende nieuwsbrief kunt u zoals altijd mailen aan nieuwsbrief@rbcvoetbal.nl. 

 


In de mailbox

De samenstelling van de teams JO8 t/m JO13.
Volgende week hopen we de namen van de spelers van JO14 t/m Jong RBC te publiceren.

JO8: Yassine Azghar, Rania Hattase, Niek Luksemburg, Dylan van Meel, Kiano Roks, Daley de Ruijter, Liyaam Taheri

JO9: Dante Aarts, Cengizkaan Baran, Jari Felius, Ouail Hattase, Nyiasi Hermans, Vince van Hoof, Joep van Leipsig, Sam Mohammadi

JO10: Gijs Baaten, Bing van Dooremaal, Milan van der Heide, Ilza van der List, Jay Nieuwenhuisen, Berat Ozmen, Ferre Taks, Xavier Willems, Louai Yachou

JO11: Xavi van den Berg, Ayden van Dort, Sami Krasniqi , Jaylen Kiezenberg, Levi Kruit, Sem Libregts, Lars Minkman, Liam Oostveen, Meike Vossen, Dani Wolst

JO12: Nadir Aidani, Asaf Bahcecioglu, Kayleigh de Bekker, Toby de Bruijn, Mohamed Danjaoui, Lucas van der Heide, Jessamyn Ikpia, Jan Jasak, Yannis Stribu, Max Willekens

JO13: Rayan Afkir, Cristiano Benmejahed, Pepijn ter Braak, Siebe Dictus, Kyara Erbisim, Hamza Garbati, Kyano van der Hengst, Finn Hornman, Quinten Krebbeks, Liam Jessy Luijten, Luca Nsongo, Naud Oosterom, Melvin Schillemans, Ayden Sorgedrager, Jesse van Tilburg

Interesse om teammanager, assistent scheidsrechter of spelleider te worden? Graag aanmelden bij de trainer van het betrokken team.

Trainer gezocht

Meerdere keren leek er een overeenkomst gesloten te kunnen worden met een kandidaat trainer voor JO10. Maar helaas trokken zij zich allemaal op het laatste moment terug. Hierdoor heeft JO10 nu nog steeds geen trainer. Kent u iemand die eventueel geschikt zou zijn voor deze functie? Geef dan naam en telefoonnummer of e-mailadres door aan de coördinator van de onderbouw maikellaanen@gmail.com. Bij voorbaat dank!!

STUDIEBEGELEIDING:

Deze begint bij spelers die in groep 7 of in België in klas 5 zitten.
Noud Bominaar: indien van toepassing JO10;
Coördinator studiebegeleiding
Jac Vergouwen: JO11 en JO12
Ingrid Oostveen:
JO13 Nathalie Goossens:
JO14 Anja van den Berg en José Buijs:
JO16 Dit omdat er geen JO15 zal zijn in het komende seizoen. Peter Broos:
JO18 We zijn nog op zoek naar versterking.
Bent u werkzaam in het onderwijs of heeft u in het onderwijs gewerkt? Lijkt het u iets om op trainingsdagen van uw zoon/dochter gesprekjes te voeren met spelers over hun schoolprestaties? Gemiddeld voeren we per speler 3 à 4 gesprekjes per seizoen rondom de trainingstijden; daarnaast hebben we een vijftal bijeenkomsten met alle studiebegeleiders. Neem eens vrijblijvend contact op met n_bominaar@hotmail.com. We willen onze service op dit gebied het komende seizoen verder uitbreiden met een nieuw onderdeel. We komen hier binnenkort uitgebreid op terug!

 


In de mailbox 

Vrijwilligersavond

Gisteravond organiseerde het bestuur een avond voor vrijwilligers. Deze was bestemd voor o.a. de klusgroep, teammanagers, studiebegeleiders, assistent scheidsrechters, bestuur, archief, activiteitencommissie, media, wedstrijdcoördinatoren. Onder het genot van een hapje en een drankje -met op de achtergrond foto’s en films uit het rijke verleden van de club- werd het een gezellig samenzijn. Er werd ook een speciaal shirt verloot (gewonnen door Wesley van Loon) dat tijdens de wedstrijd tegen Kruisland gedragen werd door spelers van het 1e elftal. Die shirts zijn destijds bij opbod verkocht en hierdoor kwam bijna € 25.000 binnen voor Oekraïne. Tevens werd een zelfde shirt geschonken aan het archief. De organisatoren kunnen terug kijken op een geslaagde avond en de bedoeling is om de vrijwilligers jaarlijks op deze manier in het zonnetje te zetten. 

Nieuw veld

In het stadion wordt momenteel keihard gewerkt aan een nieuw kunstgrasveld. Dat moet uiterlijk 5 juli klaar zijn. Op woensdag 6 juli speelt het 1e elftal een oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven waar ex-RBC-speler Rob Penders trainer is. Robert Maaskant zal het team van RBC begeleiden omdat trainer Ruud Pennings op vakantie is. We hopen op een zelfde grote opkomst als vorig jaar bij de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht. De toegang is gratis.

 

Informatieavonden

Op maandag 20 en dinsdag 21 juni zijn de jaarlijkse informatieavonden georganiseerd in het stadion. Er waren 4 sessies gepland die elk begonnen met een centrale opening in de bioscoop. Voorzitter Ger Deleij, bestuurslid jeugdzaken Jean-Paul Nuijten, hoofd VA Karim Didi, Medifit en voetbalschool TIC gaven tekst en uitleg. Daarna ging elk team naar een eigen ruimte waar de trainer met een ppp de spelers en ouders informatie verschafte. Ook de studiebegeleiders kwamen bij een aantal teams even aan het woord. Uiteraard was er ruimte om vragen te stellen, waar in veel gevallen gretig gebruik van werd gemaakt. De opkomst was redelijk tot goed te noemen. Verderop vindt u de zogenaamde hand-out met in beknopte vorm de belangrijkste informatie voor het seizoen 2022-2023.

 

Inleveren

Nu het seizoen voorbij is worden de trainers verzocht al hun materialen in te leveren: ballen, ballenzakken, sleutels en slot van hun ballenkast, aanvoerdersband, hesjes, dopjes, tactiekbord, sleutel buitendeur kantine en bijbehorend pasje. Andere medewerkers die over een sleutel van de buitendeur van de kantine en bijbehorend pasje beschikken worden verzocht deze z.s.m. in te leveren. Dit verzoek geldt ook voor de wedstrijdtenue’s van het afgelopen seizoen. 

 


In de mailbox 

Talenten Adoptie Plan 

Met het TAP kan jij een flink deel van je opleidingskosten terugverdienen! De opzet van TAP is personen en bedrijven de kans te geven op een kleine schaal één of meerdere spelers van de RBC Voetbal Academie te “adopteren”. Het TAP moet mensen die niet in de gelegenheid zijn om grote bedragen in de club te investeren in staat te stellen om toch iets voor de speler en RBC te doen. Wij, van onze kant, zijn blij met de extra inkomsten die we via TAP zullen ontvangen. Het geld dat door personen en bedrijven gestort wordt op de rekening van RBC komt ten goede aan RBC en daardoor indirect aan de spelers van de RBC Voetbal Academie. Bovendien ontvangen de ouders/verzorgers een deel van het genoemde

bedrag terug in mindering op de door hen te betalen opleidingskosten. Voor ieder bedrijf dat jij sponsor van jezelf maakt, krijg je €25,- en voor iedere particulier (mensen zonder bedrijf) €10,- terug. Hoe meer sponsoren je scoort, hoe minder je opleiding bij RBC kost!

Om je te helpen hebben we een brief en aanmeldformulier gemaakt die je kunt achterlaten. Je kunt deze zelf kopiëren. Uiterlijk 31 augustus moeten de formulieren bij RBC zijn, zodat we alles netjes kunnen verwerken en we al de namen van sponsoren bij je foto kunnen zetten. 

Succes!

Kees van Hassel
Bestuurslid Commerciële Zaken
Borchwerf 4 | 4704 RG Roosendaal
M 06 - 29 53 16 12
E info@rbcnetwerk.nl


 


INFORMATIE RBC VA 2022-2023

Gegevens zoals die per 21 juni 2022 bekend zijn

Onderwerp: Toelichting

Opbouw:JO8, JO9, JO10, JO11, JO12, JO13, JO14, JO16, JO18, Jong RBC (onder 23)

Opleidingskosten: 

De opleidingskosten van het seizoen 2022-2023 kunnen al gestort worden op de rekening van RBC: NL45RABO0167921959 onder vermelding van de naam van de speler en het betrokken team. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:
1. U stort het totale bedrag van € 580 in een keer uiterlijk 30 september;
2. U stort het bedrag in 5 termijnen: uiterlijk 31 augustus € 120, uiterlijk 30 september € 120, uiterlijk 31 oktober € 120, uiterlijk 30 november € 120 en uiterlijk 31 december € 100. Indien U zich niet strikt aan de termijnbetaling houdt zal de resterende vordering direct worden overgedragen aan het incassobureau, dat u eerst een herinnering zal sturen alvorens tot incasso over te gaan. Uiterlijk 31 december 2022 dient het volledige bedrag te zijn overgemaakt! Indien een tegemoetkoming voor de opleidingskosten is aangevraagd bij o.a. Stichting Paul, Stichting Leergeld of andere instanties, wordt u verzocht dit dan direct te laten weten aan de penningmeester penningmeester@rbcvoetbal.nl (discretie is verzekerd). De opleidingskosten van het afgelopen seizoen 2021-2022 die tot heden nog niet betaald zijn dienen alsnog uiterlijk 31 augustus betaald te zijn! Bij meerdere kinderen van een gezin geldt een korting: € 50 bij het 2 
e kind en € 100 bij het 3e kind.

Kleding

Kledingsponsor: Patrick. Als het kledingpakket nog goed is hoeft er geen nieuw pakket aangeschaft te worden! Nieuwe spelers dienen wel een pakket aan te schaffen. U ontvangt een factuur van de penningmeester met het verzoek deze z.s.m. over te maken. Indien deze factuur nog niet betaald is bij uitlevering, kan het kledingpakket niet worden meegenomen. Inhoud kledingpakket voor de training: 1 rugzak (JO8 t/m JO10) of voetbaltas (JO11 t/m Jong RBC), 1 trainingspak, 1 trainingsshirt, 1 voetbalshort, 1 paar voetbalkousen. Voor de keepers: dezelfde inhoud maar i.p.v. 1 trainingsshirt en 1 voetbalshort: 1 keepershirt en 1 korte keeperbroek. Alle spelers trainen dus in uniforme kleding. Wijzigingen voorbehouden! Kosten van dit pakket: € 110 (inclusief bedrukking met logo RBC). Andere kledingstukken kunnen los bijbesteld worden. Elke speler is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen kleding. Bij vermissing of te klein geworden kleding kan de speler op eigen kosten een nieuw artikel aanschaffen via de website van RBC bij Patrick of via de zuil in de kantine of bij Miriam. De trainingskleding wordt thuis gewassen. Wedstrijdkleding: wordt door de club geregeld (wordt centraal gewassen). Wedstrijdkleding blijft eigendom van de club. Spelers zijn verantwoordelijk voor hun eigen tenue. Bij vermissing of moedwillige beschadiging kan de betrokken speler aansprakelijk gesteld worden. Op de wedstrijdshirts van alle teams staat de naam Hoppenbrouwers Techniek. 

Accommodaties

Er wordt getraind in het Atik Stadion; ook de wedstrijden worden zoveel als mogelijk is hier gespeeld. Maar als we te veel thuiswedstrijden hebben op een zaterdag zullen we uit moeten wijken naar een andere accommodatie. Bij het stadion geldt betaald parkeren, zowel bij trainingen als wedstrijden. U kunt een jaarkaart à € 60 aanschaffen. Maar op ongeveer 200 meter afstand kunt U ook langs de Vliet parkeren, kost niets.

Trainingstijden

Alle teams trainen 3 keer per week. De trainingstijden worden gecommuniceerd via de digitale nieuwsbrief. Voor de keepers zijn er keeperstrainingen.

Samenstelling staf

De begeleidingsstaf van elk team bestaat uit een trainer, (een assistent trainer), een teammanager en een spelleider c.q. assistent scheidsrechter. Mogelijk dat een stagiair aan de staf wordt toegevoegd. Iedere speler vanaf groep 7 (klas 5 in België) krijgt een studiebegeleider toegewezen. Voor sommige functies zijn we nog op zoek naar geschikte kandidaten. Dat kunnen vaders/moeders van spelers zijn.

Competitie

JO13, JO14, JO18 en Jong RBC spelen in de divisie. Voor JO16 is dit aangevraagd. De overige teams allemaal in de Hoofdklasse.

Scouting

De bvo’s weten de weg naar ons stadion snel en goed te vinden. Uiteraard zijn we trots indien een van onze spelers in beeld komt bij een betaalde club of de KNVB. In principe werken we altijd mee, maar activiteiten bij RBC gaan te allen tijde voor.

Samenwerking

Al jaren is de RBC VA 1 van de 12 officiële partners van de Feyenoord Academy. Regelmatig hebben we bijeenkomsten met kennisdeling. Daarnaast hebben we regelmatig contacten met NAC.

Medisch

We werken nauw samen met Medifit. Op alle dagen van de week -met uitzondering van zaterdag- kunnen spelers zonder vooraf een afspraak te maken terecht op spreekuren in het stadion.

School

Wij spreken van de gecombineerde onderwijs-voetbalopleiding (in die volgorde). Indien een speler niet goed functioneert op school, kan dat gevolgen hebben bij RBC: minder trainen en daardoor misschien ook wel wedstrijden gaan missen! Elke speler vanaf groep 7 (in België vanaf klas 5) krijgt een studiebegeleider toegewezen. In het begin van het schooljaar nemen we contact op met de scholen en verzoeken hen een contactpersoon voor alle spelers van RBC die op een bepaalde school zitten aan te stellen. De studiebegeleider en die contactpersoon hebben regelmatig overleg met elkaar indien er zich problemen voordoen met een speler. Elke speler heeft regelmatig een gesprek met zijn studiebegeleider; de frequentie hangt af van de resultaten op school. Niet alleen de cijfers, maar ook de inzet, motivatie, het gedrag en het nakomen van afspraken vinden wij zeer belangrijk. Vanwege studieredenen kan een speler gedurende een periode minder trainen: altijd tijdig aangeven en in overleg met de studiebegeleider.

Vervoer

Het vervoer dient met eigen auto’s geregeld te worden. We hopen dat mensen op toerbeurt willen rijden. We kunnen eventueel helpen bij het opstellen van een carpoolregeling. Er kunnen geen reiskostendeclaraties ingediend worden.

Kleding passen en bestellen

Op 9 juni of rondom de infoavonden bestond de mogelijkheid kleding te passen. Indien u toen niet in de gelegenheid was om langs te komen is het nu nog mogelijk om een andere afspraak te maken.

Begin trainingen

De trainingen starten in de week van maandag 15 augustus. Dit is afhankelijk van het aantal spelers dat dan beschikbaar is vanwege vakanties. Indien u dan nog op vakantie bent dient u tijdig aan te geven bij de trainer vanaf welke datum uw zoon/dochter aanwezig zal zijn.

Vakanties en bijzondere data

Indien u een vakantie geboekt hebt na 15 augustus of u bent op die datum op vakantie, laat u die lekker doorgaan!! In de komende jaren hopen we dat u met het plannen van de vakantie zoveel als mogelijk is rekening houdt met de startdatum van de trainingen! Op maandag 5 september gaan alle scholen in regio Zuid weer van start gaan. Tijdens de Kerstperiode is er een korte winterstop. Met carnaval zijn er geen activiteiten op de vrijdag voor het carnavalsweekend t/m de dinsdag na dat weekend. De trainingen eindigen op de laatste vrijdag in de maand juni.

Activiteiten

Spelers van de teams JO13 en JO14 kunnen gevraagd worden of zichzelf aanmelden om als ballenjongens/-meisjes aanwezig te zijn bij thuiswedstrijden van het 1e elftal. Per thuiswedstrijd van het 1e zal een speler aangewezen worden als Pupil van de Week; hij/zij wordt dan in de week voorafgaand aan de wedstrijd geïnterviewd en zal voorafgaand en tijdens de wedstrijd actief betrokken worden bij het 1e elftal. Spelers van alle teams zijn verplicht om zich actief in te zetten voor de Grote Clubactie! Voor eventuele andere acties in het belang van de club gaan we ervan uit dat alle gevraagde spelers zich dan actief inzetten. Evenals het 1e elftal zullen de jeugdteams zich minimaal 1 keer per seizoen in moeten zetten voor een maatschappelijk doel in het kader van RBC Maatschappelijk.

Ouders

Wij verwachten van de ouders correct gedrag t.o.v. de scheidsrechter, de spelleider, de assistent scheidsrechter, de teammanager, de studiebegeleider, mensen van de kantine, overige medewerkers van RBC, de begeleiding van de tegenstander, de ouders van de tegenpartij, eigen spelers en de eigen ouders. Op een wedstrijddag is geen gesprek met de trainer mogelijk. Indien u de trainer zou willen spreken, dient u een afspraak te maken. Ook in de thuissituatie verwachten we van u dat u geen commentaar levert dat ingaat tegen de trainer, om te voorkomen dat de speler tussen 2 vuren terecht komt en niet meer weet waar hij/zij aan toe is. Sinds een paar jaar is er een ouderraad actief. In augustus wordt door de ouders per team 1 persoon voor die raad gekozen en een tweede persoon die als stand-in fungeert wanneer de eerste persoon verhinderd is. Echter: zittende leden hebben de voorrang om hun functie te behouden.

Problemen

Problemen zijn niet altijd te voorkomen maar we streven ernaar om die zo snel mogelijk en goed opgelost te krijgen! Op het gebied van het onderwijs hebben we studiebegeleiders die in contact staan met de scholen. Problemen binnen een team kunnen opgelost worden door de trainer al dan niet samen met de teammanager, de betreffende coördinator, hoofd VA. Bij grotere problemen (bv diefstal, bedreiging, racistische uitspraken, seksuele intimidatie) kan de vertrouwenspersoon ingeschakeld worden.

Boetes

Elke speler die een gele of rode kaart ontvangt krijgt automatisch een factuur van de bijbehorende boete per email toegestuurd welke binnen 2 weken na ontvangst betaald moet zijn.

Sponsoring

Het kledingpakket kan uitgebreid worden indien we sponsoren vinden die bepaalde items voor hun rekening willen nemen. We denken dan aan een uitgaanstenue (ook wel hotelpak genoemd), een inlooppak met bijbehorende polo. Andere items uit het kledingpakket kunnen ook gesponsord worden. We kennen bij RBC het Talenten Adoptie Plan (TAP). Elke speler wordt verzocht minimaal 1 sponsor (particulier) en/of 1 sponsor (bedrijf) te werven: € 150,- (exclusief BTW) voor een bedrijf, € 60,- voor een particulier. De namen van de sponsoren worden vermeld onder de foto van de betreffende speler op de Wall of Future, bij de foto van de speler op de website van RBC, in de wekelijkse digitale nieuwsbrief en op het tv-scherm in de kantine. Elke TAP-sponsor ontvangt ook een foto van de betreffende speler en wordt uitgenodigd op een sponsoravond. Voor elke sponsor van € 150 krijgt u € 25 in mindering op de door u te betalen opleidingskosten. Bij een particulier is dat € 10. Ook grote(re) sponsoren zijn uiteraard van harte welkom! Voor meer informatie:

info@rbcnetwerk.nl.

Informatie

Om goed met u te kunnen communiceren is het belangrijk dat we steeds op de hoogte gebracht worden van wijzigingen van telefoonnummers en emailadres. Na afloop van de informatieavond ontvangt u deze zogenaamde hand-out. Elke week verschijnt er een digitale nieuwsbrief voor iedere betrokkene bij de VA. Elke maand een digitale RBC Update voor alle leden van de vereniging. Website: www.rbcvoetbal.nl.

Gegevens accommodatie:

Atik Stadion: Borchwerf 4 4704 RG Roosendaal

Welkom

We hopen u met het bovenstaande voldoende te hebben ingelicht. Voor vragen kunt u te allen tijde contact opnemen met de trainer en/of teammanager van het eigen team of voor algemene zaken met Noud Bominaar: n_bominaar@hotmail.com. We wensen u en uw zoon/dochter een mooi seizoen toe en hopen op een prettige samenwerking!!

 


Niet te vergeten!

Spelregelbewijs Voor aanvang van het seizoen 2022-2023 zijn de leden geboren in het jaar 2005 aan de beurt om het spelregelbewijs te halen. Goede kennis van de spelregels draagt bij aan een sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB het spelregelbewijs ingevoerd. Dit seizoen is het voor de spelers en speelsters geboren in het jaar 2005 verplicht het spelregelbewijs te halen. Zij hebben tot hun eerste officiële wedstrijd in het seizoen 2022/’23 de tijd om het spelregelbewijs te halen. Inmiddels heeft al 15% van de lichting 2005 het bewijs behaald. Het is essentieel op tijd het spelregelbewijs te halen. Als leden uit het genoemde geboortejaar het spelregelbewijs niet hebben, mogen zij het seizoen 2022/‘23 namelijk niet voetballen.


http://www.voetbalmasterz.nl/inloggen

https://www.knvb.nl/over-ons/knvb-account

https://www.knvb.nl/assist-wedstrijdsecretarissen/veldvoetbal/regelgeving/spelregelbewijs-veld/veelgestelde-vragen-spelregelbewijs

 


VAN DE VOORZITTER (26-06-2022)

 

Deze week geen column van de voorzitter

 


UITSLAGEN

 

Geen uitslagen deze week

 


PROGRAMMA


Geen wedstrijden op het programma deze week

 


AGENDA

 

Geen activiteiten gepland deze week

 


VERJAARDAGEN

28-06-2022 List, van der Ilza - JO9-1 (9)

 

RBC wenst iedereen een fijne verjaardag!

 


 

 

 

 

 

 

Coneco b.v

Rene Denie

Woninginspect

Praktijk voor psychologie Johan van Schaik

Baas makelaardij B.V

Dr. Charel Habets

M2iD

Kees Stadhouders

Opa en oma Goosens

Anonieme Fan

Opa van der Aart †

BVR groep

Corné Luykx

Luuk van der Weele

 


PUPIL VAN DE WEEK

 

Deze week geen pupil van de week

 


HOOFDSPONSOR RBC VOETBAL ACADEMIE